Jump to content

Αναγνώριση Μεσογειακής Ανεμώνης

grigoros

Recommended Posts

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ακριβώς την ίδια φάση αλλά η δικιά σου γαρίδα δασκαλεμενη, η δική μου επέμενε για μερίδιο, όταν την ξαναταισω θα τραβηξω και εγώ ένα βιντεακι να το δείτε, από μικροψαρα εχω 4 Chromis και ένα bicolor goby.

Εχω βγαλει και εγω αρκετες φορες τετοια ανεμωνη.ειναι αρκετα τοξικη.μια φορα που προσπαθουσα να βγαλω μια κοπηκε ενα πλοκαμακι και μου ακουμπησε τα χειλη και πρηστηκαν λες και με ειχε τσημπησει μελισσα.μετα απο κανενα εικοσαλεπτο το πρηξιμο υποχωρησε και ολα καλα!Ειναι παντω πολυ επιθετικη.καποτε ειχα βαλει και μια actinia equina (ντοματα της θαλασσας νομιζω την φωναζουν) η οποια μου εφαγε μια χρωμιδα!

Λες να μου φάει και εμένα κανένα Chromis;

Αλλωστε η διατροφη της στη θαλασσα ειναι μικροψαρα.Τις βλεπεις σε αρκετα μεγαλους πληθυσμους απλωμενες πανω στους βραχους,ακομα και σε πολυ ρηχα νερα,κι οτι μπορουν να πιασουν γινεται μεζες.

Είναι και μικρά, τα αγόρασα το προηγούμενο μήνα, κολυμπανε στην μέση και στην επιφάνεια του ενυδρείου, τώρα το βράδυ δεν ξέρω που την πεφτουνε, θα δείξει τις επόμενες μέρες, αν εξαφανιστεί έστω και ένα την έχω στείλει, θα την βάλω στο σαμπ μέχρι να βρω κανένα μέλος που να έχει μεσογειακό και να την θέλει ή ο ψαράς που μου την έφερε να την πάει πίσω.

ή ο ψαράς που μου την έφερε να την πάει πίσω.

πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερες.. ΜΠΡΑΒΟ

δεν πετάμε ότι δεν μας κάνει ειδικά αν μπορούμε να το επιστρέψουμε στο φυσικό του περιβάλλον.

Γρηγορη μηπως ειναι αυτη με τις μοβ ακρες? Αν ειναι αυτη,ενας φιλος που την επιασε με γυμνα χερια αντιμετωπιζει μονιμο προβλημα με τα ακρα των δαχτυλων του.Τα συμτωματα αρχιζουν μετα τις 24 ωρες

Άσε Στάθη το πέρασα το 24ωρο, όλα καλά!!!!

Άσε Στάθη το πέρασα το 24ωρο, όλα καλά!!!!

Tυχεροςςςςς.Στο φιλαρακι μου ολα του τα νυχια πηραν μονιμα μοβ χρωμα και τον κραζουν ολοι στο δρομο :bigemo_harabe_net-134:

Εντάξει μπορεί να κάνει και καριέρα πες του, άσε φιλαράκι δεν μασάω!!! Το πρωί πάντως που σηκώθηκα για την δουλειά πήγα κατευθείαν στο ενυδρείο να μετρήσω τα chromis μήπως κατάπιε κανένα, όλα καλά για την ώρα.

Εντάξει μπορεί να κάνει και καριέρα πες του, άσε φιλαράκι δεν μασάω!!! Το πρωί πάντως που σηκώθηκα για την δουλειά πήγα κατευθείαν στο ενυδρείο να μετρήσω τα chromis μήπως κατάπιε κανένα, όλα καλά για την ώρα.

:bigemo_harabe_net-146:

πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερες.. ΜΠΡΑΒΟ

δεν πετάμε ότι δεν μας κάνει ειδικά αν μπορούμε να το επιστρέψουμε στο φυσικό του περιβάλλον.

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά το να επιστρέψουμε στο φυσικό περιβάλλον οργανισμούς που έχουμε στο ενυδρείο μας , ακόμα και στην ιδία περιοχή που αλιευτήκαν , είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και δεν θα πρέπει να γίνεται. (δεν συζητάμε βέβαια την άκρως επικίνδυνη περίπτωση να αφήνουμε οργανισμούς στη θάλασσα η στις λίμνες που πιαστήκαν σε διαφορετικές περιοχές (πχ Βόρειο Νότιο Αιγαίο) η ακόμα να αφήνουμε διάφορα ξενικά είδη ,ζωντανά στο περιβάλλον με το πρόσχημα ότι λυπόμαστε να τα σκοτώσουμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω , ότι πρώτον εμείς είμαστε υπεύθυνοι πλήρως για τον οργανισμούς που αγοράζουμε η μαζεύουμε και 2) είναι προτιμότερο να γίνεται ευθανασία στους οργανισμούς αυτούς παρά να επιστέφουν στην φύση. Δεν μιλάω βέβαια μόνο για το συγκεκριμένο κνιδοζωο αλλά και για όλα τα ζώα η φυτά που έχουμε στην κατοχή μας.

Επιδεί η κουβέντα αυτή δεν ανήκει στο συγκεκριμένο τοπικ. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Ονομαστικά μόνο θα πω ότι ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να μην συμβεί τίποτα στο περιβάλλον το ρίσκο και πάλι είναι πολύ μεγάλο γιατί με λίγες πιθανότητες και ανάλογα με τον οργανισμό , μπορεί να μεταφερθούν στο οικοσύστημα βακτηρία- ιοί που πιθανόν δεν υπάρχουν, με τα γνωστά αποτελέσματα η ακόμα ο οργανισμός να αναπαραχθεί η να υβριδίσει με άλλους συγγενικούς οργανισμούς κτλ…

Γενικά όταν «ελευθερώνουμε» ένα οργανισμό στο περιβάλλον δεν ελευθερώνουμε μόνο ότι βλέπουμε άλλα και πολλά ακόμα που δεν είναι δυνατόν εμείς να τα «δούμε»

Ο σκοπός της παρέμβασης μου είναι μόνο για να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα και να μην δίνονται λάθος εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω

παντα φιλικα..

Δηλαδη εγω εβγαλα μια ανεμωνη απο την Πειραικη.Την εβαλα στο ενυδρειο,και θελω να τη βγαλω για καποιο λογο.Ειναι προτιμοτερο να την πεταξω-σκοτωσω,απο το να την επιστρεψω στην Πειραικη ;

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Συμφωνω για τα τροπικα είδη. Αλλα τα μεσογειακα τι πειράζει?

Μάλλον ο φίλος μπερδεύτηκε, δεν είναι είδος που ανήκει σε άλλο οικοσύστημα αλλά ανεμώνη που βγήκε απο συγκεκριμένο σημείο και σκέφτομαι να την επιστρέψω στο οικοσύστημα της, τώρα που ανέφερες για βακτήρια και ιούς που μπορεί να κουβαλήσει η ανεμώνη απο το ενυδρείο στην θάλασσα προσωπικά θεωρώ το ενυδρείο πολύ πιο αποστειρωμένο απο τέτοια θέματα σε σχέση με την θάλασσα και σε καμμία περίπτωση δεν θα κάνω ευθανασία σε ένα ζωντανό οργανισμό, το ότι τα αιχμαλωτίζουμε δεν σημαίνει ότι θα τα σκοτώνουμε κιόλας, παλεύεις με το μυαλό σου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, τα γραφόμενα μου φιλικά πάντα :bigemo_harabe_net-64:

Φίλε μου βρίσκω λίγο υπερβολικό αυτό που λες... Φυσικά μιλάμε για επιστροφή οργανισμών του δικού μας οικοσυστήματος και σε καμιά περίπτωση τροπικών οργανισμών.

Με αυτή τη λογική που λες θα πρέπει και το νερό της αλλαγής των ενυδρείων μας να μη το πετάμε γιατί πάλι θα μεταφερθούν στη θάλασσα ιοί και βακτήρια... άλγες και ότι άλλο κουβαλάει το νερό μας.

Παιδιά δεν μπερδεύτηκα καθόλου. Και αυτά που λεω τα λεω μετα από πολύ σκέψη και μελέτη. Ο λόγος που το έθεσα έτσι είναι για να τονίσω το παράδοξο που συμβαίνει, ότι δηλ λυπούμαστε να σκοτώσουμε κάτι που έχουμε στα ενυδρεία μας ενώ αυτό έχει συμβεί και θα συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με τους οργανισμούς που έχει αν θέλει μπορεί να τους χαρίσει η να τους κρατήσει για πάντα αφού είναι υπεύθυνος γιαυτους. Πάντως τόνισα ξεκάθαρα ότι το ρίσκο το να ελευθερώνουμε ξανά στην φύση οργανισμούς που έχουμε στα ενυδρεία μας είναι παρα πολύ μεγάλο και ξεπερνά την ζημία που μπορεί να γίνει σε ένα άτομο και μπορεί να φτάσει σε επίπεδο οικοσυστήματος.

Το γνωρίζουμε όλοι μας ότι το χόμπι μας δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και σαν «οικολογικό χόμπι» και δεν το παίζω οικολόγος με αυτή την έννοια (το θέμα εδώ έχει πολύ συζήτηση που δεν είναι της παρούσης και φυσικά έχω ενυδρείο και φυσικά τα ενυδρεία προσφέρουν πολλά και βοηθούν κάποιους να κατανοήσουν και να ασχοληθούν περισσότερο με το φυσικό κόσμο)

Η κουβέντα αυτή μπορεί να γίνει σε άλλο τοπικ απλά φιλέ Αιολε να πω ότι ναι είναι δυνατόν να μεταφερθούν παθογόνοι η άλλοι οργανισμοί από ένα ψαρι πχ που έχουμε στο ενυδρείο μας στην φύση σε μια περιοχή που για κάποιο λόγο δεν εχει φτάσει. Βακτήρια , ιοι , πλατυελμίνθες ,νηματώδης, και άλλοι νηματώδης σκώληκες που ΠΙΘΑΝΟΝ να παρασιτούν στο εντερικό σύστημα. Μην ξεχνάτε παιδιά ότι υπάρχουν ενυδρεία που έχουν και τροπικά και μεσογειακά ψάρια και εύκολα θα μπορούσε ένας μικροοργανισμός να μεταφερθεί από το ζώο στο άλλο.

Τώρα όσο αφορά την ανεμώνη φιλε Διας η γνώμη μου είναι να μην την επιστρέψεις πίσω. Και αυτό στο λέω σαν κάποιος που εχει διαβάσει αρκετά και έχει σπουδάσει ιχθυολογία και βιολογία. Αν χρειαζεσαι περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες ευχαρίστως να προσπαθήσω να σε κάνω να αλλάξεις άποψη με επιχειρήματα. Τέλος παιδιά να δώσω και ένα παράδειγμα ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ και τραβηγμένο για να γίνει λίγο πιο κατανοητό, αλλά αληθινό. Στην Ελλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε τα τελευταία χρόνια θανάτους ψαριών που οφείλονται σε μια ασθένεια που ονομάζεται ιογενής εγκεφαλοπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια.

http://www.mylefkada...alopatheia.html

Ο ιος αυτός προσβάλει κύριος τα επινεφελοειδοί (ροφοί , σφυρίδες κα) το χειμώνα λοιπόν που η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή ο ιος δεν προκαλεί θνησιμότητες αλλά υπάρχουν ψάρια που είναι φορείς. Αν εγώ πάρω θεωρητικά ένα ψάρι από μια παραλία πχ της Αττικής (είναι τυχαίο το παράδειγμα και οι περιοχές το τονίζω!!! ) και έχει το ψαρι τον ιο (πχ μια πέρκα η ένα λαβράκι) και κάποια στιγμή κατά τις αρχές του καλοκαιριού βαρεθώ το ενυδρείο μου , -έτσι απλά- και αποφασίσω να αφήσω τα ψαρια ελευθέρα στον Κορινθιακό (γιατί εκεί τυχαίνει απλά να έχω εξοχικό η να πάω εκδρομή! ) είναι πιθανόν , υπάρχει μια πιθανότητα να μεταφέρει τον ιο και στα εκεί ψάρια. Τώρα ελπίζω να μην χρησιμοποιήσει κάποιος το επιχείρημα ότι οι θάλασσες ενώνονται για να καταρρίψει το θεωρητικό παράδειγμα (και γιαυτο υπάρχει εξήγηση…)

Υγ ελπίζω να έκανα έστω και κάποιους να αλλάξουν γνώμη η εστω να το ψαξουν περισσότερο...

Έγινε επεξεργασία - Nitrogenase

Να ενα ωραιο θεμα που θα μπορουσε να ανοιχτει στην κατηγορια του Dr.Shimek

Bαγγελη;

:)

Ναι γιατί όχι... Θέστε το ερώτημα επιστροφής τοπικών οργανισμών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...