giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2013 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Δίσκοι Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 1.20Χ40X50 Συνολικά Λίτρα:240 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:vallisneria gigantea, anubia nana, cryptocorine, microsorum pterotus narrow, moss, pistia Ψάρια: 4 δισκοι, 13 ροδοστομοι, 7 κορυ, 2 ansistrus, 1 baboo(γαριδα) Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: καφε πλατη με βραχεια της juwel Πέτρες:- Ξύλα: 5 Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα: aquabasis jbl Βυθός: ψιλο χαλικακι για δισκους Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1Χ39watt planet 1Χ39watt natural της juwel και η 2 Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: το εσωτερικο της juwel με μισο βιολογικο και το υπολοιπο σφουγκαρια και υαλοβαμβακα και ενα εξωτερικο της fluval 405 γεματο με βιολογια εκτος απο τα σφουγκαρια του και στην ρουφικτρα ενα προφιλτρο(σφουγκαρι) Θέρμανση/ Ψύξη: 300 watt θερμοστατης και 4 ανεμιστιρακια τα οποια ρυθμιζονται με κοντρολερ της elliwel 915 Λίπανση: flourish μια φορα την εβδομαδα και παρα εβδομαδα iron , potasium σε ελαχιστες ποσοτητες Παροχή CO2: - Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: καρδια 2 φορες την εβδομαδα, black mosquito larvae επεισης 2 φορες την εβδομαδα, 1 φορα την εβδομαδα σπιρουλινα και οι υπολοιπες διατροφες που ριχνω ειναι flakes και discus gran Παράμετροι pH: 7 - 7,2 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):1-5 Φωσφορικά (PΟ4):0 Μέση Θερμοκρασία (°C):28 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 30% ανα βδομαδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: σε βαρελι με αντιχλωριο και θερμοστατη για εξισοροπιση θερμοκρασιας Άλλες ρουτίνες συντήρησης: καθαρισμος φιλτρων οποτε ειναι αναγκαιο Φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 Author #2 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Συνεχεια και αλλες φωτο: βιντεο λιαν συντομος.. Και θα ηθελα τις αποψεις Ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 13 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Απαίσιο! Απαράδεκτο!! Ατημέλητο!!! Μα καλά ρε φίλαράκι δεν ντρέπεσαι που το δείχνεις κιόλας.... xaxaxaxaxa!! :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Ειδες τι απαραδεκτα πραγματα κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 13 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Ωραιος, να το χαιρεσαι... λιγο τα ξυλαρακια σου φτιαξε ωστε να δωσεις καμια κρυψωνα και βαλε κανα 2 δισκους ακομα μεσα...αν και τα λιτρα σου δεν ειναι τα ιδανικοτερα αλλα σιγουρα εγω θα προσθετα αλλα 2 δισκακια... και ακομα ποιο σημαντικο...αυξησε τις αλλαγες σου....το 30% ανα εβδομαδα ειναι λιγο. καλη συνεχεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου Κοστα σε ευχαριστω, θα μπουνε αλλη 2 σε κανενα μηνα, ακομη στην αρχη ειμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 13 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Υπέροχο :jawdrop: 'Έχοντας δει και το άρθρο Το Φυτεμένο μου σίγουρα δεν περίμενα κάτι χειρότερο αλλά πολύ καλύτερο :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 13 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 13 Ιανουαρίου 2013 πολυ ομορφο φιλε μου μπραβο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Ναστε καλα σας ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 13 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 13 Ιανουαρίου 2013 επιτέλους!! έτοιμο!! μπράβο φιλαρακι μου να το χαίρεσαι πολυ όμορφο για τις αλλαγές νερου συνφωνω άλλαζε λιγο παραπάνω! Α/Ο σκέφτεσαι να πάρεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου Λυκουργο. Για Α/Ο δεν το σκεφτομαι καθολου να το βαλω προς το παρον. Και για την αλλαγη θα συμφωνησω εαν και ακομα αλλαγη δεν εχει γινει αφου εχτες μπηκαν οι δισκοι, ιδανικο θα ηταν 40% αλλαγη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 13 Ιανουαρίου 2013 πολυ ομορφο φιλαρακι!!! μπραβο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 13 Ιανουαρίου 2013 σε ευχαριστω πολυ φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 14 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 14 Ιανουαρίου 2013 (edited) Ωραιο σαν ενυδρειο αλλα μικρο... Προτεινω αλλαγες δυο φορες τη βδομαδα απο 30%... Επισης θα αφηνα μεσα μονο τους δισκους και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.ειναι πολυ φορτωμενο για τοσα λιτρα... Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2013 - lamb-angelo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 14 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου Λυκουργο. Για Α/Ο δεν το σκεφτομαι καθολου να το βαλω προς το παρον. Και για την αλλαγη θα συμφωνησω εαν και ακομα αλλαγη δεν εχει γινει αφου εχτες μπηκαν οι δισκοι, ιδανικο θα ηταν 40% αλλαγη ? το μεγεθος και τη συχνοτητα των αλλαγων που θα χρειαστει θα στην δειξουν οι μετρησεις ΝΟ3. εχει να κανει και με τον τροπο που θα ταιζεις. καλη επιτυχια με τους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 14 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Ωραιο σαν ενυδρειο αλλα μικρο... Προτεινω αλλαγες δυο φορες τη βδομαδα απο 30%... Επισης θα αφηνα μεσα μονο τους δισκους και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.ειναι πολυ φορτωμενο για τοσα λιτρα... συμφωνω με κιμωνα................κ να μην ξεχναμε οτι η πλατη σου ''κλεβει'' λιτρα!!! κρατα μονο δισκους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 14 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Ωραία δουλειά φιλαράκι . Πραγματικά η πλάτη σου κλέβει λίτρα ενώ σου δίνει τόση ομορφιά. Καλή συνέχεια!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 14 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 14 Ιανουαρίου 2013 το μεγεθος και τη συχνοτητα των αλλαγων που θα χρειαστει θα στην δειξουν οι μετρησεις ΝΟ3. εχει να κανει και με τον τροπο που θα ταιζεις. καλη επιτυχια με τους δισκους. Φιλε μου Ηλια εχωντας μεσα τις πιστιες ( που καληπτουν τη μιση επιφανεια του ενυδρειου ) και εχω ακουσει οτι τραβανε σαν τρελες τα νιτρικα, θα μου δωσει αυτη τη μετριση που λες. Ωραιο σαν ενυδρειο αλλα μικρο... Προτεινω αλλαγες δυο φορες τη βδομαδα απο 30%... Επισης θα αφηνα μεσα μονο τους δισκους και ΤΙΠΟΤΑ αλλο.ειναι πολυ φορτωμενο για τοσα λιτρα... συμφωνω με κιμωνα................κ να μην ξεχναμε οτι η πλατη σου ''κλεβει'' λιτρα!!! κρατα μονο δισκους!!! Φιλοι μου καλει. Οπως το λετε το καταλαβαινω αλλα λογο της σημερινης καταστασης δεν εχω την δυνατοτητα για κατι μεγαλυτερο. Εχωντας υποψει οτι αυτη τη στιγμη ειναι μικρα. Ευχωμαι να στροσουν τα πραγματα για ολους μας και να παω σε καποια στιγμη σε κατι καλυτερο. Παντως σας ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 14 Ιανουαρίου 2013 Author #19 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Ωραία δουλειά φιλαράκι . Πραγματικά η πλάτη σου κλέβει λίτρα ενώ σου δίνει τόση ομορφιά. Καλή συνέχεια!!!!!!!!!!! Την πλατη την ειχα απο το προηγουμενο σεταπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 15 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου Ηλια εχωντας μεσα τις πιστιες ( που καληπτουν τη μιση επιφανεια του ενυδρειου ) και εχω ακουσει οτι τραβανε σαν τρελες τα νιτρικα, θα μου δωσει αυτη τη μετριση που λες. Φιλοι μου καλει. Οπως το λετε το καταλαβαινω αλλα λογο της σημερινης καταστασης δεν εχω την δυνατοτητα για κατι μεγαλυτερο. Εχωντας υποψει οτι αυτη τη στιγμη ειναι μικρα. Ευχωμαι να στροσουν τα πραγματα για ολους μας και να παω σε καποια στιγμη σε κατι καλυτερο. Παντως σας ευχαριστω. Φιλε μου καλημερα... Αυτο που σου λεμε δεν ειναι να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα να διωξεις τα υπολλοιπα κ να κρατησεις μονο τους δισκους διοτι το ενυδρειο σου ειναι 240 λιτρα μεικτα αλλα καθαρα δεν ειναι ουτε 180.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 15 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 15 Ιανουαρίου 2013 Kαλοριζικο, να το χαιρεσαι !!! Αφου δεν εχεις τη δυνατοτητα για μεγαλυτερο, 2-3 παρατηρησεις κατα τη γνωμη μου: Αφαιρεσε το εσωτερικο φιλτρο και την πλατη της juwel να κερδισεις λιγο χωρο, και βγαλε ολα τα υπολοιπα ψαρια και βαλε 2 δισκους ακομα. Καλη συνεχεια !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 15 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 15 Ιανουαρίου 2013 Φιλοι μου καλησπερα, μπορειται να μου πειται γιατι δεν πανε οι ροδοστομοι με αυτα τα λιτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 15 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 15 Ιανουαρίου 2013 τα λιτρα σου δεν εχουν να κανουν αμεσα με τους ροδοστομους.......εκτος κι αν θες μονο τους ροδοστομους!!! απλα επειδη ειναι λιγα.....ολοι σου λεμε βγαλε ολα τα ψαρια ...........εκτος απο τους δισκους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 16 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Φιλοι μου καλησπερα, μπορειται να μου πειται γιατι δεν πανε οι ροδοστομοι με αυτα τα λιτρα? Δεν ειναι μονο οι ροδοστομοι φιλε μου...ειναι κ 7 cory και 2 ansistrus....για τοσα λιτρα που εχεις αυτα τα ψαρια ειναι πολλα... Εμεις για δικο σου καλο στο λεμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 17 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 17 Ιανουαρίου 2013 + 1 σε buelligan75 + lamb-angelo ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος