orbion 15 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 15 Ιανουαρίου 2013 (edited) πριν 5 ημερες αγόρασα χωρίς να ψάξω για αρσενικό θηλυκό 2 tiger shrimp.(ίσως να είναι και super tiger μιας και έχουν αρκετό διάφανο μπλε χρώμα) όσο περνούσαν οι μέρες διάβαζα για διαχωρισμό αρσενικού θηλυκού (από περιέργεια) σιγά σιγά άρχισα να σιγουρεύομαι πως είχα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. ως που εχθές είδα την μια γαρίδα να κολυμπάει έντονα μέσα στο ενυδρείο μετά από λίγο άλλαξε κέλυφος (δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να το δω live την αλλαγή κελύφους) λέω ωραία τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αναπαραγωγή να μην τα πολύ λέω σήμερα με το άνοιγμα των φώτων η τύχη μου χαμογέλασε παρατήρησα την μια γαριδούλα γεμάτη αυγά (αυτήν που πίστευα πως είναι θηλύκια) ξετρελάθηκα από την χαρά μου γιατί αρέσει πολύ το διάφανο μπλε χρώμα και το έντονο μπλε σε συνδυασμό με τα κόκκινα μουστάκια. ερώτηση 1 σήμερα είχα προγραμματισμένη αλλαγή προετοιμασμένου νερού σε βαρελάκι με κυκλοφορητή να την κάνω η όχι? φοβάμαι πως θα επηρεάσω τις τιμές τις τελευταίες 14 ημερες άλλαξα αναγκαστικά 5% νερού 2 φορες λόγο προσθήκης 2 "οτοκικλων" γαρίδες και zebra nerite προβλήματα από τιμές δεν έχω να το αφήσω να τρέχει έτσι? και ποσο καιρό? ερώτηση 2 τα λιπάσματα της seachem iron-trace-potassium-comprehensive ποσο μπορούν να επηρεάσουν την αναπαραγωγή ερώτηση 3 σε πόσες ημέρες θα αρχίσω να βλέπω γαριδούλες? ερώτηση 4 το zebra nerite παρατήρησα ότι έχει αρχίσει και κάνει αυγά επάνω στο driftwood φεύγουν μονα τους πόσο επικίνδυνα είναι αν σαπίσουν? ποσο μπορεί να αυξηθούν τα άσπρα αυγουλάκια? πως φεύγουν? τέλος το ενυδρείο φιλοξενεί 10 green neon 4 oτός 4 red cherry μια ancistrus και ένα nerite snail είναι αρκετά φυτεμένο για κρυψώνες μικρών Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 15 Ιανουαρίου 2013 Author #2 Share 15 Ιανουαρίου 2013 (edited) ερώτηση 5 έχω επίσης 2 helena snail στο ενυδρείο που ξέχασα να αναφέρω. ποσο επικίνδυνα είναι για τις μικρές γαρίδες όταν γεννηθούν? μπορούν τα helena να φάνε τα αυγά του zebra nerite? ερώτηση 6 κάπου διάβασα πως οι οτο τρώνε τα αυγά του nerite κατά ποσο ισχύει αυτό? είναι επικίνδυνο για τους οτο? Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 16 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 16 Ιανουαρίου 2013 (edited) απαντήσεις στις ερωτήσεις μου που ίσως βοηθήσουν και άλλους στο μέλλον ερώτηση 1 σήμερα είχα προγραμματισμένη αλλαγή προετοιμασμένου νερού σε βαρελάκι με κυκλοφορητή να την κάνω η όχι? φοβάμαι πως θα επηρεάσω τις τιμές θα κάνω πολύ μικρές αλλαγές τις τάξης του 5% με 10% μιας και η ιχθυοφορτιση που έχω δεν είναι μεγάλη έτσι δεν θα μεταβάλλω τις τιμές αισθητά. φυσικά η θερμοκρσία θα παραμείνει σταθερή ερώτηση 2 τα λιπάσματα της seachem iron-trace-potassium-comprehensive ποσο μπορούν να επηρεάσουν την αναπαραγωγή είμαι σίγουρος πως δεν επηρεάζουν αν είναι με μέτρο. απλά καλο είναι να μην ρίχνουμε ζουμιά στο ενυδρείο με γαρίδες γιατί με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται ρύποι και βλαβερές ουσίες.όπως επίσης καλο θα ήταν να μη βάζουμε γαρίδες σε πυκνοφυτεμένα ενυδρεία και ειδικά με γρηγορης ανάπτυξης φυτά γιατί τα φυτά συναγωνίζονται τις γαρίδες στην κατανάλωση του biofilm που είναι τροφή για τις γαρίδες. αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητους θανάτους στο μέλλον όμως αυτό είναι μόνο μια σπανια αιτια μια και συνήθως πεθαίνουν από άλλους λόγους. ερώτηση 3 σε πόσες ημέρες θα αρχίσω να βλέπω γαριδούλες? εξαρτάται από το είδος της γαρίδας.όταν αρχίζουν και γίνονται διάφανα. ερώτηση 4 το zebra nerite παρατήρησα ότι έχει αρχίσει και κάνει αυγά επάνω στο driftwood φεύγουν μόνα τους πόσο επικίνδυνα είναι αν σαπίσουν? καθόλου επικίνδυνα πόσο μπορεί να αυξηθούν τα άσπρα αυγουλάκια? άγνωστο πως φεύγουν? με ξύσιμο-αιχμηρο αντικείμενο τέλος το ενυδρείο φιλοξενεί 10 green neon 4 οτός 4 red cherry μια ancistrus και ένα nerite snail είναι αρκετά φυτεμένο για κρυψώνες μικρών. neon και αναπαραγωγή γαρίδας δεν πάνε μαζί (εγώ θα προσπαθήσω θα βοηθήσουν και τα φυτά μου). oτός, ancistrus ειδικά ο sp3 είναι οι καλύτεροι συγκάτοικοι. το nerite αδιάφορο ερώτηση 5 έχω επίσης 2 helena snail στο ενυδρείο που ξέχασα να αναφέρω. ποσο επικίνδυνα είναι για τις μικρές γαρίδες όταν γεννηθούν? νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα μπορούν τα helena να φάνε τα αυγά του zebra nerite? άγνωστο δεν έχω παρατηρήσει κάτι ακόμα αν το δω θα ενημερώσω το νήμα ερώτηση 6 κάπου διάβασα πως οι οτοκυκλοι τρώνε τα αυγά του nerite κατά πόσο ισχύει αυτό? άγνωστο ισχύει ότι και για τα helena. αλλα προς το αρνητικό συγκλίνω μιας και είναι χορτοφάγα ψαρια είναι επικίνδυνο για τους οτοκυκλους? δεν θα έχουν πρόβλημα είτε τα φάνε είτε όχι τέλος το σημαντικότερο όλων είναι σωστό το φίλτρο γιατί ρουφάνε τις μικρές γαρίδες το καλύτερο είναι τοποθέτηση "αεροφιλτρου". πάντως εγώ θα δοκιμάσω τοποθετώντας ένα τούλι εξωτερικά στις σχισμές με ένα λαστιχάκι και μάλλον θα αφαιρέσω τον υαλοβάμβακα εσωτερικά του φίλτρου και θα τον τοποθετήσω εξωτερικά ανάμεσα από το τούλι και τις σχισμές προσέχοντας φυσικά να μην ελαττωθεί η κυκλοφορία αν και νομίζω πως δεν θα έχω πρόβλημα βλέποντας και κάνοντας.. άλλωστε αυτή είναι η μαγεία του ενυδρείου για εμένα. έτσι θα πράξω εγώ και θα αποκτηθεί η εμπειρία. ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 16 Ιανουαρίου 2013 απαντήσεις στις ερωτήσεις μου που ίσως βοηθήσουν και άλλους στο μέλλον ερώτηση 1 σήμερα είχα προγραμματισμένη αλλαγή προετοιμασμένου νερού σε βαρελάκι με κυκλοφορητή να την κάνω η όχι? φοβάμαι πως θα επηρεάσω τις τιμές θα κάνω πολύ μικρές αλλαγές τις τάξης του 5% με 10% μιας και η ιχθυοφορτιση που έχω δεν είναι μεγάλη έτσι δεν θα μεταβάλλω τις τιμές αισθητά. φυσικά η θερμοκρσία θα παραμείνει σταθερή ερώτηση 2 τα λιπάσματα της seachem iron-trace-potassium-comprehensive ποσο μπορούν να επηρεάσουν την αναπαραγωγή είμαι σίγουρος πως δεν επηρεάζουν αν είναι με μέτρο. απλά καλο είναι να μην ρίχνουμε ζουμιά στο ενυδρείο με γαρίδες γιατί με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται ρύποι και βλαβερές ουσίες.όπως επίσης καλο θα ήταν να μη βάζουμε γαρίδες σε πυκνοφυτεμένα ενυδρεία και ειδικά με γρηγορης ανάπτυξης φυτά γιατί τα φυτά συναγωνίζονται τις γαρίδες στην κατανάλωση του biofilm που είναι τροφή για τις γαρίδες. αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητους θανάτους στο μέλλον όμως αυτό είναι μόνο μια σπανια αιτια μια και συνήθως πεθαίνουν από άλλους λόγους. ερώτηση 3 σε πόσες ημέρες θα αρχίσω να βλέπω γαριδούλες? εξαρτάται από το είδος της γαρίδας.όταν αρχίζουν και γίνονται διάφανα. ερώτηση 4 το zebra nerite παρατήρησα ότι έχει αρχίσει και κάνει αυγά επάνω στο driftwood φεύγουν μόνα τους πόσο επικίνδυνα είναι αν σαπίσουν? καθόλου επικίνδυνα πόσο μπορεί να αυξηθούν τα άσπρα αυγουλάκια? άγνωστο πως φεύγουν? με ξύσιμο-αιχμηρο αντικείμενο τέλος το ενυδρείο φιλοξενεί 10 green neon 4 οτός 4 red cherry μια ancistrus και ένα nerite snail είναι αρκετά φυτεμένο για κρυψώνες μικρών. neon και αναπαραγωγή γαρίδας δεν πάνε μαζί (εγώ θα προσπαθήσω θα βοηθήσουν και τα φυτά μου). oτός, ancistrus ειδικά ο sp3 είναι οι καλύτεροι συγκάτοικοι. το nerite αδιάφορο ερώτηση 5 έχω επίσης 2 helena snail στο ενυδρείο που ξέχασα να αναφέρω. ποσο επικίνδυνα είναι για τις μικρές γαρίδες όταν γεννηθούν? νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα μπορούν τα helena να φάνε τα αυγά του zebra nerite? άγνωστο δεν έχω παρατηρήσει κάτι ακόμα αν το δω θα ενημερώσω το νήμα ερώτηση 6 κάπου διάβασα πως οι οτοκυκλοι τρώνε τα αυγά του nerite κατά πόσο ισχύει αυτό? άγνωστο ισχύει ότι και για τα helena. αλλα προς το αρνητικό συγκλίνω μιας και είναι χορτοφάγα ψαρια είναι επικίνδυνο για τους οτοκυκλους? δεν θα έχουν πρόβλημα είτε τα φάνε είτε όχι τέλος το σημαντικότερο όλων είναι σωστό το φίλτρο γιατί ρουφάνε τις μικρές γαρίδες το καλύτερο είναι τοποθέτηση "αεροφιλτρου". πάντως εγώ θα δοκιμάσω τοποθετώντας ένα τούλι εξωτερικά στις σχισμές με ένα λαστιχάκι και μάλλον θα αφαιρέσω τον υαλοβάμβακα εσωτερικά του φίλτρου και θα τον τοποθετήσω εξωτερικά ανάμεσα από το τούλι και τις σχισμές προσέχοντας φυσικά να μην ελαττωθεί η κυκλοφορία αν και νομίζω πως δεν θα έχω πρόβλημα βλέποντας και κάνοντας.. άλλωστε αυτή είναι η μαγεία του ενυδρείου για εμένα. έτσι θα πράξω εγώ και θα αποκτηθεί η εμπειρία. ευχαριστώ. Αυτα που εχω σημειωσει με πρασινο που τα διαβασες φιλε μου?? Στο λεω γιατι ειναι λαθος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 16 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Αυτα που εχω σημειωσει με πρασινο που τα διαβασες φιλε μου?? Στο λεω γιατι ειναι λαθος.... στις γενικές πληροφορίες για γαρίδες σε άλλο forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 16 Ιανουαρίου 2013 στις γενικές πληροφορίες για γαρίδες σε άλλο forum. Και γραφει εκει οτι οι γαριδες δεν θελουν πυκνοφυτεμενο ενυδρειο γιατι συναγωνιζονται τα φυτα στο βιοφιλμ? Και ποιος ειπε οτι τα φυτα καταναλωνουν βιοφιλμ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 16 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 16 Ιανουαρίου 2013 καμία σχέση φίλε μου, μάλλον τα έχουν μπερδέψει και πάρα πολύ οι κύριοι.... αντιθέτως... οι γαρίδες είναι που θέλουν πυκνοφυτεμένο!! όσο πιο πυκνοφυτεμένο τόσο το καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 16 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 16 Ιανουαρίου 2013 (edited) καμία σχέση φίλε μου, μάλλον τα έχουν μπερδέψει και πάρα πολύ οι κύριοι.... αντιθέτως... οι γαρίδες είναι που θέλουν πυκνοφυτεμένο!! όσο πιο πυκνοφυτεμένο τόσο το καλύτερο συμφωνώ πυκνοφυτεμένο με αλλα με αργής ανάπτυξης φυτά και λιγότερα γρήγορης να υπάρχει ισορροπία με όσο το δυνατόν λιγότερα λιπάσματα. φυσικά αρχάριος και ισορροπία είναι δύσκολο ειδικά σε μικρά ενυδρεία που συνήθως τοποθετούμε γαρίδες. θα συμφωνήσω με αυτό που διάβασα στο internet.έχει λογική για όσους θέλουν να κρατήσουν τις γαρίδες τους υγιείς μακροπρόθεσμα και να αναπαράγονται σε τακτά διαστήματα. πιστεύω ισχύει για όλες τις γαρίδες ιδιαιτερα στα δύσκολα είδη γαρίδας. Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Υπαρχουν ευκολα φυτα που ειναι γρηγορης αναπτυξης και δεν χρειαζονται καθολου λιπασματα. Με θα συμφωνησεις δεν καταλαβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 16 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 16 Ιανουαρίου 2013 (edited) Υπαρχουν ευκολα φυτα που ειναι γρηγορης αναπτυξης και δεν χρειαζονται καθολου λιπασματα. Με θα συμφωνησεις δεν καταλαβα... ακόμα καλύτερα.. εγώ δεν έγραψα ποτέ πως οι γαρίδες δεν χρειάζονται φυτά. λίγα η πολλά. αλλά στα πυκνοφυτεμένα μπορεί να δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα για τις γαρίδες. το πρώτο είναι τα πολλά η χωρίς ισορροπία λιπάσματα και το δεύτερο είναι ότι τα γρηγορης ανάπτυξης φυτά τρέφονται με biofilm με αποτέλεσμα να συναγωνίζονται τις γαρίδες στην τροφή. πιστεύω πως εάν θέλεις να είσαι σωστός στην διατήρηση αποικίας γαρίδας(ειδικά σε δύσκολο είδος και σε λίγα λίτρα κάτω από 40) πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και αυτούς τους δυο παράγοντες ακόμα σημαντικό λάθος είναι η τοποθέτηση γαρίδας σε κοινωνικό ενυδρείο Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 16 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Τα φυτά γενικότερα δεν νομίζω(είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν τρέφονται από biofilm).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 16 Ιανουαρίου 2013 ακόμα καλύτερα.. εγώ δεν έγραψα ποτέ πως οι γαρίδες δεν χρειάζονται φυτά. λίγα η πολλά. αλλά στα πυκνοφυτεμένα μπορεί να δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα για τις γαρίδες. το πρώτο είναι τα πολλά η χωρίς ισορροπία λιπάσματα και το δεύτερο είναι ότι τα γρηγορης ανάπτυξης φυτά τρέφονται με biofilm με αποτέλεσμα να συναγωνίζονται τις γαρίδες στην τροφή. πιστεύω πως εάν θέλεις να είσαι σωστός στην διατήρηση αποικίας γαρίδας(ειδικά σε δύσκολο είδος και σε λίγα λίτρα κάτω από 40) πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και αυτούς τους δυο παράγοντες ακόμα σημαντικό λάθος είναι η τοποθέτηση γαρίδας σε κοινωνικό ενυδρείο Αυτο δεν ισχυει φιλε μου!Τα φυτα δεν τρεφονται με βιοφιλμ αλλα απο αλλα θρεπτικα συστατικα αλλα και ΝΟ3..τα οποια ΝΟ3 για καποιες γαριδες ειναι επικυνδινα.Οπωτε αυτο που διαβασες ειναι λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 16 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 16 Ιανουαρίου 2013 (edited) δεν ξέρω αν είναι σωστό το copy paste πάντως είναι ένα πολύ καλο άρθρο σε άλλο forum αλλα και στο aquazone (τώρα το είδα) εδω που αξίζει να αναφερθούμε για τυχόν λάθη. αν πιστευτέ ότι είναι λάθος(αν και εμενα με πείθει) ας ξεμπερδέψουμε λιγάκι τα πράγματα ίσως βοηθήσουν σε ένα νεοστημένο γαριδαδικο. Να μην χρησιμοποιούμε λιπάσματα διότι κατά την διάρκεια του χρόνου συσσωρεύονται ρύποι και βλαβερές ουσίες. με αποτέλεσμα την αντίδραση και τον θάνατο των ευαίσθητων ασπόνδυλων. Παρ’ όλο που μπορεί να λειτουργήσει καλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ένα ενυδρείο στο οποίο χρησιμοποιούμε λιπάσματα, κάποια στιγμή τα λιπάσματα θα λειτουργήσουν αυξητικά θα συσσωρευτούν στο νερό κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και θα έχουμε αύξηση ρύπων και βλαβερών ουσιών. Δεδομένου λοιπόν ότι οι γαρίδες είναι πολύ ευαίσθητες στους οργανικούς ρύπους που υπάρχουν μέσα στο νερό, οι όποιοι προέρχονται κυρίως από τα λιπάσματα. Αντιδρούν με το πέρασμα ενός χρονικού διαστήματος στη συσσώρευση των λιπασμάτων στο νερό. Δεν αξίζει λοιπόν έναν τέτοιο ρίσκο και το χαμό ολόκληρου πληθυσμού ενός ενυδρείου με γαρίδες, για να έχουν τα φυτά σας λίγο γρηγορότερη ανάπτυξη. Επομένως μπορεί να λειτουργήσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το ενυδρείο σας με λιπάσματα αρχικά καλά όμως έπειτα θα έχετε πολλούς ξαφνικούς θανάτους γαρίδων. Τώρα λοιπόν γνωρίζετε μια περίπτωση, μια αιτία, έναν από τους λόγους ξαφνικής απώλειας των μικρών σας φίλων. Ένα μεγάλο λάθος είναι να βάζουμε τις γαρίδες σε ενυδρεία που είναι φουλ φυτεμένα, αυτό έχει επίπτωση στις γαρίδες σας, διότι τα βακτήρια νιτροποίησης που δραστηριοποιούνται μετά την κατανάλωση τροφής δεν προλαβαίνουν να κάνουν το εργο τους. Προτού να μπορέσουν τα βακτηρίδια, προτού προλάβουν να διασπάσουν δηλαδή την αμμωνία NO3-NO4+ σε νιτρώδες άλας NO2 και έπειτα σε NO3. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου η πλειοψηφία των βακτηρίων που νιτροποιούνται μέσα σε ένα βαριά φυτεμένο ενυδρείο και πεθαίνουν. Σε ένα τέτοιο ενυδρείο θα πρέπει να προσέξουμε και να μην κλαδεύουμε παρά πολύ τα φυτά μας, λίγο κάθε φορά, διότι θα έχουμε μια μικρή άλλα σημαντική αύξηση της αμμωνίας άμεσα η οποία θα επηρεάσει της γαρίδες σας. Αυτό θα είναι μια καταστροφή για το ενυδρείο που ζουν οι γαρίδες σας. Μόλις κλαδέψετε τα φυτά σας η αμμωνία αρχίζει να ανεβαίνει, εμφανίζεται συνήθως στα πολύ μικρά ποσοστά δίχως να είναι πάντα μετρήσιμα. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι ότι οι γαρίδες σας θα αρχίσουν να πεθαίνουν μία-μία για «κανένα» προφανή λόγω, όταν αυτό επαναληφτεί αρκετές φορές. Ως εκ τούτου, σιγουρευτείτε ότι τα φυτά δεν καταλαμβάνουν όλο το χώρο του ενυδρείο σας και σιγουρευτείτε ότι κλαδεύετε λίγη-λίγη ποσότητα κάθε φορά. Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Τα βρισκω πολυ υπερβολικα ολα αυτα φιλε μου και δεν ειδα πουθενα να μιαλει για βιοφιλμ. Επεισης οι ναδημοσιευσεις απο αλλα Ελληνικα φορουμ εδω,απαγορευεται,θα επρεπε να ρωτησεις πρωτα για να το δημοσιευσεις εδω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 16 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 16 Ιανουαρίου 2013 (edited) Τα βρισκω πολυ υπερβολικα ολα αυτα φιλε μου και δεν ειδα πουθενα να μιαλει για βιοφιλμ. Επεισης οι ναδημοσιευσεις απο αλλα Ελληνικα φορουμ εδω,απαγορευεται,θα επρεπε να ρωτησεις πρωτα για να το δημοσιευσεις εδω.. υπάρχει αναφορά και στο aquazone εδώ δικό μου λάθος που αναφέρθηκα σε άλλο forum (έψαξα για τους κανόνες του aquazone δεν τους βρήκα) δεν νομίζω ομως πως είναι σημαντικό το λάθος μου,μιας και δεν ανέφερα το όνομα να και το biofilm Εάν βάλετε μαλακό νερό με τιμές KH και GH περίπου στο 0 και στο 1, πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί εάν έχετε φυτέψει σε μεγάλο ποσοστό το ενυδρείο σας. Εάν βάλετε επίσης πολλά και ταχέως ανάπτυξης φυτά αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της πανίδας και των μικροοργανισμών μέσα στο ενυδρείο σας. Τα ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά ανταγωνίζονται πολύ αποτελεσματικά πολλούς τύπους άλγης, όμως και του βιοφίλμ καθώς και άλλων ωφέλιμων μικροοργανισμών που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της διατροφής των γαρίδων. Τα φυτά αυτά καταπίνουν παίρνουν το φως και τις θρεπτικές ουσίες από το νερό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν και να αναπτυχτούν άλλοι μικροοργανισμοί. Επομένως σ’ ένα ενυδρείο που θα φιλοξενήσουμε γαρίδες και φυτά καλό είναι να μην βάζουμε πολλά ταχέως ανάπτυξης φυτά μαζί. Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Δεν συμφωνω καθολου φιλε μου με τα παραπανω και τα θεωρω υπερβολη. Στο 40αρι μου με τις γαριδες εχω φουλ φυτα,αργης αναπτυξης αλλα και γρηγορης,ευκολα και δυσκολα φυτα οπως γρασιδια!Ριχνω λιπασματα με μετρο και εχω και co2,ποτε δεν ειχα απολειες απο γαριδες και κλαδευω φουλ!Το ενυδρειο τρεχει 1,5 χρονο και οι γαριδες αναπτυσονται και γεννανε κανονικοτατα! Στο 30αρι με γαριδες εχω πολλα φυτα ευκολα και γρηγορης αναπτυξης,λιπασματα με μετρο και οι γαριδες πανε φουλ χωρις ποτε να ειχα θανατους! Την Κυτιακη πηγα σε φιλο συνχομπιστα απο εδω και ειδα το 60αρι γαριδαδικο.Φουλ φυτεμενο με διαφορα φυτα γρηγορης και αργης αναπτηξης οπως και γρασιδια,λιπασματα με μετρο και οι γαριδες του πανε φουλ! Ελπιζω να σε επεισα..γιατι αλλιως εχω παααααααααρα πολλα ακομη παραδειγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 16 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Αυτο με τα φυτά δεν ισχυει οπως το λές παραπάνω, να μου πεις οτι υπαρχει προβλημα με τα πολλά φυτά που κατεβάζουν το ph το βράδυ να συμφωνησω, και υπάρχει περιπτωση να εχουμε λιγο οξυγονο στο νερό . Δες ενα παραδειγμα τα δικα μου γαριδάδικα , στα περισοτερα ενυδρεια δεν εχει χωρο ουτε αποχη να βάλεις μεσα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79383&page=2 Τους ριχνω συνεχομενο co2 , απο λιπανση ελαχιστα και εως και καθόλου, και εχω αεραντλια για το βράδυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 17 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 17 Ιανουαρίου 2013 +1 σε rastafarian και nicpapa. και εγω φιλε μου απο προσωπικη μου εμπειρια δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο που αναφερεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος