Jump to content

Πολλες Και Διαφορες Αποριες Για Στησιμο Πλαστικης Λιμνης Σε Μπαλκονι

celtis

Recommended Posts

Καλημέρα στο forum.

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα!

Επειδή αρκετά κούρασα τον χρυσοψάρη μου σε ένα 30λτ ενυδρειάκι είπα να τον αναβαθμίσω από την γκαρσονιέρα σε ένα τριάρι...και με την ιδέα των παιδιών του forum για την λίμνη του aquazone m.p. είπα να ακολουθήσω την ίδια οδό...!

Βρήκα μια πλαστική λεκάνη παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιήσατε και θέλω να λύσω ότι απορίες έχω απ την αρχή.

Η δεξαμενή είναι στα 170 λτ. Η φίλτρανση θα γίνει με παρόμοιο τρόπο όπως της λιμνούλας του meeting point (κυκλοφορητής να στέλνει νερό στο γείσο το οποίο θα είναι γεμάτο με βιολογικό υλικό και απ τα αυλάκια θα ξαναπέφτει στο νερό). Σκέφτομαι την τοποθέτηση μιας μικρής αεραντλίας με αερόπετρα για οξυγόνωση του νερού. Από θέρμανση/ψύξη για αρχή τίποτα αφού η λίμνη ναι μεν εξωτερική αλλά οι θερμοκρασίες παίζουν από 5-6 (ακραία) τον χειμώνα εως 27-28 max. το καλοκαίρι. Και φωτισμός φυσικός, περίπου 6-7 ώρες την ημέρα και όχι απευθείας. Κάπου εδώ αρχίζουν οι απορίες....

1) κυκλοφορητής γύρω στα 800-1000 λτ είναι αρκετά?

2)τα παιδιά απ οτι είδα χρησιμοποίησαν κάτι τύπου substrat pro.Εγω έχω κάποιο stock sera siporax μακαρόνι. Θα κάνει δουλειά? Και αν ναι χοντρικά πόσα λίτρα θα ήταν αρκετά?

3)στην εισαγωγή του κυκλοφορητή λογικά θα χρειαστεί κάποιο σφουγγάρι ?(noooob!)

4)για φυτά εντός της λίμνης ποια θα ήταν η καλύτερη λύση... υπόστρωμα και φυτεμένα,απλά φυτεμένα 'η με υποβρύχια γλαστράκια?

5)η αεραντλία τι παροχή αέρα θα πρέπει να έχει για να γίνεται μια αξιοπρεπής δουλειά?(να συμπληρώσω οτι αρχικά θα μπει ένα χρυσόψαρο (common) και στην πορεία θα φτάσω μέχρι τα 4 άντε 5)...

6)Για βυθό τι θα ήταν η καλύτερη λύση?ψιλόκοκο χαλίκι, βότσαλο 'η κάτι άλλο?(όχι από αισθητικής άποψης αλλά καθαριότητας..

για αρχή αυτά και στην πορεία ότι απορία έχω βλέπουμε!

γεια σου φιλε μου! πολυ καλα θα κανεις και θα αναβαθμισεις τα λιτρα σου!!!

1) μια χαρα ειναι!

2) θα κανει δουλεια! οσο πιο πολυ σε παιρνει αφου θα προσθεσεις και αλλους κατοικους!

3)για αρχη μπορει, αλλα μπουκωνει γρηγορα! να εχεις τον νου σου! μετα το πιο πιθανο ειναι, τον καθαρισμο να αναλαβουν τα φυτα..

4)καλυτερα σε γλαστρακια και μπορεις να βαλεις φυτα οπως το κερατοφυλλο που δεν χρειαζεται φυτεμα! το πιανεις κατω απο μια πετρα!

5) η αεραντλια μπορει και να ειναι περιττη, αλλα αν θες οπωσδηποτε να βαλεις, οποια και να βαλεις θα σου κανει δουλεια!

6)για βυθο μπορεις να βαλεις χαλικακι ή βοτσαλο, αλλα νομιζω το προτιμότερο ειναι να μην βαλεις τιποτα! ετσι και αλλιως οτι βαλεις θα πιασει αλγη! αν δεν εχεις τιποτα, τοτε ο καθαρισμος θα εινια παιχνιδακι!

Σε ευχαριστω για την ανταποκριση συνforumιτη!περιμενω το μηνιατικο και ξεκιναω λοιπον σιγα σιγα...αεραντλια θα μπει μονο κ μονο για να παιζει ο μικρος...οπως και ο βυθος...μαλλον θα κανω μερικη καλυψη σε μια πλευρα με χαλικακι γιατι εχω την εντυπωση οτι ετσι κ αλλιως αρεσκονται στο να ψαχνουν για τροφη εκει(διορθωστε με αν λεω οτι να ναι!).με τα γλαστρακια ξερεις ποια ειναι η απορια του noobα?το χωμα δεν θα σπαει κ θα φευγει στο νερο?

οντως αρέσκονται στο να ψαχνουν παντου για τροφη και γενικα να ψαχνουν! ειναι πολυ περιεργα ψαρια και εξερευνουν ολο τον διαθεσιμο χωρο!!

στα γλαστρακια το χωμα που φαινεται, θα το καλυψεις με χαλικακι! θα τα βαλεις προσεκτικα μεσα και εισαι οκ! τα νουφαρα ειναι πολυ καλη προσθηκη αν δεν το χεις σκεφτει!

Μια χαρά τα λέει ο adib.

Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι τα 4-5 ψάρια είναι πολλά. Ξεκίνα με 1 και φτάσε στα 3. θα μεγαλώσουν και θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις και άλλα.

Στα γλαστράκια από πάνω βάλε πετρούλες γιατί τα ψάρια σκάβοντας θα σου αδειάσουν τις γλάστρες από χώμα. Φυτά μην βάλεις αυτά που βάζουμε σε ενυδρείο (κερατοφυλλο κτλ) γιατί ποτέ δεν θα τα χαρείς. Βάλε φυτά όπως νούφαρο, πάπυρο κτλ. Στον πυθμένα δεν θα έβαζα κάτι.

Καλή αρχή και περιμένουμε φωτό

ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια! Λοιπον εχουμε και λεμε...καλυτερα υδροφιλα φυτα σε γλαστρακια,το πολυ 3 ψαρια και ο πυθμενας γυμνος.και παλι ευχαριστω και οταν με το καλο αποφασισουν να με πληρωσουν θα ξεκινησω το ολο project και θα γινει παρουσιαση!

υδρόφιλα εγώ λέω να περιμένω την άνοιξη γιατί μου είπαν ότι τώρα δεν θα τα χαρώ, πέφτουν σε "νάρκη" και όταν πιάσουν οι ζέστες μεγαλώνουν

αυτο ισχυει λιγο πολυ με ολα τα φυτα.ριχνουν κατα πολυ τους ρυθμους τους τον χειμωνα κ μονο οτανστρωσει ο καιρος μπαινουν στν αυξητικη τους περιοδο!ποσο μαλλον υδροφιλα τα οποια μου δινουν κ εντυπωση αρκετα ευαισθητου φυτου..

• 4 weeks later...

καθολου ομως...εχει αγοραστει η γουρνα αλλα μεχρι εκει...δευτερο μηνα απληρωτος.

καθολου ομως...εχει αγοραστει η γουρνα αλλα μεχρι εκει...δευτερο μηνα απληρωτος.

Καταλαβαίνω....τι λιμνούλα να σκεφτείς με τέτοιες καταστάσεις που μας περιβάλουν... εύχομαι πάντως να έρθουν έτσι τα πράγματα και σύντομα να προχωρήσεις το project σου....

Καταλαβαίνω....τι λιμνούλα να σκεφτείς με τέτοιες καταστάσεις που μας περιβάλουν... εύχομαι πάντως να έρθουν έτσι τα πράγματα και σύντομα να προχωρήσεις το project σου....

+1.000

:thumbup:

και εγω το ευχομαι γιατι σε λιγο βλεπω να μας φιλοξενουν τα ψαρια μας ,και οχι εμεις αυτα.....!!!

και εγω το ευχομαι γιατι σε λιγο βλεπω να μας φιλοξενουν τα ψαρια μας ,και οχι εμεις αυτα.....!!!

Δυστυχώς αυτό σε λίγο θα είναι μια ΜΕΓΑΛΗ... αλήθεια..... :bigemo_harabe_net-59:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...