piteriskos 17 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα..έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας..έχω ένα 240 λτ που τρέχει κοντά 2 μήνες με ζωντανό βράχο αραγωνίτη κλπ..το kh μου είναι στο 10,8 και κάποιa ricordeas που έχω μέσα τις τελευταίες μέρες φαίνονται σαν ζαρωμένα και δεν ανοίγουν.. σε γνωστό κατάστημα της θεσσαλονίκης που επισκέφτηκα χτες μου πρότειναν το KH buffer 8,3 της Brightwell για να μειώσω το kh Μου στο 8,3-9...αλλά από ότι κατάλαβα χωρίς να το χρησιμοποιήσω ακόμα θα μ κάνει την αντίθετη δουλειά και θα μ ανεβάσει το kh..Το ερώτημά μου είναι αν είναι τόσο σημαντική η διαφορά αυτή στισ τιμές ή μήπως μπορει να κρύβεται κάτι αλλο?Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Καλωσόρισες στο Αquazone! Από άλλες τιμές πώς είσαι? Koίτα όλα αυτά τα πρόσθετα παίζουν με το pH που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αλκαλικότητα/διττανθρακικά ή όπως αλλιώς θέλεις...και οι 2 είναι βασικότατες τιμές σε ένα θαλασσινό ενυδρείο.Τα κοράλλια σου μόλις συνηθίσουν το καινούργιο περιβάλλον θα ανοίξουν κανονικά και το πρόβλημα είναι προσαρμογής. Για μένα προσωπικά για τέτοια κοράλλια μόνο δεν αξίζει να χρησιμοποιείς κάποιο ρυθμιστικό διάλυμα και οι 5-10% αλλαγές νερού την εβδομάδα σε καλύπτουν με το παραπάνω.Φυσιολογικό είναι τώρα που είσαι στην αρχή να πελαγώνεις μέχρι να ζωντανέψει το ενυδρείο σου. Τα πάντα για την χημεία και τρόπους να την διατηρήσεις σε ένα θαλασσινό reef ενυδρείο θα τα βρεις αναλυτικά εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteriskos 17 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Να σαι καλα...τα συγκεκριμενα μανιταρια τα ειχα σε νανο ριφ για ένα διαστημα...Το ph μου ειναι στο 8,2 , ΝΟ2-0 ,ΝΟ3 - 7 , ΝΗ4-0 , PO4-0,1 σευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Μήπως χρησιμοποιείς νερό βρύσης? Τι αλάτι βάζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteriskos 17 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Στο αρχικό γέμισμα είχα βάλει νερό από τη βρύση αλλα φιλτραρισμένο με ανθρακα και UV..αλάτι της aquarium munster Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Εφόσον βάζεις νερό βρύσης, δοκίμασε το tropic marin pro reef για να σου ρίξει λίγο τις σκληροτητες. Αλλά το καλύτερο είναι να πάρεις όσμωση. Και εγώ δεν είχα πάρει, και το μετάνιωσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 17 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Στο αρχικό γέμισμα είχα βάλει νερό από τη βρύση αλλα φιλτραρισμένο με ανθρακα και UV..αλάτι της aquarium munster Άλλαξε αλάτι φίλε! Αυτό ούτε στο φαΐ δεν μπαίνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 17 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Και φυσικά πάρε ωσμοση!! Αυτό για το αλάτι στο λέω γιατί την έχω πατήσει από αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 17 Ιανουαρίου 2013 ε,ενταξει βρε τζιο,ας μην γινιμαστε υπερβολικοι.η ΑΜ δεν ειναι και καμμια εταιρεια της πλακας... απλα ο αγαπητος μας φιλος ισως δεν πρεπει να εμπιστευεται τοοοσο ευλαβικα το πετσοπ που επισκεπτεται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 17 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνώ οκ Κώστα ήμουν λίγο υπερβολικός. Αλλα το αλάτι αυτό το έχω δουλέψει παλιότερα και έπαθα μεγάλη ιστορία που δεν είναι επί του παρόντος.. Ο φίλος θέλει οσμωση σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 17 Ιανουαρίου 2013 οσμωση εννοειται.αλλιως το κεχα θα ανεβαινει συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 17 Ιανουαρίου 2013 οσμωση εννοειται.αλλιως το κεχα θα ανεβαινει συνεχεια. Μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 17 Ιανουαρίου 2013 δεν μπορω.ντρεπομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Δε μπορεις μωρο μου γιατι δεν ισχυει κατι τετοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 17 Ιανουαρίου 2013 εγω πιστευω πως σε μικρο βαθμο παιζει ρολο,αναλογως και τα νερα βεβαια. πχ αν το αλατι μας ειναι με κεχα 8 και το νερο βρυσης με κεχα 10,και αλλαζουμε καθε βδομαδα νερο,οσο και να υπαρχει καταναλωση στο ενυδρειο,δεν θα ανεβαινει σε βαθος χρονου..?εδω πανω σαλονικα τουλαχιστον ειναι κατι που συμβαινει.φαντασου τωρα εαν δεν υπατχουν πολλα κοραλια η βραχος για να εχει καταναλωση,δεν θα ανεβει.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteriskos 19 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 19 Ιανουαρίου 2013 παιδια σορρυ αλλά έχω όσμωση και εννοειται πως τη χρησιμοποιω σε κάθε αλλαγή νερού όπως και στο αρχικό γέμισμα..αλλα δε το γεμισα ολόκληρο με όσμωση..απο κει και πέρα πιο αλάτι προτείνετε εσείς ?και γιατι η ΑΜ δεν ειναι τόσο καλή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 19 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 19 Ιανουαρίου 2013 δεν μπορω.ντρεπομαι Π-Ο=0-1 χαμηλοβλεπουσα :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος