giorgosmarios 17 Ιανουαρίου 2013 Author #26 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Φιλοι μου σας ευχαριστω πολυ για τις παρεμβασεις σας. Θα τις λαβω σοβαρα υποψη μου. Με εκτιμηση Δημητρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #27 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Και ενα βιντεο. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Wp0CiV-jlDQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 6 Φεβρουαρίου 2013 #28 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Πάμε γερά ψαρο-πορωμένη οικογένεια!! :buttrock: Πάντως αδικείται κατά πολύ η ομορφιά του από τις φωτογραφίες σε σχέση με το να το βλέπεις ολοζώντανο μπροστά σου!! Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 6 Φεβρουαρίου 2013 #29 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου. Το έχεις σε πολύ καλή κατάσταση. Μην βάλεις όμως άλλα ψάρια. Μήπως να έβγαζες και το σφουγγαράκι από την εισαγωγή του φίλτρου να μπορεί να ρουφήξει και μεγαλύτερα σκουπιδάκια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #30 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Σας ευχαριστω. Το σφουγκαρι το εχω σαν προφιλτρο για να μην λερωνει πολυ το φιλτρο. Και μερικες φωτο απο τους 3 καινουργιους που μπηκαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 6 Φεβρουαρίου 2013 #31 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 απίστευτοι φίλε!!! στο είχα πει και όταν μου τους έδειχνες που θα τους αγόραζες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantrif 6 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Δηλαδή τώρα έχεις μέσα 7 δίσκους 13 ροδοστομους 7 κορυ 2 ancistrus ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #33 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Δηλαδή τώρα έχεις μέσα 7 δίσκους 13 ροδοστομους 7 κορυ 2 ancistrus ? Οχι φιλε μου. Στους πρωτους που ειχα βαλει ( 4 ) δυστηχως εναν απο αυτους τον εχασα. Τωρα ειναι μεσα ( 6 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #34 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Και ενα αλλο βιντεο με διαφορετικη μουσικη υποκρουση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 6 Φεβρουαρίου 2013 #35 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πάρα πολύ όμορφο το αποτέλεσμα Δημήτρη. Μπράβο και στους δύο σας.... Ειδικά το ντεκόρ με τα καρφωμένα ξύλα στην πλάτη είναι πολύ αληθοφανές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #36 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο. Για ποιους δυο ενοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 6 Φεβρουαρίου 2013 #37 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 εσένα και το συνονόματό μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Μπράβο Δημήτρη, πανέμορφο θέαμα Στη θέση σου θα έβαζα ένα εξωτερικό φίλτρο ακόμα και θα πρόσθετα και 1-2 δίσκους ίσως στη θέση των ροδόστομων. Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #39 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Χρηστο σε ευχαριστω πολυ. Δεν θα ηταν λιγο υπερβολη για τα λιτρα μου να μπουν δυο ακομα? Οσο για φιλτρο στη συναντηση ( εαν ερθεις ) θελω να το συζητησουμε για κατι που εχω υποψη μου. Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 6 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πάρα πολύ όμορφο το αποτέλεσμα Δημήτρη. Μπράβο και στους δύο σας.... Ειδικά το ντεκόρ με τα καρφωμένα ξύλα στην πλάτη είναι πολύ αληθοφανές... εκεί έπεσε και το βλέμμα μου που το είχα δει από κοντά! Εξαιρετικό "κολπάκι" φαίνεται πραγματικά ότι το ξύλο βγαίνει μέσα από την πέτρα (πλάτη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 6 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Πρώτη φορά μου συνέβη αυτό, να μη δώσω σημασία εγώ σε φυτεμένο ενυδρείο και να κολλήσω σε άλλου στυλ από αυτό που με έχει συνεπάρει.... αυτό έγινε δηλαδή με το φυτεμένο του Δημήτρη... δεν ξεκόλλαγα από πάνω του, ευτυχώς δε ματιάζω xexexe :buttrock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 8 Φεβρουαρίου 2013 #42 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 μπράβο και πάλι μπράβο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Φεβρουαρίου 2013 Author #43 Share 8 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε Λυκουργο σε ευχαριστω. Να ξερεις ενα πραγμα μονο, απο τη δικη σου πειθω στη συζηγο, φτασαμε σε αυτο το αποτελεσμα. Τωρα αντε να την ξεκολισης απο το τζαμι του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 9 Φεβρουαρίου 2013 #44 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 χαχαχα έχω τον τροπο μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 9 Φεβρουαρίου 2013 #45 Share 9 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Μου αρέσει πολύ το σετάπ σου!!! Τούμπανο και οι δίσκοι!!! Τι μέγεθος έχουν; Τον ένα γιατί τον έχασες; Προσωπικά δεν θα άλλαζα ΤΙΠΟΤΑ, αν είναι ικανοποιημένος απο αυτό που βλέπεις άστα οπως είναι. Μόνο με τις αλλαγές έχε το νού σου, εγώ θα πρότεινα αντί κάθε 7 μέρες να έκανες κάθε 4-5 Έχω καταφέρει να κάνω τις αλλαγές μου σχετικά άνετα και θα κοιτάξω να τις αυτοματοποιήσω ακόμη περισσότερο. Νομίζω οτι είναι το μυστικό για να μην κουραστείς και να δίνεις στα ψάρια αυτό που πρέπει. Και το εσωτερικό θα καταργούσα όπως είπαν και πρίν. αν μπορείς βάλε ένα ακόμη εξωτερικό, θα έχεις περισσότερο χώρο και λίγο περισσότερο νερό. Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2013 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #46 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Φιλε μου magman σε ευχαριστω. Οι 5 ειναι περιπου 9-10 cm και ο ενας 11-12 cm, 8 και 10 μηνων αντιστοιχα. Τον εχασα στις πρωτες δεκαπεντε μερες.Δεν ετρωγε πολυ ειχε αδυνατηση και εκει που κολυμπαγε ξαφνικα τουμπα. Δεν μπορω να φανταστω τη εγεινε. Αυτο που λες για τις αλλαγες μαλον θα το διευθετησω γιατι δυο τρεις μερες τωρα περνω μια διαφορετικη μυρωδια. Σημερα ειναι προγραματισμενο να γινει αλλαγη νερου και λεω να του κανω μια γερη αλλαγη το 50%. Απ οτι βλεπω θα ξεκινησω προγραμα ( Τεταρτη 25% - Κυριακη 25% ). Οσο για την φιλτρανση θελω να κανω μια πατεντα. Δηλ. ενα 60αρη βαρελι με εξωτερικο κυκλοφορητη για να μπορει να καθαριζεται ευκολα. Τα 2/3 με βιολογικο υλικο και το 1/3 με σφουγκαρια. Εδω θα ηθελα και την γνωμη των υπολοιπων κατα ποσο ειναι εφεικτο αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Φεβρουαρίου 2013 #47 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Οχι μην κάνεις τόσο μεγάλη αλλαγή. Κάνε κανονική αλλαγή και 2-3 μέρες μετά κάνε την επόμενη. Και ξανά 2-3 μέρες μετά, όσες φορες χρειαστεί για να καθαρίσει το νερό σου!!! Φίλε μου η ευκολία στις αλλαγές και γενικότερα στη συντήρρηση είναι πολύ σημαντική. Εγώ για να καταλάβεις τα φίλτρα τα έχω δίπλα στο ενυδρείο και όχι μέσα σε ντουλάπια κλπ γιατί με είχε κουράσει το "στρίμωγμα" για την συντήρησσή τους. Όσο για το βαρέλι είναι απαραίτητο. Εγώ αυτή την περίοδο μία μέρα πρίν την αλλαγή γεμίζω το βαρέλι μου δίπλα απο το ενυδρείο, βάζω αντιχλώριο και το γυρίζω με ένα κυκλοφοριτάκι. Την άλλη μέρα ζέσταμα και μπλούμ. Για το μπλούμ έχω μια γαιδουροαντλία, που την έχω "πνηγμένη" γιατί αν την αφήσω, τρέχει σα το λάστιχο. Όσο για την εξαγωγή του νερού έχω ένα καγκουρο-3way απο ποτιστικά στην έξωδο του φίλτρου, βάζω το λάστιχο, ανοίγω τη βάνα και τέλος. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο πόστ στο φόρουμ για αυτό το κολπάκι, αν θές στο βρίσκω. Όσο για το λοιπό εξοπλισμο, όλα τρέχουν καθόλη την διάρκεια, φίλτρα, θερμοστάτης δεν σταματούν ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Φεβρουαρίου 2013 #48 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Δεν κατάλαβα καλά το τελευταίο κομάτι του πόστ σου.... θες να φτιάξεις DIY φίλτρο;;; Αν λές αυτό πολύ απλά μην το κάνεις!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #49 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 θες να φτιάξεις DIY φίλτρο;;; Αν λές αυτό πολύ απλά μην το κάνεις!!!! Γιατι? Τι προβλημα θα υπαρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Φεβρουαρίου 2013 #50 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Είχα σκεφτεί με ένα φίλο και το είχαμε υλοποιήσει αλλά δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Τα φίλτρα των εταιριών είναι μελετημένα όσων αφορά τις ροές μέσα απο τα υλικά κλπ... και δεν θα σου έρθει και φτηνα. Άσε που άμα έχεις καμία διαρροή την πάτησες. Σκέψου οτι το βαρέλι αυτό θα δέχεται ως φίλτρο όλη την πίεση του νερού. Καλύτερα να φτιάξεις ένα σάμπ που είναι και τούμπανο πρακτικο!!! Ανοιχτό για επιθεώρηση και συντήρηση και με όλο τον εξοπλισμό μέσα (θερμοστάτες probes κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος