Jump to content

Προτάσεις Για Αλλαγές

Recommended Posts

Λοιπόν... μετά από πολύ καιρό είπα να ξεμουχλιάσω και να επέμβω ριζικά στα σπιτικά ενυδρεία.

Νο1: Διαστάσεις: 80*42*65 (μεικτά 218, καθαρά γύρω στα 180)

Φίλτρο: fluval 205

Φωτισμός: 2* 24 watt & 11 watt

Υπόστρωμα της τετρα και ψιλό χαλίκι 1-2 χιλιοστών

Θερμοστάτης 150watt

pH γύρω στο 7, μέτριο προς μαλακό νερό με gh 9 & kh 4

στρωμμένο όσο αφορά το άζωτο.

Κάτοικοι: serpae tetra, C. aeneus, μονομάχος, 2 sae, 2 αρλεκίνοι, γαρίδες, σαλιγκάρια, φυτά, τριχοειδής άλγη.

Νο2: Διαστάσεις: 40*40*45 (μεικτά 72, καθαρά γύρω στα 60)

Φίλτρο: εσωτερικό της Aquael

Φωτισμός: 20 watt

Μπεζ άμμος στα 4 εκατοστά

Θερμοστάτης 75 watt

pH γύρω στο 7

Κάτοικοι: guppies (άγνωστος αριθμός), γαρίδες, σαλιγκάρια, φυτά, λίγη τριχοειδής άλγη.

Ακούω προτάσεις!!

Λοιπόν... μετά από πολύ καιρό είπα να ξεμουχλιάσω και να επέμβω ριζικά στα σπιτικά ενυδρεία.

Νο1: Διαστάσεις: 80*42*65 (μεικτά 218, καθαρά γύρω στα 180)

Φίλτρο: fluval 205

Φωτισμός: 2* 24 watt & 11 watt

Υπόστρωμα της τετρα και ψιλό χαλίκι 1-2 χιλιοστών

Θερμοστάτης 150watt

pH γύρω στο 7, μέτριο προς μαλακό νερό με gh 9 & kh 4

Κάτοικοι: serpae tetra, C. aeneus, μονομάχος, 2 sae, 2 αρλεκίνοι, γαρίδες, σαλιγκάρια, φυτά, τριχοειδής άλγη.

Νο2: Διαστάσεις: 40*40*45 (μεικτά 72, καθαρά γύρω στα 60)

Φίλτρο: εσωτερικό της Aquael

Φωτισμός: 20 watt

Μπεζ άμμος στα 4 εκατοστά

Θερμοστάτης 75 watt

pH γύρω στο 7

Κάτοικοι: guppies (άγνωστος αριθμός), γαρίδες, σαλιγκάρια, φυτά, λίγη τριχοειδής άλγη.

Ακούω προτάσεις!!

Τι θέλεις να ακούσεις ακριβός??? ;)

Ναι, πολύ γενικά το θέτεις το ερώτημα! Δε μπορεί, κάτι θα έχεις στο μυαλό σου για να προτείνουμε παραπλήσιες συνθέσεις και λύσεις; :)

Χμμμ... κάτι σε πιο μεγάλο ψάρι για το Νο1, όχι κοπάδι από μικρά, φυτεμένο πάντα. Για το Νο2 σκεφτόμουν για κάνα ζευγάρι ραμιρέζι... ή να αρχίσω αναπαραγωγή με μονομάχους... δεν ξέρω... Πάντως όχι τη νέκρα της Αφρικής, σε καμία περίπτωση!!

για το πιο μεγαλο θα επιμείνω αφρικη και θα πω ζευγαρι pelvicachromis pulcher ή τα pelv. sacrimontis αν εχει ο theodor72 κανα F1 ή hemichromis lifalili και για το μικρο θα αλλαξω ηπειρο και θα πω carinotetraodon tranancoricus αν μπορεσεις να βρεις! :D

Χμμμ... κάτι σε πιο μεγάλο ψάρι για το Νο1, όχι κοπάδι από μικρά, φυτεμένο πάντα. Για το Νο2 σκεφτόμουν για κάνα ζευγάρι ραμιρέζι... ή να αρχίσω αναπαραγωγή με μονομάχους... δεν ξέρω... Πάντως όχι τη νέκρα της Αφρικής, σε καμία περίπτωση!!

Στο ένα να βάλεις χρυσόψαρα….. ε να ασχοληθείς και λίγο με το χόμπι…. :D

Στο δυο βαλε ότι θέλεις, δεν με νοιάζει!

Μαλλον θα σε δυσκολευει η Αφρικη και αυτο περι νεκρας ειναι δικαιολογια.Και στο αιτιολογω αμεσα,διοτι Αφρικη δεν ειναι μονο οι κιχλιδες των μεγαλων λιμνων,αλλα και τα πανεμορφα ψαρια κιχλιδες και μη των ποταμων!

Γι'αυτο λοιπον αν δεν ειμαστε ενημεροι δεν λεμε πραγματακια που δεν στεκουν.

Την τοποθετηση αυτη οφειλα να την κανω γιατι η αγαπημενη μου κατηγορια τελευταια ειναι λιγο ευαλωτη!!!

Ευχαριστω :)

για το πιο μεγαλο θα επιμείνω αφρικη και θα πω ζευγαρι pelvicachromis pulcher ή τα pelv. sacrimontis αν εχει ο theodor72 κανα F1 ή hemichromis lifalili και για το μικρο θα αλλαξω ηπειρο και θα πω carinotetraodon tranancoricus αν μπορεσεις να βρεις! :D

Καλο!!!

Μαλλον θα σε δυσκολευει η Αφρικη και αυτο περι νεκρας ειναι δικαιολογια.Και στο αιτιολογω αμεσα,διοτι Αφρικη δεν ειναι μονο οι κιχλιδες των μεγαλων λιμνων,αλλα και τα πανεμορφα ψαρια κιχλιδες και μη των ποταμων!

Γι'αυτο λοιπον αν δεν ειμαστε ενημεροι δεν λεμε πραγματακια που δεν στεκουν.

Την τοποθετηση αυτη οφειλα να την κανω γιατι η αγαπημενη μου κατηγορια τελευταια ειναι λιγο ευαλωτη!!!

Ευχαριστω :)

:thaman::thaman::thaman::thaman:

Αν είχα τα λίτρα σου θα έβαζα σίγουρα ένα κοπάδι red eye tetra. Πανέμορφο ψαράκι, αδικημένο κατά την γνώμη μου και είναι σχετικά μεγάλο για τέτρα (7 εκατοστά).

Αν είχα τα λίτρα σου και λίγο περισσότερο μήκος θα πήγαινα στην Αφρική ( γειά σου βρε Στράτο) αλλά όχι με κιχλίδες. Ένα πανέμορφο κοπάδι congo tetra

Αν είχα τα λίτρα σου θα έβαζα σίγουρα ένα κοπάδι red eye tetra. Πανέμορφο ψαράκι, αδικημένο κατά την γνώμη μου και είναι σχετικά μεγάλο για τέτρα (7 εκατοστά).

Αν είχα τα λίτρα σου και λίγο περισσότερο μήκος θα πήγαινα στην Αφρική ( γειά σου βρε Στράτο) αλλά όχι με κιχλίδες. Ένα πανέμορφο κοπάδι congo tetra

Μιλαμε για μαγεια.Απο τα πολυ κοπαδιαστα ψαρια,με φοβερο χρωμα και συμπεριφορα!

παντως η irinichan ειπε οτι δεν θελει κοπαδι φίλτατοι!!! :D

αλλιως υπαρχουν και τα yellow congo tetra απο αφρικη που ειναι λιγο μικροτερα σε μεγεθος απο τα congo και ισως καταλληλοτερα για το συγκεκριμενο ενυδρειο! :D

εγω στο πρωτο θα ελεγα ζευγαρι hemichromis lifallili με congo tetras,και στο δευτερο apistogramma

στο πρώτο ένα ζευγάρι angelfish και στο δεύτερο ένα ζευγάρι ramirezi

με βρίσκει σύμφωνο και εμένα :bigemo_harabe_net-64:

Είπε όχι κοπάδι από μικρά. Τώρα το μικρά είναι σχετικό βέβαια... :)

Βασικά δε θέλω Αφρική διότι αυτά που κυκλοφορούν συνήθως (για ενυδρεία μιλάω) δεν είναι τόσο πράσινα όσο τα θέλω, αν και τα ψάρια (ιδιαίτερα οι κιχλίδες) έχουν μοναδικό ταπεραμέντο. Συν τοις άλλοις έχω περιορισμένο μήκος ενυδρείου, οπότε δε θέλω κάτι που να κάνει κοπάδι και να τρέχει δεξιά αριστερά καθώς δεν έχει το χώρο για να το κάνει.

Επίσης, θέλω να κρατήσω τα κορυντοράκια μου και το μονομάχο.

Είδα τα τέτρα αλλά δεν τα θέλω, είχα ήδη τα σερπαε, οπότε θέλω καποιο άλλο είδος ψαριού.

Ψήνομαι για ραμιρέζι μαζί με τα κορυντοράκια, δεν ξέρω αν ένα κοπαδάκι από αγγελόψαρα χωράνε άνετα σε 180 λίτρα.

Το ζευγάρι Hemichromis lifalili ακούγεται ενδιαφέρον, βέβαια θα πρέπει να βρω εξ αρχής ζευγάρι, διότι αν πάρω κοπάδι μετά τα υπόλοιπα τι τα κάνω;

Ψάχνω για τελικό μήκος 5-10 εκ., οπότε θεωρώ μικρά αυτά που βρίσκονται στο κατώτερο όριο.

Μη μου πείτε για ζωοτόκα διότι αυτό είναι το project της άνοιξης!! :bigemo_harabe_net-66:

(Κανείς δεν κοιμάται τέτοια ώρα???)

Έγινε επεξεργασία - irinichan

μετα μπορεις να πας σε apistogramma, αν και την τυχη του μονομαχου δεν μπορει να την εγγυηθει κανεις αν υπαρχει ζευγαρι μεσα!

απο προσωπικη εμπειρια θεωρώ τα kribensis καλυτερη επιλογη απο τα lifalili, λογο του λιγο ηπιότερου χαρακτηρα, ειδικα αν προκειται να κρατησεις και τα corys!

+1 στα κριμπενσις! Και στο μέγεθος σου και ευκολοευρετα και ωραίο χαρακτήρα και θέλουν φουλ πρασινάδα και αφρικανακια!

Rythor on the move via tapatalk

Εγω θα κανω μια αλλη προταση για το μεγαλο..Αυστραλια!

Μελανοταινιες και ενα κοπαδακι απο pseudomugil gertrudae η furcatus η iriatherina werneri.

Στο μικρο εγω θα εβαζα ενα ζευγαρι apisto μονο του και θα το εκανα βιοτοπικο!

Ωραία και τα κριμπένσις, ωραία και η Αυστραλία.... αχ... σκέψεις σκέψεις!!!

Η επιλογη ειναι δικη σου.

Η Αυστραλια εχει πολυ ομορφα ψαρια και πολυ κινητικα,εχω τα pseudomugil gertrudae και ειναι καταπληκτικα ψαρακια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...