orbion 11 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 11 Ιανουαρίου 2013 γεια σας! έχω μια απορία και μια διαπίστωση. το Zebra Nerite Snail μου και το ansistrus βρωμίζουν ολο το ενυδρειο τόσες ακαθαρσίες δεν έχω ξανά δει και τα δυο προτιμούν το ξύλο από την άλγη. το σαλιγκαράκι μάλιστα τα κάνει ασταμάτητα μόνο που δεν είναι συμπαγές όπως του ψαριού με αποτέλεσμα πολλές φορες να περιφέρονται στην στήλη του νερού μέχρι να διαλυθούν.(ευτυχώς έχω ένα) είναι πολύ ομορφα αλλά λόγο του ότι βρωμίζουν τόσο πολύ με κάνουν να βάζω σκούπα κάθε 4-5 ημερες πανέμορφα ζωάκια αλλά αρχίζω να κουράζομαι με την σκούπα βυθού όπως και με το να βλέπω στην ωραία λευκη άμμο η επάνω στο ξύλο και τα ωραία πράσινα φυτά καφέ ακαθαρσίες. είχατε-έχετε και εσείς παρόμοια προβλήματα? έχετε παρατηρήσει και εσείς το ίδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 11 Ιανουαρίου 2013 οτι τρωει......μετα βγαζει. τα δικα μας ζωα δηλαδη δεν λερωνουν...?απλως υπαρχουν καποια ζωα με πιο ευαισθητο στομαχι.εαν μας αρεσουν,ζουμε με αυτο τους το ελλατωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 11 Ιανουαρίου 2013 ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου φιλε μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 11 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 11 Ιανουαρίου 2013 οτι τρωει......μετα βγαζει. τα δικα μας ζωα δηλαδη δεν λερωνουν...?απλως υπαρχουν καποια ζωα με πιο ευαισθητο στομαχι.εαν μας αρεσουν,ζουμε με αυτο τους το ελλατωμα. συμφωνώ αλλα όταν μερικοί τα πουλάνε για καθαρισμό από τις "αλγες" εμείς τα αγοράζουμε και στο τέλος βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση.τον ansistrus τον έχω από την αρχή οπότε έχω μάθει να ζω με αυτό αλλα το κακό παραέγινε όταν προχθές αγόρασα Zebra Nerite Snail ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου φιλε μου? ένα χρόνο και Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 12 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 12 Ιανουαρίου 2013 Μα ειναι καθαριστες αλγης και πολυ καλη μαλιστα. Που να δεις και αργοτερα που αφηνουν παντου άσπρα αυγουλακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 12 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 12 Ιανουαρίου 2013 (edited) Μα ειναι καθαριστες αλγης και πολυ καλη μαλιστα. Που να δεις και αργοτερα που αφηνουν παντου άσπρα αυγουλακια. 80% προτιμάει το ξύλο από την άλγη χε χε πανέμορφα αλλα.. κουράζεσαι μετά από ένα διάστημα να βάζεις σκούπα βυθού επειδή ένα ψάρι τα κάνει χαλια.. πιστεύω πως βγάζει περισσότερες ακαθαρσίες ακόμα και από χρυσόψαρα(ansistrus) εδώ και ένα χρόνο το κρατάω γιατί μου αρέσει έχει φτάσει στο τελικό μέγεθος και πραγματικά είναι ωραίο ψάρι ωραία πτερύγια και δέρμα. ξεχείλισε όμως το ποτήρι με το zebra(αρκετά ακριβό)που το είδα σήμερα επάνω στο ξύλο να βγάζει ακαθαρσίες ασταμάτητα γενικός τα έχω πάρει από φόβο pleco σε συνδυασμό driftwood απογοητευτικά.. από τους πολίτες των καταστημάτων και δεν είναι η πρώτη φορα.. έχω καταλήξει πως αν δεν κανεις το πείραμα μονος σου. κανεις δεν θα σου δώσει την τέλεια απάντηση. τέλος άνοιξα αυτό το θέμα γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά ούτε είχα ακούσει από άλλους για το θέμα των ακαθαρσιών στα συγκεκριμένα είδη μιας και θέλω να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες. Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2013 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος