Jump to content

Recommended Posts

Επειδή δεν βγαίνει με τίποτα η επικολληση σας τα γραφω...

Προβλημα: Το ψαράκι πριν 3-4 μέρες χαλαρωνε σε πλαγια θέση στην επιφάνεια του νερού. Χθες το βράδυ ήταν ανάσκελα.

Ενυδρείο: Το ενυδρείο είναι Resun DM-320 ,υπολογιζω στα 20 litra νερο.

Ο χρόνος που το έχω είναι από το ΜάΙο του 2010 που έχω και το ψάρι.

Είναι μόνο του μέσα.

Το τάισμα του το κάνω 2 φορές τη μέρα, κ το καθαρισμα του ενυδρείου μια φορά το μήνα. Αλλάζω το 1/3 του νερού με φιλτραρισμένο βρύσης κ υγρό για το χλώριο. Στο νερό που βγάζω καθαρίζω το σφουγγάρι κ το σακκουλάκι με τα σαν πετραδάκια. Το θέμα είναι ότι περιν ένα μήνα μου χάλασε η αντλία του ενυδρείου κ αγόρασα άλλη που την βεντουζάρισα στα τοιχώματα. Ο σπόγγος είναι αλλοιώτικος όπως κ το κουτάκι που έχει μεσα τα πετραδάκια,Λέγεται Resun magic-jet Filter(200)

Μετρήσεις: Δεν κάνω.

Πληροφοριες για το ψάρι. Είναι χρυσοψαρο Veiltail.Μεχρι τωρα νόμιζα ότι είναι μονομάχος μα διαψεύστηκα εφοσον το έψαξα.

Το ψάρι,(ο Χάρης), μέχρι τώρα ήταν υγιές,δραστήριο αξιαγαπητο. Δεν έχει αλλάξει κάτι! Εχει μεγαλώσει από όταν μου τον έφεραν. Το χρώμα του ήταν χρυσό πορτοκαλί μα στο χρόνο κ παραπάνω έγινε ασημί με λιγο πορτοκαλί στο κεφαλάκι του. Δεν έχει στίγματα.Είναι λαμπερός κ καθαρός. Τον έχω παχύνει κ αυτό είναι το λαθος μου! Ακόμα είναι δραστήριος! Απλά παρατηρώ ότι τις τελευταιες μέρες δεν κατεβαίνει πολύ συχνά στα χαλικια που του έχω.Πρωτα καθόταν κ κάτω,τωρα δεν τον έχω δει.Του αρέσει να κάνει μπουρμπουλήθρες,να κινείται κ αλλες φορες χαλαρωνει,αφήνοντας να τον πάει η κίνηση του νερού. Μετα δραστηριοποιείται κ αλλάζει θέση.Ορεξη έχει,πάντα είχε.Η αναπνοή του αλλοτε έχει ανοιχτο το στοματακι κ άλλοτε κλειστό.Δε βλέπω διαφορά στην αναπνοή,δεν ξέρω κιόλας.Ετοιμη τροφή του δινω(Sera vipagran).Του τη ριχνω αρκετο καιρο τωρα,χωρίς κάτι άλλο σε συμπλήρωμα.Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.Θα το αφήσω νηστικό κ μου λέτε κ σεις!

Ισως να μην έκανα κάτι καλά...Ξέρω ότι τον θέλω κοντά μου!Είναι αναντικατάστατο! Ενα κουκλί!

Διαβασα για τη νηκτική κύστη κ από εκεί σας γνώρισα...

Δυσυχως στα καταστήματα που απευθυνθηκα, μου μίλησαν για οξυγόνωση. Αδιάφοροι..

Ευχαριστώ που με διαβάσατε!

Καθάρισμα του ενυδρείου 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ????

Πρέπει κάθε βδομάδα να αλλάζεις το 1/3 του νερού!!!

Εκτός αυτού αν η αναπνοή του είναι γρήγορη και γενικότερα μη συνηθισμένη σημαίνει πως κάτι έχει γίνει λάθος. Αυτό που υποπτεύομαι είναι ποοολάά νιτρικά και νιτρώδη!

Μετρήσεις κάνεις??

Αν μπορείς συμπλήρωσε την φόρμα διάγνωσης και θα σου απαντήσουν αυτοί που είναι πιο ειδικοί από μένα..

Από το κατάστημα που είχα αγοράσει το ενυδρείο έτσι μου είπαν. Κ τους ξαναρώτησα κ σήμερα κ μου είπαν το ίδιο.

Δεν κάνω μετρήσεις δυστυχώς! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κρύβονται τόσα πολλά πίσω !Βλέπετε το έχω 2,5 χρόνια τώρα κ δεν χρειαστηκε τίποτα. Τωρα καταλαβαίνω ότι έπρεπε να ελέγχω! Μα δεν έχω ιδέα!

κάλιο αργά παρα ποτε.. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε αρκετα το ψαράκι σου, αλλά με πολ΄θ θέληση και προσοχή πιστεύω πως θα ανακάμψει.

Για αρχή κάνε μια καλή αλλαγή νερού 30-40 %.

Καταρχήν χρησιμοποιείς αντιχλώριο και βακτήρια στις αλλαγές που κάνεις??

Αν μπορείς συμπλήρωσε την φόρμα διάγνωσης

Από το κατάστημα που είχα αγοράσει το ενυδρείο έτσι μου είπαν. Κ τους ξαναρώτησα κ σήμερα κ μου είπαν το ίδιο.

Δεν κάνω μετρήσεις δυστυχώς! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κρύβονται τόσα πολλά πίσω !Βλέπετε το έχω 2,5 χρόνια τώρα κ δεν χρειαστηκε τίποτα. Τωρα καταλαβαίνω ότι έπρεπε να ελέγχω! Μα δεν έχω ιδέα!

Καλησπέρα!

Διάβασε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915 ξεκινώντας από τον Κύκλο του Αζώτου και το Στρώσιμο του Ενυδρείου

Ευχαριστώ,θα τα κοιτάξω..

Να ρωτήσω κάτι πολύ βασικό! Απο χθες το πρωί δεν το έχω ταϊσει καθόλου το ψαράκι κ το βλέπω καλύτερα.Αύριο που θα πάω να παρω τροφή,τι να του πάρω??Επειδή διάβασα για βιταμίνες κ λπ.Εσείς τι με συμβουλεύετε? Είναι χρυσόψαρο Veiltail!

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ψαράκι σου είναι οτι ζει σε ένα πολύ μικρό χώρο, με έλλειψη βιολογίας και από οτι αντιλαμβάνομαι σε συνθήκες νερού ακατάλληλες.

Είμαι σίγουρος πως εαν έκανες τεστ κυρίως αμμωνίας τα αποτελέσματα θα σε προβλημάτιζαν. Πρέπει να ρίξεις αρκετό διάβασμα ώστε να ενημερωθείς και να καταφέρεις να προσφέρεις στο Χάρη αυτά που πρέπει, ώστε και αυτός να σε αποζημειώνει με τη ευχάριστη συντροφιά του. :)

Εχεte απόλυτο δίκιο.Μέχρι να μάθω τι πρέπει να πάρω για να κάνω τις μετρήσεις του νερού,να του ρίχνω τροφή?Κ τι?Οσο για το ενυδρείο δεν μπορει να αλλαχθεί για μεγαλύτερο. Είναι Resun DM-320.

• 1 month later...

Καλησπέρα σας!

Κοντεύουν 2 μήνες που μπήκα στο φόρουμ σας κ σας έγραψα για πρώτη φορά.

Θέλω να ευχαριστήσω, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω όλα αυτά που δεν τα ήξερα κ με βοήθησαν να δω διαφορετικά πολλά πράγματα.

Με τη βοήθεια μέλους, που τον χιλιοευχαριστώ, έχει έρθει η ισορροπία στο χρυσόψαρό μου.Το παρακολουθώ ακόμα κ προσέχω πολύ!

Εκανα όλα αυτά που μου είχατε επισημάνει.

Αγόρασα τεστ κ κανω τις μετρήσεις όπως επίσης κ βιολογικό υλικό κ συγκεκριμένα siporax, που το έχω βάλει μέσα στο φίλτρο μου! Οι μετρήσεις ήταν καλές κ αυτό που με έσωσε στην κυριολεξία ήταν η αλλαγή τροφής. Ο αρακάς είναι η αγαπημένη του τροφή. Τα flakes του δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στο στομαχάκι του κ έτσι η ποσοτητα που του ρίχνω είναι μηδαμινή. Το΄1/3 του νερού το αλλάζω κάθε εβδομάδα.

Η σχέση του Χάρη (χρυσόψαρο) με μένα είναι πολύ φιλική. Εμαθε να τρώει από το χέρι μου κ παιζει όταν του κάνω παιχνίδια με τα δάχτυλά μου μεσα στο νερό.

Πάντα ηξερα ότι με καταλαβαίνει κ με αναγνωρίζει,τωρα ακόμα περισσότερο!!

Σας βάζω κ μια φωτογραφία του!

Είμαι πάντα εδω στο φόρουμ κ σας διαβάζω.

Σας ευχαριστώ κ πάλι!!

post-52339-0-55103900-1363268683_thumb.jpg

Συγχαρητηρια και μπραβο σε εσενα και στο μελος που σε βοηθησε! Επομενο βημα και στο ευχομαι ειναι ενα μεγαλυτερο σπιτι για τον Χαρη!

Συγχαρητήρια Aphrodite για αυτό που κατάφερες!

Αν ισχύει ακόμα το ότι δε μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο τουλάχιστον βάλε μια φοτο από το υπάρχον να δούμε πως μπορείς να το διαμορφώσεις ώστε το ψάρι να ζει σε ένα σχετικά ευχάριστο περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!!

Ντρέπομαι να σας βάλω φωτογραφία,γιατί το ενυδρειάκι δεν είναι όμορφο σαν τα δικά σας!

Μονο χαλίκια έχω κάτω κ μερικά βοτσαλάκια, τίποτε άλλο!Ουτε φυτά,ούτε κομματια ξύλου! Αφενός δεν το ήξερα,αφετέρου έχει πεισσότερο χώρο.

Αν όλα πάνε καλά,που το εύχομαι κ τα οικονομικά επίσης,σκέφτομαι το καλοκάίρι να του πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο (εστω 40 λτ) που θα γίνει με τις συμβουλές σας!

Ο Χάρης για μένα είναι μέλος της οικογένειας κ κλείνει 3 χρόνια!

Από τη στιγμή που βρίσκεσαι Αττική , μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ και να βρεις κάποιο οικονομικό ενυδρείο μεγαλύτερο από 40 λίτρα , ώστε να φτιάξεις ένα σωστό σπιτάκι για τον Χάρη. :)

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!!

Ντρέπομαι να σας βάλω φωτογραφία,γιατί το ενυδρειάκι δεν είναι όμορφο σαν τα δικά σας!

Μονο χαλίκια έχω κάτω κ μερικά βοτσαλάκια, τίποτε άλλο!Ουτε φυτά,ούτε κομματια ξύλου! Αφενός δεν το ήξερα,αφετέρου έχει πεισσότερο χώρο.

Αν όλα πάνε καλά,που το εύχομαι κ τα οικονομικά επίσης,σκέφτομαι το καλοκάίρι να του πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο (εστω 40 λτ) που θα γίνει με τις συμβουλές σας!

Ο Χάρης για μένα είναι μέλος της οικογένειας κ κλείνει 3 χρόνια!

Με συγχωρεις αλλα δεν πρεπει να ντρεπεσαι!Τα ενυδρεια μας τα δειχνουμε για να περνουμε και συμβουλες αλλα και ιδεες απο τους αλλους,κανεις δεν προκειτε να σε κοροιδεψει επειδη το ενυδρειο σου ειναι αδειο.:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...