Jump to content

Γκάπυ Sos

thodorisg

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά, πριν λίγες μέρες είχα ξαναθίξει το θέμα των γκάπυ. Σήμερα βρήκαν το νεο τους σπίτι τα 4 γκαπάκια που αγόρασα το πρωί. Δείχνουν πολύ όμορφα και ζωηρά και κολυμπούν ωραία κοντά στις φυσαλίδες και δείχνουν να το χαίρονται. Είπα λοιπόν στον petshopa να μου δώσει μόνο αρσενικά γκάπυ για να αποφύγω τις γέννες αλλά παρατήρησα όταν τα έριξα στο νερό πως μου έβαλε μάλλον καταλάθος και ένα θηλυκό. Η αναλογία είναι λοιπόν 3αρσενικά και 1θηλυκό.

Θα υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά το στρεσάρισμα της θυληκιάς γκαπύνας; Όσον αφορά τις γέννες, με το που θα προκύψει κάποια θα τα χαρίσω σε έναν φίλο ευτυχώς που έχει ένα 100άρι λίτρα μόνο με γκάπυ και θα μπορεί να τα φιλοξενήσει. Πείτε μου τη γνώμη σας...

η αναλογια του χαρεμιου ειναι τρια θηλυκα ενα αρσενικο! αν το ενυδρειο σου το αντεχει(τι φιλτρο του εχεις ;) πρεπει να βαλεις και αλλες θηλυκιες η να πας το θηλυκο πισω.για να δεις γεννες πρεπει να εχεις και λιγο κερατοφυλλο μεσα για να κρυβοντε τα μικρα αν προκειψουν.να εχεις υποψιν σου οτι τα γκαπυ γεννανε σαν κουνελια!!!αν αφησεις μονο μια θηλυκια θα τη στρεσαρουνε πολυ με οτι συνεπαγεται αυτο!!

Έγινε επεξεργασία - polyagkistro

Δεν έχω σκοπό να πάω το θηλυκό πίσω, θα το κρατήσω. Η ερώτηση μου είναι αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με 3 αρσενικά και 1 θηλυκό σε ότι έχει να κάνει με το στρές, γιατί διάβασα οτι πιέζεται λόγω του οτι τα αρσενικά θα το κηνυγούν...

Δεν είναι οτι θέλω γέννα, γνωρίζω οτι γεννάνε συχνά γιαυτό του είπα να βάλει μόνο αρσενικά αλλά έκανε το λάθος αυτός και μου την έριξε μέσα, η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ όμορφη και δεν θέλω να την δώσω.... Το φίλτρο αντέχει ένα elite jet flo 50άρι είναι

Προς το παρών τα πάνε πολύ καλά και τα 4

Έγινε επεξεργασία - thodorisg

Δεν έχω σκοπό να πάω το θηλυκό πίσω, θα το κρατήσω. Η ερώτηση μου είναι αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με 3 αρσενικά και 1 θηλυκό σε ότι έχει να κάνει με το στρές, γιατί διάβασα οτι πιέζεται λόγω του οτι τα αρσενικά θα το κηνυγούν...

Δεν είναι οτι θέλω γέννα, γνωρίζω οτι γεννάνε συχνά γιαυτό του είπα να βάλει μόνο αρσενικά αλλά έκανε το λάθος αυτός και μου την έριξε μέσα, η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ όμορφη και δεν θέλω να την δώσω.... Το φίλτρο αντέχει ένα elite jet flo 50άρι είναι

Προς το παρών τα πάνε πολύ καλά και τα 4

Αν τα έχεις στο 40λιτρο που αναφέρεις στο προφίλ σου τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα με τα ψαράκια.

Ρωτάς "αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με 3 αρσενικά και 1 θηλυκό σε ότι έχει να κάνει με το στρές, γιατί διάβασα οτι πιέζεται λόγω του οτι τα αρσενικά θα το κηνυγούν...".

Ναι θα υπάρχει πρόβλημα λόγω στρες.

Παιδιά σορυ που σας πρήζω τώρα τόση ώρα τα παρατηρώ... Αυτός ο petshopas πρέπει να ήταν πιο άσχετος απο μένα... η βιαζόταν να μου βάλει τα ψάρια και του το τόνισα τοσο πολύ για να είναι αρσενικά. Τώρα μου φαίνεται πως πρέπει να είναι 2 αρσενικά 2 θηλυκά... Ναι 40λιτρο είναι

Δε μας πρήζεις. Απλώς καλό είναι να ξέρεις ότι αν στα 40 λίτρα αρχίσουν να γεννάν , θα έχει πολύ σύντομα πρόβλημα υπερπληθυσμού.

Αν μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία να καταλάβουμε θα ήταν καλό.

Συνήθως στα pet shops τα αρσενικά τα κρατάνε ξεχωριστά από τα θηλυκά πάντως.

Σε αυτό τα είχε όλα μαζί. Απο ότι διάβασα τα αρσενικά είναι πιο λεπτά και με μακριές ουρές... ενω τα θηλυκά έχουν πιο μικρή ουρά και λίγο παχιά στην κοιλιά... Θα βγάλω και ανεβάζω σε λίγο!

Τον υπερπληθυσμό ευτυχώς τον έχω εξασφαλίσει. Έχω βρεί ήδη το σπίτι τους όταν βρώ μικρά... (μαζί θα φύγουν και οι θηλυκιές όταν γεννήσουν, η αλήθεια είναι πως θέλω να δώ την γέννα στο ενυδρείο μου αλλά μετά θα τους κάνω έξωση)

Βγάζω φώτο και ανεβάζω...

Περιμένουμε. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις πολύ για να καταλάβεις το φύλο. Μια ματιά στα προφίλ που έχει εδώ και είσαι έτοιμος. ;)

μονο αυτή κατάφερα να βγάλω.... πηγαίνουν πέρα δώθε 416408_10151206443906219_582489511_o.jpg

μακάριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι! εμένα αυτό το άσπρο μου φαίνεται θηλυκό αλλά μακάριιιιιιιιιιιιι να είναι όπως τα λές...!

το λέω γιατί έχει μικρή ουρά... και είναι πιο παχύ απο τα άλλα...

guppydiagram.jpg

σύμφωνα με αυτή τη φώτο , το άσπρο που ανέβασα είναι θηλυκό...

Εσύ που τα βλέπεις και από κοντά , έχει κανένα από τα ψάρια κάποιο σκούρο "τριγωνάκι" ;

Αυτό με το ερωτηματικό φαίνεται αρσενικό. Τώρα για αυτό που δείχνεις ως θηλυκό... χμμμ.... δε φαίνεται και τόσο καλά για να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση.

Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια.Παρακαλω λιγο προσοχη να ανοιγουμε τα θε,ατα στις σωστες κατηγοριες!

Ευχαριστω.

Ολα αρσενικα ειναι.Αν δεν κανω λαθος φαινεται και το γονοποδι τους.

Όλα αρσενικά είναι.... :bigemo_harabe_net-134:

Τα τρια ειναι αρσενικα,το τεταρτο στο βαθος δεν φαινεται.

ωραία παιδιά ευχαριστώ... μακάρι όπως λετε να είναι αρσενικά!!! το τριγωνάκι που ανέφερες dpap που βρίσκεται;;;

external%20anatomy.jpg

Το τριγωνάκι που σου λέει ο dpap βρίσκεται στην έδρα, στο σχήμα είναι το vent μπροστά ακριβώς από το εδρικό πτερύγιο(anal fin).

external%20anatomy.jpg

Το τριγωνάκι που σου λέει ο dpap βρίσκεται στην έδρα, στο σχήμα είναι το vent μπροστά ακριβώς από το εδρικό πτερύγιο(anal fin).

Καλό ! :)

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια, η τελευταία φώτο της irinichan ήταν κατατοπιστικότατη! Ευχαριστώ πολύ όλους σας! Είναι όλα αρσενικά, το gay ενυδρείο που έλεγα έγινε πραγματικότητα...! (αν και να σας πω την αλήθεια ήθελα να δω μια γέννα απο κοντά... ) :bigemo_harabe_net-134:

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια, η τελευταία φώτο της irinichan ήταν κατατοπιστικότατη! Ευχαριστώ πολύ όλους σας! Είναι όλα αρσενικά, το gay ενυδρείο που έλεγα έγινε πραγματικότητα...! (αν και να σας πω την αλήθεια ήθελα να δω μια γέννα απο κοντά... ) :bigemo_harabe_net-134:

Καλύτερα που είναι όλα αρσενικά γιατί το ενυδρείο είναι αρκετά μικρό. Για γέννα μη νομίζεις ότι θα έβλεπες και πολλά. Εκτός αν είσαι πάνω από το ενυδρείο 24ώρες ή έχεις βάλει την θηλύκια σε γεννήστρα και την παρακολουθείς με κάμερα. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...