kid4ever 13 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους τους συνχομπίστες....όντας απογοητευμένος από τα πλαστικά διακοσμητικά(στο παλιό μου 60αρι) λεω να κάνω μια αρχή για φυτεμένο στο 100αρι μου..οι διαστάσεις είναι (100Μ*30Π*40Υ).Μετρήσεις δεν έχω ακόμα(οικονομική κρίση βλέπετε..και τα παλιά μου σκευάσματα με εγκατέλειψαν.... ) απλά από την αρχή χρησιμοποιώ το bio sera nitrivec κ sera aquatan,το ενυδρείο ''τρέχει'' 3 εβδομάδες και μια φορά την εβδομάδα βάζω nitrivec(για ένα μήνα...έχω ακόμα 1 φορά),και είμαι και σε αναζήτηση ενός εξωτερικού φίλτρου το οποίο μέσα στην εβδομάδα θα προσπαθήσω να το έχω αλλά σίγουρα θα το έχω πριν βάλω τα φυτά,σαν βυθό έχω μαύρο ενυδρειάκο χαλίκι ψιλό ύψους περίπου 2 cm που σίγουρα θα εμπλουτιστεί με επιπλέον για τις ρίζες των φυτών,επίσης το ενυδρείο έχει τον εργοστασιακό του φωτισμό(1*Τ5 *21W). Στο θέμα μας τώρα...το ενυδρείο βρίσκετε σε σαλόνι και θα ήθελα κάποια φυτά με ωραία αισθητική αλλά συνάμα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις...!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τα ''φώτα'' σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα , η λάμπα που έχει το ενυδρείο είναι αρκετά μικρή. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό βγαίνει 0,21 watt/λίτρο. Επειδή δεν ξέρω τι κοκκομετρία έχει το χαλίκι σου θα σου πρότεινα βάλεις για αρχή ανούμπιες και ίσως κάποια moss , δεμένα σε ξύλα ή πέτρες. Αν βάλεις με κάποιο τρόπο και 2η λάμπα και βοηθάει ο βυθός σου , μπορούμε να βρούμε και άλλα φυτάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 13 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Μπορώ απλά να αλλάξω την λάμπα με μια μεγαλύτερη ή δεν γίνεται??? Γιατί το να βάλω 2η στο εργοστασιακό καπάκι είναι μάλλον ανέφικτο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Για να αλλάξεις τη λάμπα , λογικά πρέπει να αλλάξεις και το μπαλλάστ. Ανέφικτο δεν είναι ρίξε μια ματιά στην κατηγορία DIY εδώ και θα μείνει έκπληκτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 13 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Οπότε με την υπάρχουσα λάμπα θα αρκεστούμε σε αυτά τα 2 είδη???Η υπάρχει και κάτι άλλο?? Θα μπορούσατε να μου πείτε 2 πράγματα για αυτά τα 2 είδη...το προφίλ τους βασικά?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 13 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Οπότε με την υπάρχουσα λάμπα θα αρκεστούμε σε αυτά τα 2 είδη???Η υπάρχει και κάτι άλλο?? Θα μπορούσατε να μου πείτε 2 πράγματα για αυτά τα 2 είδη...το προφίλ τους βασικά?? http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=101 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78675&view=findpost&p=711864 http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=003A Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 13 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Κερατόφυλλο μπορώ να βάλω??Επίσης τα πιο πάνω φυτά τι χρειάζονται για να διατηρηθούν στο ενυδρείο?? Ευχαριστώ για τις εως τώρα απαντήσεις σας κ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις απλά θέλω το καλύτερο για το ενυδρείο μου κ τους κατοίκους του....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 13 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Κερατόφυλλο μπορώ να βάλω??Επίσης τα πιο πάνω φυτά τι χρειάζονται για να διατηρηθούν στο ενυδρείο?? Ευχαριστώ για τις εως τώρα απαντήσεις σας κ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις απλά θέλω το καλύτερο για το ενυδρείο μου κ τους κατοίκους του....... Εννοείται και μπορείς να βάλεις είναι το πιο εύκολο ενυδρειακό φυτό και μεγαλώνει αστραπιαία! το αφήνεις ελεύθερο στην επιφάνεια του νερού Γενικά τα απλά φυτά χρειάζονται ό,τι και το ευδρείο και τα ψαράκια σου... να τηρείς τις ρουτίνες του ενυδρείου σου και να είσαι τυπικός από μετρήσεις και καθαριότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 13 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Το αφήνω ελεύθερο να επιπλέει??Νόμιζα ότι το φυτεύω κ αυτό....όμως αν το αφήνω ελεύθερο πως ριζώνει κάπου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 13 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 13 Ιανουαρίου 2013 να κανω μια ασχετη ερωτηση?το ενυδρειο σου με τι φιλτρο τρεχει τωρα?βαζεις βακτηρια και μετα θα βαλεις το φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 14 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 14 Ιανουαρίου 2013 το κερατόφυλλο όχι δε ριζώνει, δε φυτεύεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 14 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!Έχει το εργοστασιακό εσωτερικό ρε φιλέ... απλά θέλω να του βάλω εξωτερικό...για καλύτερη απόδοση κ οικονομία χώρου!!!Υπήρχε περίπτωση να το τρέχω χωρίς καθόλου φίλτρο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 14 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Οχι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 14 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Οχι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος