Jump to content

Sos!! Αντικατασταση Skimmer.

nikolaosbouk

Recommended Posts

Παιδια αγορασα το Deltec mce 600 turbo προς αντικατασταση του Τropical Marine(TMC) V2 skim 400.Σε 7 μερες θα ερθει απο αγγλια απο την www.swelluk.com :bigemo_harabe_net-122:

Δε ειχα κανενα απολυτος παραπονο απο το σκιμμερ μου, απλα oti στην αρχη ειχε λιγο δυσκολο σεταρισμα και οτι χρειαζεται να αυξανω τον ογκο αερα οταν πεφτει η σταθμη του νερου.(να σημειωθει οτι το πουλαω παραλληλα 100Ε - οποιος θελει ας στειλει π.μ)

Επειδη τρεχει το ενυδρειο ενα χρονο τωρα ειπα να του κανω ενα update (μιας και το στοκαρισμα γινεται ολο και ποιο βαρυ) και αγορασα ομολογουμενος το καλυτερο hang-on τις αγορας.

Τωρα το ανχος μου ειναι το πως θα ανταπεξελθει το ενυδρειo μου μεχρι να ρυθμιστει το νεο σκιμμερ.

Γιαυτο θελω να μου πειτε την γνωμη σας για τον τροπο του ενχειρηματος.

Να τα δουλεψω παραλληλα για μερικες μερεςμε το αλλο μαζι ή βαζοντας το κατευθεια θα αρχισει να βγαζει πρασινιλα και δεν χρειαζεται να τρεχω και τα δυο? :bigemo_harabe_net-53:

Βγάζεις το άλλο, και βάζεις το deltec. Τι πιό απλό? Τις πρώτες 2,3 μέρες ίσως να μην σου βγάλει πολύ πράγμα μέχρι να βρει τον ευατό του. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα βγαζει ότι δεν έβγαζε το άλλο.

Γιατί το πήρες απο εξωτερικό? Απο ελλάδα το βρίσκεις στα ίδια λεφτά.

Εκανες καλη επιλογη! Ελπιζω ομως να διαλεξες αυτο με την ασπρη αντλια μιας και ειναι πιο δυνατη... 2 σκιμερ ειναι υπερβολη. Θα το κρεμασες το MCE600 και θα δεις οτι θα αρχισει να βγαζει μπιχλα απο την αρχη. Δεν θελει δα και πολλες μερες για να "στρωσει" που λεμε...

Κανε ντε και μια παρουσιαση!

Ποσο σου βγηκε απο τη σελιδα αυτη με τα μεταφορικα?

Γιατι δεν διαλεξες καποια αλλη πηγη?

Βαλεντινε με την ασπρη αντλια το πηρα.

Παναγιωτη στην ελλαδα εχει 360 χωρις τα μεταφορικα για το ποιο παλιο μοντελο με την μαυρη αντλια(το ψαχνω καιρο), οχι το καινουριο με την ασπρη.

Απο πηρες τετοια τιμη;και για ποια μεταφορικα μιλας;

Mobile klaz speaking...

http://www.theaquariumsolution.com/deltec-mce600-skimmer-turbo

http://www.aquariumproducts.com.au/catalogue_products.php?prodID=3496&catID=46

http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/technical-equipment/skimmer/external-skimmer/deltec-external-protein-skimmer-mce-600.html

http://www.swelluk.com/aquarium/protein-skimmers-1535/deltec-protein-skimmers-1539/deltec-mce-600-turbo-123360.html ειχα και 10% εκτπτωση με κωδικο που μου στειλαν. Οποτε μου βγηκε το upgrade model τελικη τιμη 356 ευρω

Stock Code Item Unit Price Qty Total 31117000 Deltec MCE 600 Turbo £287.99 1 £287.99 Voucher (jan2013): - £28.80 Delivery Charge: £27.00 Order Total Exc VAT £238.49 Order Total VAT £47.70 ORDER TOTAL INC VAT: £286.19

Βγάζεις το άλλο, και βάζεις το deltec. Τι πιό απλό? Τις πρώτες 2,3 μέρες ίσως να μην σου βγάλει πολύ πράγμα μέχρι να βρει τον ευατό του. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα βγαζει ότι δεν έβγαζε το άλλο.

Γιατί το πήρες απο εξωτερικό? Απο ελλάδα το βρίσκεις στα ίδια λεφτά.

Απλο ειναι ρε παναγιωτη αλλα ανχωνομαι μεχρι να το ρυθμισω μην ανεβασω Νο2 ή και αμμωνια.

Γιαυτο σας γραφω πριν ακομη το εγκαταστησω μπας και εχει τυχη να αλλαξει κανενας σκιμμερ και ξερει να πει καποια πραγματα παραπανω.

Σε ρωτησα επειδη ειναι καπως περιεργος ο αντιπροσωπος εδω στην ελλαδα και δεν ξερω τι υποστηριξη θα εχεις σε περιπτωσηνπου κατι χρειαστεις.ο αντιπροσωπος ειναι εδω στη θεσσαλονικη.

Mobile klaz speaking...

Σε ρωτησα επειδη ειναι καπως περιεργος ο αντιπροσωπος εδω στην ελλαδα και δεν ξερω τι υποστηριξη θα εχεις σε περιπτωσηνπου κατι χρειαστεις.ο αντιπροσωπος ειναι εδω στη θεσσαλονικη. Mobile klaz speaking...

καταλαβα ρε klaz....

Μακαρι να μην χρειαστει...

ποιος ειναι και που βρισκεται η αντιπρωσωπεια?

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Και σίγουρα, κατόπιν συνεννόησης με τον έλληνα έμπορο όλο και κάτι καλύτερο θα έκανε στην τιμή αν είναι μετρητοίς...

Κατ αρχήν θα χαρείς... είναι το μόνο σίγουρο.

Πάει τώρα, αλλά κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το πάρεις από Ελλάδα.... κάτι να πάθει (που δεν θα πάθει, σκυλί είναι) δεν θα έχεις υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία και θα τρέχεις.

Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε έτσι και την Ελληνική αγορά/καταστήματα για να μας υποστηρίξουν και αυτά με τη σειρά τους.

Με μια καλύτερη αναζήτηση στην Ελληνική αγορά θα το έβρισκες το πολύ μέχρι και 300 ευρώ... πριν 2 χρόνια που το αγόρασα καινούργιο από εδώ (με την λευκή αντλία) μου κόστισε 270... και χωρίς να μου κάνουν καλή τιμή.

εχω επικοινωνησει και με τα 2 μαγαζια που με υποδειξες προτου το αγορασω(2 βδομαδες τωρα την ψαχνω) και η εκδοση που ειχαν ηταν χωρις την λευκη αντλια.

Εγω πηρα την αναβαθμισμενη με τον κωδικο turbo στο τελος.

Κατ αρχήν θα χαρείς... είναι το μόνο σίγουρο.

Πάει τώρα, αλλά κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το πάρεις από Ελλάδα.... κάτι να πάθει (που δεν θα πάθει, σκυλί είναι) δεν θα έχεις υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία και θα τρέχεις.

Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε έτσι και την Ελληνική αγορά/καταστήματα για να μας υποστηρίξουν και αυτά με τη σειρά τους.

Με μια καλύτερη αναζήτηση στην Ελληνική αγορά θα το έβρισκες το πολύ μέχρι και 300 ευρώ... πριν 2 χρόνια που το αγόρασα καινούργιο από εδώ (με την λευκή αντλία) μου κόστισε 270... και χωρίς να μου κάνουν καλή τιμή.

Αιολε σε ευχαριστω πολυ.

Η τιμη με την οποια το αγορασεις ειναι οντος καταπληκτικη, δυστυχως ομως εγω οπως ειπα και στον φιλο παναγιωτη με αυτα τα μαγαζια e-shop που μιλησα ειχαν τις εκδοσεις με το μαυρο κυκλοφορητη.και οχι τον turbo, φυσικα μιλησα και με τα ποιο γνωστα pet-shop στην θεσσαλονικη αλλα μου προτειναν αλλα που ειχαν ετοιμοπαραδοτα αλλα και αν μου το εφερναν μου ζητουσαν 450 περιπου.

συγχωρεσε με αλλα η τελευταια σου η προταση δεν πρεπει να ισχυει....οταν ο αιολος σου ειπε τιμη και πριν απο ποσο καιρο,δεν παιζει e-shop να σου εδωσαν τετοια τιμη.ειναι υπερβολικη.

Παιδιά εγώ το αγόρασα από κατάστημα της Θεσσαλονίκης που δεν έχει βήμα στο ΑΖ και μάλιστα από πολλούς θεωρείται ακριβό μαγαζί.

Τα 450 που σου ζήτησαν όντως είναι υπερβολικά

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας αλλα παιδια αυτο που θελω να καταλαβετε ειναι οτι δεν εχω καποιο λογο να πω ψεματα,και οτι η ελληνικη αγορα ειναι παντα πρωτη επιλογη μου, το οτι το αγορασα απο το εξωτερικο, το εκανα αναγκαστικα επειδη 1ον δεν ηθελα να παρω μεταχειρισμενο και 2ον εψαχνα για το συγκεκριμενο με τον λευκο κυκυλοφορητη(αυτο μου ειχαν προτεινει σχεδον ολοι απο το φορουμ να προσεξω ιδιαιτερος αλλα και εκτος αυτου)

το οποιο δυστυχως δεν εβρισκα αλλα και στα ενυδρειακα μαγαζια μου που πηγα μου ελεγαν οτι δεν συμφερει να στο φερουμε επειδη θα σου κοστισει γυρω στα 450.

Τι να πω βρε παιδια ,,,,μαλλον πηγα σε λαθος μαγαζια...

Παντος εγω για αλλο λογο ανοιξα το topic, ειχα καποιες αποριες αλλα μονο γιαυτο δεν μιλησαμε. :bigemo_harabe_net-57:

To πήρες μαζί με το καλάθι υλικών?

Πριν το βάλεις μπρος. Ελέγχεις αν κάθεται καλά η αντλία και αν πάτάει καλά. Εφόσον είναι όλα οκ, γεμίζεις το σκίμερ με νερό απο το ενυδρείο με ένα ποτήρι. Μέχρι τη μέση είναι καλά. Έπειτα, κλείνεις την βάνα του αέρα έτσι ώστε να ρουφάει μόνο νερό η αντλία και όχι αέρα. Το βάζεις στην πρίζα. Μόλις δεις ότι το νερό σηκώνεται, αρχίζεις και ανοίγεις την βάνα. Τις ακριβείς ρυθμίσεις της βάνας(πόσο στριμένη πρέπει να είναι) και το πόσο ψηλά πρέπει να είναι το δοχείο συλλογής θα τα δεις μόνος σου σιγά σιγά. Είναι διαφορετικά στο κάθε σύστημα πως θα αντιδράσει το σκίμερ.

To πήρες μαζί με το καλάθι υλικών? οχι αν θελησω θα το παρω μετα ή θα το κανω μον

Πριν το βάλεις μπρος. Ελέγχεις αν κάθεται καλά η αντλία και αν πάτάει καλά. Εφόσον είναι όλα οκ, γεμίζεις το σκίμερ με νερό απο το ενυδρείο με ένα ποτήρι. Μέχρι τη μέση είναι καλά. Έπειτα, κλείνεις την βάνα του αέρα έτσι ώστε να ρουφάει μόνο νερό η αντλία και όχι αέρα. Το βάζεις στην πρίζα. Μόλις δεις ότι το νερό σηκώνεται, αρχίζεις και ανοίγεις την βάνα. Τις ακριβείς ρυθμίσεις της βάνας(πόσο στριμένη πρέπει να είναι) και το πόσο ψηλά πρέπει να είναι το δοχείο συλλογής θα τα δεις μόνος σου σιγά σιγά. Είναι διαφορετικά στο κάθε σύστημα πως θα αντιδράσει το σκίμερ.

Παντος εγω για αλλο λογο ανοιξα το topic, ειχα καποιες αποριες αλλα μονο γιαυτο δεν μιλησαμε. :bigemo_harabe_net-57:

Συμβαίνει και αυτό... άλλωστε σου έγιναν οι προτάσεις το πως πρέπει να το χειριστείς...

Αλλά καλό είναι να λέγονται και τα υπόλοιπα για να γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέλη (πιθανοί αγοραστές) πως θα πρέπει να πράξουν και ψάξουν.

Συμβαίνει και αυτό... άλλωστε σου έγιναν οι προτάσεις το πως πρέπει να το χειριστείς...

Αλλά καλό είναι να λέγονται και τα υπόλοιπα για να γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέλη (πιθανοί αγοραστές) πως θα πρέπει να πράξουν και ψάξουν.

Ας είναι τότε.

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...