Jump to content

Τροφή Για Lps Κοράλλια

Recommended Posts

http://www.petcumulu...roduct&pid=1297 τι λεει ρε παιδια αυτη οι τροφη???

Καλή τροφή!!

Την τάιζα και εγώ στα LPS μου.

Καλή τροφή!!

Την τάιζα και εγώ στα LPS μου.

για πες μου πως ταιζες??με χωρις κυκλοφοριτες??και καθε ποτε??ευχαριστω...

για πες μου πως ταιζες??με χωρις κυκλοφοριτες??και καθε ποτε??ευχαριστω...

Την προτεινόμενη δόση!Με τους κυκλοφορητες κανονικά.2 φορές την εβδομάδα.

Ρε παδια ταισα εχθες και ειδα ποιο αργα οτι το σκικμερ ειχε τρελαθει.ειναι λογικο αυτο?εχω το ντελτεκ 600..

Οταν ταιζεις τετοιες τροφες,(αλλα και γενικα οταν ταιζεις) ειναι καλο το σκιμερ να το κληνεις για 1-2 ωρες και η κυκλοφορια να ειναι χαμηλη.Ταιζεις 1 ωρα μετα, αφοτου κλεισει και η τελευταια λαμπα

Τα LPS δεν χρειάζονται τροφή εκτός από τα μη-φωτοσυνθετικά.

Όλα αυτά τα είδη τρέφονται απο τα συστατικά που υπάρχουν στο νερό.Καλό φωτισμό και καλές παραμέτρους χρειάζονται μόνο.Στο μόνο που βοηθάνε τέτοιες τροφές είναι οι σπόγγοι.

Τα SPS κοράλλια δεν χρειάζονται καμία τροφή...

μια ματιά μόνο στους πολύποδες που φέρουν αρκεί για να το καταλάβει κάποιος...αυτά τρέφονται απο τα περιττώματα τους τα οποία ανακυκλώνουν και των ψαριών και οποιαδήποτε τροφή αποτέλεσμα έχει μόνο την υπερβολική ανάπτυξη ζοοξανθέλης και το καφέτιασμα του κοραλλιού...

Οι διάφορες τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο για αυτά τα κοράλλια λειτουργούν σαν ενισχυτικά της όρεξης των κοραλλιών που μετά απο ένα διάστημα έχουν μεν μεγαλύτερη έκπτυξη στους πολύποδες αλλά αυτή ολόκληρη η διαδικασία στερεύει το κοράλλι απο ενέργεια μέχρι που στο τέλος λιμοκτονεί.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει παρατηρηθεί ξανά και ξανά όλες αυτές οι τροφές λειτουργούν καλά μόνο σε ενυδρεία με πραγματικά χαμηλά θρεπτικά και το αποτέλεσμα τους μόνο σε τέτοια ενυδρεία γίνεται ορατό.

Συστήνω για ένα υγιές mix-reef με διάφορα κοράλλια,όχι υπερβολές με τα θρεπτικά και να διατηρήσετε ένα περιβάλλον με χαμηλά 1-3 ΝΟ3, αλλά όχι εξαιρετικά χαμηλά θρεπτικά μη-ανιχνεύσιμα γιατί εκεί πραγματικά η κατάσταση ξεφεύγει και πρέπει στην κυριολεξία να είστε πολύ προσεκτικοί.

Τα LPS δεν χρειάζονται τροφή εκτός από τα μη-φωτοσυνθετικά.

Όλα αυτά τα είδη τρέφονται απο τα συστατικά που υπάρχουν στο νερό.Καλό φωτισμό και καλές παραμέτρους χρειάζονται μόνο.Στο μόνο που βοηθάνε τέτοιες τροφές είναι οι σπόγγοι.

Τα SPS κοράλλια δεν χρειάζονται καμία τροφή...

μια ματιά μόνο στους πολύποδες που φέρουν αρκεί για να το καταλάβει κάποιος...αυτά τρέφονται απο τα περιττώματα τους τα οποία ανακυκλώνουν και των ψαριών και οποιαδήποτε τροφή αποτέλεσμα έχει μόνο την υπερβολική ανάπτυξη ζοοξανθέλης και το καφέτιασμα του κοραλλιού...

Οι διάφορες τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο για αυτά τα κοράλλια λειτουργούν σαν ενισχυτικά της όρεξης των κοραλλιών που μετά απο ένα διάστημα έχουν μεν μεγαλύτερη έκπτυξη στους πολύποδες αλλά αυτή ολόκληρη η διαδικασία στερεύει το κοράλλι απο ενέργεια μέχρι που στο τέλος λιμοκτονεί.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει παρατηρηθεί ξανά και ξανά όλες αυτές οι τροφές λειτουργούν καλά μόνο σε ενυδρεία με πραγματικά χαμηλά θρεπτικά και το αποτέλεσμα τους μόνο σε τέτοια ενυδρεία γίνεται ορατό.

Συστήνω για ένα υγιές mix-reef με διάφορα κοράλλια,όχι υπερβολές με τα θρεπτικά και να διατηρήσετε ένα περιβάλλον με χαμηλά 1-3 ΝΟ3, αλλά όχι εξαιρετικά χαμηλά θρεπτικά μη-ανιχνεύσιμα γιατί εκεί πραγματικά η κατάσταση ξεφεύγει και πρέπει στην κυριολεξία να είστε πολύ προσεκτικοί.

φιλε αλεξ, οταν εχουμε ενα σωστο σηστημα με καλα μηχανηματα οπου το σκιμερ μασ μαζευει ολα τα αποβλητα, εσυ πηστευεις οτι δεν χρειαζονται τροφη ολα τα κοραλια μας?

Ενα κοραλι παραγει ζοοξανθέλη οταν πειναει, ετσι προσπαθει να τραβιξει οσο πιο πολυ τροφη μπορει.Αυτο εχει ως αποτελεσμα να χανει το χρομα του και να καφετιάζει..

και ολοι αυτοι που ριχνουν τροφες δεν ειναι χαζοι κατι ξερουν κατι εχουν διαβασει παραπάνω.. μην ειμαστε απολοιτοι στα θεματα που σιζιταμε στο foroum γιατι καποιος που αρχιζει τωρα το θαλασσινο θα απογοητευτει οταν διαβαζει διαφορετικες αποπσεις και μαλιστα απολυτες..

Έγινε επεξεργασία - fouskos

Fouskos φίλε μου τις απόψεις μου περί χρωματισμού των κοραλλιών τις έχω αναφέρει εδώ.

Χρησιμοποιώ προϊόντα της ΚΖ απο το 2006.Όλα αυτά τα χρόνια δοκίμασα όλα σχεδόν τα ζουμιά που έχει βγάλει...

Όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο σε εξαιρετικά χαμηλά σε θρεπτικά συστήματα...ZEOVIT και δεν νομίζω να είναι τροφές..αλλά παράγοντες που αλλάζουν τον μεταβολισμό του κοραλλιού.Είναι από τις λίγες εταιρίες που δεν αναφέρει πουθενά τα συστατικά σε κάθε σκεύασμα.

Η ζωοξανθέλη ανάγεται όταν υπάρχει περίσσεια τροφής στο νερό.Τα εξαιρετικά σε χαμηλά επίπεδα θρεπτικών στο νερό με τα ζουμιά αυτά αποβάλουν την ζωοξανθέλη και δείχνουν άλλο χρώμα στο κοράλλι...Αυτοί οι χρωματισμοί δεν είναι οι φυσιολογικοί χρωματισμοί...στην πραγματικότητα αυτό λιμοκτονεί...δηλαδή βαδίζεις σε μονοπάτια περίεργα με άγνωστες συνέπειες.

Το ζητούμενο είναι τι θέλεις εσύ για τα κοράλλια σου...δεν υπάρχουν μαγικά ζουμιά που ρίχνεις και όλα πάνε καλά...αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και να πάρεις το 100% από το χρώμα(πράγμα αδύνατο) δοκιμάζεις απλά δεν μπορείς να το κάνεις σε ενυδρεία που έχουν και άλλα κοράλλια δλδ lps,soft,nps.διότι αυτά θέλουν και επιβάλουν θρεπτικά στο νερό...και γιαυτό το λόγο συστήνω ΝΟ3 1-3 που μεγαλώνω τα πάντα χωρίς πρόβλημα και χωρίς πρόσθετα ζουμιά.

Τα LPS από την άλλη είναι ανώτερα ζώα απο τα SPS έχουν πιο καλό μεταβολισμό στις τροφές αλλά και αυτά δεν χρειάζονται έξτρα τροφή.Οι τροφές που ρίχνεις για τα ψάρια σου φτάνουν.Αν έχεις κανένα LPS που χρίζει ιδιαίτερης φροντίδας(πληγωμένο, αδύναμο και ταλαιπωρημένο)μπορείς να δοκιμάσεις target feeding με διάφορες κατεψυγμένες.

Ένα υγείες LPS που φωτοσυνθέτει δεν χρειάζεται τάισμα πέρα απο υγιές παραμέτρους καθαρό νερό και καλό φορτίο από ψάρια.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

θελεισ να μου πεις οτι μονο αυτοι που χρησξημοποιουν προβιοτικες μεθοδους και σιγκεκριμενα zeovit χρησημοποιουν τετοια προιοντα? εσυ λες οτι εχει χρησημοποιείσει τα προιοντα αυτα? τι εντιποσεισ εχεισ λοιπον?

εμεις δοκιμασμενα το εχουμε δει οτι κανουν δουλειά οι τροφές εσυ δεν ειδες διαφορα?

Συμφωνω και εγω με τον Αλεξ.Δεν χρειαζονται τα προσθετα ζουμια...Δεν ειναι απαραιτητα, σιγουρα.Εγω βαζω πολυ σπανια και επικουρικα.Αυτο που λεει ο Αλεξ με απλα λογια ειναι πως σε ενα σχεδον στεγνο συστημα ειναι λογικο και απαραιτητο συναμα η χρησιμοποιηση ζουμιων,για το λογο οτι τοτε η διατροφη των οργανισμων που φιλοξενουμε στο ενυδρειο αλλα και ολου του συστηματος ειναι εξαρτημενη απο το χερι μας.Σε ενα ενυδρειο που υπαρχουν θρεπτικα σε μικρο βαθμο τα κοραλια καλυπτονται κανονικα

+3 κιλά ζεόλιθο.

Καταρχήν δεν λέω απλά,αλλά έχω χρησιμοποιήσει αρκετά προϊόντα της και μάλιστα πολλά τα έχω ξαναπάρει....

Αυτό που δεν μου αρέσει στην συγκεκριμένη εταιρία είναι η υψηλή τιμή της...η μικρή ημερομηνία λήξης και η μη αναγραφή των συστατικών που περιέχει η κάθε συσκευασία...λίγο που έχω μιλήσει με μαγαζιά για την συγκεκριμένη εταιρία η συμπεριφορά της προς αυτούς θύμιζε ερασιτέχνη.Με αποστολή ληγμένων σκευασμάτων... με χάρτινες συσκευασίες στο αλάτι και πολύ αργές αποστολές...Ψάξε λίγο να βρεις bar code στις συσκευασίες της...η κατά τα άλλα μυθική KZ με την μέθοδο που απαιτεί ζεόλιθο(μόνο δικό της όπως γράφει η ίδια...),;άνθρακα( που αντέχει 1 μήνα σύμφωνα με τα γραφόμενα της εταιρίας)βακτήρια,και ξύδι(zeostart,zeofood7)...τες πα...

Δεν αναφέρομαι άλλο στην ΖΕΟVIT...γιατί βλέπω πολλούς φανατικούς χωρίς λόγο και μόνο εγώ γράφω αρνητικά...

Tα σκευάσματα "τροφές" όπως αναγράφει ο Γερμανός κατασκευαστής δεν προϋποθέτουν την εφαρμογή κάποιας εντατικής βακτηριακής μεθόδου ούτε ισχυρίστηκα το αντίθετο...

ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει άλλωστε δικό του είναι και δεν θα δώσει και λογαριασμό σε κανέναν.

Kάθε πρόσθετο είτε λέγεται τροφή για κοράλλια,αμινοξέα ή ιχνοστοιχεία είναι διαφορετικό.

Τα ιχνοστοιχεία είναι μέταλλα σε μικρές ποσότητες. Υπερδοσολογία στέλνει τα κοράλλια αδιάβαστα.

Τα αμινοξέα δεν κάνουν τίποτα σε περιβάλλον με θρεπτικά απλά τα αυξάνουν.Οδηγούν σε εξάπλωση ενοχλητικών αλγών.

Οι διάφορες τροφές για κοράλλια...

Τα σκληρά κοράλλια δεν χρειάζονται τάισμα...Τα LPS που δεν φωτοσυνθέτουν χρειάζονται τάισμα τα υπόλοιπα τους φτάνει ο καλός φωτισμός και οι καλές συνθήκες νερού...Το τάισμα στα LPS είναι υπερβολή και αχρείαστο...Η χρήση κατεψυγμένης τροφής 1-2 φορές την εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Κάποιος πρέπει να τα γράφει αυτά αρκεί να τεκμηριώνει χωρίς να βγαίνει κάποιος και να πετάει πέτρες επιτέλους...ελεύθερο φόρουμ είμαστε και θα ακούγονται όλες τις απόψεις.Αρκεί να υπάρχει σεβασμός και όχι ειρωνεία και κριτική...πολλοί διαβάζουν το θέμα και μπορούν να κρίνουν.

Εισαι μεσα στο μυαλο μου αλεξ.το να μην αναγραφει τι περιεχει στα σκευασματα της η κζ ειναι ξαι για μενα αρκετα σοβαρο θεμα.απο υην αλλη η συντομη ληξη ισως και να δειχνει το ποσο φρεσκα πρεπει να ειναι τα προιοντα τους και αυτο αν και θετικο παραγραφεται απο την αλμυρη τιμη τους.βεβαια ο αποφασισμενος χομπιστας πλεον εχει να κινηθει και σε αλλπυς παραπλησιους και πιο φτηνους δρομους αν θελησει.εχουν ασχοληθει και αλλοι στην γηραια ηπειρο με αντιστοιχες μεθοδους.

Mobile klaz speaking...

+3 κιλά ζεόλιθο.

Καταρχήν δεν λέω απλά,αλλά έχω χρησιμοποιήσει αρκετά προϊόντα της και μάλιστα πολλά τα έχω ξαναπάρει....

Αυτό που δεν μου αρέσει στην συγκεκριμένη εταιρία είναι η υψηλή τιμή της...η μικρή ημερομηνία λήξης και η μη αναγραφή των συστατικών που περιέχει η κάθε συσκευασία...λίγο που έχω μιλήσει με μαγαζιά για την συγκεκριμένη εταιρία η συμπεριφορά της προς αυτούς θύμιζε ερασιτέχνη.Με αποστολή ληγμένων σκευασμάτων... με χάρτινες συσκευασίες στο αλάτι και πολύ αργές αποστολές...Ψάξε λίγο να βρεις bar code στις συσκευασίες της...η κατά τα άλλα μυθική KZ με την μέθοδο που απαιτεί ζεόλιθο(μόνο δικό της όπως γράφει η ίδια...),;άνθρακα( που αντέχει 1 μήνα σύμφωνα με τα γραφόμενα της εταιρίας)βακτήρια,και ξύδι(zeostart,zeofood7)...τες πα...

Δεν αναφέρομαι άλλο στην ΖΕΟVIT...γιατί βλέπω πολλούς φανατικούς χωρίς λόγο και μόνο εγώ γράφω αρνητικά...

Καλα κανεις και τα λες.Κι εγω πιστευω πως τετοια συστηματα,για διαφορους λογους εχουν ημερομηνια ληξης.

Tα σκευάσματα "τροφές" όπως αναγράφει ο Γερμανός κατασκευαστής δεν προϋποθέτουν την εφαρμογή κάποιας εντατικής βακτηριακής μεθόδου ούτε ισχυρίστηκα το αντίθετο...

ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει άλλωστε δικό του είναι και δεν θα δώσει και λογαριασμό σε κανέναν.

Kάθε πρόσθετο είτε λέγεται τροφή για κοράλλια,αμινοξέα ή ιχνοστοιχεία είναι διαφορετικό.

Τα ιχνοστοιχεία είναι μέταλλα σε μικρές ποσότητες. Υπερδοσολογία στέλνει τα κοράλλια αδιάβαστα.

Τα αμινοξέα δεν κάνουν τίποτα σε περιβάλλον με θρεπτικά απλά τα αυξάνουν.Οδηγούν σε εξάπλωση ενοχλητικών αλγών.

Οι διάφορες τροφές για κοράλλια...

Τα σκληρά κοράλλια δεν χρειάζονται τάισμα...Τα LPS που δεν φωτοσυνθέτουν χρειάζονται τάισμα τα υπόλοιπα τους φτάνει ο καλός φωτισμός και οι καλές συνθήκες νερού...Το τάισμα στα LPS είναι υπερβολή και αχρείαστο...Η χρήση κατεψυγμένης τροφής 1-2 φορές την εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Κάποιος πρέπει να τα γράφει αυτά αρκεί να τεκμηριώνει χωρίς να βγαίνει κάποιος και να πετάει πέτρες επιτέλους...ελεύθερο φόρουμ είμαστε και θα ακούγονται όλες τις απόψεις.Αρκεί να υπάρχει σεβασμός και όχι ειρωνεία και κριτική...πολλοί διαβάζουν το θέμα και μπορούν να κρίνουν. :thumbup:

Παντως το Amino Acid που εχω εδω και πολυ καιρο, δεν εχει καπου ημερ.ληξης!

ύποπτο αυτό...και εγώ σε Coral Vitalizer έχω πετύχει σε μαγαζί χωρίς ημερομηνία λήξης και φαινόταν ότι είχε αφαιρεθεί με το χέρι... Αλλά αν λήγει νωρίς και άργησαν να έρθουν και κανένα 2μηνο το μαγαζί σου φταίει?

Σε σκευάσματα που είχα πάρει από την ίδια την εταιρία το 2007 με αποστολή εμβάσματος τότε μόνο...δεν υπήρχε και άλλος τρόπος.Τα παρέλαβα Μάιο και έληγαν Οκτώβριο...πλάκα με κάνανε...με 2 σταγόνες την ημέρα έπρεπε να τελειώσω 250ml...

Απλά απαράδεκτοι.

Να μην μιλήσω για το κυανοβακτήριο/διάτομα που πιάνεις για πλάκα με καθημερινή χρήση...

ύποπτο αυτό...και εγώ σε Coral Vitalizer έχω πετύχει σε μαγαζί χωρίς ημερομηνία λήξης και φαινόταν ότι είχε αφαιρεθεί με το χέρι... Αλλά αν λήγει νωρίς και άργησαν να έρθουν και κανένα 2μηνο το μαγαζί σου φταίει?

Σε σκευάσματα που είχα πάρει από την ίδια την εταιρία το 2007 με αποστολή εμβάσματος τότε μόνο...δεν υπήρχε και άλλος τρόπος.Τα παρέλαβα Μάιο και έληγαν Οκτώβριο...πλάκα με κάνανε...με 2 σταγόνες την ημέρα έπρεπε να τελειώσω 250ml...

Απλά απαράδεκτοι.

Να μην μιλήσω για το κυανοβακτήριο που πιάνεις για πλάκα με καθημερινή χρήση...

Η συγκεκριμενη συσκευασια που εχει την ημερ ληξης?Δεν φαινεται κατι υποπτο στο μπουκαλακι και το εχω κανενα χρονο

Η συγκεκριμενη συσκευασια που εχει την ημερ ληξης?Δεν φαινεται κατι υποπτο στο μπουκαλακι και το εχω κανενα χρονο

Α, το ειδα.Mind.haltbar bis/??????? Ανάλωση κατά προτίμηση πριν/?????? Den μας τα λενε καλα...και εχω και κυανο τελευταια?????Βρε λες?????

αυτο το ενυδρειο παντως ταειζεται με ολες της τρωφες καθημερινα http://www.marineaqu...17179&mode=view τωρα τι να πω..και ειναι και παλια η φωτο,τα χρωματα απο κοντα ειναι κορηφη....

Έγινε επεξεργασία - baggos777777

Κοίτα Βαγγέλη κάθε ενυδρείο λειτουργεί διαφορετικά.

Στο δικό μου έριχνα 2 κύβους κατεψυγμένα καθημερινά με 0 θρεπτικά βγάζοντας 3 κούτες frags σε 9 μήνες...

Αυτό το ενυδρείο δεν ταΐζετε ποτέ με ζουμιά...

Τέλος πάντων αν δεν θέλετε εσύ και ο Φούσκος να δέχεστε κάποια πράγματα και απόψεις τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες μην με κατηγορείτε ότι είμαι απόλυτος.

Δεν υπάρχουν ματζούνια που τα ρίχνεις και πηγαίνει τρένο το ενυδρείο και τα κοράλλια...ότι δεν μετράται δεν το ρίχνουμε έτσι για πλάκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...