Jump to content

Τα Πρώτα Δείγματα Από Τα Νερά Της Βοστόκ


Recommended Posts

Η ρωσική αποστολή ανέσυρε τους πρώτους πυρήνες πάγου από τη θαμμένη λίμνη της Ανταρκτικής

Μια στήλη πάγου μήκους δύο μέτρων είναι το πρώτο δείγμα από την περιβόητη λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική, έναν μεγάλο όγκο γλυκού νερού που εδώ και εκατομμύρια χρόνια παραμένει θαμμένος κάτω από σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα πάγου.

Οι αστροβιολόγοι πιστεύουν μάλιστα ότι τα μικρόβια που ίσως ζουν στη λίμνη θα έδιναν μια εικόνα για το εάν μπορεί να υπάρχει ζωή σε υπόγειους ωκεανούς στα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου.

Από τις 370 λίμνες γλυκού νερού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής, η Λίμνη Βοστόκ είναι μακράν η μεγαλύτερη, με έκταση 15,690 χιλιομέτρων.

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=493000

E4C6FCC073D2A7AE4A5D55BD1D4050A0.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λίμνη Βοστόκ: Γεμάτη μυστήρια και ερωτήματα (Α’ ΜΕΡΟΣ)

Πρόκειται για μια τεράστια μάζα γλυκού νερού, η οποία έχει εγκλωβιστεί σε βάθος 3.700 με 4.100 μέτρων, κάτω από τους αφιλόξενους πάγους της Ανταρκτικής. Αποτελεί την μεγαλύτερη από τις περίπου 150 με 200 γνωστές υποπάγιες λίμνες γλυκού νερού σε όλο τον πλανήτη γη.

Πλέον, αρκετοί υποστηρίζουν πως η λίμνη Βοστόκ είναι απομονωμένη από τον υπόλοιπο πλανήτη για διάστημα που κυμαίνεται από 15 μέχρι 34

εκατομμύρια χρόνια.

Η λίμνη Βοστόκ έχει μήκος 250 χλμ. και πλάτος 50 χλμ. και επιφάνεια 15.690 τετ. χλμ. Το βάθος της φτάνει σε ορισμένα σημεία τα 800 μέτρα.

http://www.strange-news.gr/%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BA-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84/

http://www.youtube.com/watch?v=BMgvev6UqIM

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Νέες μορφές ζωής στη λίμνη Βοστόκ

Αγνωστα βακτήρια υποστηρίζουν ότι βρήκαν ρώσοι επιστήμονες http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=501978

«Αφού αποκλείσαμε όλους τους πιθανούς εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να είχαν μολύνει τα βακτήρια, ελέγξαμε το DNA τους και είδαμε ότι δεν είναι συμβατό με κανένα άλλο γνωστό είδος. Η ομοιότητα του γενετικού υλικού με εκείνο γνωστών ειδών ήταν μικρότερη από 86%, ποσοστό ουσιαστικά μηδενικό όταν μιλάμε για έρευνα DNA. Οταν το επίπεδο της ομοιότητας είναι μικρότερο από 90% πρακτικά μιλάμε για άγνωστο είδος» αναφέρει ο Σεργκέι Μπουλάτ, του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Link to comment
Share on other sites

:bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

:bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

:bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

(4 φατσούλες.... xaxaxaxaxa)

Έγινε επεξεργασία - nospanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...