Jump to content

Επιτρεπομενα Οριο Σε Νιτρικα Και Φωσφωρικα

dikaios

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω γνωμες για επιτρεπομενα ορια νιτρικων και φωσφωρικων σε ενα φυτεμενο ενυδρειο με ΄κατοικους΄!

Θα ηθελα να ρωτησω γνωμες για επιτρεπομενα ορια νιτρικων και φωσφωρικων σε ενα φυτεμενο ενυδρειο με ΄κατοικους΄!

Καλησπέρα!

Για τα νιτρικά είσαι σε φυσιολογικό όριο μεταξύ 10mg/L - 25mg/L, το δεύτερο νούμερο υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι φυτεμένο το ενυδρείο για να τα καταναλώσουν τα φυτά σου

Φωσφορικά 1mg/L - 2mg/L το μέγιστο

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Αρα το 1ppm για φωσφωρικα ειναι καλο?Οσο για τα νιτρικα στα 25ppm εχω θεμα?

Αρα το 1ppm για φωσφωρικα ειναι καλο?Οσο για τα νιτρικα στα 25ppm εχω θεμα?

ppm: Μονάδα μέτρησης συγκέντρωσης χημικών ουσιών. Για τα GH και KH, όπου 1°dGH ή 1°dKH ισούται με 17,848 ppm (parts per million=μέρη ανά εκατομμύριο)

επειδή δεν τα πήγαινα καλά στα μαθηματικά και στη χημεία, μπορεί οι αριθμοί που μου λες να είναι πολύ μικρότεροι από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια... αλλά καλύτερα να μας το επιβεβαιώσει κάποιος πιο έμπειρος!!

Εγω παντως παιζω με 10 νιτρικα και 0,6 φωσφορικα σε μετρια φυτεμενο ενυδρειο

Καθε ενυδρειο ειναι ξεχωριστο,

στα γαριδαδικα δεν έχω νιτρικά , μικροτερο του 10 , και φωσφορικά οσα παραγοντε απο τις τροφές.

Στο μεγάλο μου ,παιζω αναλογα με τα φυτα που εχω μέσα, νιτρικά 10-20 ,φωσφορικά 2-5 .σιδηρος 0,1 - 0,25 mg/lt.

Φωσφορικα 2-5 ???

Το 2 παίζεται το 5 είναι θεωρητικά πολύ.

Πρακτικά το 5 δεν μου λέει τίποτα γιατί όπως επαναλαμβάνουμε πολλές φορές το κάθε ενυδρείο έχει της ιδιαιτερότητες του.

Έχω δει ενυδρεία με 1 φώσφορο να είναι γεμάτο αλγες και ενυδρεία με 8 και να μην έχουν τίποτα.

Άσε που παίζουν και άλλη παράγοντες ρόλο πχ τα νιτρικά το σίδηρο ακόμη και το ph παίζει μεγάλο ρόλο

Δηλαδη δεν υπαρχουν- στανταρ -μια βαση για να κυμαινομαστε??

Το 2 παίζεται το 5 είναι θεωρητικά πολύ.

Πρακτικά το 5 δεν μου λέει τίποτα γιατί όπως επαναλαμβάνουμε πολλές φορές το κάθε ενυδρείο έχει της ιδιαιτερότητες του.

Έχω δει ενυδρεία με 1 φώσφορο να είναι γεμάτο αλγες και ενυδρεία με 8 και να μην έχουν τίποτα.

Άσε που παίζουν και άλλη παράγοντες ρόλο πχ τα νιτρικά το σίδηρο ακόμη και το ph παίζει μεγάλο ρόλο

Χρηστο ειπα 2-5 γιατι τα τεστ εχουν την μέτρηση αυτη , μπορει να εχω και 3-4 , δεν μπορω να ξερω , αλλα και με το θεωρητικό 5 δεν ειχα προβλημα με άλγη,

Σιγουρα παίζουν ρόλο, γιαυτο και ειπα καθε ενυδρειο ειναι ξεχωριστο!

Για τις άλγες το 90% των περιπτωσεων οφείλεται στο co2 .

Οσο για τα θεωρητικα ορια με βάση το estimate index του Tom barr , ειναι τα παρακάτω :

CO2 range 25-30 ppm

NO3 range 5-30 ppm

K+ range 10-30 ppm

PO4 range 1.0-2.0 ppm

Fe 0.2-0.5ppm or higher

GH range 3-5 degrees ~ 50ppm or higher

KH range 3-5

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Δηλαδη δεν υπαρχουν- στανταρ -μια βαση για να κυμαινομαστε??

Σίγουρα υπάρχει μια βάση όπως έγραψε ο φίλος ποιο πάνω αλλά δεν την δένουμε κόμπο και δεν την φτιάχνουμε ευαγγέλιο. Όποιος είναι εκτός της βάσης δεν πάει να πει ότι είναι και λάθος.

μη μετρας, εκανα αυτο το λαθος.... και ειχα τιγκαρει αλγη.... κοιτα τα φυτα σου... αν τους λειπει κατι καλως ριξε αν οχι αστα ετσι....

εγω το εχω φουλ φυτεμενο με νιτρικα ~9 και φωσφορικα <0,1

μολις τα ανεβασω εχω αρχη bga....

το ιδιο και με τις λαμπες.... αν τα φυτα σου πανε καλα αστες ετσι μην αυξανεις φωτοπεριοδο.... καπου 8 ωρες καλα ειναι, αλλα και παλι παιζεται γιατι το καθε ενυδρειο αλλαζει.... η ΔΕΗ κοστιζει....

υγ. οτι λεει ο kostasgavalas ειναι νομος!! ευχαριστω!!

καποτε σου ελεγα πως ολα ειναι απλα....τωρα ελπιζω να το καταλαβες.

Ειχα βαλει στο εσωτερικο φιλτρο το PhosGuard να μου ριξει λιγο τα φωσφωρικα(0,03-0,1).Η ερωτηση ειναι η εξης-αν μπορω να το αφησω μονιμα μεσα στο φιλτρο μεχρι να 'εξαντληθει' σαν υλικο ωστε να κανει συντηρηση (να διατηρησει σε χαμηλα επιπεδα τα φωσφωρικα) ή να το βγαλω οπως λενε οι οδηγίες μετα απο δυο -με τεσσερις μερες?Υπαρχει προβλημα?

Έγινε επεξεργασία - dikaios

για λιγες μερες....οχι περισοοτερες απο 4-5.

Οταν απανταω με παραθεση μου ταβγαζει κινεζικα αλλα μετα τα ανεβαζει σωστα...ηταν δοκιμαστικο ποστ κ διαχειριστη μπορεις να το σβησεις...

Ευχαριστω....

Επισης δεν μου δουλευει το like....

Σβηστο να μην χαλασουμε το θεμα....

Στειλε μου μυνημα ....

Έγινε επεξεργασία - KOSTASGAVALAS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...