Jump to content

Τροφή Για Lps Κοράλλια

Recommended Posts

Φιλε αλεξ αν ηξερα τα παντα δεν θα εκανα το ποστ.οσο ζεις μαθενεις.εγω γνωμες ζιτησα.δεν εχουμε κατι να χωρισουμε

Έχει αρκετό καιρό που προβληματίζομαι με αυτά τα προϊόντα.

Σαφώς υπάρχουν παρατηρήσεις θετικές αλλά και πολλές αρνητικές...είναι δύσκολη η θέση μου και δεν μπορώ να πώ αν δουλεύουν και τι επιτυγχάνεις με την σωστή χρήση...εξάλλου βλέπεις και εσύ Βαγγέλη ότι υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να μοιραστούν απόψεις αλλά απλά περιμένουν την στιγμή να βάλουν τα γυαλιά στον άλλο...

Δεν είναι όλα ρόδινα...εγώ βλέπω μια ΚΖ να την κράζουν σχεδόν όλοι στην Αμερική λόγω μυστικοπάθειας και ακριβής τιμής και τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορεί χημικά για balling μέχρι και pellets για ψάρια ...

Θα γράψω 5 πράματα απο τις δικές μου παρατηρήσεις απο τα σκευάσματα που περάσαν απο τα χέρια μου τόσο θετικές όσο και αρνητικές.

-Zeolith. Ανοίγει το χρώμα στα κοράλλια και δείχνουν αυτό το κάτι παραπάνω.Σε υπερδοσολογία τα σκοτώνει.Θέλει πολύ προσοχή στην αρχή της χρήσης.

-Coral Vitalizer περιέχει συστατικά που αλλάζουν τον μεταβολισμό αρχικά και αυξάνουν την έκπτυξη στους πολύποδες..σε υπερδοσολογία,κυανοβακτήριο,διάτομα.

-Pohls Extra. Υποπτεύομαι οτι περιέχει ορμόνες... δίνει όγκο στα κοράλλια και φαίνεται να αλλάζει τον μεταβολισμό τους αλλά ..σε υπερδοσολογία κυανοβακτήριο,διάτομα ενοχλητικές άλγες...και αιφνίδιος θάνατος κοραλλιών.

-Coral snow.Καλό για απομάκρυνση του κυανοβακτηρίου όπως και διαύγεια του νερού.Ανεβάζει και την αλκαλικότητα αλλά και το ασβέστιο.Σε υπερδοσολογία μπορεί να σκοτώσει ασπόνδυλα και clams.

-Zeofood7 περιέχει πηγή άνθρακα και λιπαρά οξέα.Σε υπεροδοσολογία οδηγεί σε κυανοβακτήριο και διάτομα.

-Zeobak βακτήρια ίσως από τα πιο ισχυρά στην αγορά.

-Amino Acids.Πολύ καλά αμινοξέα και βιταμίνες Για τα lps συνήθως η διαφορά είναι στο Μαγνήσιο και στο ιώδιο.Όλα δουλεύουν σε σωστό εξαιρετικά χαμηλό σε θρεπτικά σύστημα.Σε μή σωστή χρήση οδηγεί στην ανάπτυξη ανεπιθύμητων αλγών.κυανοβακτήριο και διάτομα.

-Zeospur...ή δύναμη που οδηγεί στην απολυτή καταστροφή...με κάποιο μυστικό συστατικό που περιέχει(πιθανώς ακετόνη.)διώχνει την ζωοξανθέλη απο το κοράλλι και δείχνει ένα απίστευτο χρώμα αρχικά μέχρι το κοράλλι να μείνει απο ενέργεια και να νεκρωθεί.

-Zeostart ?.;Eχουν αναβαθμίσει την συνταγή 3 ή 4 φορές...περιέχει πηγή οργανικού άνθρακα.

-Sponge Power Απο τα καλύτερα που υπάρχουν...βοηθάνε στην επούλωση πληγωμένων κοραλλιών και χρωματισμού στο κατάλληλο περιβάλλον.Οι σπόγγοι είναι απαραίτητοι για την διατήρηση ενός reef αλλά απο την άλλη όλες οι βακτηριακές εντατικές και οι σταθερές συνθήκες οδηγούν στην εξάπλωση σπόγγων και λευκής γλίτσας.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος η χρήση των προϊόντων αυτών έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα με σωστή χρήση αλλά και πολύ μεγάλο ρίσκο παράλληλα.

Δεν είναι απαραίτητο συστατικό τα σύνθετα πρόσθετα για ένα επιτυχημένο reef ενυδρείο.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολύ πιο απλά πράγματα.

Αλλαγές νερού,σωστός εξοπλισμός,σωστή επιλογή στα ζωντανά,και πολύ διάβασμα.

Μπράβο ρε Άλεξ!!! γιατί όσο και αν είναι ωραίο (και φυσικά θέλουμε) να βλέπουμε φωτογραφίες από τα ενυδρεία σας είναι και σημαντικό να μοιράζετε η γνώση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...