CHDAR 9 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα εάν σε μικρό ενυδρείο (54λτ) βάλουμε ένα μεγάλο φιλτρο πχ. fluval 405? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Θα στο κάνει "πλυντήριο" φίλε μου. Γιατί να βάλεις τόσο μεγάλο φίλτρο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Εαν μπορει να ρυθμισθει η ροη του δεν θα εχει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Βασικα το θεωρω υπερβολη να βαλεις ενα τοσο μεγαλο φιλτρο σε ενα τοσο μικρο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 9 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Νομίζω ότι είναι υπερβολή....αν το κάνεις για οικονομία αν πουλήσεις το fluval θα πάρεις κάτι πολύ καλό για το 54αρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sotkon 13 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 13 Ιανουαρίου 2013 (edited) Να κανω μια ερωτηση σε αυτο ? .. εχω ενα 60λιτρο πλεον .. ( ειχα 400 λιτρο με δισκους σχεδον 6 χρονια με 2 φιλτρα) και καθαριζα παντα εναλαξ τα φιλτρα ωστε να υπαρχει βιολογια. Στο θεμα μας - εχω φτιαξει για το 60λιτρο ενα sump , 20 λιτρα ... Με χαμηλη ροη αντλιας και θερμοστατη για ομαλη θερμοκρασια , χοντρο σφουγγαρι, μεσαιο σφουγγαρι, syporax, βαμβακι, πιστευω οτι τα υπερ του sump σε τοσο μικρο ενυδρειο ειναι Οπως ειπα ομαλη θερμοκρασια Μεγαλυτερη αποικηση οφελιμων βακτηριων (καθως και θελω να το ιχθυοφορτωσω οριακα) + σχεδον καθε χρονο καθαρισμα φιλτρου, αντι να ειχα ενα μικρο εσωτερικο 50,100γραμμαρια (τα οποια παντα αφηνουν και καταλοιπα στο νερο) και αυτο γιατι μονο ο καδος αναροφησης καθαρζει καλα. Και μια λεπτομερεια το 60 λιτρο γινετε αορατο 80λιτρα ε.. Θελω να σκεφτομαι κατα 1,2 % καλυτερη ισοροπια νερου Εγω ετσι πιστευω , ακουω τις γνωμες σας Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2013 - Sotkon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Φιλαράκι είσαι των άκρων τελικά...προχτές δεν ήθελες να βάλεις φιλτρο και τώρα πας για το 405....πλάκα κάνω.... Σοββαρα τώρα...το 405 είναι παρά πολυ ισχυρό φιλτρο για τόσο λίγα λίτρα,θα έχεις τρελή αναταραξη και ροή που και τα φυτά σου μπορει να ξηλονονται....πήγαινε σε κάτι 2 φορές τα λίτρα σου όπως πχ το 205 και θα είσαι κομπλε.... Και η λύση του σαμπ είναι καλή και όλα αυτα που λέει ο φίλος πιο πάνω...αλλα ένα σάμπ θέλει μελέτη και χώρο για μπει...αυτα είναι τα δυο αρνητικά για μένα....αλλιώς είναι η καλητερη λύση σε όλα....λίγοτερος εξοπλισμός μέσα στο ενυδρειο,περισοτερα λίτρα,παρα πολύς χώρος για υλικά φιλτραρισματος,εύκολη συντηρήσει,εύκολες αλλαγές νερού..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος