Jump to content

Αλλαγες Νερου Σε Δισκαδικο.

mmamatsis

Recommended Posts

οχι τι μυστικο :)

αυτο εδω μου εστειλε ο φιλος lamb-angelo

http://www.waterwave...roduct_id=30110

αυτο που ηθελα να ρωτησω τον φιλο rasta αν βαλω τυρφη στο βαρελι και φτιαχνω ετσι το νερο μεσα στο ενυδρειο πρεπει να υπαρχει ??

Γιατι δε τα λετε στον αερα ρε παιδια, τοσο μυστικο ειναι;

Ισως να ενδιαφερει και καποιον αλλον φιλο το θεμα..........

Φιλικα Βασιλης !

Απλα δεν το εγραψα για να μην θεωρηθει διαφημιση....αν θεωρηθει ας σβηστει...

http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30110

:bigemo_harabe_net-64:

οχι τι μυστικο :)

αυτο εδω μου εστειλε ο φιλος lamb-angelo

http://www.waterwave...roduct_id=30110

αυτο που ηθελα να ρωτησω τον φιλο rasta αν βαλω τυρφη στο βαρελι και φτιαχνω ετσι το νερο μεσα στο ενυδρειο πρεπει να υπαρχει ??

Αν δουλευεις την τυρφη στο βαρελι,δεν θα εχεις και στο ενυδρειο,μονο εξω.

Αυτο ειναι κατι σαν Α/Ο.

Αν δουλευεις την τυρφη στο βαρελι,δεν θα εχεις και στο ενυδρειο,μονο εξω.

Καλημερα και καλη βδομαδα

Φιλε rasta ακολουθησα τον τροπο με τυρφη στο βαρελι πλεον και οχι στο ενυδρειο.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω τωρα ειναι το εξης το νερο προετοιμαζεται γυρω στις 3 μερες μεσα στο βαρελι μετα απο αυτες τις 3 μερες το νερο ειναι αρκετα "φρεσκο" (δεν ξερω πως αλλιως να το πω :) )για να μπει στο ενυδρειο ?

Το νερο αν υπαρχει κυκλοφορια ειναι παντα φρεσκο.Σε ποσες μερες θα κανεις την αλλαγη εξερτατατε απο πολλους παραγωντες.Διαβασε το αρθρο που σου εδωσα πιο πανω,τα εχει ολα μεσα.

Πρέπει να "κυκλοφορεί" το νερό τις προετοιμασίας σου 2-3 μέρες. Δεν χαλάει εφόσον δεν μένει στάσιμο οπως προείπαν. Εγώ κάνω ένα μίγμα 1/4 Α/Ο και το υπόλοιπο βρύση και αφού τρέξει 2-3 μέρες για να "παλιώσει" το ζεσταίνω και κάνω την αλλαγή μου. Έχω 200 λίτρα μικτά ενυδρείο με 5 δίσκους εκτροφής, καρδινάλιους και κόρυ και κάνω 1/3 αλλαγή στον καθαρό όγκο νερού κάθε 3-4 μέρες. Εγώ με αυτή την "συνταγή" κρατώ τους δίσους μου στην πένα αν και είναι στο στρίμωγμα...

ωραια σας ευχαριστω ολους κυκλοφορια στο βαρελι υπαρχει full!!!! σε 60 λιτρα βαρελι υπαρχει ενα eheim 2010 και μια αντλια

αυτο το να κυκλοφορει το νερο δεν το καταλαβα!Δηλαδη αν το ζεστανουμε και το ριξουμε μεσα κατευθειαν -στην μερα δηλαδη τι πειραζει?

Οταν προετοιμαζεις το νερο σε βαρελι με τυρφη πρεπει να περασουν καποιες μερες για να δουλεψει η τυρφη αυτο σημαινει οτι πρεπει να υπαρχει ενα φιλτρο στο βαρελι με την τυρφη μεσα για να περναει το νερο μεσα απο το φιλτρο και επομενως και απο την τυρφη δεν πρεπει να ειναι στασιμο το νερο γιατι ετσι δεν κανει δουλεια η τυρφη.

( πιστευω να εχω μαθει σωστα αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσουν οι παλαιοτεροι και πιο εμπειροι :) )

Το νερο με την τυρφη μπορεις να το αλλαξεις και την επομενη μερα αν οι σκληροτητες ειναι εκει που θελεις.

Δεν καταλαβα τον φιλο πιο πανω που λεει οτι πρεπει να μεινει 2-3 μερες μεσα στο βαρελι.

Το νερο με την τυρφη μπορεις να το αλλαξεις και την επομενη μερα αν οι σκληροτητες ειναι εκει που θελεις.

Δεν καταλαβα τον φιλο πιο πανω που λεει οτι πρεπει να μεινει 2-3 μερες μεσα στο βαρελι.

κωστα μαλλον ο φιλος εννοει 2-3 μερες για να πεσουν οι μσκληροτητες στα επιθυμητα επιπεδα!!

βεβαια παιζει ρολο κ η ποσοτητα τησ τυρφης.

Αν εννοει αυτο,τοτε ειναι πολυ αοριστο το 2-3 μερες.

Παιζουν πολλα πραγματα ρολο για το ποσες μερες θα χρειαστει να μεινει το νερο στο βαρελι,μπορει 1 μερα,μπορει και 1 εβδομαδα.

Εγώ το αφήνω στο βαρέλι γιατι... ετσι μου είπαν :) Το νερό του δικτύου επείδή δέχετε "πιεση" και η οσμωση κλπ για κάποιο λόγο καλό είναι να μένουν μερικά 24ωρα να... στανιαρουν ??? :D Παιδιά σηγνώμη για το ύφος μου αλλά την θεωρία δεν την ξέρω, κάνω πράξη αυτά που μου έχουν πεί και βλέπω οτι όλα καλα! Αν είναι άσκοπη η αναμονή να στην σταματήσω. Εκεί πήγαινε η απάντησή μου.

Αν δεν ξερεις την θεωρια τοτε η πραξη παει περιπατο...

Η τυρφη πρεπει να μενει στο βαρελι οσο χρειαστει για να παει τις σκληροτητες εκει που θελουμε εμεις.Και αυτο εξερτατε απο πολλα πραγματα.Σιγουρα δεν θα εχεις το νερο που θες σε μερικες ωρες αλλα σε 1 μερα μπορει και να το εχεις αν εχεις βαλει πολυ ποσοτητα τυρφης μεσα στο βαρελακι.Αν λοιπον το νερο μου ειναι ετοιμο μεσα σε μια μερα,ποιος ο λογος να περιμενω παραπανω?Νομιζω φιλε μου οτι τζαμπα περιμενεις 2-3 μερες αν το νερο σου ειναι σωστο σε σκληροτητες.

Μαλλον δεν διάβασες τόσο προσεκτικά όσο έπρεπε τα πόστ μου. Δεν αναφέθηκα στην χρήση τύρφης αλλά γενικότερα στο να μένει το νερό σε κάποιο βαρέλι για λίγα 24άωρα. Εγώ χρησιμοποιώ Α/Ο για να φέρω τις σκληρότητες εκεί που θέλω στο ενυδρείο με τους δίσκους. Στα άλλα ενυδρεία απο την άλλη δεν κάνω καμία επεξεργασία στο νερό της αλλαγής εκτός απο το να το αφήσω να "κάτσει". Όσο για την "θεωρία της τύρφης", έτσι για τα πρακτικά δηλαδή, την έχω εφαρμόσει πολύ καιρό. Και ξαναρωτάω, έχει σκοπιμότητα αυτό που κάνω;

Φιλικά,

Ανέστης

Μαλλον δεν διάβασες τόσο προσεκτικά όσο έπρεπε τα πόστ μου. Δεν αναφέθηκα στην χρήση τύρφης αλλά γενικότερα στο να μένει το νερό σε κάποιο βαρέλι για λίγα 24άωρα. Εγώ χρησιμοποιώ Α/Ο για να φέρω τις σκληρότητες εκεί που θέλω στο ενυδρείο με τους δίσκους. Στα άλλα ενυδρεία απο την άλλη δεν κάνω καμία επεξεργασία στο νερό της αλλαγής εκτός απο το να το αφήσω να "κάτσει". Όσο για την "θεωρία της τύρφης", έτσι για τα πρακτικά δηλαδή, την έχω εφαρμόσει πολύ καιρό. Και ξαναρωτάω, έχει σκοπιμότητα αυτό που κάνω;

Φιλικά,

Ανέστης

Ναι φιλε μου αλλα το ποστ του φιλου αναφερεται σε χρηση τυρφης και γι αυτο με μπερδεψε απαντηση σου.

Στην α/ο δεν ξερω αν πρατεις σωστα η οχι γιατι δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε.αν το εκανες και στην τυρφη αυτο τοτε ηταν περιττο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...