Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x35x50 Συνολικά Λίτρα:140 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:1 rosaefolia,1 Cryptocoryne crispatula var balsanae,2 Limnophila heterophylla sessiflora,1 Anubias barteri var barteri,2 κομμάτια κερατόφυλλου Ψάρια:7 θυλικά και 5 αρσενικά guppies 4 θυλικά και 1 αρσενικό platy 1 χήρα (άυριο θα δωθεί) Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο:Αφίσα με πέτρες Πέτρες: Ξύλα:Αγοράστηκε σήμερα και δε γνωρίζω το είδος του Άλλα διακοσμητικά :Ψευτικη πέτρα Bonzai (θα φύγει μόλις μπεί το ξύλο) Υπόστρωμα:Prodac fondo vivo Βυθός:Prodac fondo vivo Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2 λάμπες Διάρκεια φωτισμού:9 με 10 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Εσωτερικό φίλτρο Resun Magi 700l/h Θέρμανση/ Ψύξη: Λίπανση:Sera Frorena Παροχή CO2:Sera CO2 tabs + συσκευή sera Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή:Sera Vipagran + Sera Vipan baby(για τους γόνους) Παράμετροι pH:7.2 Γενική σκληρότητα (GH):5dh Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):>7d Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):25 Συντήρηση Αλλαγές νερού:Κάθε βδομάδα περίπου το 30% του νερού Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Αντιχλώριο Sera Aquatan+Sera Aquaria Clear+Sera bio nitrivec Άλλες ρουτίνες συντήρησης: 1 φορά τη βδομάδα λίπασμα φυτών Sera Florena και 2 φορές ταμπλέτες CO2 Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #2 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Ουπς ξέχασα τη Θέρμανση/ Ψύξη:Θέρμανση με θερμοστάτη Resun 150w. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλα ευκολα φυτά και κάποιές ιδέες διακόσμησης?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 7 Ιανουαρίου 2013 (edited) μια χαρα ομορφο και να το χαιρεσαι και καλωσηρθες. σαν συμβουλη θα ελεγα να βγαλεις απο μεσα τα πλαστικα και να δεσεις την ανουμπια σε ξυλο η πετρα. αν παλι θες να την εχεις φυτεμενη ασε μονο τις ριζες μεσα και τον κορμο εξω απ το χωμα γιατι θα σαπισει! java moss, microsorium ειναι καλες επιλογες κατα την γνωμη μου αλλα παραπανω θα σου πουν οι ειδικοι στο φυτεμενο! Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Καλη προσπαθια και ομορφο ενυδρειο.Εγω προσωπικα θα εβαζα ενα σκουρο μονοχρωμο φωντο που θα εδειχνε καλητερα τα χρωματα των φυτων και των ψαριων. Δεν μας λες τι λαμπες εχεις,ποσα βατ ειναι? Τα Limnophila βαλτα πισω οπως και το κοκκινο φυτακι που μαλλον ειναι καποιο ειδος Alternathera γιατι γινονται ψιλα και δεν θα εχεις καλο οπτικο αποτελεσμα εκει που ειναι τωρα.Η ανουμπια δεν φυτευεται αλλα δενεται σε πετρα η ξυλο,αν την αφησεις ετσι θα σου σαπισει. Μερικα ευκολα φυτα ειναι Egeria densa Hygrophila polysperma echinodorus microsorum pteropus το δενεις σε πετρα η ξυλο java moss το δενεις σε πετρα η ξυλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ! Το πλαστικό θα φύγει μόλις μπει το ξύλο (αγόρασα σήμερα) απλα το έχω βάλει σε ενα κουβά με βραστό νερό να μουλιάσει και να καθαρίσει σε 4 μερούλες πίστευω θα το βάλω.Την ανούμπια έτσι την έχω,φυτεμένη όλη η ρίζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Μμμ δε γνωρίζω κάτι άλλο για τις λάμπες δυστυχώς..Ναι το φόντο θα αλλάχτει και αυτό ) Tην Ανούμπια πώς να τη δέσω? Το κόκκινο φυτό είναι rosaefolia έτσι έγραφε το καρτελάκι του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 7 Ιανουαρίου 2013 (edited) Μμμ δε γνωρίζω κάτι άλλο για τις λάμπες δυστυχώς..Ναι το φόντο θα αλλάχτει και αυτό ) Tην Ανούμπια πώς να τη δέσω? Το κόκκινο φυτό είναι rosaefolia έτσι έγραφε το καρτελάκι του. Την ανουμπια θα την δεσεις με ψιλη πετονια πανω στο ξυλο που θα βαλεις και αυτη θα ριζωσει πανω του. Και εγω το ιδιο φυτο λεω, Alternathera reineckii rosaefolia Για τις λαμπες λογικα αν κοιταξεις πανω γραφουν ποσα βατ εναι. Παρε και εναν χρονοδιακοπτη και ρυθμισε τον να αναβουν τα φωτα 8 ωρες. Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Ναι σωστά!μου διέφυγαν τα προηγούμενα Η ρίζα της απ έξω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Την ανουμπια θα την δεσεις με ψιλη πετονια πανω στο ξυλο που θα βαλεις και αυτη θα ριζωσει πανω του. Και εγω το ιδιο φυτο λεω, Alternathera reineckii rosaefolia Για τις λαμπες λογικα αν κοιταξεις πανω γραφουν ποσα βατ εναι. Παρε και εναν χρονοδιακοπτη και ρυθμισε τον να αναβουν τα φωτα 8 ωρες. Βρήκα αυτο στο site της εταιρίας για το ενυδρείο που έχω MODEL:SM-800. VOLT. :100~120 220~240V. FREQ.:50/60Hz. LAMP:20WX2pcs. AQUARIUM SIZE: 140L / 36.0Gal. DIMENSION(mm):800 x350 x 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Πωπω μου εβγαλες τα ματια με αυτα τα μικρα γραμματακια. Και τωρα θα σε απογοητευσω λιγο..εχεις 2χ20 βατ,δηλαδη 40 βατ σε 140 λιτρα που σημαινει μηδαμινος φωτισμος...το κοκκινο φυτο θα σου γινει πρασινο και μπορει να σου χαλασει.Θα πρεπει να προσθεσεις και αλλες λαμπες,τουλαχιστον αλλες 2 αλλιως θα αρκεστεις μονο σε ανουμπιες,ολα τα υπολοιπα φυτα σου δεν θα σου αντεξουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Πωπω μου εβγαλες τα ματια με αυτα τα μικρα γραμματακια. Και τωρα θα σε απογοητευσω λιγο..εχεις 2χ20 βατ,δηλαδη 40 βατ σε 140 λιτρα που σημαινει μηδαμινος φωτισμος...το κοκκινο φυτο θα σου γινει πρασινο και μπορει να σου χαλασει.Θα πρεπει να προσθεσεις και αλλες λαμπες,τουλαχιστον αλλες 2 αλλιως θα αρκεστεις μονο σε ανουμπιες,ολα τα υπολοιπα φυτα σου δεν θα σου αντεξουν.. (((( Να τις προσθέσω που? δεν υπάρχει χώρος! Αν αγοράσω 2 μεγαλύτερες? Και πόσα βατ είναι το ιδανικό?? πφφ μου κάνες την καρδιά περιβόλι τώρα! Και το κόκκινο φυτό έχει αρχίσει ήδη να πρασινίζει και να φεύγουν τα φύλλα του :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 7 Ιανουαρίου 2013 (((( Να τις προσθέσω που? δεν υπάρχει χώρος! Αν αγοράσω 2 μεγαλύτερες? Και πόσα βατ είναι το ιδανικό?? πφφ μου κάνες την καρδιά περιβόλι τώρα! Και το κόκκινο φυτό έχει αρχίσει ήδη να πρασινίζει και να φεύγουν τα φύλλα του :-( Λογικά δεν θα της σηκώνει το ballast τις μεγαλύτερες. Αν όντως θέλεις να κρατήσεις φυτά που χρειάζονται περισσότερο φωτισμό , πρέπει να προσθέσεις κι άλλες λάμπες με κάποια μετατροπή στο καπάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Λογικά δεν θα της σηκώνει το ballast τις μεγαλύτερες. Αν όντως θέλεις να κρατήσεις φυτά που χρειάζονται περισσότερο φωτισμό , πρέπει να προσθέσεις κι άλλες λάμπες με κάποια μετατροπή στο καπάκι. Συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου και πείτε μου σας παρακαλώ τι είναι το ballast? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου και πείτε μου σας παρακαλώ τι είναι το ballast? Είναι εκεί που "κουμπώνουν" οι λάμπες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Είναι εκεί που "κουμπώνουν" οι λάμπες σου. Eυχαριστώ πολύ! Άυριο θα πάρω το καπάκι στο όμο και θα πάω για λάμπες! :-) Απο που μπορώ να τις αγοράσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Μην το πάρεις και τρέχεις στην αγορά ! Το πιο πιθανό είναι να μην μπορείς να κουμπώσεις πιο δυνατές λάμπες στο υπάρχον ballast. Τα απαιτητικά φυτά εκτός από καλό φωτισμό θέλουν και άλλα πράγματα. Παροχή CO2 , λίπανση και υπόστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 7 Ιανουαρίου 2013 Author #17 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Μην το πάρεις και τρέχεις στην αγορά ! Το πιο πιθανό είναι να μην μπορείς να κουμπώσεις πιο δυνατές λάμπες στο υπάρχον ballast. Τα απαιτητικά φυτά εκτός από καλό φωτισμό θέλουν και άλλα πράγματα. Παροχή CO2 , λίπανση και υπόστρωμα. Χα χα χα χα χα χα πλάκα θα είχε! Υπόστρωμα υπάρχει,λίπανση 1 φορά την εβδδομάδα και CO2 2 φορές την εβδομάδα! Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που αυτο το μαραφέτι δε σηκώνει πιο μεγάλες λάμπες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 8 Ιανουαρίου 2013 πατεντες, αλλαγη μετασχηματιστη, led και αλλα τετοια ωραια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 8 Ιανουαρίου 2013 Author #19 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ παιδιά! Και κάτι τελευταίο σε ποιά θέση λέτε θα ήταν όμορφο να μπεί το ξύλο?? Και η Ανούμπια θα δεθεί απο τον κορμό της?οι ρίζες απ έξώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 8 Ιανουαρίου 2013 ειναι μεγαλο το ενυδρειο, εγω θα εβαζα παραπανω απο 1 ξυλο. οσο για την ανουμπια ψαλλιδισε λιγο τις ριζες και οπως ειναι δεσε την πανω σε ξυλο η πετρα απο τον κορμο οπως λες. τωρα να ακουμπανε και οι ριζες πανω στο ξυλο δεν πειραζει, ακομη καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Οι λαμπες εχουν στανταρ βαρ ανα μηκος,εκτος αν αλλαξεις απο τ8 σε τ5 που εχουν αλλα βατ. (τι σου ειπα τωρα ε? ) Για να σε βοηθησω να καταλαβεις,οι τ8 ειναι χοντρες,ενω οι τ5 ειναι πιο ψιλες λαμπες,εσυ τι απο τις 2 εχεις? Για να κανεις την αλλαγη που σου λεω θελει αρκετες παντεντες και αλλαγες που για να γινουν πρεπει να πιανουν λιγο τα χερια σου. Μερικες παρατηρησεις για να μαθαινουμε κιολας Αλλο βυθος,αλλο υποστρωμα,το υποστρωμα ειναι το χωμα-λιπασμα που υπαρχει κατω απο το χαλικι μας,βυθος ειναι το χαλικι η η αμμος μας. Το co2 θα πρεπει να παρεχετε σε καθημερινη βαση για να βοηθα την φωτοσυνθεση των φυτων μας. Τωρα,ο φιλος πιο πανω προτεινει led,το κακο με τα λεντ ειναι οτι δεν τα εχουμε δοκιμασει πολυ ακομα στα φυτεμενα οπωτε και δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες γι αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 8 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 8 Ιανουαρίου 2013 ειναι μεγαλο το ενυδρειο, εγω θα εβαζα παραπανω απο 1 ξυλο. οσο για την ανουμπια ψαλλιδισε λιγο τις ριζες και οπως ειναι δεσε την πανω σε ξυλο η πετρα απο τον κορμο οπως λες. τωρα να ακουμπανε και οι ριζες πανω στο ξυλο δεν πειραζει, ακομη καλυτερα! Και γώ σκέφτομαι να βάλω και δευτερο αλλα η αλήθεια είναι πώς είναι μεγαλούτσικο το ξύλο που ήδη έχω..όποτε όταν με το καλό το βάλω στο ενυδρείο βλέπουμε! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 8 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Οι λαμπες εχουν στανταρ βαρ ανα μηκος,εκτος αν αλλαξεις απο τ8 σε τ5 που εχουν αλλα βατ. (τι σου ειπα τωρα ε? ) Για να σε βοηθησω να καταλαβεις,οι τ8 ειναι χοντρες,ενω οι τ5 ειναι πιο ψιλες λαμπες,εσυ τι απο τις 2 εχεις? Για να κανεις την αλλαγη που σου λεω θελει αρκετες παντεντες και αλλαγες που για να γινουν πρεπει να πιανουν λιγο τα χερια σου. Μερικες παρατηρησεις για να μαθαινουμε κιολας Αλλο βυθος,αλλο υποστρωμα,το υποστρωμα ειναι το χωμα-λιπασμα που υπαρχει κατω απο το χαλικι μας,βυθος ειναι το χαλικι η η αμμος μας. Το co2 θα πρεπει να παρεχετε σε καθημερινη βαση για να βοηθα την φωτοσυνθεση των φυτων μας. Τωρα,ο φιλος πιο πανω προτεινει led,το κακο με τα λεντ ειναι οτι δεν τα εχουμε δοκιμασει πολυ ακομα στα φυτεμενα οπωτε και δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες γι αυτα. Aν και για γυναίκες είμαστε λίγο παρεξηγημένες για το πώς αντιλαμβανόμαστε το πάχος των διαφόρων αντικειμένων :-p οι λάμπες μου είναι χοντρές! Τώρα όσον αφορά πατέντες και αλλάγες θα το παλέψω όσο μπορώ...Το προίον της prodac που έβαλα είναι 2 σε 1! Όμορφο χαλικάκι με πολλά λιπάσματα και ιχνοστοιχεία κατάλληλο για να δεχτεί φυτά (τουλάχιστον αυτό γραφει η συσκευασία του).Πάντως αν εξαιρέσεις το rosaefolia που έχει ηδη αρχίσει να κιτρινίζει και να φευγουν φύλλα του όλα τα υπόλοιπα έχουν μεγαλώσει σημααντικά!Το CO2 δηλάδη να το ρίχνω κάθε μέρα? Ο πετσοπάς μου είπε οτι θα κάνω ζημιά στα φυτά γιατι δεν έχω δα και τοοοσο μεγάλο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 8 Ιανουαρίου 2013 αυτη η συσκευη της sera που εχεις γραφει οδηγιες πισω! νομιζω πως για τα λιτρα σου ειναι ανα τρεις μερες μια ταμπλετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena_Lr 8 Ιανουαρίου 2013 Author #25 Share 8 Ιανουαρίου 2013 αυτη η συσκευη της sera που εχεις γραφει οδηγιες πισω! νομιζω πως για τα λιτρα σου ειναι ανα τρεις μερες μια ταμπλετα! Ε οπότε καλά είμαι όσον αφορά το CO2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος