Jump to content

Διακοπή Ρεύματος Sos

malaw

Recommended Posts

Χαίρετε φίλοι μου συνχομπύστες όπως λέέι και ο τίτλος, οι καλοί μας φίλοι στην ΔΕΗ ετοιμάζουν την Δευτέρα 21/1

διακοπή ρεύματος 8:00 με 16:00 :bigemo_harabe_net-87::bigemo_harabe_net-106::bigemo_harabe_net-89::chair::ballistic:

σας παραθέτω πληροφορίες για το ενυδρείο μου για να μου πείτε την πιό σωστή λύση και να μην ταλαιπωρήσουμε τα ψαράκια

Γενική κατηγορία ενυδρείου: Λίμνη malawi (Lion's cove)

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):101 Χ 41 Χ 50Υ
Συνολικά Λίτρα:180
Sump (λίτρα):-

Οργανισμοί
Φυτά:4 anubia nana, 4 sagittaria subulata
Ψάρια: Labidochromis caeruleus 7 ψάρια

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: μπλέ αφίσα
Πέτρες: κροκάλες 80kg
Βυθός:15 κιλά χαλαζιακή άμμος μπέζ + 15 κιλά νεκρός αραγωνίτης

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λάμπα Τ8 30 w
Διάρκεια φωτισμού: 15:30 έως 23:30

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση:Fluval 305 1000 λτ/ω + Fluval 206 780 λτ/ω
Θέρμανση/ Ψύξη: jager 150 watt
Διατροφή: Sera vipagran - Omega one Super veggie kelp flakes - Ocean nutrition spirulina flake - Omega one cichlid small pellet - Tropical malawi flakes - Tropical kelp algae flake

Τάισμα 2 φορές ημερησίως

Παράμετροι
pH: 8,2
Γενική σκληρότητα (GH): 16
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-13
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): 0
Φωσφορικά (PΟ4):0
Μέση Θερμοκρασία (°C): 25,5

Μετράω με τεστάκια υγρά API

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:50 λίτρα κάθε 7 ημέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα σε βαρέλι 60λτ: αντιχλώριο, Seachem cichlid lake salt, μαγειρική σόδα
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: ανα 3 μήνες καθαρισμός του φίλτρου

Λοιπές πληροφορίες : το ενυδρείο τρέχει 4 μήνες

θα σου πρότεινα να μην ταΐσεις αύριο και μεθαύριο, για δύο μέρες νηστεία δεν θα πάθουν κάτι τα ψάρια.

Αν έχεις κάποια αεραντλία μπαταρίας τσέκαρε την μπαταρία της και να την έχεις έτοιμη για χρήση και αν μπορείς βάλε αερόπετρες 2 ή 3 ώστε να έχεις αέρα σε διάφορα σημεία του ενυδρείου σου.

Όταν κοπεί το ρεύμα και σταματήσουν τα φίλτρα, άνοιξέ τα γιατί θα μένει στάσιμο το νερό για πολλές ώρες για να έχει κάποιο αερισμό.

Τέλος αν έχεις καπάκι άνοιξέ το τις ώρες της διακοπής.

Μόλις επανέλθει το ρεύμα μία καλή αλλαγή νερού με την προσθήκη βακτηρίων για τις πιθανές απώλειες που θα έχεις.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπήρξε πρόβλημα για περισσότερες ώρες διακοπής.

να ανοίξω το καπάκι? μα έτσι δεν θα βοηθήσω την θερμοκρασία να πέσει πιό εύκολα??? (θερμοκρασιά χώρου 18C)

Αυτό με το καπάκι και τη μείωση της θερμοκρασίας το βρίσκω και εγώ λογικό. Νεκτάριε , το προτείνεις για κάποιο συγκεκριμένο λόγο ;

Κατά τα άλλα συμφωνώ με αυτά που λέει ο Νεκτάριος. Και εγώ αυτές τις ενέργειες θα έκανα. :)

ups στον υπολογιστη σου εχεις? αν ναι βαλτο στην αεροαντλια μονο...δεν ειπαρχει φοβος για να παθουν τα ψαρακια απο την θερμοκρασια γιατι θα πεσει σταδιακα...ετσι και αλιως ο χωρος θερμενεται που τα εχεις... τα δικα μου ειχαν φτασει στους 15 και δεν ειχα καμια απολεια... καλο οπως ειπαν και τα πεδια να μην ταισεις μια μερα πριν

δυστυχώς μ βρήκε το συμβάν Κυριακή χωρίς αεραντλία και χωρίς UPS....κάποια εναλλακτική??

μην ανοισηχεις .. πιστευω πως δεν θα εχουν κανενα απολυτος προβλημα.. τα ψαρακια ειναι λιγα .. κατα της 12 παρε ενα ποτηρι και βαλτο μεσα στο ενυδρειο,παρε νερο και ξαναρηξτο μεσα απο 20-30 ποντους υψος για να κανει οξυγωνονοση καμια 10αρια φορες

Απροετοίμαστος? Μην αγχώνεσαι. Άνοιξε το καπάκι για υποτυπώδη οξυγόνωση. Κάνε και το κόλπο του ΚΟΥΜΑΝ.

Αν κρατήσει πολλές ώρες άνοιξε και τα φίλτρα σου να πάρουν αέρα.

Συνχομπίστες κατά καιρούς -έστω και σαν αστείο- πρότειναν να χρησιμοποιούμε το μηχανάκι του φραπέ για ανατάραξη.

Πλάκα -πλάκα ίσως κάνει δουλειά για περιστασιακές αναταράξεις.

αυτο που με αγχώνει είναι πιό πολύ η θερμοκρασία που θα πέσει στα φίλτρα....και το ότι δεν θα υπάρχει κυκλοφορία στους κάδους μέσα λές να κάνω αυτό που είπε ο ΚΟΥΜΑΝ και στα φίλτρα με το ποτήρι???

Ναι κανε αυτο που αου ειπε και χαλαρωσε.εγω ειχα 10 ωρες διακοπη ρευματος σε μονικατοικια αμονωτη εξω να χιονιζει με μειον και να εζω διακους!!!! Ειχα σκεπασει το ενυδρειο με 2 κουβερτες και καθε ωρα εκανα το κολπο με τονπουηρι που ειπε ο κουμαν.μην αγχωνεσαι δεν ειναι τιποτα.

Mobile klaz speaking...

Χωρις να ειμαι βεβαιος ας μου πουνε οι εμπειροτεροι

νομιζω πως 8-10 ωρες δεν υπαρχει θεμα με φιλτρο και με οξυγονο!

Χαίρεται φίλοι η διακοπή τελικώς έγινε απ τις 9:00 εώς 15:30 δεν είχα θανάτους κτλ....

κάθε 1 ώρα δημιουργούσα κίνηση στο κυρίως σύστημα και ομοίως και στα φίλτρα,

μόλις ήρθε το ρεύμα έκανα την αλλαγή νερού που ήταν να κάνω χτές....

δεν θα ταίσω ούτε σήμερα τις labido για 2η μέρα για να ψιλό επανέλθουν όλα (θερμοκρασία/κυκλοφορία και η γενικότερη σταθερότητα του συστήματος)

και απο αύριο στις καθημερινές ρουτίνες...ευχαριστώ τους αδερφουν εκ του Africa για την βοήθεια και τις χρήσιμες συμβουλές.... :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

το ενυδρείο όταν κατέβηκε το ρεύμα ήταν στους 25,5C όταν ξανα ανέβηκε το ρεύμα είχε φτάσει 23C....

φυσικά κλειστά καπάκια και τακτική ανατάραξη επιφανείας και εξωτερικών φίλτρων γα να μην μείνει πολλές ώρες στάσιμη η βιολογία

το ενυδρείο όταν κατέβηκε το ρεύμα ήταν στους 25,5C όταν ξανα ανέβηκε το ρεύμα είχε φτάσει 23C....

εεε εντάξει τίποτα!! μια χαρά :)

οντως πολυ καλα!

νομιζω πως ουτε με οξυγονο θα ειχες προβλημα και ουτε με την βιολογια σου!

φαντζομαι πως η αντοχη τους θα ειναι πανω απο 8 ωρες

παραθέτω και μετρήσεις που γίνανε με υγρά τεστάκια API

3 ώρες αφού είχε έρθει το ρεύμα και αφού έκανα και αλλαγή νερού 30%

NH4NH3-->0

NO2-->0

NO3-->0

PH-->8,0

GH-->17

KH-->14

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...