Jump to content

Νεο Ενυδρείο-Γυαλα (Αρχαριος)

sergeant

Recommended Posts

οπως ειχα αναφερει ξανα χθες, ειναι οτι εχω ενα μονομαχο, ηταν σε 2 λτ γυαλα τα παει μια χαρα, κε πηρα τωρα μια γυαλα απ τ τζαμπο 15λτ με φιλτρο και κατι αλλα ψευτικα χαλικια κε φυτα.Τα ψευτικα οπως εχω διεβασει ειναι για πεταμα, και ημουν στην απορια αν ειναι καλυτερα να την αφησω σαν γυαλα να λειτουργει η να στησω ενα πολυ απλο φτηνο ενυδρειο για αρχη χωρις πολλα πολλα.εχω δει να χρειαζονται μετρησεις μερες-βδομαδεσ για να στρωσει ενα ενυδρειο, και ρωτω επισης αν απλα αγορασω χαλικι για το βυθο κε μια πετρα , η φυτο η και μονοχα το χαλικι, θα μπορω να βαλω το ψαρι αμεσα μεσα η παλι θα χρειαζεται αρκετη προεργασια?

εχω ενα φιλτρο νομιζω ειναι εσωτερικο, και δεν ξερω ακριβως τι πρεπι να κανι πρεπει να ειναι λιγο μεσα η να ειναι μεσα ωστε να βγαζε και νερο απο την κεφαλη του και το επιστρεφει στην γυαλα?

αν ειναι εσωτερικο πρεπει να ειναι ολοκληρο μεσα

Καταρχην το φιλτρο που εχεις δεν κανει,δεν εχει χωρο για βιολογικο υλικο.

Και βεβαια το ενυδρειο θελει στρωσιμο γιατι αλλιως θα εχει προβλημα το ψαρι σου,οπως επεισης και οι μετρησεις ειναι πολυ σηματικες για να ξερουμε την ποιοτητα του νερου μας.Διαβασε εδω τα θεματα των αρχαριων και δωσε προσοχη στον κυκλο του αζωτου.

εγινε σευχαριστω πολυ, οποταν θα το διατηρησω σαν μεγαλη γυαλα τοτε, και οταν με το καλο μαζεψω τα υλικα που χρειαζομαι σιγα σιγα το κανω ενυδρειο

εγινε σευχαριστω πολυ, οποταν θα το διατηρησω σαν μεγαλη γυαλα τοτε, και οταν με το καλο μαζεψω τα υλικα που χρειαζομαι σιγα σιγα το κανω ενυδρειο

\

Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις με το παραπανω ποστ..

Αν εννοεις οτι θα το κρατησεις χωρις φιλτρο,αυτο ειναι πολυ λαθος και μπορει το ψαρι σου να εχει πρεποβληματα..

αυτο που θελω να πω ειαι οτι δεν μπορω με μιας να παω να αγορασω φιλτρο, χαλικι,αντιχλωριο,μετρητες,φυτα,πετρες,θερμοστατες,λαμπες και οτι αλλο χρειαζεται (να δωσω κανενα 100αρι) και να το στησω,και επειδη τοσο καιρο(4 μηνες και φαινεται πολυ υγειης) ηταν σε γυαλα των 2λτ τωρα απλα πηρα 15 αλλα μεχρι 6-7 λτ την γεμιζω , θα συνεχισω να το λειτουργω σαν γυαλα αλλαζοντας το νερο 2-3 φορες την εβδομαδα οσπου να μαζεψω τα υλικα κε να στησω το ενυδρειο μου.

αν πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να το κρατησω και το φιλτρο εντος της γυαλας θα το κρατησω, αλλα παλι θα κανω τις αλλαγες νερου . και απλα για να ξερεις δεν προσπαθω να σου παω κοντρα η κατι απλα να σε ενημερωσω με το τι εχω και τι μπορω να κανω αυτη τη στιγμη

αυτο που θελω να πω ειαι οτι δεν μπορω με μιας να παω να αγορασω φιλτρο, χαλικι,αντιχλωριο,μετρητες,φυτα,πετρες,θερμοστατες,λαμπες και οτι αλλο χρειαζεται (να δωσω κανενα 100αρι) και να το στησω,και επειδη τοσο καιρο(4 μηνες και φαινεται πολυ υγειης) ηταν σε γυαλα των 2λτ τωρα απλα πηρα 15 αλλα μεχρι 6-7 λτ την γεμιζω , θα συνεχισω να το λειτουργω σαν γυαλα αλλαζοντας το νερο 2-3 φορες την εβδομαδα οσπου να μαζεψω τα υλικα κε να στησω το ενυδρειο μου.

Το ότι το βλέπεις το ψάρι "καλά" όπως λες δε σημαίνει ότι είναι έτσι τα πράγματα... και η εξ' ολοκλήρου αλλαγή νερού τόσες φορές μπορεί εξίσου να αποβεί μοιραία...

100 ευρώ πολλά λες, τσέκαρε στις αγγελίες, πουλάνε ολοκληρωμένα ενυδρειάκια σε πολύ καλές τιμές ;)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

οταν λες αγγελιες ενοοεις απο εφημεριδες? η σε καποιο site ? αν εχεις καποιο link η κατι υποψιν σου θα με βοηθουσε αρκετα,ευχαριστω φιλε μου

οταν λες αγγελιες ενοοεις απο εφημεριδες? η σε καποιο site ? αν εχεις καποιο link η κατι υποψιν σου θα με βοηθουσε αρκετα,ευχαριστω φιλε μου

εδώ ντε, τι την έχουμε κοτζάμ κατηγορία?... :D

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=59

καλησπερα φιλε μου.

μπαινω κατευθειαν στο θεμα..λοιπον..100ευρω που λες ειναι πολλα καταρχην.

απο την στιγμη που εχεις ενυδρειο και φιλτρο πρεπει αμεσα να παρεις:

θερμοστατη 25w(λεω 25 γιατι δεν εχω πετυχει 15-20w) 20ευρω

θερμομετρο 5 ευρω

βακτηρια (για να στρωσει το ενυδρειο.υπολογιζεις την ποσοτητα που θα χρειαστεις αναλογα με τα λιτρα σου) ενδεικτικα seachem stability 100 ml 5ευρω

μετρησεις αμμωνιας νιτρωδων νιτρικων ενδεικτικα 30ευρω

αυτα για αρχη.

το φιλτρο που ηταν μαζι με το ενυδρειο εχει μεσα σφουγγαρι?αν ναι βαλτο εστω και ετσι να λειτουργει.μην επαναπαυτεις ομως!πρεπει αμεσα να βρεις φιλτρο που να χωραει μια χ ποσοτητα βιολογικου υλικου.δωσε μας καποιες πληροφοριες για το τι ταιζεις τον μονομαχο σου.να ξερεις οτι για να κανεις τις σωστες αγορες εξοπλισμου και να πετυχεις τις καταλληλες συνθηκες για το ψαρι σου πρεπει να ριξεις πολυ διαβασμα.το φορουμ σου παρεχει απλοχερα πολλες πληροφοριες.εκμεταλλευσου τες και πιστεψε με θα χαρεις και τον μονομαχο σου και το ενυδρειο αλλα και αυτος θα ζει ευτυχισμενα!

οτι απορια εχεις να την εκφραζεις υπαρχουν αρκετοι εδω περα που μπορουν να σε βοηθησουν.

Ένα διχτάκι siporax mini σε καλύπτει άνετα πάντως από θέμα βιολογίας του φίλτρου σου και κάνει γύρω στα 3 euros.Από κει και πέρα δεν ξέρω αν χωράει όλο.

υπαρχει μεσα ενα σφουγγαρακι μαυρο, και ποθ ειναι στο βαθος και παο πανω του ενα αλλο ασπρο.τον ταιζω bloodworms sera, εντομεταξυ ολα αυτα καταναλωνουν αρκετο ρευμα η τιποτα?φιλτρο θερμοστατες κλπ,

δευτερα εφυγα παω να παρω αυτα που μου πες, για χαλικι, φυτα δεν ειναι τοσο απαραιτητα τωρα?

οπως ανεφερα και απο πανω για τα λιτρα σου θες εναν θερμοστατη 25watt.

το φιλτρο σου μπορεις να δεις ποσα βαττ ειναι θα το λεει πανω του ή αλλιως μπορεις να το ψαξεις στο νετ.

σκεψου οτι το ρευμα που θα χαλας θα ειναι οτι καιει ο θερμοστατης το φιλτρο σου και καμια λαμπα αν βαλεις.

το φιλτρο θα καιει 24/7 ενω ο θερμοστατης μονο την χειμερινη περιοδο και οχι ολη μερα.

υπαρχει ενα θεματακι στο φορουμ για να υπολογισεις την καταναλωση ρευματος σου.δεν βρισκω το λινκ αυτη την στιγμη.

οσο για χαλικι και φυτα..σε πρωτη φαση το ζητημα σου ειναι ο εξοπλισμος και οχι η διακοσμηση.απο την στιγμη που λες οτι δε παιζουν και λεφτα μη τα σκεφτεσαι καν.

να ψαχτεις με τις τιμες..μην αγορασεις ο,τι σου πασαρουν!ψαξτο καλα!

Φιλε μου εχω το ιδιο ενυδρειακι με σενα (παροπλησμενο βεβαια) κ σου λεω φιλικα παντα οτι μην το βλεπεις τοσο απλο οπως ειπε και ο συνχομπιστας παραπανω το οτι επιβιωνει ο μονομαχος σου δεν σημαινει οτι ζει κ οπως του πρεπει...σε pet shop θα ακουσεις οτι ζει σε ποτηρι οτι δεν θελει θερμοστατη κ πολλα και διαφορα για αυτα τα πολυπαθα(ειναι!!!) ψαρακια...να πουλησουν θελουν!!!
Να σου πω την ''αμαρτια μου'' με μονομαχο ξεκινησα κ γω με γυαλα 3 λιτρα...μετα με το εν λογω ενυδρειακι απο το jumbo..αλλα χωρις καθολου υλικα(βιολογικα,θερμοστατες,tests,ενα ιδανικο φιλτρο)μονο αντιχλωριο κ το φιλτρακι αυτο που εχεις κ συ!!!
Το αποτελεσμα...να δωσω περισσοτερα λεφτα για φαρμακα επειδη επαθε το ψαρακι fin rot..ick(απο τις ολικες αλλαγες νερου κ τις αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας) απ οτι θα εδινα για να παρω τα απαραιτητα για να χαρω το ψαρακι μου!!!Ε τελικα μπηκα σε αυτην παρεα,διαβασα,ρωτησα.εμαθα...κ τωρα ο μονομαχος μου ζει σε ενα 20αρι ενυδρειο..full extra :P:P και ειναι αρχοντας!!!
Περι τα 50 ευρω θα εισαι καλυμενος...κ αν ψαχτεις εδω ισως βρεις 2ο χερι σε αριστη κατασταση απο ευσυνειδητους ανθρωπους με λιγοτερα απο 50 ευρω!!!
Αυτα απο μενα...φιλικα παντα...ευχομαι να χαρεις το ψαρακι σου....καλο σου βραδυ!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...