nicpapa 18 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Εχει τωρα 2-3 εβδομάδες που εβλεπα τις crs μου να κρυβοντε , να μην τρωνε, και σε ενα αλλο ενυδρειο η τονινα να εχει κιτρινισει απο επάνω σαν ελειψη νιτρικων, ετσι εκατσα και ξεκινησα τα τεστ.Λοιπον μετραω με Αpi , καινουριο προσφατα ανοιγμενο, και αρχικά μου εδειχνε 0 στο γαριδαδικο, και μετραω και στο υψηλων απαιτησεων πάλι 0 , ελα ομως που τυχαια διαβασα κάπου ενα αρθρακι του Σπυρου delta , πως υπάρχει προβλημα στα τεστ και θέλει καλό κουνημα.Το προβλημα ειναι στην βρυση, μου βγαζει 20-40 νιτρικά, και εγω με την ρουτινα στο πυκνοφυτεμένο με λιπάσματα και μεγάλες αλλαγες εφτασε να ειναι κατακόκκινο , πρεπει να πηγε στο 100 ...Στις crs βαζω 100 % αντιστροφης οσμωσης ελα ομως που περναει, και εχω και εκει 20-40 ...Το τεστ το δοκιμασα και με νερο τις βροχης οπου μου το εβγαλε μηδεν κανονικά αρα μετραει σωστα, το νερο της βρυσης το ειχα μετρησει παλαιοτερα και ηταν και αυτο μηδεν .Μετρησα και με της τετρα το τεστ παλι τα ίδια..Τι μπορω να κάνω που στην εβδομάδα μου κάνω αλλαγες 250 λιτρων ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2013 αλλαξε μεμβρανη στην α/ο και θα ξαναπαρεις μηδενικες τιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 18 Ιανουαρίου 2013 αλλαξε μεμβρανη στην α/ο και θα ξαναπαρεις μηδενικες τιμες. Ειναι σιγουρο? Η μεμβρανη κρατάει τα νιτρικα? Το dts που μου βγάζει ειναι χαμηλό , 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 18 Ιανουαρίου 2013 μα νομιζω πως η μεμβρανη κραταει τα παντα. τα προφιλτρα τα αλλαζεις αρκετα τακτικα...? την φλασαρεις τη μεμβρανη επισης τακτικα και εφοσων γνωριζεις πως εχεις προβληματικο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Ναι ανα εξαμηνο αλλαζω τ α προφιλτρα, και την φλασαρω καθε φορα αφου γεμισει το βαρελι , μια φορα την εβδομάδα δηλαδη. Το νερο της βρυσης σημερα το ανακάλυψα.. Δεν θα μου ειχε αναιβασει και το tds αν ειχε χαλασει η μεμβρανη. Τι χρονο ζωης εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 18 Ιανουαρίου 2013 στην θεση σου θα τα αλλαζα καθε 3μηνο. τωρα οσο για την μεμβρανη θεωρω πως ναι το tds σου δειχνει ποτε θελει αλλαγη.αλλα εκει μιλαμε για αγωγιμοτητες και οχι νιτρικα. μια καλη μεμβρανη τα κραταει ολα.το νερο στο τελος ειναι ουσιαστικα νεκρο.δεν θα επρεπε να μετρας ολα οσα μετρας. παρε και αλλες γνωμες,εγω κατεθεσα την αποψη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 19 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2013 συφνωμη αν σας χαλαω το θεμα αλλα επειδη εχω ΑΟ οταν λετε "φλασαρεις την μεμβρανη" τι ενοειτε και τι ακριβως κανεται?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 19 Ιανουαρίου 2013 αφηνουμε να περασει για λιγο, νερο απο τη μεμβρανη για να την καθαριζει μεσω πιεσης.αυτο προυποθετει πως εχει διακοπτακι φλας πανω της το διαμερισμα της μεμβρανης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος