Jump to content

Οι Κίνδυνοι Του Ενυδρείου

Recommended Posts

Τα τροπικά ψάρια μπορούν να μεταδώσουν θανατηφόρες ασθένειες στον άνθρωπο

Πορτλαντ, Ορεγκον

Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα οικιακά ενυδρεία κρύβουν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τον άνθρωπο. Οπως υποστηρίζουν τα τροπικά ψάρια που κατά κανόνα υπάρχουν στα ενυδρεία των σπιτιών και των γραφείων είναι πιθανό να μεταδίδουν στον άνθρωπο ασθένειες και μάλιστα θανατηφόρες.

Είναι κοινή πρακτική η χρήση αντιβιοτικών σε ψάρια που μεταφέρονται από τις περιοχές που ζουν σε μακρινές χώρες για να μπουν σε ενυδρεία. Αυτό γίνεται για να εμποδίζονται οι βακτηριακές λοιμώξεις που δημιουργούνται στα ψάρια εξαιτίας του άγχους που αναπτύσσουν.

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ορεγκον μελέτησαν ψάρια διαφόρων ειδών του γλυκού νερού. Ηταν ψάρια που προέρχονταν από τη Κολομβία, τη Σιγκαπούρη και τη Φλόριδα. Διαπίστωσαν ότι όλα είχαν αποκτήσει ανθεκτικότητα σε εννέα διαφορετικά αντιβιοτικά φάρμακα, ανάμεσα στα οποία και το πιο κοινό, η τετρακυκλίνη.

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=493508

1. Δεν έχω πμ γιατί;

2. Δεν κατάλαβα από ποια ασθένεια κινδυνεύω;

Εγώ πιστεύω ότι είναι μπούρδα η έρευνα τους. Ή υσχείει για τα ενυδρεία των αμερικανών. Αν υπήρχει κάτι επικύνδυνο κάποιος κάπου θα είχε πάθει κάτι.

1. Δεν έχω πμ γιατί; Είναι για τον aka68

2. Δεν κατάλαβα από ποια ασθένεια κινδυνεύω;

Εγώ πιστεύω ότι είναι μπούρδα η έρευνα τους. Ή υσχείει για τα ενυδρεία των αμερικανών. Αν υπήρχει κάτι επικύνδυνο κάποιος κάπου θα είχε πάθει κάτι.

Δεν εισαι ενημερωμενος Παναγιωτη.Ισχυει αυτο που λεει ο ανθρωπος.Υπαρχουν περιστατικα.

Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ειναι κανονας,αλλα εξαιρεση,κι επισης οφειλονται σε λαθος χειρισμους δικους μας.

Πολλοί θαλάσσιοι οργανισμοί έχουν σαν τρόπο άμυνας την τοξικότητά τους... για να φτάσει σε σημείο να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο πρέπει και το ίδιο το άτομο να είναι αλλεργικό στη συγκεκριμένη "τοξικότητα" και η επαφή του να είναι τέτοια ώστε να "επιτραπεί" μια τέτοια κατάσταση...

Πόσες είναι οι περιπτώσεις παγκοσμίως από τέτοια προβλήματα?

... άλλωστε μην πάτε και τόσο μακριά, ορισμένοι είναι αλλεργικοί και στο τσίμπημα της μέλισσας που μπορεί να συμβεί και μέσα στο σπίτι !!!

Άλλωστε όσοι έχουμε θαλασσινά ενυδρεία τις περισσότερες φορές φοράμε γάντια όταν βάζουμε το χεράκι μας μέσα... απλά και μόνο για ένα πιθανό τσίμπημα ανεμώνης, όχι επικίνδυνο, αλλά δεν θα θέλαμε να κοκκινίσει το χέρι μας και να έχουμε τσουξίματα !!!

Πολλοί θαλάσσιοι οργανισμοί έχουν σαν τρόπο άμυνας την τοξικότητά τους... για να φτάσει σε σημείο να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο πρέπει και το ίδιο το άτομο να είναι αλλεργικό στη συγκεκριμένη "τοξικότητα" και η επαφή του να είναι τέτοια ώστε να "επιτραπεί" μια τέτοια κατάσταση...

Πόσες είναι οι περιπτώσεις παγκοσμίως από τέτοια προβλήματα?

... άλλωστε μην πάτε και τόσο μακριά, ορισμένοι είναι αλλεργικοί και στο τσίμπημα της μέλισσας που μπορεί να συμβεί και μέσα στο σπίτι !!!

Άλλωστε όσοι έχουμε θαλασσινά ενυδρεία τις περισσότερες φορές φοράμε γάντια όταν βάζουμε το χεράκι μας μέσα... απλά και μόνο για ένα πιθανό τσίμπημα ανεμώνης, όχι επικίνδυνο, αλλά δεν θα θέλαμε να κοκκινίσει το χέρι μας και να έχουμε τσουξίματα !!!

Eίναι απαραίτητο όταν ακουμπάμε ανεμώνη να φοράμε γάντια? Γιατί έχω δει πολλούς που όταν θέλουν να φραγκάρουν ανεμώνη, ή να την ξεκολλήσουν την πιάνουν με γυμνά χέρια.

εξαρτάτε την ευαισθησία του καθενός... και το είδος της ανεμώνης.... εγώ την πάτησα και και δεν τις πιάνω πια με γυμνά χέρια!!!

Δεν ειναι μονο αυτες οι περιπτωσεις.Υπαρχουν και βακτηρια που μπορεις να την πατησεις.Ειχα βρει ενα ενδιαφερον θεμα αν θυμαμαι καλα στο RC.

Αν το βρω θα το ποσταρω :)

Στράτο δεν ξέρω αν ψάχνεις αυτό…. αλλά διαβάστε το ειδικά οι θαλασσινοί….

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1858696

Εμένα πήγε το μυαλό μου στο άρθρο του Μητριζάκη

Παιδιά μην το πάτε πολυ μακρυά με αθρα και έρευνες...το οτιδήποτε μέσα σε ένα σπίτι μπορει να είναι επικυνδηνο για έναν άνθρωπο....εδώ ο άνθρωπος είναι πολλές φορές επικίνδυνος για τον εαυτό του...

Άμα κάποιος φάει τα ψάρια του ή πιει (μπορει και καταλαθος) το νερο του ενυδρειου του τότε δεν φταίει κανένας...

Το σωστό είναι να τηρούμε τους κανόνες υγειηνεις και τίποτα παραπάνω...

Για να καταλάβει κάποιος ότι είναι αλεργεικος σε κάτι δεν θέλει και πολυ ώρα....σε 10 λεπτά επαφής το μαθαίνει και σε πόσο μεγάλο βαθμό μαλιστα...

Επίσης άμα κυνδηνευουμε απο τα ψάρια τόσο πολυ που το κάνουνε θέμα, σκευτηται πόσο κινδυνεύουμε απο τις γάτες,σκύλους,πουλιά,χαμστερ,κουνελια,σκιουρους,αραχνες,φίδια και όλα τα υπόλοιπα "κατοικίδια" που μπορούμε να βρούμε στο πετ σοπ της γειτονιάς μας....και πολλά απο αυτα που ανέφερα είναι πολυ πιο "βρώμικα" απ την φύση του απ ότι 10 τροπικά ψαράκια μέσα σε μια γυαλα....που άμα σκεφτώ πόσο γρήγορος είναι ο μεταβολισμού τους,συγουρα θα πεθάνουν πριν ίσως μου μεταδίδουν κάποιον ιό....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Βαση στατιστικής απο το aquazone και μονο θα επρεπε να ειχαν αναφερθει τουλαχιστον 5 περιστατικά

εστω και 1/1000 να ειναι η πιθανοτητα!!!

Χε χε χε χε!

Εγω παντως στα ενυδρεια μου δεν βαζω γαντια και δεν εχω παθει τιποτα μαλλον ειμαι τυχερος

οσον αφορα τα μικροβια συμφωνω οτι βρισκονται παντου μεσα στο σπιτι αμα βαλω τα χερια μου μεσα στο ενυδρειο κανω αλλαγη καθαρισω φιλτρα και μετα παω με τα βρομικα χερια να φαω τοτε ειμαι αξιος της τυχης μου........

Νομίζω δεν χρειάζεται καν να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Λίγο προσοχή μόνο χρειάζεται αν υπάρχουν μικρά παιδιά (γιατί συνηθίζουν, αν φτάνουν, να ανοίγουν καπάκια και να βάζουν τα χέρια στο νερό και μετά στο στόμα) και μέχρι εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...