giannispopi 18 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 18 Ιανουαρίου 2013 παιδια επειδη χρειαζομαι τον θερμοστατη για καποιες μερες απο το γαριδαδικο, μπορω να τον βγαλω?? η θερμοκρασια σπιτιου ειναι 19 με 21 και στο γαριδαδικο εχω 24... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 18 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Δεν θα στο προτεινα. Τα ασπονδυλα ειναι ποιο ευαισθητα απο τα ψαρια στις μεταβολες τις θερμοκρασιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 18 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Τι γαρίδες έχεις?? Κάποιες από τις red cherry που έχω (προέλευση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ) ζουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ω ναι επέζησαν από το χιόνι της προηγούμενης εβδομάδας) και τις υπόλοιπες τις έχω μέσα από 20-25. Απλά στους 19 θα δεις μεγαλύτερο κύκλο ζωής απ'ότι στους 24. Για άλλο είδος, ή για άτομα που έρχονται απ'ευθείας από το φυσικό περιβάλλον δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά. Άκου καλύτερα γνώμες από εμπειρότερους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 18 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν έχεις κάτι άλλο μέσα, από θέμα θερμοκρασίας δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 18 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 18 Ιανουαρίου 2013 εχω ρεντ τσερυ και θα ειναι για μια βδομαδα περιπου....παρειγκειλα τωρα απο petcumulus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Αν ήταν amano θα σου έλεγα ότι δεν θα είχες πρόβλημα με τις red είναι λίγο ρίσκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 19 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Δεν θα εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 19 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Τον έβγαλα χτες το βράδυ και απο 24 τώρα έχει 22.4 Έχω αναμονή και τσερυ. Δε νομίζω να έχουν πρόβλημα για 3-4 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kifinas 19 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Δεν θα έχεις πρόβλημα πρόσεχε μην πέσει κάτω απο 20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 19 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Απλά στους 19 θα δεις μεγαλύτερο κύκλο ζωής απ'ότι στους 24. Ισχύει κάτι τέτοιο? Εγώ ξέρω το ανάποδο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 19 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 19 Ιανουαρίου 2013 Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Μεγαλύτερο εννοώ βραδύτερο. Πιο αργά θα μεγαλώσει, ίσως να μην αναπαραχθεί μέχρι να ξαναυξηθεί η θερμοκρασία. Γενικά στα ζώα που είναι ποικιλόθερμα (η θερμοκρασία του σώματός τους εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος) με τη μείωση της θερμοκρασίας μειώνεται και ο μεταβολικός τους ρυθμός. Άρα μεγαλώνουν πιο αργά και οι απαιτήσεις τους σε φαγητό είναι μειωμένες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 20 Ιανουαρίου 2013 Αν δεν πεσει η θερμοκρασια κατω απο 19 δεν θα εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikoP 21 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Εφόσον έχεις θερμόμετρο θα σου έλεγα να κάνεις μικρές αλλάγες 10-20% με πιο ζεστό νερό για να κρατήσεις τη θερμοκρασία κ να είσαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 22 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Θα ήταν Αυγουστος όταν έβαλα σε ένα διαφανη δοχείο μπόλικη pellia για καβαντζα. Το δοχείο μέσα στο δωμάτιο και στο πάτωμα. Το Δεκέμβριο μπορεί το το νερό να έφτασε 18C... αλλά γενικά είναι στους 20C. Πριν λίγες μέρες πήγα να βγάλω λίγη pellia και μέσα είχα μια θηλυκιά red cherry τεράστια!!! Σωστός λαθρεπιβάτης!!! Τόσους μήνες χωρίς θερμοστάτη και ταϊσμα, που και που συμπλήρωνα μόνο νερό. Την έπιασα και για να την βάλω στο ενυδρείο με τις "αδελφές" της την έκανα προσαρμογή 3 ώρες για την θερμοκρασία. Την άλλη μερα έκανε έκδηση. Δίπλα στις άλλες γαρίδες είναι σαν γίγαντας!!! Αν η μεταβολή της θερμοκρασία είναι σε εύλογο ευρος, δηλαδή σε αυτό που αντέχουν να ζουν, και αργή δεν Θα υπάρξει πρόβλημμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος