johnbaggios 8 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Καλημερα σε ολουσ σας.Λογο κ τις χθεσινης ονομαστικης μου εορτης αποφασισα να κανω ενα δωρο στον ευατο μου που απ την πρωτη στιγμη που ασχοληθηκα με το χομπι,πριν απο περιπου δυο χρονια,θα το ηθελα.Σκοπευω λοιπον να κανω ενα ενυδρειο με διαστασεις 180μΧ50φΧ60υ δηλαδη γυρο στα 400 λιτρα.Θα κανω την βιολογια εσωτερικα κ θα ηθελα να μου πειτε δεδομενου οτι θα βαλω αφρικανες ποσο ογκο σε λιτρα να χρησιμοποιησω για σφουγγαρια κ ποσο για μακαρονια.Επισης σε ποση κυκλοφορια λιτρων ανα ωρα θα πρεπει να κοιμανθω.Ειναι καλυτερα να βαλω 2 μικροτερους κυκλοφορητες για μεγαλυτερη ασφαλεια?Ποσα wat θερμοστατη?Επισης αν βαψω εξωτερικα την πλατη του ενυδρειου με πλαστικο χρωμα που χρησιμοποιουμε για τους τοιχους θα εχω ενα καλαισθητο αποτελεσμα? Ακομη αν ξερει καποιος απο προσωπικη του εμπειρια αν κανω την βιολογια στην πλατη,στην μια ακρη του ενυδρειου,θα ειναι δυσχρηστη στον καθαρισμο της?Ειναι προτιμοτερο να την κανω στο πλαι του ενυδρειου κ ας χανω οπτικα απο εκεινη την πλευρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2013 γεια σου φιλε μου!!! ωραιες διαστασεις διαλεξες!! σκεφτεσαι για εσωτερικο sump και καλα κανεις! ειτε το κανεις στα πλαγια ειτε στην πλατη/πλαγιος το ιδιο ειναι λειτουργικα! εγω προτειμω το 2ο γιατι δεν χανει σε μηκος το ενυδρειο, εκτος αν η μια πλευρα βλεπει τοιχο οποτε προτειμω τον 1ο τροπο! για σενα συγκεκριμενα, αφου θα πας σε κιχλιδες πιστευω ειναι καλυτερο να χασεις 15εκ απο το μηκος παρα 15 εκατοστα απο πλατος! αναλογα βεβαια και τι ψαρια σκεφτεσαι να βαλεις... πες το μου αυτο και θα σου πω πιο τροπο σου προτεινω! για σφουγγαρια θα αφησεις λιγο χωρο(κανα 10εκ)! εξαλλου δεν χρειαζονται παραπανω απο 3-4 φετες! δωσε ιδιαιτερη σημασια στον χωρο της βιολογιας αλλα και στο τελευταιο σταδιο στο οποιο θα "φαινεται" η εξατμηση απο ολο το ενυδρειο! μια αντλια 3000 λ/ω εισαι καλα ή 2 μικροτερες! εγω θα εβαζα μια και καλη! θερμοστατες 2 χ 250W ή 300W για να εισαι ήσυχος! την πλατη φυσικα και μπορεις να την βαψεις με πλαστικο χρωμα! φευγει και ευκολα με νερακι αν την βαρεθεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 8 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα γκαρνταση!!!!!!Η δικια μου η γιορτη ειναι 14 Σεπτεμβριου(απλα το αναφερω,για να μην σκεφτεσαι τι δωρο θα μου παρεις) !!!!!!!Φιλε δεν σε φοβαμαι οτι και να κανεις θα το κανεις καλοοοοοοοοοοοοοο!!!!Καλη αρχη και καλη ευκολια!!!!!Ψαρακια εχουμε μην παρεις χιχιχιχιχιχιχιχιχιχι Τα λεμε απο κοντα!!!Ετοιμασε τα μετρα ερχομαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Φιλε adlib λεω να βαλω 2 χαρεμια μπουνα κ ενα σε κατι απο haps.Εχω την εντυπωση οτι τα ταγκανικα εκτος απο τα τροφεους που δεν μου πολυαρεσουνε,θα ειναι συνεχως κρυμενα.Με 2000 λιτρα ανα ωρα δεν καλυπτομαι?Οταν λες να δωσω ιδιαιτερη σημασια στο τελικο κομματι γιατι?Τι ειναι η εξατμιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Mεχρι ποσα ψαρια μπορω να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 8 Ιανουαρίου 2013 καλο θα ηταν να μην ανακατεψεις mbuna με haps(εκτος ορισμενων εξαιρέσεων)! απο tanganyika εχεις παρα πολλες επιλογες σε πολυ ομορφα ψαρια οπως οι frontosa! σε συνδιασμο με αλλα ψαρακια! αν πας προς malawi προτεινω μονο haps για να εχεις και αρκετα μεγαλα σε μεγεθος ψαρια! μπορεις μεχρι και 4 χαρεμια(αναλογα και τα ψαρια) δες το ενυδρειο του Κουμαν που ειναι οτι πρεπει για να παρεις ιδεες!!!! το νερο του ενυδρειου λογο της θερμοκρασιας εξατμίζεται! οταν κανεις σαμπ ολη αυτη η εξατμιση φαινεται μονο στο τελευταιο κομματι του σαμπ(πεφτει η σταμθη), ενω σε ολο το υπολοιπο σύστημα δεν χαμηλωνει η σταθμη! οποτε εκεινο το κομματι πρεπει να γινει αρκετα μεγαλο για να μην χρειαζεται να συμπληρωνεις συνεχεια νερο και φυσικα να μην μεινει εκτος νερου η αντλια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Ειναι κακο να χτυπαει ο ηλιος το ενυδρειο?Το μονο προβλημα ειναι οι αλγες?Αν αναπτυχθουν αλγες πανω στα βραχια μου,δεν θα εποφεληθουν τα μπουνα?Αν ειναι κοντα στο καλοριφερ υπαρχει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 8 Ιανουαρίου 2013 το μονο προβλημα ειναι οι αλγες αλλα και η αλλαγη θερμοκρασιας ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες! εγω αφηνα να χτυπαει ο ηλιος στο ενυδρειο μου καμια ωρα το απογευμα αλλα μεχρι εκει και ποτε δεν ειχα θεμα με τις αλγες! μπορει να ειναι φυτοφαγα και ναι μπορει να φανε αλγη αλλα η διατριφη τους δεν στηρίζεται μονο εκει, οποτε δυσκολα να παιξουν τον ρολο του αλγοκαθαριστη! δεν υπαρχει λογος να μπεις σε τετοια διαδικασία αφου το πιο σιγουρο ειναι να γεμισεις αλγη! τα καλοριφερ αν ειναι αρκετα κοντα, ναι δημιουργουν μεταβολες στη θερμοκρασια! καλο θα ηταν να μπει απο 50 εκατοστα και πανω, αν δεν υπαρχει επιλογη μετακινησης του ενυδρειου, τοτε εκεινη η πλευρα πρεπει καλυφθει με κατι μονοτικο, οπως το φελιζολ ή κατι σαν μεταλικα ταψια(δεν ξερω αν εχεις δει, που μπαινουν συνήθως αναμεσα απο τον τοιχο και το καλοριφερ και δεν θυμαμαι την ονομασια τους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Οκ φιλος, σ ευχαριστω για ολα!Αν κ πιστευω οτι ολο κ κατι θα χρειαστει να σε ξαναρωτησω.Οπως τωρα δλδ!Καπου εδω στο φορουμ διαβασα οτι για τις κιχλιδες 5 φορες φιλτρανση ο ογκος του νερου ανα ωρα ειναι επαρκης.Ισχυει?Με μαι αντλια 2000λτρ/ωρα δεν καλυπτομαι?Τωρα θα μου πεις οτι αφου σου απαντησα τι με ξαναρωτας?Απλα ειδα οτι η μια με την αλλη εχουν 22w διαφορα στην καταναλωση κ λεω μηπως με καλυπτει κ η μικρη.Οσο για τον φιλο boner τον ευχαριστω κ αυτον για τα καλα του λογια αλλα κ για την υιοθεσια που διατιθετε να κανει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 8 Ιανουαρίου 2013 κοιτα τι γινεται... η 2000λ/ω θα σε καλυπτει για το φιλτρο, αλλα να υπολογιζεις συν μια τουρμπινα για καλυτερη κυκλοφορια, λογο οτι εχεις και μακρυ ενυδρειο! μια κινεζικη τουρμπινα που εχω εγω με 3000 λ/ω, εχει 8W καταναλωση και ειναι αρκετα φθηνη... οποτε δεν θα χρειαστεις μεγαλυτερη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 9 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Οκ,ευχαριστω κ παλι.Βλεπω η εξυπηρετηση-βοηθεια στο φορουμ ειναι 24ωρη!Ας το ξεκινησω κ βλεπουμε.Η αληθεια ειναι οτι η ιδεα ενος τοσο μεγαλου ενυδρειου παντως με τρομαζει λιγο.Οι αλλαγες νερου θα πρεπει να γινοντε κ σ αυτο με την συχνοτητα που γινοντε κ στα μικροτερα?Το κοστος ενος τετοιου ενυδρειου στην καταναλωση ρευματος ξεφευγει η ειναι λιγο παραπανω απο οτι στο 100 λιτρο που εχω για παραδειγμα? Ξερει να μου απαντησει κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 9 Ιανουαρίου 2013 την διαφορα θα την κανει ο θερμοστατης! τα υπολοιπα πανω κατω το ιδιο ρευμα τραβανε! εγω αυτο που κανω ειναι τον χειμωνα να ρυθμίζω την θερμοκρασια κανα 2-3 βαθμους πιο κατω! π.χ. απο 26 στους 24 για να μην εχει να ανεβασει τοσους πολλους βαθμους ο θερμοστατης! ασε που μολις αναψουν καλοριφερ ανεβαινει πανω απο 23-24 οποτε δεν δουλευει ολη μερα! οι αλλαγες θα πρεπει να ειναι πανω κατω οι ιδιες αν και στα μεγαλυτερα συστηματα συγχωρουνται λαθη ή απροσεξίες ενω στα μικροτερα οχι!!οποτε απο την μια θα εισαι πιο ησυχος!! το αφρικανικο δεν ειναι οπως τα φυτεμενα που μπορει να θελουν και καθε βδομαδα ή και περισσοτερο αλλαγες! θα στο δειξουν οι μετρησεις σου φιλε μου αλλα νομιζω αν αρχίσεις με 30% στις 15 μερες ειναι καλα! αυτο θα σε βοηθησει να βρεις περιπου το κοστος του ρευματος! ψαξε στο νετ να δεις ποσο ρευμα καιει ο εξοπλισμος που θα παρεις και υπολογισε, απλα μην ξεχασεις να αλλαξεις την τιμη της κιλοβατωρας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 9 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Ωραια λοιπον,θα το ρυθμισω στουσ 24.Ασε που κ στην τελικη η ζεστη θα μενει μεσα στο σπιτι οποτε δεν θα εχω ιδιαιτερο προβλημα.Εκτος κ αν την καταναλωνει η εξατμιση του νερου(ασχετο!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος