Jump to content

Νέα Αρχή Με Tanganyika.

parisMJT

Recommended Posts

Κυριε Σωκράτη, εχω καταλήξει στα brichardi αλλά ψάχνω. Εδω σίγουρα δεν υπάρχουν, τώρα ψανχω από κάποιο διαδυκτιακό καταστημα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Ελπιζω να βρω εγκαιρως.

Υπομονή λοιπόν και συνέχισε να ενισχύεις το ενυδρείο με βακτηρίδια και λιγη τροφή αν θέλεις

Ναι ,σίγουρα, όταν στρωθεί θα το συντηρώ με τροφή. Ελπιζω να τα βρώ σχετικα συντομα γιατι και η υπομονή έχει τα όρια :-Ρ

Οι μετρήσεις παραμένουν, και σήμερα, στις ίδιες τιμές.

Έκανα κάποια τηλεφωνήματα σήμερα σε καταστήματα και βρήκα τελικά σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης ψάρια.

Η παραλαβή στο κατάστημα έγινε πριν δύο ημέρες και τα ψάρια είναι 4-6cm.

Τις επόμενες ημέρες και αφού τελειώσε ο κύκλος του Ν, θα κάνω, επιτέλους, την παραγγελία !!!!!

Με το καλό να στρωθεί το ενυδρείο σου και να βάλεις μέσα τα ψαράκια σου !!!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, αμήν και πότε, δεν βλέπω την ώρα να τα ρίξω μέσα.... :bigemo_harabe_net-87:

Σχετικά με το ¨καλά οξυγονωμένο νερό¨ που έχω διαβάσει θεωρείτε την αεραντλία απαραίτητη?

Όχι η αντλία δεν είναι απαραίτητη απο την στιγμή που το φίλτρο μας αναταράσσει την επιφάνεια.

Υπομονή μέχρι να πάρεις σωστές μετρήσεις και μετά με το καλό να μπουν και οι ψάρακες. :)

Από ανατάραξη είμαστε μια χαρά, έχω στρέψει την εξοδο του φίλτρου προς την επιφάνεια του νερού και πιστεύω γίνεται καλή οξυγόνωση.

Έγινε επεξεργασία - parisMJT

Από ανατάραξη είμαστε μια χαρά, έχω στρέψει την εξοδο του φίλτρου προς την επιφάνεια του νερού και πιστεύω γίνεται καλή οξυγόνωση.

Ωραία! αυτό είναι και το πιο σωστό.

Τώρα υπομονή. :)

Νέες μετρήσεις:

NH3 --0mg/lt μπορεί και λιγότερα (API)

NO2-->5mg/lt (sera)

NO3 περίπου 25mg/lt (sera)

Η ΝΗ3 έφτασε στο απόλυτο μηδέν, τα νιτρώδη άλατα σταθερά στη θέση τους αλλά τα νιτρικά έχουν αρχίσει να πέφτουν...

Είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή?!

Κανονικά δεν έπρεπε να αρχίσουν τα NO2 ναπέφτουν και στην συνέχεια τα NO3?!

*Με κόκκινο χρώμα γράφω εκείνες τις τιμές οι οποίες αλλάζουν απο την προηγούμενη μέτρηση.

Τα ΝΟ2 πρέπει να πέφτουν. Τα ΝΟ3 όχι.

Μια χαρά είσαι πάντως. Το στρώσιμο προχωράει κανονικά. Ακόμα λιγη υπομονή για να μηδενιστούν και τα ΝΟ2.

Τα ΝΟ3, λογικά, θα πέσουν με την ¨μεγάλη¨ αλλαγή πρίν μπούνε τα ψάρια αλλά δεν θα μηδενιστούν. Έτσι δεν είναι?!

Τα ΝΟ3, λογικά, θα πέσουν με την ¨μεγάλη¨ αλλαγή πρίν μπούνε τα ψάρια αλλά δεν θα μηδενιστούν. Έτσι δεν είναι?!

Ακριβώς και όταν λέμε μεγάλη εννοούμε 50%. ;)

Καλησπέρα παίδες, επανέρχομαι με νέες μετρήσεις αλλά λίγο μπερδεμένος...

Μετράω πρώτα ΝΗ3 μηδενισμένη, στη συνέχεια μετράω ΝΟ2 κι αυτό μηδέν, οπότε λέω :

¨ωραία, τελείωσε ο κύκλος, κάνω αλλαγή και βάζω ψάρια¨

μετράω απο περιέργεια και ΝΟ3 και τί να δώ....?!?!?!?

Κι αυτό μηδενισμένο!!!! Πώς είναι δυνατόν να μηδενίστηκαν????? :bigemo_harabe_net-111:

Καλησπέρα παίδες, επανέρχομαι με νέες μετρήσεις αλλά λίγο μπερδεμένος...

Μετράω πρώτα ΝΗ3 μηδενισμένη, στη συνέχεια μετράω ΝΟ2 κι αυτό μηδέν, οπότε λέω :

¨ωραία, τελείωσε ο κύκλος, κάνω αλλαγή και βάζω ψάρια¨

μετράω απο περιέργεια και ΝΟ3 και τί να δώ....?!?!?!?

Κι αυτό μηδενισμένο!!!! Πώς είναι δυνατόν να μηδενίστηκαν????? :bigemo_harabe_net-111:

Άκυρος ο συναγερμός!!! Όλα καλά, έκανα ξανά μέτρηση και έδειξε ΝΟ3 20mg/l :bigemo_harabe_net-95:

Γιατί όμως μου έδειξε την πρώτη φορά μηδέν....?!

Anyway... Απο Τρίτη κάνω παραγγελία τα ψάρια και κάτι τελευταία φυτάκι που θέλω και είμαι κομπλέ.... :bigemo_harabe_net-62:

Με τι μετράς Πάρη ; Αν μετράς με api ίσως να έχεις το θέμα με την κρυσταλλοποίηση του αντιδραστηρίου.

Άκυρος ο συναγερμός!!! Όλα καλά, έκανα ξανά μέτρηση και έδειξε ΝΟ3 20mg/l :bigemo_harabe_net-95:

Γιατί όμως μου έδειξε την πρώτη φορά μηδέν....?!

Anyway... Απο Τρίτη κάνω παραγγελία τα ψάρια και κάτι τελευταία φυτάκι που θέλω και είμαι κομπλέ.... :bigemo_harabe_net-62:

Μπορεί να παίζει αυτό που λέει ο Δημήτρης, μπορεί χίλια 2 άλλα. Μικρή σημασία έχει Πάρη. :D

Άντε με το καλό φιλαράκι.

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους!

Με τι μετράς Πάρη ; Αν μετράς με api ίσως να έχεις το θέμα με την κρυσταλλοποίηση του αντιδραστηρίου.

Δημήτρη, NO2 και NO3 μετράω με της sera ΝΗ3 έχω της API κι έχω παρατηρήσει την κρυσταλλοποίηση του αντιδραστηρίου, που αναφέρεις, και στο χείλος του μπουκαλιού και στον δοκιμαστικό σωλήνα, αλλά στην sera δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μπορεί να παίζει αυτό που λέει ο Δημήτρης, μπορεί χίλια 2 άλλα. Μικρή σημασία έχει Πάρη. :D

Άντε με το καλό φιλαράκι.

Πραγματικά Στάθη, τώρα δεν με πολυ καίει κίολας αφού επανέλαβα τις μετρήσεις και βγήκαν ok...

Μετά από αρκετές ημέρες που είχα να γράψω, επανέρχομαι για να ενημερλωσω το post.

Στις 20/3, λοιπόν, ήμουν έτοιμος να κάνω την μεγάλη αλλαγή (50%) για να προετοιμάσω το ενυδρείο να δεχτεί τα ψάρια. Η αλλαγή υπολογιζόταν γύρω στα 50lt νερού, για τις αλλαγές μου έχω ένα βαρελάκι 30lt. Ξεκινάω, αδειάζω το μισό ενυδρείο στη συνέχεια προετοιμάζω το βαρέλι με τα 30 πρώτα λίτρα και τα αδειάζω μέσα στο ενυδρείο, γεμίζω και τα υπόλοιπα 20 για την συμπλήρωση του ενυδρείου. Κι εδώ έγινε το λάθος, μετά από τόσα χρόνια αλλαγών σε ενυδρεία έριξα τα υπόλοιπα 20lt χωρίς αντιχλώριο. Μόλις γέμισε εντελώς σκέφτηκα ότι δεν το είχα βάλει. Αμέσως έριξα 1ml seachem prime (ποσότητα λίγο περισσοτερη απ΄ότι ανιστοιχεί στα λίτρα της αλλαγή) κατ΄ευθείαν στο φίλτρο.

Κατι άλλο δεν μπορούσα να κάνω, από το να περιμένω και να κάνω πάλι μετρήσεις για τις επόμενες ημέρες... Ευτυχώς, όμως, όλα πήγαν μια χαρά μίας και οι τιμές της NH3 NO2 μέχρι και σήμερα 5 ημέρες μετά είναι μηδενικές, πράγμα που φανερώνει πως η απώλειες σε αποικίες βακτηρίων ήταν απειροελάχιστες.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους φίλους Δημήτρη @dpap και Στάθη @adlib που απάντησαν άμεσα σε προσωπικά μηνύματα που τους έστειλα για το θέμα, το συζητήαμε και μου έδωσαν τα φώτα τους.

• 3 weeks later...

Update στο θέμα:

Όλα πάνε μια χαρά με το ενυδρείο, τρέχει από τις 10/2 και πριν απο περίπου μια εβδομάδα μπήκε ο πρώτος κάτοικός του, ένα Zebra Nerite snail.

Σήμερα έγινε και η παραγγελία των ψαριών (Neolamprologus Brichardi) από κατάστημα της Θεσσαλονίκης και την Τρίτη

(αφού Δευτέρα μόνο έχει πλοίο για Μυτιλήνη :bigemo_harabe_net-86: ) θα τα έχω στην κατοχή μου και θα γίνεται η προσαρμογή.... :bigemo_harabe_net-66:

και μία πανοραμική φωτογραφία με τον κάτοικο σε περίπατο...

DSC_0270_zpsfd277b4d.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...