Jump to content

Νεο Ενυδρειο-Γυαλα (Αρχαριος)

sergeant

Recommended Posts

καταρχην εχω ενα μονομαχο , το ειχα σε γυαλα 2 λτ , τα παει μια χαρα, μαλιστα το πηγα κυπρο και ξανα πισω ελλαδα ενα μπουκαλακι νερο , αντεξε μια χαρα, απλα τωρα ειπα να του μεγαλωσω λιγο το σπιτι του , κε πηρα απ΄ τα τζαμπο μια γυαλα 15 λτ, εχει μεσα ενα φιλτρο και κατι χαλακια κε ενα φυτο ψευτικο.ερωτηση μου ειναι, να το αφησω καλυτερα σαν γυαλα χωρις φιλτρο , ή να του βαλω το φιλτρο και ειναι ενταξει?

Να το βάλεις στο ενυδρείο με το φίλτρο αφού βάλεις βιολογικό υλικό και το στρώσεις με βακτήρια από το εμπόριο με προσοχή , μιας και έχεις ήδη ψάρι στην κατοχή σου.

Επίσης καλό είναι να μην βάλεις το ψεύτικο φυτό γιατί μπορεί να έχει αιχμηρές άκρες και να τραυματιστεί.

Έχεις διαβάσει καθόλου για τη διατήρηση μονομάχων και γενικά ψαριών στα ενυδρεία μας ; :)

Υ.Γ. Πρέπει να πάρεις και αντιχλώριο.

ναι τα εχω διαβασει και κανετε αρκετα καλη δουλεια, ειδα αρκετα πραγματα που χρειαζεται ενα ενυδρειο,μετρησεις κ.τ.λ , αν μπορεις να μου πεις τα απαραιτητα για κατι πολυ απλο για να λειτουργησει μια χαρα και αν γνωριζεις βεβαια το κοστος του καθε υλικου επειδη δυστυχως πλεον παιζει και αυτο ενα ρόλο , αυτα που εχω στη διαθεση μου ειναι : ενας μονομαχος,τροφη σερα, τη γυαλα απ το τζαμπο 15 λτ , και ενα απλο φιλτρο νερου που ειναι εσωτερικο και ακομη δεν εχω καταλαβει αν ολο το φιλτρο πρεπει να ειναι μεσα στο νερο η ενα μερος του να ειναι απ΄ εξω

α, επισης ειχε και κατι χαλικια μεσα διαφωρων χρωματων και τα εχω σε βραστω νερο να καθαρισουν αυτα να τα χρησιμοποιιησω η μπαα?

α, επισης ειχε και κατι χαλικια μεσα διαφωρων χρωματων και τα εχω σε βραστω νερο να καθαρισουν αυτα να τα χρησιμοποιιησω η μπαα?

Όχι με την καμία!

Διάβασε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915 κι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36770&st=0&p=323429entry323429 για να μπεις στο νόημα ;)

:welcome:

μηπως λογο πειρας που εχετε γνωριζεται το κοστος που εχει για να παρω χαληκι για το βυθο(χρειαζεται και κατι αλλο? ) μια πετρα ισως και καποια φυτα ? και για το αντιχλωριο

μηπως λογο πειρας που εχετε γνωριζεται το κοστος που εχει για να παρω χαληκι για το βυθο(χρειαζεται και κατι αλλο? ) μια πετρα ισως και καποια φυτα ? και για το αντιχλωριο

Κοίταξε φίλε μου... οι τιμές ποικίλλουν ανα μαγαζί και ανά συγκεκριμένο είδος...

Επειδή τυγχάνει να έχω στήσει ένα ενυδρειάκι από τα Jumbo σαν το δικό σου, χρειάζεσαι ακριβώς μια σακούλα χαλίκι (όχι τις πιο large συσκευασίες, μια κανονική συσκευασία). Το χαλίκι κοίταξε να είναι 1-2mm ή το πολύ 2-4mm και δε θα σου πάει πάνω από 8€

Μια μικρή ρίζα ξύλου δε θα σου πάει παρπάνω από 10€ πιστεύω

Όσο για φυτά, καλύτερα θα σε σύμφερε να προμηθευτείς από αγγελία από εδώ (σε λίγο καιρό θα έχω κι εγώ διαθέσιμα κάποια φυτά να σου δώσω σε συμβολική τιμούλα)... τα πλεονεκτήματα που θα έχεις είναι 1) καλή ποσότητα/ποίοτητα φυτών, 2) πολύ προσιτή τιμές και το καλύτερο κατά τη γνώμη μου 3) ότι προέρχεται από χομπίστα το οποίο σημαίνει ότι είναι μεγαλωμένο σωστά και πλήρως σε υδρόβια ζωή ;)

παροτι εχω διεβασει τα αρθρα για στρωσιμα του ενυδρειου απλα θα ηθελα να ξαναρωτησω γιατι αυτο σκεφτομαι να κανω αν γινετε, αν απλα αγορασω το χαλικι και ισως μια πετρα η ενα φυτο , η και παλι μοναχα το χαλικι, και εχω το φιλτρο μου , θα μπορω να βαλω το ψαρι μεσα χωρις να κανω κατι αλλο η χρειαζεται παλι ολες αυτες οι μερες που γραφει γραφει για στρωσιμου του ενυδριου κ.τ.λ εντομεταξυ nospanos αν μπορεις να βαλεις μια φωτογραφια του μονομαχοενυδρειου σου η αυτο απ το τζαμπο απλα να παρω ενα παραδειγμα

Έγινε επεξεργασία - sergeant

Καλως ηρθες στο Aquazone.

Επειδη εδω ειναι η ενοτητα του καλωσορισματος,θα σε παρακαλουσα να ανοιξεις ενα νεο θεμα στην κατηγορια με τα λαβυρινθοψαρα για να σηζυτησουμε οτι απορια εχεις εκει.:)

παροτι εχω διεβασει τα αρθρα για στρωσιμα του ενυδρειου απλα θα ηθελα να ξαναρωτησω γιατι αυτο σκεφτομαι να κανω αν γινετε, αν απλα αγορασω το χαλικι και ισως μια πετρα η ενα φυτο , η και παλι μοναχα το χαλικι, και εχω το φιλτρο μου , θα μπορω να βαλω το ψαρι μεσα χωρις να κανω κατι αλλο η χρειαζεται παλι ολες αυτες οι μερες που γραφει γραφει για στρωσιμου του ενυδριου κ.τ.λ εντομεταξυ nospanos αν μπορεις να βαλεις μια φωτογραφια του μονομαχοενυδρειου σου η αυτο απ το τζαμπο απλα να παρω ενα παραδειγμα

Δεν το έχω δυστυχώς σπίτι μου, προοριζόταν για αλλού...

Πάρε μια ιδέα από αυτό μου το μικρό ενυδρείο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81401 είναι και αυτό σε παρόμοιες διαστάσεις με του Jumbo

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...