CHDAR 9 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Ποιο είναι το ιδανικό πάχος υποστρώματος? Θα μπορούσαμε να μη βάλουμε υπόστρωμα και να βάζουμε μόνο ταμπλέτες? Πάνω από το υπόστρωμα πόσο θα πρέπει να είναι το πάχος του χαλικιού? Ποια είναι η ιδανική διάμετρος χαλικιού? Υπάρχει περίπτωση τα ψάρια να ανκατέψουν τόσο πολυ το χαλίκι να φτάσουν στο υπόστρωμα? πχ. τι γίνεται με το υπόστρωμα εαν έχει κανείς ένα pleco ή clown στο ενυδρείο? Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα θέλω να στήσω ένα (54lt) και να βάλω ένα κοπάδι καρδηνάλιους, εάν πλεκο L190 , κάποια ξύλα και όσα φυτά μπορώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 9 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Ο πλέκο για το ενυδρείο σου δεν κάνει...ενας πλέκο φθάνει και τους 30 πόντους...τώρα στο υπόστρωμα πρέπει να έχεις σύνολο βυθού περίπου 6πόντους. άρα μπορείς να το κάνεις 2-4 ή και 3-3...καλή λύση είναι και τα υποστρώματα που δεν χρειάζονται χαλίκι όπως είνια το jbl manado Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Με τις ταμπλετες φτάνεις τα λεφτά του υποστρωματος με το που βάλεις φυτά...ιδανικά υποστρωματα είναι αυτα που μπαίνουμε μόνα τους χωρίς χαλικι απο πάνω και έχουν διάφορα είδη όπως άμμο, χαλικι ψιλό 1-3χιλ. Και χοντρό 8-10χιλ...τα περισοτερα έχουν στρογγυλομενες άκρες για πλεκος και γατοψαρα....το ύψος παει ανάλογα, άλλοι βάζουν 4 πόντους και άλλοι 8....είναι λίγο πως θα σου κατση στο μάτι, εγω βάζω 6-8 (2 υπόστρωμα-4χαλικι/4υποστρωμα-4χαλικι) πόντους και είναι κομπλε....το JBL μαναντο είναι καλο και φυτεβεις εύκολα αλλα μόνο δεν έχει τπτ απο θρεπτικά και πρέπει να βάλεις και το aquabases απο κάτω...έτσι το έχω εγω και είμαι ευχαριστημένος και έχει ωραίο καφέ χρωμα...αλλα το μαναντο θέλει πολυ νερό και ώρα να καθαρίσει....ψαξτο καλα με το τη βυθο θα βάλεις.... Αν βάλεις άμμο τότε δεν βάζεις τπτ απο κάτω και περιμενης να πιάσει βιολογία και παίζει με ταμπλετες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Καλο ειναι ειναι να μπαινει 2-3εκ υποστρωμα και 4-5 εκ χαλικακι.Συνολικα θες ενα παχος βυθου 7-8 εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHDAR 9 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 9 Ιανουαρίου 2013 (edited) στο ενυδρείο 300λτ με δίκους είχα βάλει μόνο flurite. ¨Ολα καλά με τα φυτά και την εμφάνιση αλλά η καφέ σκόνη που πήγαινε πάνω στα φυτά και στο φίλτρο ήταν απίστευτα άσχημο και ποτέ δεν καθάρισε. Εάν μπεί στο μικρό ενυδρείο πχ μόνο JBL manado υπάρχει περίπτωση να υπάρχει τέτοια "βρωμιά" μέσα στο ενυδρείο? Με το manado μπορει να μπεί γρασίδι? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για dry start? Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2013 - CHDAR Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Με το manado δεν νομιζω να καταφερεις να βαλεις γρασιδι γιατι ειναι πολυ χοντροκοκκο.Τα γρασιδια θελουν πιο ψιλοκοκο βυθο για να πιασουν..Οσο για την dry start,θελει καλο υποστρωμα πλουσιο σε θρεπτικα που δεν νομιζω να το εχει το manado.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2013 (edited) Στο μαναντο έχω κουμπα και μαρσιλεα...αλλα όχι για drystart γιατί δεν έχει τπτ απο θρεπτικά....στο έγραψα και πιο πάνω ότι το μαναντο παει με το aquabases μαζί...ξέρω 2 υποστρωματα που απ ότι μου έχουν πει είναι λίγο καλύτερα απο το seachem....Θα ψάξω να τα βρω και θα σου πω να τα κοιταξης άμα θες.... Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος