Jump to content

Σκεψη Για Αφρικανικο

water fun

Recommended Posts

σκεφτομαι καποια στιγμη να αλλαξω το ενυδρειο μου. καθαρα 200 λιτρα προτασεις για ψαροσυνθεση? διακοσμηση?

καλα κανεις και το σκεφτεσαι!!! :D

αν μας πεις και διαστασεις(γιατι αυτες παιζουν καθοριστικο ρολο στην αφρικη) και τι εχεις απο εξοπλησμο και διάκοσμο, τοτε θα μπορεσουμε να σε βοηθησουμε φιλε μου!!!

διαστασεις 101-40-60 εσωτερικο φιλτρο ξυλα mompani τι αλλος διακοσμος θα χρειαστει? παραδειγμα εχω ψιλοκοκο χαλικι αλλα απο οτι εχω ακουση θελει αμμο ασβεστολιθικη, φυτα εχω παρα πολλα αλλα απο οτι εχω ακουση ειναι φυτοφαγα τα ψαρια και τα τρωνε

τα ξυλα φιλε μου πρεπει να φυγουν γιατι θα επιρεαζουν τις τιμες του νερου! η αμμος δεν χρειαζεται να ειναι ασβεστολιθικη αν και βοηθαει στις σκληροτητες! μπορεις απλα να προσθεσεις μερικα κιλα μαζι με ψιλοκκοκη αμμο! οταν λες ψιλοκκοκο χαλικι ποσο ακριβως? υπ οψην οτι πρεπει να ειναι αρκετα ψιλο για αν φιλτραρουν την αμμο απο τα βραγχια τους!

φυτα οντως δεν θα αντεξουν και πολλα! valisneria,anubia και μπορει το κερατοφυλλο!

απο ψαρια εχεις τα mbuna απο malawi(ενα χαρεμι ΜΟΝΟ με 1αρσενικο/3-4 θηλυκα) και απο tanganyika δες εδω! :D

κοραλι να βαλω? χρειαζεται να βαλω πετρες για κρυψωνες? το χαλικι θα πρεπει να βγει η να μεινει και να βαλω απο πανω αμμο? το πεχα του νερου της βρυσης ειναι 7,6 gh 12 ειναι καλες οι τιμες?

Κοράλλι σπασμένο εννοείς ; Αν το χαλίκι δεν είναι υπερβολικά ψιλό καλύτερα να το βγάλεις και να βάλεις άμμο. Πέτρες θα χρειαστείς οπωσδήποτε για να δημιουργήσεις κρυψώνες και περάσματα. Οι τιμές του νερού είναι μια χαρά ! :)

Δεν έχω χρησιμοποιήσει για να σου πω την άποψή μου. Εγώ θα έπαιρνα άμμο όπως σου πρότεινε ο Στάθης από πάνω.

Θα χρειαστείς άμμο. Μην κάνεις το λάθος και την ρίξεις πάνω από το χαλίκι. Βγάλε το χαλίκι σου και βάλε άμμο.

Επίσης, θα χρειαστείς πέτρες, ανάλογα με τα ψάρια που θα αποφασίσεις να φιλοξενήσεις.

Για τα ξύλα, αν παρατηρήσεις σε κάποια σετάπ Αφρικανών, θα δεις πως χρησιμοποιούνται μικρές ρίζες για να σπάει η μονοτονία. Σε μικρή ποσότητα, δεν επηρεάζουν τις συνθήκες του νερού.

Κάνε έναν κόπο και διάβασε την βιβλιογραφία της Αφρικής. Οι περισσότερες απορίες σου είμαι σίγουρος πως θα λυθούν.

Για τις υπόλοιπες, εδώ είμαστε.

Καλή συνέχεια!

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar

κοραλλι νεκρο που πουλανε σε ενυδρειακα μαγαζια

κοραλλι νεκρο σαν αυτο π.χ. κανει! το εχω χρησιμοποιησει! βοηθαει και στις σκληροτητες! ;)

ολοκληρο κομματι ειναι οχι αμμος και μου ειπαν οτι βοηθαει στην σκληροτητα περα απο τον διακοσμητικο ρολο

ουσιαστικά λειτουργει σαν τις ασβεστολιθηκες πετρες, αφου και τα κοραλλια εχουν το ασβεστιο σαν βαση! σωστο μου ακουγεται αλλα δεν εχω βαλει ποτε...

Έγινε επεξεργασία - adlib

Από την στιγμή που οι μετρήσεις pH είναι στο 7,6, είσαι καλά. Αν αποφασίσεις να φιλοξενήσεις και ψάρια που χρειάζονται πέτρες και προσθέσεις κάποιες ασβεστολιθικές, θα είσαι ακόμα καλύτερα. Το κοράλι θα φαίνεται αφύσικο. Εγώ προσωπικά δεν θα το έβαζα.

Εάν θες να αυξήσεις κι άλλο την σκληρότητα, μπορείς να βάλεις για βυθό, αραγωνίτη.

Από την στιγμή που οι μετρήσεις pH είναι στο 7,6, είσαι καλά. Αν αποφασίσεις να φιλοξενήσεις και ψάρια που χρειάζονται πέτρες και προσθέσεις κάποιες ασβεστολιθικές, θα είσαι ακόμα καλύτερα. Το κοράλι θα φαίνεται αφύσικο. Εγώ προσωπικά δεν θα το έβαζα.

Εάν θες να αυξήσεις κι άλλο την σκληρότητα, μπορείς να βάλεις για βυθό, αραγωνίτη.

Συν ένα και από εμένα ! :)

συμφωνω!

ποιες ειναι οι σκεψεις σου για ψαρια?

άψογος! :D

αν τα βρεις σε μικροτερη ηλικια, παιρνεις κανα 8-10 και αφαιρείς μολις αρχισουν να ξεχωριζουν!

http://www.aquazone....topic=33449&hl=

δυστυχως προκειται για monomorphic κιχλιδα! δηλαδη τα θηλυκα και τα αρσενικα μοιαζουν παρα πολυ! οποτε για να τα ξεχωρισεις θα πρεπει να δεις συμπεριφορες! τσαμπουκαδες, μπουκωματα μεχρι και θανατους αν δεν εισαι αρκετα προσεκτικος! υπαρχουν καποιοι υποτιθέμενοι κανονες αλλα καταριπτωνται συνεχεια οποτε μονο η συμπεριφορα ειναι ο σωστοτερος δρομος! :D

Έγινε επεξεργασία - adlib

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...