Jump to content

Περί Άμμου Για Κυχλιδες

argentinos

Recommended Posts

Το κείμενο μου είναι πιο πολύ μια προσωπική εμπειρία που είχα σε ένα βασικό ερώτημα για τους χομπιστες της Αφρικής. Άμμος! Τι άμμο να βάλω? Πόσο ψιλή να είναι ? από πού θα την πάρω? Αυτά ήταν τα ερωτηματικά που είχα σαν καινούργιος με την Αφρική και το υλικό που δεν είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Διάβασα αρκετά στο ιντερνετ, αλλά εντύπωση μου έκανε ένα κείμενο από έναν Αυστραλό ο οποίος έγραφε το εξής : “Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα περιβάλλον όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό της κυχλιδας και τότε θα δείτε την πραγματική της συμπεριφορά , αν παίρνατε από την λίμνη ταγκανικα νερό , άμμο, και πέτρες θα είχατε το τέλειο αποτέλεσμα “

Έτσι λοιπόν πήρα και εγώ την απόφαση να βάλω άμμο από λίμνη στο ενυδρείο, σε μια εξόρμηση στην λίμνη Βεγορίτιδα (Φλώρινα) πήρα μια μαύρη σακούλα και την γέμισα με άμμο από την παραλία της λίμνης. Γύρισα στο σπίτι , την κοσκίνισα για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτόκοκκη γίνεται, την έπλυνα σχολαστικά και την έβρασα.

Το ενυδρείο τρέχει με την άμμο από την λίμνη εδώ και 2 εβδομάδες , οι κυχλιδες κάνουν πάρτη σκάβοντας και μεταφέροντας την άμμο σχεδόν όλη την ημέρα. Θεωρό ότι το πείραμα ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένο , και θα συνεχίσω αλλάζοντας την φεγγαρόπετρα στο ενυδρείο με πέτρες μέσα από την ιδια λίμνη

post-49841-0-78280200-1357676650_thumb.jpg

post-49841-0-16382600-1357676661_thumb.jpg

post-49841-0-23161400-1357676671_thumb.jpg

post-49841-0-64186100-1357676683_thumb.jpg

post-49841-0-46567500-1357676703_thumb.jpg

post-49841-0-91664400-1357676714_thumb.jpg

Δεν θα έλεγα ότι πλησιάζεις το βιοτοπικο αν πάρεις υλικά απο ελληνική λίμνη.

Το ότι έβαλες ψιλόκοκη άμμο είναι καλό, αλλά στο θέμα της πέτρας δεν νομίζω να υπάρξει διαφορά.

Παρατηρώ κάποια λάθη στην ψαροσύνθεση σου. Αν μπορείς, παρουσίασε μας το ενυδρείο σου και τι ψάρια φιλοξενείς.

μια χαρα φιλε μου! αν εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαρη η αμμος και οτι δεν περιεχει τιποτα που να μπορει να βλαψει το ενυδρειο εγω ειμαι μαζι σου!! :D

Παναγιώτη νομίζω παρεξήγησες το νόημα του θέματος. Δεν γράφω ότι πλησιάζω τον βιότοπο της Αφρικής ,αλλά ότι τα φυσικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να δώσουν καλύτερο-ισάξιο αποτέλεσμα από τα ενυδρειακα . Όσο για την ψαροσυνθεση μου, είχα κάποιες αναποδιές και αυτήν την στιγμή βρίσκομαι σε στάδιο αναμονής παραγγελίας για να γίνουν αλλαγές με ότι έχω μέσα.

Το να βαζουμε στα Αφρικάνικα ενυδρεια μας αμμο και πέτρες είναι το λιγότερο που μπορουμε να κάνουμε.

Τωρα η αμμος εαν εχει κοκκομετρία απο 0,6mm έως 1,2mm δεν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι, όπως επίσης αν δημιουργήσουμε ενα λειτουργικό στησιμο με φεγγαρόπετρες ή αλλες πέτρες....παλι τα ψαρια δεν νομίζω οτι θα αντιληφθούν διαφορά....δηλαδη απο ενα σημείο και μετά η επιλογη των υλικών αφορά καθαρα λογους αισθητικής.

Μ'αρεσει πολύ το χρώμα που έχει η άμμος που μάζεψες. :thumbup: ....απλά να την προσέξεις με τον καιρό μηπως αρχίσει να πετρώνει!

Καλά εκανες και την καθαρισες σχολαστικά και αν εχεις σκοπό να μαζέψεις και πέτρες απο την ιδια λίμνη να κανεις παλι καλό καθαρισμό γιατί οτι ζει σε γλυκο νερό είναι δυνατό να μεταφερθεί και στο ενυδρειο σου.

Ευχομαι καλή συνέχεια! :)

Καλησπερα σε ολους!Θα συμφωνησω με τον φιλο prince!!Οι κιχλιδες οτι και να τους βαλεις θα το τσακισουνε,και απο λιμνη να βαλεις και απο θαλασσα να βαλεις και απο ποταμι να βαλεις αυτο που ειναι να σκαψουνε θα το σκαψουνε

(εκτος αν εχεις "αγριες" κιχλιδες που θα καταλαβουνε την διαφορα χιχιχι)!!Βεβαια αν μπορεις να πας τανκανικα η` μαλαουη για αμμο το τηλ. μου ειναι 6932....................................μην με ξεχασεις!!!!!!!!!!Κανω καλη παρεα!!!!!!!! :D Τα αλλα ολα πιστευω ειναι θεμα γουστου!Φιλικα :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...