Jump to content

Βυθος Σε Ενυδρειο Με Ζωοτοκα

KostasAnaz

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!Δεν ξερω αν ανοιγω το θεμα στη σωστη κατηγορια αλλα μιας και το ενυδρειο μου εχει ζωοτοκα ειπα να το ανοιξω εδω.Για την ακριβεια τα ψαρακια ειναι 2 guppy,3 black molly και καποια νεογεννητα ψαρακια σε 60L.Σκεφτομαι να βαλω καποιον ζωντανο οργανισμο (ψαρακια-γαριδες κλπ) και γιατι μου αρεσει η ποικιλια αλλα και για να με βοηθησουν στον καθαρισμο του βυθου του ενυδρειου.Το ενυδρειο ειναι φυτεμενο και χρησιμοποιω λιπασμα και σιδηρο της Kent για τα φυτα αλλα καπου στο site διαβασα οτι τα σκευασματα για τα φυτα δηλητηριαζουν τις γαριδες.Ξερει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο;Γενικα αν εχετε καμια ιδεα ριχτε τη!!!

Τα λιπάσματα που περιέχουν χαλκό πρέπει να χορηγούνται με προσοχή καθώς ο χαλκός "δηλητηριάζει" τις γαρίδες. Τα ασπόνδυλα γενικά έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων απ'ότι τα ψάρια και ο άνθρωπος. Γι'αυτό προσοχή στις ποσότητες που ρίχνεις!

Για το βυθό, τα απορρίματα των γαρίδων θα είναι περισσότερα από αυτά που βλέπεις τώρα μόνο με τα ψάρια!! (Ειδικά αν έχεις και ανοιχτόχρωμη άμμο ή χαλίκι!!)

Γενικά πώς είναι το ενυδρείο σου; Θες να μας κάνεις μια παρουσίαση για να σου δώσουμε και ολοκληρωμένες προτάσεις;

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Ζωοτοκα

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):65x25x40

Συνολικά Λίτρα:65

Sump (λίτρα):

Οργανισμοί

Φυτά:vallisneria,cabomba,κερατοφυλλο (συνολικα 10 ριζες)

Ψάρια:3 black molly, 2 guppy και καμια 10αρια νεογεννητα molly και guppy

Άλλα είδη:Ramshorm snails

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο:-

Πέτρες:2-3 Διακοσμητικες πετρες και μικρος λοφος με βοτσαλα και μικρα κοχυλια

Ξύλα:-

Άλλα διακοσμητικά : 1 διακοσμητικη σπηλια

Υπόστρωμα:-

Βυθός: ψιλο χαλικι

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λαμπα Τ8

Διάρκεια φωτισμού:8-10 ωρες καθε μερα

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: Εσωτερικο φιλτρο (δεν γνωριζω λεπτομεριες)

Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης 50 watt

Λίπανση: Λιπασμα της Kent 3 φορες την εβδομαδα (συνολικα 9ml) και 0,5ml σιδηρο της Kent 1 φορα την εβδαμαδα

Παροχή CO2:-

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-

Διατροφή: Φυλλαρακια για τροπικα ψαρια καθε μερα, με μια μερα την εβδoμαδα νηστεια.

Παράμετροι

pH: 7

Γενική σκληρότητα (GH): 10

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 20

Φωσφορικά (PΟ4):-

Μέση Θερμοκρασία (°C): 27

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: 50% ανα 2 εβδομαδες

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Στις αλλαγες χρησιμοποιω αντιχλωριο της Kent και βακτηρια της Microbe lift

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Βακτηρια της Microbe lift 1 φορα την εβδομαδα

Φωτογραφιες δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω για μερικες μερες για τεχνικους λογους(χαλασαν οι θηρες usb του υπολογιστη)

Αν χρησιμοποιείς με ευλάβεια τα λιπάσματα σου τότε οι γαρίδες σου δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81586&view=findpost&p=750215

Στην αρχή της παρουσίασης επίσης θα δεις και ποια σκευάσματα κάνω χρήση!

Αυτό που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ είναι ταμπλέτες βυθού!

Υ.Γ. πρόσεχε την ιχθυοφωστηση σου, μην μπουκώνεις το ενυδρείο με πολλά ψάρια!

Γι'αυτο προτιμω να βαλω γαριδες παρα ψαρια.Αλλωστε προσφατα εδωσα σε εναν φιλο καποια βυθοψαρα που ειχα.Οσο για τα σκευασματα, χρησιμοποιω ακριβως τις δοσολογιες που αναγραφονται στις οδηγιες και ισως σε ελαχιστως μικροτερη ποσοτητα.

αλλαγες νερου 30% καθε εβδομαδα και διατηρησε σταθερο φωτισμο με χρονοδιακοπτη γιατι διαβασα 8-10 ωρες,ετσι δεν θα στρεσαρεις φυτα και ψαρια!τα υπολοιπα τα ειπαν τα παιδια πιο πανω.το φιλτρο σου τι υλικα εχει μεσα;;και τι εξοδο νερου εχει;;

Έγινε επεξεργασία - polyagkistro

Το φιλτρο ειναι εργοστασιακο.Εχει μεσα ενυδρειακο σφουγγαρι και εχω προσθεσει sera biopur για να ενισχυσω τη βιολογια.Η εξοδος ειναι ενα σωληνακι με διαμετρο περιπου 1 εκατοστο και το εχω βαλει να πεφτει λιγο ψηλοτερα απ'την επιφανεια του νερου για να οξυγονωνεται καλυτερα.Αν και εχω αεραντλια αλλα την χρησιποποιω μονο το καλοκαιρι που ανεβαινουν οι θερμοκρασιες και χρειαζεται το νερο καλυτερη οξυγονωση.

Λοιπον, τελικα μου εδωσε ενας φιλος απ'το forum μερικες red cherry μικρες.Ειναι γυρω στο 1 εκατοστο.Τις εβαλα εχθες στο ενυδρειο και σημερα οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα καμια.Χθες το βραδυ ειδα μια στη ριζα ενος φυτου αλλα σημερα τιποτα.Λετε να τις εφαγαν τα ψαρια;Υπενθυμιζω πως στο ενυδρειο εχω black molly και guppy.Οταν τις εριξα στο νερο 1-2 ψαρια τις πλησιασαν αλλα δεν τις κυνηγησαν ιδιαιτερα.Η αληθεια ειναι οτι εχουν αρκετες κρυψωνες στο ενυδρειο, αλλα να μην βρω καμια;

Για δες καλύτερα (και μες στο φίλτρο!). Όλο και κάπου θα είναι κρυμμένες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...