ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα , περίπου 2 χρόνια χρησιμοποιώ για sump το ΑQUA MEDIC BLUE REEF 1000 , το οποίο το πήρα θεωρώντας ότι θα έκανε καλύτερη δουλειά , το αποτέλεσμα είναι να έχουν εκτοξευθεί τα νιτρικά πάνω από 100 και τα φωσφορικά να μην πέφτουν ούτε με ριάκτορες ούτε με κανένα υλικό κάτω από 5. Η πλάκα είναι ότι δεν καλυτερεύει η κατάσταση ούτε με αλλαγές νερού (κάνω αλλαγές από το Μαίο ) ούτε με ξύδια ,ούτε με βότκες , ούτε με biofuel ,ούτε με neozeo ( με το neozeo μειώθηκαν για λίγο και μετά ξανά τα ίδια). Έχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; Επειδή είναι κρίμα να το πετάξω , μιας και το έχω ακριβοπληρώσει, σκεφτόμουν αν αφαιρέσω τα bio balls και το tricle filter , υπάρχει κάποια πατέντα να κάνω; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 6 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Στις αλλαγες νερου κανεις σκουπα βυθου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Mπορεις να μας δωσεις γενικες πληροφοριες για το ενυδρειο σου,καθως και μια φωτογραφια του συστηματος σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 6 Ιανουαρίου 2013 VRILO κάνω συνέχεια σκούπα βυθού . Δίας το ενυδρείο είναι 240 λίτρα (RENA) και 80 λίτρα το sump. Έχω 25 κιλά βράχο (ο οποίος έχει γεμίσει κόκκινη άλγη) . Υπόστρωμα αραγωνίτη ψιλό. 4 κυκλοφοριτές 3000 λιτρα ο καθένας ( δύο προς την επιφάνεια και δύο προς τον βράχο). Πριν από 1 1/2 μήνα πήρα φωτιστικό power led dimmable από Κίνα 130 w. (Φωτογραφία να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πως να την ανεβάσω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Εχεις στα διαμερισματα-κουτια του σαμπ τις βιομπαλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 6 Ιανουαρίου 2013 δεν ξερω αν οντως μετρανε σωστα τα τεστ σου,αλλα αν οντως μετρανε γιατι δεν τα ξηλωνεις ολα μεσα απο το σαμπ να βαλεις λιγη χαετο με φως και μονο νερακι εκει μεσα...?να εμπιστευθεις δηλαδη σιγουρες και δοκιμασμενες λυσεις..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Τον χωρο που βρισκονται οι βιομπαλες,μπορεις να τον εκμεταλευτεις βαζοντας μικρα κομματια βραχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Δίας η υπερχείληση καταλήγει στο αριστερό μπλε κουτί που φαίνεται στην φωτογραφία και το νερό από το tricle filter περνάει από τις bioballs και καταλήγει στο διαφανές κομμάτι και από εκεί πάλι πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Πάνω από το tricle filter έχει και ένα μπλε σφαγάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Οι βιομπαλες λοιπον παιζουν το ρολο βιολογικου υλικου,το οποιο δεν αφηνει τον ζωντανο βραχο να βρει τις ισορροπιες του.Κανε λοιπον μια δοκιμη να τις αφαιρεσεις εντελως,ή και αν θελεις μπορεις στη θεση τους να βαλεις καποια κομματια βραχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 6 Ιανουαρίου 2013 δεν ξερω αν οντως μετρανε σωστα τα τεστ σου,αλλα αν οντως μετρανε γιατι δεν τα ξηλωνεις ολα μεσα απο το σαμπ να βαλεις λιγη χαετο με φως και μονο νερακι εκει μεσα...?να εμπιστευθεις δηλαδη σιγουρες και δοκιμασμενες λυσεις..? Klaz τα test είναι ελεγμένα ότι μετράνε σωστά . Αυτό ψάχνω να βρω πατέντα να δουλέψω χαέτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Οι βιομπαλες λοιπον παιζουν το ρολο βιολογικου υλικου,το οποιο δεν αφηνει τον ζωντανο βραχο να βρει τις ισορροπιες του.Κανε λοιπον μια δοκιμη να τις αφαιρεσεις εντελως,ή και αν θελεις μπορεις στη θεση τους να βαλεις καποια κομματια βραχου. Δίας πιστεύεις ότι τη ζημία την κάνουν οι βιομπαλλες ή το και σφουγγάρι ; Αν τις αφαιρέσω λες να επηρεασθεί η βιολογία του ενυδρείου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Ειναι το πιο πιθανο κατα τη γνωμη μου.Δεν χρησιμοποιουμε παραλληλα ζωντανο βραχο και βιολογικο υλικο.Η βιολογια σε ενα θαλασσινο ενυδρειο με ζωντανο βραχο πρεπει να βασιζεται αποκλειστικα και μονο σε αυτον. Ξεκινα να αφαιρεις τις βιομπαλες σε δυο φασεις.Μισες τωρα και μισες σε καμια 15αρια μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Ειναι το πιο πιθανο κατα τη γνωμη μου.Δεν χρησιμοποιουμε παραλληλα ζωντανο βραχο και βιολογικο υλικο.Η βιολογια σε ενα θαλασσινο ενυδρειο με ζωντανο βραχο πρεπει να βασιζεται αποκλειστικα και μονο σε αυτον. Ξεκινα να αφαιρεις τις βιομπαλες σε δυο φασεις.Μισες τωρα και μισες σε καμια 15αρια μερες. Δίας το σφουγγάρι να το αφαιρέσω ή να το αφήσω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Ασε λιγο σφουγκαρι να κραταει βρωμα,αλλα να το καθαριζεις τακτικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Ασε λιγο σφουγκαρι να κραταει βρωμα,αλλα να το καθαριζεις τακτικα. Σε ευχαριστώ Δίας. Θα έχεις p.m για μία ερώτηση επί προσωπικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Οτι θελεις φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 6 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Αλλαγες κανεις απο ΑΟ φανταζομαι.Κανε μια μετρηση στο νερο πρειν το ριξεις στο ενυδρειο.Τα σφουγγαρια εγω θα τα εβγαζα παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 6 Ιανουαρίου 2013 Author #19 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Αλλαγες κανεις απο ΑΟ φανταζομαι.Κανε μια μετρηση στο νερο πρειν το ριξεις στο ενυδρειο.Τα σφουγγαρια εγω θα τα εβγαζα παντως Φίλε clooyn , νερό από Α/Ο με d/i κάθε 5 ημέρες αλλαγές . Το tds σε μόνιμη λειτουργία και μετά από αλλά αυτά σε πιάνει τρέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 6 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Φίλε clooyn , νερό από Α/Ο με d/i κάθε 5 ημέρες αλλαγές . Το tds σε μόνιμη λειτουργία και μετά από αλλά αυτά σε πιάνει τρέλα. Βακτηρια βαζεις?Η σκουπα που κανεις ειναι δικοπο μαχαιρι πρεπει να ξερεις,ιδικα αν εχει λιγο καιρο που το εφαρμοζεις(κυανο).Εγω θα σου ελεγα στο σαμπ να αφησεις μονο βραχο αν εχεις και τιποτα αλλο.Αν δεν βαζεις βακτηρια ξεκινατα με μια πηγη οργανικου ανθρακα.Μετρα τα φωσφορικα σου και αν ειναι μη μετρησημα,θα πρεπει να βαλεις αμινοξεα για να ανεβασεις τα τελευταια.Μονο με σωστη αναλογια σε NO3 και PO4 μπορεις να αποβαλεις με βακτηρια τα θρεπτικα σου απο το συστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim salt 6 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Ολα αυτα που ειπαν τα παιδια αλλα ξεχασες να μας πεις τι ταιζεις αλλα και ποσο :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 7 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Βακτηρια βαζεις?Η σκουπα που κανεις ειναι δικοπο μαχαιρι πρεπει να ξερεις,ιδικα αν εχει λιγο καιρο που το εφαρμοζεις(κυανο).Εγω θα σου ελεγα στο σαμπ να αφησεις μονο βραχο αν εχεις και τιποτα αλλο.Αν δεν βαζεις βακτηρια ξεκινατα με μια πηγη οργανικου ανθρακα.Μετρα τα φωσφορικα σου και αν ειναι μη μετρησημα,θα πρεπει να βαλεις αμινοξεα για να ανεβασεις τα τελευταια.Μονο με σωστη αναλογια σε NO3 και PO4 μπορεις να αποβαλεις με βακτηρια τα θρεπτικα σου απο το συστημα Βακτήρια βάζω τώρα Special Blend , πριν έβαζα mb7 . Από άνθρακα έβαζα biofuel και ξύδι (λευκό) . Παρ'όλα αυτά ΝΟ3 και ΡΟ4 ακατέβατα . Γι 'αυτό είπα ότι έχω τρελαθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 7 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Ολα αυτα που ειπαν τα παιδια αλλα ξεχασες να μας πεις τι ταιζεις αλλα και ποσο :-) Ταίζω μία φορά την ημέρα και ελάχιστα χωρίς καμία καλυτέρευση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 7 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Γνώμη μου να βγάλεις εντελώς το σφουγγάρι η να το καθαρίζεις κάθε 2 μέρες εξαρτάτε από το φορτίο που έχεις. Συνολικά έχεις : πόσα ψάρια, τι μέγεθος, τι ταΐζεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 7 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Βακτήρια βάζω τώρα Special Blend , πριν έβαζα mb7 . Από άνθρακα έβαζα biofuel και ξύδι (λευκό) . Παρ'όλα αυτά ΝΟ3 και ΡΟ4 ακατέβατα . Γι 'αυτό είπα ότι έχω τρελαθεί. Οντως πολυ περιεργο ολο αυτο.Με ποια δοσολογια παιζεις?Μηπως να την αυξανες.Στην ΑΟ τι τιμες παιρνεις? ΥΓ Δεν γινεται απο καπου θα μπαινουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος