Jump to content

Συμπεριφορά Labidochromis Caeruleus

ΜΑΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ενα θηλυκό Labidochromis caeruleus, εδώ και καιρό παρατήρησα ότι συνηθίζει να τρίβει τα πλευρά του στην άμμο, είναι φυσιολογικό; Μήπως το ενοχλεί κάτι; Το κάνει τρεις μήνες τώρα, έχω και άλλες αφρικάνες και δεν το κάνει κανένα άλλο ψάρι.

βλεπεις κατι παραξενο στα βράγχια? γενικα στο σωμα τιποτα παραξενα σημαδια? αν οχι, τοτε δεν συμβαινει τιποτα! ειναι φυσιολογικη κινηση.. ;)

Και εμένα το έκαναν καμια φορά στην άμμο και τις πέτρες. Αν δεν παρατηρείς κάτι στην συμπεριφορά του, και πάνω του δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

τα labs όπως και οι περισσότερες αφρικάνες malawi-tanganyika τρίβονται νευρικά στην άμμο

για να δηλώσουν κυριαρχικότητα εκνευρισμό στους υπόλοιπους συγκάτοικους τους κάποιες φορές, οπότε εάν είναι

κάτι τέτοιο μην σε αγχώνει...αλλά αν δείς κάτι περίεργο στην συμπεριφορά τους και πάνω τους (πτερύγια/σώμα)

πρέπει να γίνει διάγνωση για σωστή θεραπεία...αμα κάνεις σωστές και προγραμματισμένες αλλαγές νερού με αντιχλώριο

σωστή θερμοκρασία και προσεκτικό τάισμα τις σωστές τροφές μην τα φοβάσαι καθόλου...

βλεπεις κατι παραξενο στα βράγχια? γενικα στο σωμα τιποτα παραξενα σημαδια? αν οχι, τοτε δεν συμβαινει τιποτα! ειναι φυσιολογικη κινηση.. ;)

Και εμένα το έκαναν καμια φορά στην άμμο και τις πέτρες. Αν δεν παρατηρείς κάτι στην συμπεριφορά του, και πάνω του δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

τα labs όπως και οι περισσότερες αφρικάνες malawi-tanganyika τρίβονται νευρικά στην άμμο

για να δηλώσουν κυριαρχικότητα εκνευρισμό στους υπόλοιπους συγκάτοικους τους κάποιες φορές, οπότε εάν είναι

κάτι τέτοιο μην σε αγχώνει...αλλά αν δείς κάτι περίεργο στην συμπεριφορά τους και πάνω τους (πτερύγια/σώμα)

πρέπει να γίνει διάγνωση για σωστή θεραπεία...αμα κάνεις σωστές και προγραμματισμένες αλλαγές νερού με αντιχλώριο

σωστή θερμοκρασία και προσεκτικό τάισμα τις σωστές τροφές μην τα φοβάσαι καθόλου...

Όχι τίποτα παράξενο επάνω του. Δεν βλέπω κανένα σημαδάκι πουθενά. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ναστε καλά.

και μιας που το ανέφερες, πόσο τροφή πρέπει να δίνω για το κάθε ψάρι; Υπάρχει στο φόρουμ κάποιο σχετικό άρθρο;

Καλημερα !

ριχνεις τοση τροφη ωστε να φαγωθει ολη μεσα σε 2-3 λεπτα!

και μια μερα την εβδομαδα νυστεια οπως λενε η εμπειροτεροι!

και μιας που το ανέφερες, πόσο τροφή πρέπει να δίνω για το κάθε ψάρι; Υπάρχει στο φόρουμ κάποιο σχετικό άρθρο;

τι ψαρια εχεις φιλε μου? τι τροφες ταιζεις?

σωστο οτι πρεπει να βαζεις τοση τροφη ωστε σε λιγα λεπτα να μην εχει μεινει τιποτα! ;)

Στις αφρικάνες καλό είναι όταν ταίζεις να έχεις ανοιχτή την κυκλοφορία γιατι τους αρέσει να κυνηγάνε την τροφή τους.

τι ψαρια εχεις φιλε μου? τι τροφες ταιζεις?

σωστο οτι πρεπει να βαζεις τοση τροφη ωστε σε λιγα λεπτα να μην εχει μεινει τιποτα! ;)

Σε λίγα λεπτά; Σε λίγα δευτερόλεπτα τρώνε την ποσότητα που τα ταΐζω.. Έχω 2 Labidochromis caeruleus, 2 Hemichromis guttatus, 1 Metriaclima callainos και ένα Pseudotropheus socolofi(Albino). Κάνει να πω την μάρκα που τα ταΐζω;

Σε λίγα λεπτά; Σε λίγα δευτερόλεπτα τρώνε την ποσότητα που τα ταΐζω.. Έχω 2 Labidochromis caeruleus, 2 Hemichromis guttatus, 1 Metriaclima callainos και ένα Pseudotropheus socolofi(Albino). Κάνει να πω την μάρκα που τα ταΐζω;

Είναι κρυφό? :P :P

Αν έχεις 150 λίτρα που λές κάτω απο το άβαταρ σου , έχεις λίγα λίτρα για αυτά τα ψάρια, άσε που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, άσε που δεν τα έχεις στα σωστά άτομα.

κανει να την πεις μιλα αφοβα :sarcasm:

μια φορα την ημερα ταιζεις?

Λέω για λόγους διαφήμισης.. supervit granulat tropical

Είναι κρυφό? :P :P

Αν έχεις 150 λίτρα που λές κάτω απο το άβαταρ σου , έχεις λίγα λίτρα για αυτά τα ψάρια, άσε που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, άσε που δεν τα έχεις στα σωστά άτομα.

Σωστά, δύστυχος άρχισα να ενημερώνομαι αφού είχα πάρει τα ψάρια. Τώρα σκέφτομαι να δώσω έστω τα 2 jewel και να βάλω άλλα 2 Labidochromis 'η ένα και ένα Metriaclima. Τι προτείνεις;

Βαλε αλλες 2 θυλικες λαμπιντο αν θελεις για να φτιαξεις ενα ομορφο χαρεμακι

Έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Το να βάλω 2 Metriaclima callainos είναι εξίσου σωστό;

Μπορει να φτιαξεις χαρεμι και στα Metriaclima callainos αν και νομιζω πως γινονται λιγο μεγαλυτερα απο τα λαμπιντο

τι διαστασεις εχεις ?για να δουμε αν χωρανε 2 χαρεμακια (αν κ το βλεπω δυσκολο)

Στην καλύτερη, δίνεις τα λιφαλίλι, και κρατάς τα caeruleus σε ένα σωστό χαρέμι + ή τα socolofi ή τα calainos σε σωστό χαρέμι. Αν και το καλύτερο είναι να κρατήσεις τα caeruleus που και αυτά με το ζόρι μπαίνουν.

Απο τροφές θα πάρεις

ocean nutrition omni flakes

ocean nutrition vegie flakes

και δώσε και αυτή που δίνεις.

Στην καλύτερη, δίνεις τα λιφαλίλι, και κρατάς τα caeruleus σε ένα σωστό χαρέμι + ή τα socolofi ή τα calainos σε σωστό χαρέμι. Αν και το καλύτερο είναι να κρατήσεις τα caeruleus που και αυτά με το ζόρι μπαίνουν.

Απο τροφές θα πάρεις

ocean nutrition omni flakes

ocean nutrition vegie flakes

και δώσε και αυτή που δίνεις.

Παναγιώτη τι το ιδιαίτερο έχουν οι συγκεκριμενες τροφές της ocian nutrition? Θέλω να πω που υπερτερούν σε σχέση με τις υπόλοιπές του εμπορίου?

Rythor on the move via tapatalk

κοίτα τάιζε 2 φορές ημερισίως μικρές ποσότητες...δεν θέλουμε τα στομαχάκια να είναι μέσα αλλάούτε να τα σκάμε στο φαί

και πάντα ποικιλία όχι μονοφαγία....

Στην καλύτερη, δίνεις τα λιφαλίλι, και κρατάς τα caeruleus σε ένα σωστό χαρέμι + ή τα socolofi ή τα calainos σε σωστό χαρέμι. Αν και το καλύτερο είναι να κρατήσεις τα caeruleus που και αυτά με το ζόρι μπαίνουν. Απο τροφές θα πάρεις ocean nutrition omni flakes ocean nutrition vegie flakes και δώσε και αυτή που δίνεις. Παναγιώτη τι το ιδιαίτερο έχουν οι συγκεκριμενες τροφές της ocian nutrition? Θέλω να πω που υπερτερούν σε σχέση με τις υπόλοιπές του εμπορίου? Rythor on the move via tapatalk

Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλά φωσφορικά, ελκυστικές στα ψάρια σαν γευση(αυτό μου έχουν δείξει), και είναι και αμερικανικες!

• 2 months later...

Παιδια καλησπερα. Νεος εδω και γενικα στο χωρο του ενυδρειου. Εχω ενα Labidochromis yellow το οποιο ενω ηταν μια χαρα ...και κινητικοτατο και ορεξατο ... τωρα εχει κατσει στο βυθο ... τρωει βεβαια ακομα αλλα παρατηρησα μαυρες χοντρες γραμμες στο σωμα του ... καθετες ,,, Ψαχνω αλλα δε βρισκω καμια παρομοια φωτο ... Εδω ειναι το δικο μου ... :(

post-53658-0-77295000-1365520429_thumb.jpg

post-53658-0-11598600-1365520440_thumb.jpg

post-53658-0-46567400-1365520446_thumb.jpg

post-53658-0-23073000-1365520453_thumb.jpg

πες μας 2 πραγματα για το ενυδρειο σου

μεγεθος , τι ψαρια εχεις μεσα , ποσο καιρο τρεχει?

τι φιλτρο εχεις και με τι υλικα?

τι ταιζεις?

ποιες ειναι οι μετρησεις του νερου σου? και με τι μετρας?

οι γραμμες δεν πρεπει να σε ανησυχουν!

υγ αν θελεις ανοιγεις και δικο σου τοπικ!

Έγινε επεξεργασία - samilias21

Επειδή στην πρώτη φώτο φαίνεται ένα Puntius Tetrazona (Tiger Barb) και κάποιο αστακοειδές, αν μπορείς ανέβασε φώτο από όλα τα ψάρια....

Κάπου έχει γδαρθεί ή κάποιο άλλο ψάρι του επιτέθηκε....

Έχεις μάλλον θέμα με είδη απο διαφορετικά οικοσυστήματα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...