IliasZL 10 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2013 (edited) Καλημέρα! Λοιπόν θέλω να ακούσω τις γνώμες σας για την λίπανση που θα πρέπει να κάνω στο φυτεμένο μου. Απο φωτισμό έχω δύο λάμπες μια ψυχρή και μια θερμή 10000Κ και 8500Κ η κάθε μια. Το υπόστρωμα ειναι ψιλό χαλίκι με άμμο και σε όλες τις ρίζες έχω βάλει ταμπλέτες. Τα φυτά που έχω μέσα ειναι vallisneria gigantea, sagittaria subulata, limnophilia aquatica, elodea densa, cryptocoryne becketti, bacopa monieri, anubias(σε ρίζες), polysperma, ceratophilus και θα βάλω και java moss. Θερμοκρασία 25-26 και το νερό φιλτρτάρετε και με τύρφη. Ευχάριστω! Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2013 - IliasZL Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2013 Νομιζω ο φωτισμος σου ειναι λαθος φιλε μου,τα κελβιν που βαζουμε συνιθος ειναι πιο χαμηλα,δηλαδη μια λαμπα 6000-6500Κ και μια 4000-4500Κ. Με αυτες τις λαμπες ισως εχεις προβλημα με αλγες, Εεπισης να διευκρινησω κατι που το βλεπω συνεχως να λεγεται λαθος.Αλλο υποστρωμα και αλλο βυθος!Υποστρωμα ειναι το χωμα-λιπασμα που βαζουμε κατω απο το χαλικι μας,βυθος ειναι η αμμος η το χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 10 Ιανουαρίου 2013 Και να συμπληρωσω στα λογια του φιλου ραστα,πως και η λιπανση με ταμπλεττες θελει προσοχη.δεν το γεμιζουμε το υποστρωμα με ταμπλεττες αλλα βαζουμε πολυ αραια και επιλεκτικα,αλλιως πι αλγες καραδοκουνε και θα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που θα θελαμε. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IliasZL 10 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 10 Ιανουαρίου 2013 Δεν εχω υποστρωμα! Σωστη παρατηρηση απο βιασυνη μπερδευτικα! Με τις ταμπλετες δεν ειχα θεμα ποτε ουτε και με αλγες οποτε πιστευω εχω βαλει σωστη ποσοτητα. Οσον αφορα το κομματι του φωτισμου εχω μια επιφυλαξη για την θερμη μου λαμπα ισως ειναι 4000 δεν θυμαμαι ακριβως και εχει σβησει και το σημειο που το γραφει.. η ψυχρη ειναι σιγουρα 10000Κ. Δεν εχω θεμα ουτε τωρα ουτε και πριν υπυρχε με αυτο τον φωτισμο τωρα τι να πω θα δουμε... Με απασχολει το αν θα πρεπει να βαζω κατι επιπλεον (καποιο υγρο λιασμα ισως) γιατι μερικα φυτα παρουσιαζουν κιτρινισμα στα φυλλα τους (ισως ειναι και θεμα προσαρμογης γιατι δεν ειναι ουτε 2 βδομαδες απο τοτε που τα εβαλα). Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 10 Ιανουαρίου 2013 Αν ειναι τοσο λιγο καιρο τα φυτα σου μεσα στο ενυδρειο σιγουρα δεν εχουν προσαρμοστει ακομα.Ομως δεν μας εχεις πει τιποτα για το ενυδρειο σου σχεδον οπωτε δεν μπορουμε να πουμε τιποτα με σιγουρια,ουτε καν φωτογραφια με τα κιτρινισμενα φυτα δεν εχεις βαλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 10 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 10 Ιανουαρίου 2013 Εγώ που έχω μόνο βυθό ηφαιστιακό χαλίκι, αν βάλω και λίγο άμμο θα δημιουργήσω προβλήματα στα αναερόβια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος