Jump to content

Αλλαγες Νερου Σε Δισκαδικο.

mmamatsis

Recommended Posts

Καλημερα κανω αυτο το θεμα για να ρωτησω εσεις καθε ποτε αλλαζετε νερο και ποσο στο δισκοενυδρειο σας!!!

Εγω λοιπον αλλαζω καθε τεταρτη και κυριακη απο 60 λιτρα το ενυδρειο μου ειναι 450 λιτρα και απο φιλτρανση εχω 2 εξωτερικα eheim το 2075 και το ecco pro 200 και επισης το εσωτερικο του ενυδρειο μου (ριο 400).

Ο λογος που το κανω αυτο ειναι επειδη βαζω τυρφη (μεσα στο ενυδρειο) για να μειωθει το Ph χωρις ΑΟ και ετσι δεν θελω να κανω μεγαλες αλλαγες νερου για να μην αλλαζει πολυ το νερο μεσα στο ενυδρειο ( ετσι το εχω φανταστει εγω :) δεν ξερω αν ειναι το σωστο ) και το εχω σπασει σε 2 αλλαγες την βδομαδα.

Δεν νομιζω οτι αυτο που κανεις ειναι λαθος....Βεβαια οι αλλαγες στους δισκους εξαρτωνται απο το ποσο ταιζεις....

Εσυ 120 λιτρα αλλαγη τη βδομαδα νομιζω εισαι καλα....Για ποσα ψαρια μιλαμε και τι μεγεθος?

Κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό και με διαφορετικές απαιτήσεις, όγκος νερού, φίλτρανση, αριθμός ψαριών και μέγεθος, συχνότητα και ποσότητα ταίσματος...

Τις αλλαγές σου θα τις καθορίζουν οι μετρήσεις και τα ψάρια σου…

(Εγω θεωρώ, από τα όσα στοιχεία μας έδωσες ότι είσαι μια χαρά :thumbup: )

Οι αλλαγες νερου εξαρτωνται απο:

α)το μεγεθος των δισκων

β)τη συχνοτητα ταισματος και το ειδος της τροφης (π.χ. καρδια)

γ)τα λιτρα του ενυδρειου

δ)την ιχθυοφωρτιση

Το παν ειναι να κρατας χαμηλα τα ΝΟ3

Οι δισκοι θελουν νερο πεντακαθαρο

Εγω πιστευω οτι χρησιμοποιεις λαθος την τυρφη μ αυτον τον τροπο.. :)

επειδη με ενδιαφερει παρα πολυ η αποψη σου σε αυτο το θεμα τι μου προτείνεις ??

προς το παρών τα νιτρικα δεν εχουν ξεπερασει το 10 με τεστ της salifert επειδη της sera δεν μου δειχνει τιποτα!!!

καλημερα φιλε rasta περιμενω την αποψη σου :)

εγω θα σου προτεινω και κατι αλλο...αφου για τους λογους σου δεν εχεις βαλει α/ο παρε τουλαζιστον προφιλτρα(τα κανιστρα )για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο οτι το νερακι που βαζεις απο την βρυση σου ειναι εντελως καθαρο μιας και κανεις και 2 αλλαγες μεσα στην βδομαδα..εμενα μου περασε χαλκος η κατι αλλο απο εργα που εκανε η ευδαπ στο δικτιο και ενα χρονο πριν κοντεψα να χασω 6 ψαρια..δεν ειναι ακριβα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο

καλημερα φιλε rasta περιμενω την αποψη σου :)

Το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να φτιαχνεις το νερο με την τυρφη εξω απο το ενυδρειο σε βαρελακι με φιλτρακι.Ετσι θα κανεις αλλαγη νερου με νερο ετοιμο εκει που το θες εσυ,μ αυτον τον τροπο θα εχεις σταθερες συνθικες στο ενυδρειο σου,ετσι οπως το κανεις τα χαλας ολα με το που ριχνεις νερο βρυσης μεσα.

Αν δεν το εχεις διαβασει,διαβασε εδω να δεις πως το κανεις.

το εχω σκεφτει και αυτο!!!!

αλλα το προβλήμα που εχω ειναι οτι

δεν μπορω να εχω το βαρελι συνεχεια μεσα στο σπιτι...

επομενως οταν κανω την αλλαγη του νερου μετα το βαρελι παει μπαλκονι και η τυρφη που θα ειναι μεσα τι θα γινεται ?? απ'οτι γνωριζω δεν κανει να την βγαζεις να στεγνωνει και μετα παλι να την ξανα χρησιμοποιεις στην επομενη αλλαγη!!!!

εχω σκεφτει ακομα να αφεινω λιγο νερο μεσα στο βαρελι μετα την αλλαγη ισα ισα να βρεχεται η τυρφη αλλα δεν ξερω αν και αυτο ειναι καλο!!!!

τι λες εσυ ???

Την τυρφη την βγαζεις απο το νερο και στεγνωνει.Αν την αφησεις μεσα παει η τυρφη,δεν θα εχει τιποτα να βγαλει για την επομενη φορα.

δηλαδη δεν υπαρχει προβλημα αν την βγαζω και στεγνωνει ??? επειδη εγω πιστευα το αντιθετο!!!

δεν μπορεις να φανταστεις τι χαρα μου εδωσες τωρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-66::bigemo_harabe_net-66::bigemo_harabe_net-66:

θα το δοκιμασω!!!!!!

θα το δοκιμασω :)

σε ευχαριστω rasta

Έγινε επεξεργασία - overlimit

και κατι τελευταιο μεσα απο το ενυδρειο λογικα θα την βγαλω ?

Κοιτα παντως και το ενδεχομενο των πρωφιλτρων....σε ενα χρονο εχεις κανει αποσβεση....

εχεις να μου προτηνεις καποιο για να το δω?

Γιατι δε τα λετε στον αερα ρε παιδια, τοσο μυστικο ειναι;

Ισως να ενδιαφερει και καποιον αλλον φιλο το θεμα..........

Φιλικα Βασιλης !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...