Jump to content

O Νέος Γίγαντας 550 Λιτρων Με Τροφεους

kokalo

Recommended Posts

:bowdown::bowdown::bowdown: σε νιωθω και γω στην ιδια φαση ειμαι εχω μια γεννα με καμια 15αρια johanni ενος μηνα..θα κανουν και παρεα με τα δικα σου! χαχαχα

περα απο την πλακα δεν υπαρχει καλυτερο απο το να βλεπεις ενα ψαρι που σου ηρθε απο το πουθενα να οικιοποιειται το περιβαλλον που του εφτιαξες, να συνεχιζει τον κυκλο της φυσης ανταμοιβοντας σε με μια γεννα...νιωθεις οτι κατι κανεις σωστα!

οντως δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο το να βλεπεις αποτελεσμα σε αυτο που εχεις φτιαξει. απο γεννες ειμαι υπερ ευχαριστημενος demasoni socolofi lombardoi estherei ladidocromis gresakei aoratus yohanni calvus και καποια ακομα που δεν μου ερχονται τωρα...

Μπράβο ρε συ! Πολύ χαίρομαι για το ενυδρείο και τα ψάρια σου! Περιμένουμε ρεπορτάζ απο τα μικρά τώρα!

ανεβαζω τωρα φιλε Παναγιωτη και φωτο απο τα μικρα!

Μπορω να βαλω μεσα στο ενυδρειο kazanga η καποιο αλλο ειδος τροφεους μεσα στο ενυδρειο? αν ναι πιo εκτος απο duboisi..

152/57/62 ειναι οι διαστασεις και εχω 9 ενηλικα ικολα

Έγινε επεξεργασία - kokalo

Αν δεν σε ενδιαφέρουν πιθανοί υβριδισμοι γιατί οχι ,αλλά πρέπει να βάλεις καμμιά δεκαριά άτομα σαν ομάδα με προσοχή και σβηστά φώτα.

:)

Να τα χαίρεσαι φίλε μου! Έχω στην θέση σου θα έφτιαχνα λίγο την ομάδα σου θα την αυξάνα με λίγα από τα μωρά σου και θα έβαζα και καμία 15άρια από άλλη οικογένεια τροφέους ώστε να αποφύγω τειχών υβριδησμο!

αυτο θελω να μαθω ποια δεν υβριδιζουν για να μην εχω θεμα

Εχω την εντύπωση οτι δυνητικά όλα μπορούν να υβριδίσουν

Τα ικολα ανήκουν στα Moori oπότε ίσως και να υβριδίσουν. Στην θέση σου αν έβαζα 2ο είδος θα έβαζα τα duboisi(που μου αρέσουν κιόλας). Αλλά σε αυτά τα λίτρα θα έμενα species να τα απολαύσω καλύτερα. Θα αύξανα την ομάδα με 20+ άτομα.

επειδη σιγουρα εμπεριεχει καποιο ρισκο, απο εκει και περα στηρίζεσαι στα λιτρα και στις αναλογιες αρσ./θηλ.! εσυ το 2ο λιγο δυσκολα να το υπολογισεις, οποτε παμε στα λιτρα τα οποια νομιζω τα εχεις για 2 ειδη tropheus! το ρισκο παντα θα υπαρχει, αλλα τουλαχιστον θεωρητικά θα εισαι καλυμμένος!

Tropheus are currently divided between 5 species: duboisi,brichardi, moorii, annectens, and moorii species "Black", w/ a couple sub-species that are loosely defined: moorii species "Red", and "Mpimbwe".

When keeping more than one colony in a tank (and you shouldn't keep more than 3) you need to select one from each different species. For example, keeping a group of duboisi with a group ofmoorii would work, but keeping two different morphs of mooriicould result in cross-breeding. The subspecies closely resemble the species (sp. "Red" resembles moorii, "Mpimbwe" resemblesbrichardi) so extra research needs to be done when mixing them. One other note on mixing colonies, the colonies tend to have the most brilliant coloration & larger, more frequent spawns when kept as one colony per tank. When more than one colony exist in a tank the coloration tends to diminish a bit, but you'll have more variety, it's a trade off worth mentioning, In my opinion.

συνοπτικα σε αυτο το αποσπασμα απο το cichlid-forum.com, μας λεει οτι τα tropheus χωριζονται σε 5 ειδη:duboisi,brichardi, moorii, annectens και moorii "black" και καποια υποειδη που αναφερονται ως "red" και "mpimbwe.

μας προτεινει να επιλεξουμε ψαρια απο διαφορετικα ειδη για να αποφυγουμε τον υβριδισμο! επισης αναφερει οτι καλο θα ηταν να μην κραταμε πανω απο 3 ειδη στο ιδιο ενυδρειο! τελειωνοντας αναφερει κατι πολυ σημαντικό! οταν κραταμε ενα ειδος, αυτο τεινει να εχει φωτεινότερα χρωματα και πολλαπλασιαζεται γρηγοροτερα, σε συγκριση με οταν κραταμε 2 ειδη, οπου τα χρωματα δεν ειναι τοσο εντονα, ουτε βλεπουμε τοσες γεννες! οποτε διαλεγεις ή ποικιλία ψαριων ή εντονοτερα χρωματα και περισσοτερες γεννες! :)

Πω ρε φιλε τωρα νε έστειλες σε ευχαριστω παρά πολύ για τις πληροφοριες

Πω ρε φιλε τωρα νε έστειλες σε ευχαριστω παρά πολύ για τις πληροφοριες

να σαι καλα Κυριακο!

ευχομαι να γινει σωστη και προσεγμένη δουλεια γιατι κατα την γνωμη μου, προβλεπεται να ειναι απο τα δυνατοτερα αφρικανικα! ;)

Αυτό ειναι μόνο σίγουρο γιατι οτι γίνετε ειναι με την πολύτιμη βοήθεια σας και τις άμεσες απαντησεις σας

Παντός παιδιά στην βιβλιογραφία του Konigs (αν τον γράφω σωστά) θυμάμαι που λέει ότι είναι κάποια είδη τροφέους που δεν μπορούν να μπουν μαζί όχι λόγο ηβρηδησμού αλλα λόγο ότι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί! Θα το δω και θα γράψω για πια τροφέους λέει!

Παντός παιδιά στην βιβλιογραφία του Konigs (αν τον γράφω σωστά) θυμάμαι που λέει ότι είναι κάποια είδη τροφέους που δεν μπορούν να μπουν μαζί όχι λόγο ηβρηδησμού αλλα λόγο ότι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί! Θα το δω και θα γράψω για πια τροφέους λέει!

Αν έχεις χρονο και δεν σου είναι κόπος θα βοηθούσε αρκετα!!

σιγουρα το θεμα θελει συζητηση και επιβαλει ερευνα!

δεν ξερω Μανο αν λες αυτο το αρθρο του ad konigs(ριξ'τε μια ματια), το οποιο λεει οτι πρεπει να αποφευγονται στο ιδιο ενυδρειο, tropheus ιδίου ειδους! αναφερει οτι ολα τα ειδη κινούνται στους βιοτοπους με τις περισσοτερες πετρες για τροφη και προστασια εκτος τα duboisi, για τα οποια δεν υπαρχει εμπεριστατωμένη αποψη!

λεει πολυ σημαντικες πληροφορίες και ισως αυτο που ανεφερεις! δυστυχώς αυτη την στιγμη δεν εχω χρονο να το μεταφρασω! ισως το απογευμα να γραψω μια περίληψη! ;)

Στάθη στο βιβλίο που έχω εδώ του Konings που το έχω στα Ελληνικά λέει για κάποια είδη συγκεκριμένα ότι δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ μαζί. Π.χ για τα tropheus sp. Black λέει ότι Από την στιγμή που εγκαταστάθεί μία ομάδα μέσα στο ενυδρείο μην προσπαθήσετε να αλλάξετε την σύνθεση του προσθέτοντας περισσότερα ψάρια, π.χ για τα Tropheus moorii λέει όταν βρίσκεται μαζί με το είδος tropheus brichardi έχει την τάση να το διώκει.

Μόλις γυρίσω σπίτι από την δουλειά θα ανοίξω ένα οδό θέμα για αυτά που λέει ο Konings για κάποια είδη τροφέους στην βιβλιογραφία του!

Μόλις γυρίσω σπίτι από την δουλειά θα ανοίξω ένα οδό θέμα για αυτά που λέει ο Konings για κάποια είδη τροφέους στην βιβλιογραφία του!

:bigemo_harabe_net-64:

τελεια! νομιζω οτι ολοι μας και περισσοτερο ο Κυριακος, θα το βρουμε πολυ χρησιμο!

:bigemo_harabe_net-64:

τελεια! νομιζω οτι ολοι μας και περισσοτερο ο Κυριακος, θα το βρουμε πολυ χρησιμο!

πιστευω για ολους μας θα ειναι χρησιμο!

• 2 months later...

με μεγαλη μου χαρα σας παρουσιαζω το ενυδρειο μου μετα απο καποιες αλλαγες φωτισμος φυτα πετρες (βαλσνεριες εβαλα αλλα τις εκαναν πρωινο).

τα σχολια σας :bigemo_harabe_net-75:

http://s1291.photobucket.com/user/batibat/media/DSC_7961_zps29dc572b.jpg.html?sort=3&o=13

http://s1291.photobucket.com/user/batibat/media/DSC_7964_zps75bbe2ed.jpg.html?sort=3&o=8

http://s1291.photobucket.com/user/batibat/media/DSC_7972_zps6257a8e1.jpg.html?sort=3&o=2

http://s1291.photobucket.com/user/batibat/media/DSC_7976_zps325a55bc.jpg.html?sort=3&o=1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...