Μάνος 18 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους,Διαβάζοντας αρκετά άρθρα εδώ στο AZ αλλά και από το διαδίκτυο, πλέον μου έχει γίνει πλήρως κατανοητό ότι τα χρυσόψαρα δεν πάνε με κανένα άλλο είδος ψαριού, εκτός από χρυσόψαρα.Αυτήν την στιγμή, έχω στην κατοχή μου ένα ενυδρείο 120 λίτρων, με 3 fancy χρυσόψαρα (παρουσίαση θα κάνω όταν κοντεύω στην ολοκλήρωση του ή τουλάχιστον όπως το έχω φανταστεί να ολοκληρώνεται). Όμως, διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο μου κίνησε το ενδιαφέρον να ρωτήσω... http://deosfluviatilis.hubpages.com/hub/Goldfish-Tankmates-Aquarium-Companions Και συγκεκριμένα αυτό: Ρubbernose and Bristlenose Plecos Rubbernose or Bristlenose Plecos are also frequently recommended, and make good choices as well due to their voracious algae eating. These plecos enjoy temperatures in the 72 to 77 degree range Do not, however, get the common pleco, which may be prone to sucking the slime coat from goldfish as previously mentioned. Δηλαδή λέει, ότι το συγκεκριμένο είδος pleco, μπορεί να συνυπάρξει εύκολα μέσα σε ενυδρείο με χρυσόψαρα, αρκεί να ανεβεί λίγο η θερμοκρασία τον χειμώνα, από τους 18 στους 23. Adult Size: 5 inches (13 cm) Tank Level: Bottom dweller pH: 5.8 to 7.8 Hardness: 2 to 30 dGH Temperature: 73-81 F (23-27 C) Η ερώτηση μου είναι λοιπόν,Έχει δοκιμάσει κανένας αυτόν τον συνδυασμό?Σίγουρα δεν κάνει για το δικό μου ενυδρείο, μιας και φιλοξενώ ένα bubble-eye, αλλά αξίζει τον κόπο να μάθουμε περισσότερα για μελλοντική χρήση και για τους φίλους μας που σώνει και καλά θέλουν να βάλουν έναν "γλύφτη" μέσα στο ενυδρείο τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Κατά καιρούς πολύ χομπιστες έχουν κρατήσει διάφορα είδη ψαριών όπως pleco, barbs ακόμα και κουνουποψαρα μαζί με χρυσόψαρα αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό και δεν το προτείνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάνος 19 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα,Ναι φίλε Εbenos, κατανοώ αυτό που αναφέρεις και συμφωνώ.Όμως, από την παρουσίαση που έκανες στο ενυδρείο σου, είδα ότι έχεις μέσα, εκτός από χρυσόψαρα, αρκετά σαλιγκάρια και γαριδούλες. Γιατί λοιπόν οι pleco να θεωρούνται taboo για ενυδρείο με χρυσόψαρα, ενώ οι γαρίδες και τα σαλιγκάρια να θεωρούνται OK? Και μην μου πείτε ότι οι pleco πιάνουν χώρο, ενώ οι γαρίδες όχι, ή ότι γεμίζει περισσότερο στο μάτι το ενυδρείο με 10 γαρίδες παρά με ένα pleco. Αυτό είναι καθαρά θέμα του καθενός και προσωπικό ενδιαφέροντοςΚαι προς θεού, για να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω "επίθεση" σε κανέναν. Απλά, ρωτάω σαν αρχάριος για να μαθαίνω από τους πιο έμπειρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnakos 19 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2013 φιλε και εγω αρχαριος ειμαι κ προσφατα εφιαξα ενα ενυδρειο 54λιτρα και εχω μεσα 2 χρυφοψαρα fancy tail και ειχα και ενα pleco αλλα τον εχασα αλλα ισως επειδη κατι δεν εχω κανει σωστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάνος 19 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Φίλε Johnakos,Δεν μίλησα για common pleco του εμπορίου. Και εγώ στις αρχές είχα πάρει, όπως πιστεύω οι περισσότεροι μας. Αλλά για συγκεκριμένο είδος pleco (βασικά 2 είδη), που δύσκολα βρίσκεις κιόλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 19 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα, Ναι φίλε Εbenos, κατανοώ αυτό που αναφέρεις και συμφωνώ. Όμως, από την παρουσίαση που έκανες στο ενυδρείο σου, είδα ότι έχεις μέσα, εκτός από χρυσόψαρα, αρκετά σαλιγκάρια και γαριδούλες. Γιατί λοιπόν οι pleco να θεωρούνται taboo για ενυδρείο με χρυσόψαρα, ενώ οι γαρίδες και τα σαλιγκάρια να θεωρούνται OK? Και μην μου πείτε ότι οι pleco πιάνουν χώρο, ενώ οι γαρίδες όχι, ή ότι γεμίζει περισσότερο στο μάτι το ενυδρείο με 10 γαρίδες παρά με ένα pleco. Αυτό είναι καθαρά θέμα του καθενός και προσωπικό ενδιαφέροντος Και προς θεού, για να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω "επίθεση" σε κανέναν. Απλά, ρωτάω σαν αρχάριος για να μαθαίνω από τους πιο έμπειρους Μην συγχέεις τα ασπόνδυλα με τα ψάρια! Είναι πολλοί οι παράγοντες που τα χρυσόψαρα πρέπει να είναι τα μόνα ψάρια μέσα στο ενυδρείο μας όπως η διατροφή, η συμπεριφορά, οι παράμετροι του νερού, η επιθετικότητα, οι κλιματικές αλλαγές και άλλα πολλά! Επίσης όταν θα δεις τον pleco βεντουζαρισμενο πάνω στο χρυσόψαρο σου πίστεψε με δεν θα σου αρέσει καθόλου το θέαμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnakos 19 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Μπορεις να μου πεις ποια ειναι αυτα τα 2 ειδη pleco να τα δω, τι διαφορα εχει απο το κοινο και που μπορω να βρω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 19 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Είχα και 'γω ανκίστρους αλμπίνο, μαζί με 2 χρυσόψαρα και το αποτέλεσμα, σε 1 χρόνο εξολόθρευσε τα ψάρια, γιατί το βράδυ βεντουζάρει κκαι πιπιλάει τα λέπια τους, όπότε έπεσε το ανοσοποιητικό του σύστημα. Ασύμβατη η συγκατοίκηση τους τελικά. Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος