giorgosmarios 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #51 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Το θεμα ειναι υπο σκεψη. Και για αυτο ροταω εδω στο φορουμ για να δω τι θα ειναι καλητερο και οικονομικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Φεβρουαρίου 2013 #52 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Εννοείτε Ακου, αν θες να το κάνεις για την πλάκα κάντο αλλά δεν θα γλυτώσεις λεφτά και δεν θα έχεις και το αποτέλεσμα που θες. Δεν ξέρω πόσο έχει ένα σαμπ με τις υπερχειλίσεις κλπ αλλά νομίζω καλύτερα να μην το κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #53 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Πριν απο μια ωρα ειδα ενα θυληκο να γεννα καμοια τριανταρια και το αλλο που ηταν μαζι πιστευω ηταν ο αρσενικος τα εφαγε. Ειναι κανονικο αυτο για πρωτη φορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Φεβρουαρίου 2013 #54 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Έχω ακούσει απο χομπίστες και έχω διαπιστώσει και ο ίδιος οτι τα ζευγάρια "εκπαιδεύονται" στις γέννες. Και μένα τα έτρωγαν στην αρχή, τους τα έτρωγαν τα άλλα ψάρια κλπ. Είναι ένα μανίκι να τα κάνουν να εκολαυθούν και θέλει για εκείνα προπόνηση. Το ζευγάρι δεν μπορεί να φύγει απο τα αυγά, τα έχω δεί να τα φοντίζουν μέρες μέχρι να βγούν οι γόνοι. Όσο πιο πολλές γέννες τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Βέβαια σε κοινωνικό ενυδρείο οι πιθανότητες να μεγαλώσεις γέννα είναι... μηδέν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #55 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Καθε μηνα ειναι και αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Φεβρουαρίου 2013 #56 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Καθε μηνα ειναι και αυτα? ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 10 Φεβρουαρίου 2013 #57 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Οι νέοι γονείς , σχεδόν πάντα στην αρχή , τρώνε τα αυγά τους (ένας απο τους δύο) γιατι δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν και τα βλέπουν σαν λυχουδιά. Μετά απο κάμποσες απόπειρες μαθαίνουν αλλά και πάλι ....εάν κάτι τα ενοχλήσει ....συγκάτοικος , πλήρη συσκότηση , αλλαγή συνθηκών στο νερό ... απο ένστικτο πηγαίνουν και τα τρώνε. Καλύτερα μόνα τους σε γεννήστρα μόνο τζάμια , με τον κώνο η κάποιο αντικείμενο σε κλήση και με το κλασικό βραδυνό φωτάκι. Έχει δίκιο ο Magman ...όπως και στην χρήση σάμπ εάν δεν θές εξωτερικό φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #58 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο που λες για γεννηστρα πρεπει να γινει αμεσα? Γιατι ειναι ακομα μικροι οκτω μηνων περιπου. Συσκοτηση στο κυριο ενυδρειο οταν υπαρχει γεννα η στην γεννηστρα? Αλλαγη συνθηκων στο νερο στο κυριο ενυδρειο οταν υπαρχει γεννα η στην γεννηστρα? Αυτα τωρα ( περιπου ) στο μηνα θα γεννησουν παλι. Οσο για το φιλτρο ανεφερα στο magman για DIY 60 λιτρων βαρελι. Ειμαι λιγο πελαγομενος ακομα, γιατι δεν περιμενα τοσο συντομα να μου συμβη αυτο με την γεννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 11 Φεβρουαρίου 2013 #59 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Αν δεν θές αναπαραγωγές μην κάνεις τίποτα, κάτσε και κοίτα τα Αμα θες να κάνεις αναπαραγωγή έχεις ζευγάρι οπότε προχώρα. Αυτό που λέει ο ramsis68 είναι οτι αμα τρομάξουν ή στρεσαριστούν τρώνε τα αυγά τους. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2013 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 11 Φεβρουαρίου 2013 #60 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Αν δεν θές αναπαραγωγές μην κάνεις τίποτα, κάτσε και κοίτα τα Αμα θες να κάνεις αναπαραγωγή έχεις ζευγάρι οπότε προχώρα. Αυτό που λέει ο ramsis68 είναι οτι αμα τρομάξουν ή στρεσαριστούν τρώνε τα αυγά τους. :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 11 Φεβρουαρίου 2013 #61 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 Όπως στα λέι ο Magman φίλε μου. Εάν αποφασίσεις για αναπαραγωγ'η θα τα βάλεις σε γεννήστρα μόνα τους με έναν κώνο για να αφήσουν πάνω τα αυγά τους οι δίσκοι (ειδικός για δίσκους) θαέχεις άδειο τον βυθό γιατι όταν αρχίσουν να σκάνε τα μωράκια θα πέφτουν κάτω και οι γονείς θα τα μαζεύουν και θα τα ξανακολάνε στον κώνο. Εάν έχεις άμμο θα αδυνατούν να τα ξανακολήσουν εκεί που θέλουν. Θα το καθαρίζεις και πιό εύκολα , δέν θα ενοχλούνται απο τυχόν συγκάτοικους και θα είναι πιό εύκολες οι ρουτίνες σου. Είναι δύσκολο όμως το μεγάλωμα μικρών δίσκων (απο την στιγμή που θα ξεκολήσουν απο τους γονείς θέλουν πολλές φορές την ημέρα τάισμα με νεοεκολαυθήσα αρτέμια και πεντακάθαρο νερό με πολλές αλλαγές). Εάν όμως το πάρεις απόφαση όλα τα παιδιά εδώ μέσα θα σε βοηθήσουν. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 11 Φεβρουαρίου 2013 #62 Share 11 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Φιλε μου magman σε ευχαριστω. Οι 5 ειναι περιπου 9-10 cm και ο ενας 11-12 cm, 8 και 10 μηνων αντιστοιχα. Τον εχασα στις πρωτες δεκαπεντε μερες.Δεν ετρωγε πολυ ειχε αδυνατηση και εκει που κολυμπαγε ξαφνικα τουμπα. Δεν μπορω να φανταστω τη εγεινε. Αυτο που λες για τις αλλαγες μαλον θα το διευθετησω γιατι δυο τρεις μερες τωρα περνω μια διαφορετικη μυρωδια. Σημερα ειναι προγραματισμενο να γινει αλλαγη νερου και λεω να του κανω μια γερη αλλαγη το 50%. Απ οτι βλεπω θα ξεκινησω προγραμα ( Τεταρτη 25% - Κυριακη 25% ). Οσο για την φιλτρανση θελω να κανω μια πατεντα. Δηλ. ενα 60αρη βαρελι με εξωτερικο κυκλοφορητη για να μπορει να καθαριζεται ευκολα. Τα 2/3 με βιολογικο υλικο και το 1/3 με σφουγκαρια. Εδω θα ηθελα και την γνωμη των υπολοιπων κατα ποσο ειναι εφεικτο αυτουπερχείληση. Μήπως ενοείς κάτι τέτοιο;;; Προς το παρόν μου έχει στοιχίσει ~16 ευρώ η κατασκευή της υπερχείλησης. Να δώ με το "φίλτρο τι θα γίνει... αν γίνει... Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2013 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 12 Φεβρουαρίου 2013 Author #63 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Όπως στα λέι ο Magman φίλε μου. Εάν αποφασίσεις για αναπαραγωγ'η θα τα βάλεις σε γεννήστρα μόνα τους με έναν κώνο για να αφήσουν πάνω τα αυγά τους οι δίσκοι (ειδικός για δίσκους) θαέχεις άδειο τον βυθό γιατι όταν αρχίσουν να σκάνε τα μωράκια θα πέφτουν κάτω και οι γονείς θα τα μαζεύουν και θα τα ξανακολάνε στον κώνο. Εάν έχεις άμμο θα αδυνατούν να τα ξανακολήσουν εκεί που θέλουν. Θα το καθαρίζεις και πιό εύκολα , δέν θα ενοχλούνται απο τυχόν συγκάτοικους και θα είναι πιό εύκολες οι ρουτίνες σου. Είναι δύσκολο όμως το μεγάλωμα μικρών δίσκων (απο την στιγμή που θα ξεκολήσουν απο τους γονείς θέλουν πολλές φορές την ημέρα τάισμα με νεοεκολαυθήσα αρτέμια και πεντακάθαρο νερό με πολλές αλλαγές). Εάν όμως το πάρεις απόφαση όλα τα παιδιά εδώ μέσα θα σε βοηθήσουν. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου, σαν καινουργιος που ειμαι στους δισκους οταν το αποφασισω αυτο θα ζητησω τις συμβουλες σας. (πιστευεις οτι για να ερθουναι σε σημειο αναπαραγωγης οι συνθηκες που τα διατηρο ειναι καλες?). Σε ποσο διαστημα μπορει να ξανα κανουν αναπαραγωγη? Μήπως ενοείς κάτι τέτοιο;;; Προς το παρόν μου έχει στοιχίσει ~16 ευρώ η κατασκευή της υπερχείλησης. Να δώ με το "φίλτρο τι θα γίνει... αν γίνει... Εγω αναφερομουνα για το πρωτο λινκ, το δευτερο το γνοριζω και το εχω δει αλλα νομιζω αυτο παει για σαμπ σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 12 Φεβρουαρίου 2013 #64 Share 12 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό που προέχει είναι να σιγουρευτείς οτι έχεις ζευγάρι και οτι θα έχεις το κουράγιο να ακολουθήσεις κουραστικές ρουτίνες. Εμένα το αργότερο κάθε δύο εβδομάδες έκαναν απόπειρα για να εναποθέσουν αβγά. Θα δείς το θυληκό να "κολλάει" αυγά σε κάποιο μέρος του ενυδρείου και αμέσως μετά το αρσενικό να περνάει με την κοιλιά για να τα γονημοποιήσει . Εάν δείς μετά απο μία ημέρα να είναι ασπρα τότε είναι μή γονημοποιημένα και πιθανόν να φταίει ή η σκληρότητα του νερού που δεν επιτρέπει στα σπερματοζωάρια να περάσουν την μεμβράνη την αυγών (υψηλή) η ο αρσενικός δέν έκανε την δουλειά του σωστά (είναι μικρός ή "τζούφιος ...χαχαχα!!!!!!!). Εάν έχουν χρώμα πορτοκαλί (στο περίπου) ... ανάμενε σε 48 ώρες "ουρίτσες" να κουνιούνται. Όλα αυτά όμως σε γεννήστρα Καλό θα ήταν η σκληρότητα να είναι κάτω απο τα 10 ....7-8 είναι καλά (εάν είδα καλά εσύ έχεις 12 την γενική) ...άν και υπάρχουν κάποιοι συνχομπίστες που πέτυχαν γένες και με ψηλές σκληρότητες ....αλλά ώς επι το πλήστον έχεις καλύτερες πιθανότητες όπως σου είπα. Δέν θέλω να το παίξω ειδικός και φυσικά .... δεν είμαι....απλά σου λέω αυτά που είδα απο τις δικές μου γέννες παλαιότερα. Υπάρχουν εδώ μέσα κάτι ....παλικάρια που "ξεπετάνε" γέννες και ..... στο ποτήρι ακόμα. Θα στα πούν καλύτερα αυτοί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Φεβρουαρίου 2013 Author #65 Share 13 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε μου ramsis68 εισαι απολυτα κατατοπιστικος, οπως επισεις και του φιλου magman, η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη και σας ευχαριστω για τον χρονο που διαθετεται να με ενημερωσεται. Ειναι πληροφοριες ανεκτημητες. ναστε καλα! Οτι αλλο χρειαστει θα σας κρατω ενημερους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 28 Φεβρουαρίου 2013 Author #66 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Και καποιες προσφατες φωτο: Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2013 - Mr_Zoo εμφάνιση φωτογραφιών Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Μαρτίου 2013 #67 Share 1 Μαρτίου 2013 (edited) ΜΑΓΕΙΑ !!! Μπράβο φίλε για το αποτέλεσμα, να το χαίρεστε όλοι οικογενειακώς Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 1 Μαρτίου 2013 #68 Share 1 Μαρτίου 2013 (edited) Και καποιες προσφατες φωτο: http://i921.photobuc...zps62c2a57d.jpg http://i921.photobuc...zpseee2d718.jpg http://i921.photobuc...zps92f239c2.jpg http://i921.photobuc...zps3ecfa083.jpg http://i921.photobuc...zps5edb16b9.jpg http://i921.photobuc...zps18c291f2.jpg http://i921.photobuc...zpsad218e84.jpg http://i921.photobuc...zps86b793f4.jpg http://i921.photobuc...zpse38a5c73.jpg http://i921.photobuc...zps82fc1f60.jpg http://i921.photobuc...zps6d38bf6a.jpg Έχεις γίνει expert στην επεξεργασία και στην λήψη φωτογραφιών.... ειδικά η τρίτη φωτό (με το boκeh φόντο) ειναι πολύ ωραία...είμαι σίγουρος πως το ενυδρείο τώρα το απολαμβάνεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά... Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2013 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαρτίου 2013 #69 Share 1 Μαρτίου 2013 Σουπερ το ενυδρειο!Αντε να τις δεις πιατελες σου ευχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 1 Μαρτίου 2013 #70 Share 1 Μαρτίου 2013 Μπράβο βρε φίλε ......πολύ όμορφοι οι δίσκοι σου!!!!!! Το ίδιο όμορφο είναι και το σπίτι τους. Το μεράκι φαίνεται ....δεν κρύβεται!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 1 Μαρτίου 2013 Author #71 Share 1 Μαρτίου 2013 Φιλοι μου καλοι σας ευχαριστω πολυ. Φιλε μου ramsis68 δεν ειναι μονο το μερακι οπως αναφερεις, ειναι και οι γνωσεις οι λιγες που εχω παρει απ ολους εσας εδω ωστε να βγει αυτο το αποτελεσμα. Θα σου αναφερω ενα παραδειγμα ενος γνωστου ο οποιος δεν εχει καμια γνωση και μου το παιζει πολυξερος. Την προηγουμενη ψαροσυνθεση που ειχα ( γυρο στα πεντε χρονια ) του την εδωσα. Σε μια βδομαδα τα ψωφισε. Θα αναροτιεσε τι εκανε? Καθε τρεις μερες καθαριζε το φιλτρο με νερο βρυσης. Οριστε? Ναι με νερο βρυσης! Καταλαβενεις λοιπον οτι δεν αρκει μονο το μερακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 3 Μαρτίου 2013 Author #72 Share 3 Μαρτίου 2013 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2802 Παιδια το εχει δουλεψει κανεις αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 3 Μαρτίου 2013 #73 Share 3 Μαρτίου 2013 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2802 Παιδια το εχει δουλεψει κανεις αυτο? Δέν το έχω δουλέψει φίλε μου αλλά έχω δεί να το "λανσάρουν" στο ιντερνετ (βίντεο απο petshop στο Youtube) σάν πολύ καλό βιολογικό υλικό. Εχω την εντύπωση ότι φθείρονται (τρίβονται) εύκολα (δέν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά αλλά έτσι μου φάνηκε στο βίντεο) .Προσωπικά δέν θα έβαζα στα φίλτρα μου κάτι που δεν ξέρω εάν θα κάνει δουλειά. Τα siporax και τα substrat της eheim με έχουν κερδίσει. Κα;λά κάνεις και ρωτάς πάντως μήπως μας πεί κάποιος που τα έχει δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 3 Μαρτίου 2013 Author #74 Share 3 Μαρτίου 2013 Σε ευχαριστω.. Για αυτο ροταω για να μαθω και εγω και οι υπολοιποι που θα το δουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonedessa 4 Μαρτίου 2013 #75 Share 4 Μαρτίου 2013 Πολύ όμορφα ψαράκια, να τα χαίρεσαι !!! Οχι μην κάνεις τόσο μεγάλη αλλαγή. Κάνε κανονική αλλαγή και 2-3 μέρες μετά κάνε την επόμενη. Και ξανά 2-3 μέρες μετά, όσες φορες χρειαστεί για να καθαρίσει το νερό σου!!! Φίλε μου η ευκολία στις αλλαγές και γενικότερα στη συντήρρηση είναι πολύ σημαντική. Εγώ για να καταλάβεις τα φίλτρα τα έχω δίπλα στο ενυδρείο και όχι μέσα σε ντουλάπια κλπ γιατί με είχε κουράσει το "στρίμωγμα" για την συντήρησσή τους. Όσο για το βαρέλι είναι απαραίτητο. Εγώ αυτή την περίοδο μία μέρα πρίν την αλλαγή γεμίζω το βαρέλι μου δίπλα απο το ενυδρείο, βάζω αντιχλώριο και το γυρίζω με ένα κυκλοφοριτάκι. Την άλλη μέρα ζέσταμα και μπλούμ. Για το μπλούμ έχω μια γαιδουροαντλία, που την έχω "πνηγμένη" γιατί αν την αφήσω, τρέχει σα το λάστιχο. Όσο για την εξαγωγή του νερού έχω ένα καγκουρο-3way απο ποτιστικά στην έξωδο του φίλτρου, βάζω το λάστιχο, ανοίγω τη βάνα και τέλος. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο πόστ στο φόρουμ για αυτό το κολπάκι, αν θές στο βρίσκω. Όσο για το λοιπό εξοπλισμο, όλα τρέχουν καθόλη την διάρκεια, φίλτρα, θερμοστάτης δεν σταματούν ποτέ. Μagman ποιο είναι το άρθρο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος