Jump to content

Ενυδρειακι Περιπου 12Λιτρα Τι Να Βαλω?

Recommended Posts

καλυσπερα παιδια σε ενα καθαρισμα της αποθηκης μου βρηκα ενα ενυδρειακι μικρο που ειχα ειχα γυρω στα 12 λιτρα με εσωτερικο φιλτρο κ βρικα κ λιγο αμμο και αρκετες πετρες πλακες. υπαρχει καμια προταση? για το τι μπορω να βαλω? να βαλω φυτα κ τπτ νεον? γαριδες τπτ τετοιο?

ή μονομάχο θα βάλεις φίλε μου ή μπορεί να γίνει ένα υπέροχο φυτεμένο γαριδάδικο :D

Γαριδαδικο ή μονομαχο.....αν έχει και φως ίσως και κανά φυτό(ανουμπια και έτσι)...αν βάλεις μονομαχο,βάλε 2 πόντους το πολυ άμμο και κανά κομμάτι ρίζα....Ελενξε τις πέτρες άμα είναι ασβεστολιθηκες(γιατί αν είναι θα σου ανεβάσουν το ph)....για γαρίδες πρέπει να κάνει υπομονή 2 μήνες να στρωση ο βυθος....άμα τα βάλεις μαζί(γαρίδες-μονομαχο) θα δεινή απ τον μονομαχο αν θα λήξουν οι γαρίδες....

Μου αρέσουν τα μικρά γιατί κανείς αρκετά πραγματάκια αλλα έχει περιορισμό σε ψάρια....

νεον και γαριδες μπορω? σκεφτομουν κανα δυο πετρες ετσι να κανω ενα μικρο βουνο και κατο αμμο κ κανα φυτο ευκολο... αντυι να περιμενω να στρωση μπορω να παρω νερο απο το αλλο ενυδρειο που εχω με αφρικανες? ειναι 200λ οποτε αν παρω 12 15 λιτρα κανει?

Φιλε μου δυστοιχος το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο..αν καθαρα λιτρα αυτο θα ειναι ουτε 10..εγω στη θεση ου θα εβαζα 1-2 φυτακια και κανενα σαλιγκαρακι..τιποτα αλλο..

θα παω αυριο να το μετρησω να δω ποσο ειναι ακριβως αλλα νομιζω τοσο ηταν...

Οχι φιλε μου,ειναι πολυ μικρο,ουτε γαριδες μπορεις να βαλεις ουτε μονομαχο σε τοσα λιγα λιτρα.

Οχι φιλε μου,ειναι πολυ μικρο,ουτε γαριδες μπορεις να βαλεις ουτε μονομαχο σε τοσα λιγα λιτρα.

+1000

Για γαριδες ή μονομαχο θες το λιγοτερο 20 λιτρα και παλι λιγα ειναι...

Το να στρωση ο βυθος σου σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψει την απαραίτητη βιολογία....οπότε θέλεις ένα 2μηνο στο νερό(το πίασες στο νερο :-) να ευθημουμε λίγο)....τώρα για μονομαχο με λίγη άμμο και ανύπαρκτα σχεδόν διακοσμητικά πιστεύω εγω προσωπικά ότι θα είναι οκ(απ το να βασανίζονται σε ποτήρια γιατί αυτή είναι η αλήθεια και δεν το λέω με το σκεπτικό ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο αγοράζοντας ένα ψαράκι αλλα απ το τίποτα ξέρω 'γω)....για νέον ξεχνά το...θέλουν χώρο για να κολυμπούν και επίσης πρέπει να μπουν σε ομάδα 6-10 ατομον...

Η λύση γαρίδες με σαλιγκάρι πάλι δεν είναι 100% σωστή γιατί το σαλιγκάρι(ανάλογα το είδος) έχει σχεδόν το ίδιο βιοφορτιο με ενα ψάρι όπως ο μονομαχία.....

Αυτα τα λίγα απο μένα :-)

Το να στρωση ο βυθος σου σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψει την απαραίτητη βιολογία....οπότε θέλεις ένα 2μηνο στο νερό(το πίασες στο νερο :-) να ευθημουμε λίγο)....τώρα για μονομαχο με λίγη άμμο και ανύπαρκτα σχεδόν διακοσμητικά πιστεύω εγω προσωπικά ότι θα είναι οκ(απ το να βασανίζονται σε ποτήρια γιατί αυτή είναι η αλήθεια και δεν το λέω με το σκεπτικό ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο αγοράζοντας ένα ψαράκι αλλα απ το τίποτα ξέρω 'γω)....για νέον ξεχνά το...θέλουν χώρο για να κολυμπούν και επίσης πρέπει να μπουν σε ομάδα 6-10 ατομον...

Η λύση γαρίδες με σαλιγκάρι πάλι δεν είναι 100% σωστή γιατί το σαλιγκάρι(ανάλογα το είδος) έχει σχεδόν το ίδιο βιοφορτιο με ενα ψάρι όπως ο μονομαχία.....

Αυτα τα λίγα απο μένα :-)

Οι συνθικες αλλαζουν πολυ γρηγορα σε ενα τετοιο ενυδρειο!Αν αφαιρεσεις αμμο,θερμοστατη,διακοσμιση,φιλτρο,τι νομιζεις οτι μενει?Ενα ποτηρι νερο...

Δεν ειναι καλη ιδεα να βαλει ψαρι σ αυτο το ενυδρειο.

Για καμια γαριδα ισως σε κανα 2 μηνο για μονομαχο ξεχασε το.Εγώ θα το έκανα φυτεμένο με γρασιδάκι και ένα μικρό ξύλο και κανα σαλιγκαρο

Για καμια γαριδα ισως σε κανα 2 μηνο για μονομαχο ξεχασε το.Εγώ θα το έκανα φυτεμένο με γρασιδάκι και ένα μικρό ξύλο και κανα σαλιγκαρο

Βασιλη και για γαριδες ειναι πολυ μικρο,απο 20 λιτρα και πανω.

θα δω παιδια γτ εχω μια σπασμενη τζαμαρια μιπως την κοψω και φτιαξω ενα γυρω στα 60 λιτρα με εσωτερικο sump εχω κ κυκλοφοτηρη οποτε μονο θρμοστατη κ λιγο βιολογικο κ θα ειμαι οκ

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/aquascaping/41706-wabi-kusa-knowledge-base-q.html

Αν σου αρέσουν τα φυτά για ρίξε μια ματιά εδώ να δεις τι μπορείς να κάνεις σε παρόμοια λίτρα.

πουλατο και δωσε αλλα 5-10 ευρω και παρε 30λιτρο και βαλε οτι θες.....

απο γαριδες μονομαχο..... μεχρι θαλασσιονο.....too much..... λεμε τωρα.....

Κώστα εχω διαβάσει πολλές φορές και μου έχουν πει στο φόρουμ οτι το μίνιμουμ για μικρές γαρίδες ειναι 10λ.Δεβ εχω όμως προσωπική εμπειρια

• 4 weeks later...

παιδια σας ευχαριστω ολους τελιακ πηρα ενα 54λιτρα... το εχω για καβατζα το μικρουλι μην χρειαστει τπτ

καλα εκανες!

τι σκοπευεις να το κανεις?

εντιτ: το 54λιτρο εννοω

Έγινε επεξεργασία - krouser

εβαλα μερικες πετρες και αμμο που ειχα και εχω δεσει moss πανω στις πετρες και εβαλα νεον γεριδες μερικα σαλιγκαρια κ δυο guppies βρηκα ενα πακετακι με φιτλρα κτλ ολα μαζι το μονο πυο εκανα αλαξα το φιτλρο το εσωτερικο πυο ειχε με ενα αλλο που ειχα εγω παλι εσωτερικο αλλα με περισσοτερο χωρο για βιολογικο και εβαλα χρονοδιακοπτη για το φως κ controller για το θερμοστατη..

Έγινε επεξεργασία - gourtz

εβαλα μερικες πετρες και αμμο που ειχα και εχω δεσει moss πανω στις πετρες και εβαλα νεον γεριδες μερικα σαλιγκαρια κ δυο guppies βρηκα ενα πακετακι με φιτλρα κτλ ολα μαζι το μονο πυο εκανα αλαξα το φιτλρο το εσωτερικο πυο ειχε με ενα αλλο που ειχα εγω παλι εσωτερικο αλλα με περισσοτερο χωρο για βιολογικο και εβαλα χρονοδιακοπτη για το φως κ controller για το θερμοστατη..

Οι γαρίδες θέλουν καλά στρωμένο βυθό. Τα νέον καλό είναι να τα διατηρούμε σε κοπαδάκι και χρειάζονται διαφορετικές παραμέτρους νερού από τα guppies. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...