george78 11 Ιανουαρίου 2013 Author #26 Share 11 Ιανουαρίου 2013 Δεν δημιούργησες θεμα μη σκας.... Να ξερεις πως τα ψαρια εκτροφής σαφως και είναι πιο ευκολα στη διατήρηση τους...συγχωρούν λάθη και εχουν περισσότερη ανοχή στις παραμέτρους του νερού σε αντιθεση με τα αγρια που ειναι πολύ πιο ευαίσθητα...... Αλλαγές νερού καλό είναι να κανεις συχνές....δηλαδη καθε 7-10 μερες να αλλαζεις μια ποσότητα νερού....βεβαια αυτο εξαρτάται και απο το ποσα ψαρια ζουν και ρυπάινουν το νερό του ενυδρειου σου.....αλλα σε γενικες γραμμες το φρεσκο νεράκι κανει καλό!!!! Υ.Γ. Καθαρα απο περιέργεια απο πια παραλία της Παρου εχεις σκοπο να κανεις συλλογη αμμου? xrush akth file mou.eidalos opos xereis i paros pantou paralies exei...opoia tixei mallon...to kako einai oti mallon den tha pao tin erxomeni evdomada...ara tha parei paratasi to stisimo toy enydreioy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Ιανουαρίου 2013 Author #27 Share 11 Ιανουαρίου 2013 Oσο αφορα τις πετρες ,επειδη η πλατη ειναι λευκη θα προτιμουσα να βαλω μαυρες πετρες...Ρωτησα απο εκει που αγοραζω τα πραγματα για το ενυδρειο κ μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν μαυρες πετρες οι οποιες ανεβαζουν το ph.Παιδια ισχυει?Ειχε παντως καποιες πετρες απο λαβα εκει, οπου μου ειπε οτι δεν αναιβαζουν το ph.Οσο για το χρωμα των πετρων?συμφωνειτε?Απλα για να κανει μια αντιθεση το λεω....Τελος τι θα ηταν προτιμοτερω να επιλεξω κατα την γνωμη σας παντα...Αν εβρισκα στο εμποριο εναν μεγαλο βραχο η" καλυτερα απλα πετρες ωστε να τις στηνω οπως μου αρεσει καλυττερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 11 Ιανουαρίου 2013 Author #28 Share 11 Ιανουαρίου 2013 να μια ιδεα να εχετε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Ιανουαρίου 2013 #29 Share 11 Ιανουαρίου 2013 η πλάτη ειναι πολυ ομορφη φιλε μου! για τις πετρες δεν γνωριζω αν υπαρχουν ασβεστολιθικές μαυρες... παντως εγω θα σου ελεγα να παρεις μαυρες(ή στο χρωμα την πλατης) απο καποια την φυση! φυσικα ο μεγαλος βραχος δεν ενδείκνυται για mbuna! θα χρειαστεις πολλες και διαφορων μεγεθων, απλα να μην εχουν μυτερές ακρες! κατα τ'αλλα το ΡΗ σου μπορεις να τον ανεβασεις με αραγωνιτη ή μιξη αραγωνιτη/χαλαζιακης! στο λεω αυτο γιατι νομιζω οτι ο βυθος σου ειναι ακαταλληλος! χωρις να βλεπω καθαρα νομιζω οτι κοκκομετρικα ειναι πολυ μεγαλος! επισης ο κορμος αν και ενας ειναι αρκετα μεγαλος και δεν ξερω αν θα επιρεαζει τις τιμες του νερου σου! αν ηταν μικροτερος δεν θα υπηρχε προβλημα αλλα σε τετοια μεγεθος με κανει να αναρωτιεμαι, χωρις φυσικα να ειμια 100% σιγουρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 12 Ιανουαρίου 2013 Author #30 Share 12 Ιανουαρίου 2013 Καταρχην,αν θυμασαι, ειχα πει οτι θα παω να μαζεψω αμμο απο καποια παραλια(μου ειχες απαντησει απλα να προσεξω να ειναι καθαρη παραλια).Αυτο σημαινει οτι εχω σκοπο να αλλαξω τον βυθο.Οπως κ με τον κορμο παρολλο που μου αρεσει πολυ το ξερω οτι πρεπει να τον αντικαταστησω λογω το ph. Οσο για τις πετρες πατωντας στο google την λεξη "mbuna" κ πατωντας εικονες μου δειχνει διαφορα ενυδρεια οπου τα περισσοτερα εχουν μαυρες πετρες !!!.(αν θες τσεκαρετο κ εσυ για να δεις). Επισης παραπανω μου λες για τις πετρες ,να παρω απο την φυση.Απο που το φανταζεσε δηλαδη?Απο καποιο ποταμι?Απο βουνο?Απο θαλασσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 13 Ιανουαρίου 2013 δεν θυμωμουν φιλε μου οτι ειχες πει οτι θα την αλλαξεις(ενα μυαλο το εχουμε!! ) εχω δει ενυδρεια με μαυρες πετρες απλα δεν ξερω αν υπαρχουν μαυρες ασβεστολιθηκες! αυτοι μπορει να βαζουν οτι πετρα θελουν και μετα να βαζουν προσθετα! δεν μπορω να ξερω! εγω σου προτείνω να βαλεις οτι χρωμα θες και αφου θελεις μαυρες βαλε μαυρες!(μπορεις να τις μαζεψεις απο οπουδηποτε αρκει να ειναι καθαρα! ενα καλο πλύσιμο και εισαι ετοιμος!) για τις τιμες δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι και στην τελικη μπορεις παντα να ανακατεψεις αμμο με λιγα κιλα αραγωνιτη αρκει να μοιαζουν χρωματικα και κοκκομετρικα! επισης μπορεις να βαλεις καποιες ασβεστολιθηκες πετρες στο κατω μερος των νταμαριων και γυρω τους τις μαυρες ωστε να μην φαινονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 13 Ιανουαρίου 2013 Author #32 Share 13 Ιανουαρίου 2013 KOITA...υπαρχει περιπτωση να θυμωνω μαζι σου?Αντιθετως με βοηθας στο επακρο κ φυσικα αυτο το εκτιμω.Απλα μαλλον ετσι που το εγραψα νομισες οτι νευριασα.Ε,λοιπον ΠΟΤΕ!!!! ΤΟ μονο που μπορω να σου πω (κ σε σενα κ στα αλλα παιδια ) ενα μεγαλο ευχαριστω!!!Εξαλλου με βοηθατε απεριοριστα να αμπλουτησω τις γνωσεις μου ωστε να κανω λιγοτερα λαθη.Οταν μου ξανα ερθει καινουρια ερωτηση στο μυαλο ,θα ρωτησω."Να εχεις το νου σου".Σε ευχαριστω κ παλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 13 Ιανουαρίου 2013 ο γραπτος λογος παρεξηγείται οπως εχει χιλιοειπωθει!! φυσικα ουτε καν θεμα για παρεξηγηση εδω φιλαρακι!! ειμαστε εν αναμονή της επομενης ερωτησης!! να σαι καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 16 Ιανουαρίου 2013 Author #34 Share 16 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον ,εφερα την αμμο απο το νησι αλλα τωρα για αλλη μιΑ φορα μπαινω σε σκεψη αν πρεπει να την βαλω 'η οχι.Σκεφτομαι να την βαλω κ να την ανακατεψω με αραγωνιτη.Τι λες εσυ?Αν ναι ,κατα την γνωμη σου ποια ειναι η αναλογια περιπου? Απο την αλλη ομως,μιλησα εχθες με τον ανθρωπο στο pet shop που με εξηπηρετη κ παλι με εβαλε σε σκεψεις.Μου ειπε οτι καλο θα ηταν να μην βαλω καθολου αμμο που εφερα γιατι δεν ξερουμε κατα ποσο καθαρη ειναι κ το κυριοτερο ,μου ειπε,οτι η ελληνικη αμμο εχει την ιδιοτητα μετασ πο καιρο να γινεται σκληρη αρκετα κ ετσι δεν θα με βοηθησει στο να την εχω στο ενυδρειο.Παρολα αυτα εγω θελω να την βαλω απλα προσπαθω καλυτερα να ακουσω εσας που ξερετε κατι παραπανω απο εμενα ωστε να μην ξεκινησω το ενυδρειο με λαθη απο την πρωτη στιγμη. Οσο για τους βραχους μηπως ειναι καλυτερο να βαλω κοραλλιογενης βραχο παρα ασβεστολιθικες πετρες?Τι λες?Ετσι θα γλυτωσω βαρος ωστε να μην υπερφορτωσω το ενυδρειο.Ακομα αν χρειαστει μπορω να ανοιξω κ τρυπες ωστε να με διευκολυνουν στο στησιμο ωστε να κανω διαφορες κρυψωνες διοτι στις ασβεστολιθικες ειναι παρα πολυ δυσκολο να τις τρυπησεις.!!!Τωρα επειδη εχω φαει"σκαλωμα"με τις μαυρες πετρες σκαφτομαι να βαλω αυτες τις πετρες(κοραλλιογενης)στον πυθμενα κ να αγορασω ηφαιστιακες πετρες(ειναι πολυ ελαφριες) κ να τισ βαλω ψηλοτερα.Περιμενω....ΑΠΟΨΕΙΣ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 16 Ιανουαρίου 2013 #35 Share 16 Ιανουαρίου 2013 κανονικα η αναλογια αμμου/αραγωνιτη ειναι 50/50! απο εκει και περα εσυ ξερεις την τσεπη σου! οντως η αμμος μπορει να πετρωσει αλλα αυτο το κανει περισσοτερο η ποταμισια! η θαλασσινη πιο σπανια! εγω 3 χρονια+ δεν μου επαθε τιποτα! μελη του φορουμ κρατανε θαλασσινη αμμο για πανω απο 10 χρονια! αν εισαι σιγουρος οτι ειναι απο καθαρο μερος μπορεις να την βαλεις! αυτη ειναι η γνωμη μου.. οσο για τις πετρες βαλε οποιες σου καθονται καλυτερα στο ματι! και οι κοραλλιογενής που λες, σαν βαση το ασβεσιο θα εχουν οποτε θα σου κανουν δουλεια φανταζομαι! τρυπες δεν χρειαζεται να κανεις, αν κανεις σωστο στήσιμο με διαφορων μεγεθων πετρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 17 Ιανουαρίου 2013 Author #36 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Για την αμμο κ εγω εκει το φανταζομουνα αν κ ισως προσθεσω περισσοτερο αραγωνιτη παρα αμμο...Οσο για το νερο ,αν ξεκινησω την διαδικασια να αλλαξω το ενυδρειο ,τι λες να κανω?Να το πεταξω ολο?Να κρατησω το μισο?Το 1/3?Oι τελευταιες μετρησης που εκανα εχουν ως εχει. Θερμ 24 ph 6,8 kh 3 dH gH 14 dH NO 2 0 mg/L NO 3 50-100 mg/L Cl 2 0 mg/L (Ta test που εκανα λεγονται AQUA TEST της eSHa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Ιανουαρίου 2013 #37 Share 17 Ιανουαρίου 2013 το νερο το επεξεργαζεσαι καπως ή οι μετρησεις σου ειναι ετσι χωρις να κανεις κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 17 Ιανουαρίου 2013 Author #38 Share 17 Ιανουαρίου 2013 οχι απλα σε καθε αλλαγη που κανω προσθετω nitrivec(sera) και prime(Seachem).Aν θυμασαι ενα πλεκο εχω μονο μεσα....Να σου πω την αληθεια δεν ειμαι κ τοσο σχολαστικος με την καθαριοτητα του...Ειλικρινα πως τις βλεπεις τις μετρησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 17 Ιανουαρίου 2013 #39 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Για την αμμο κ εγω εκει το φανταζομουνα αν κ ισως προσθεσω περισσοτερο αραγωνιτη παρα αμμο...Οσο για το νερο ,αν ξεκινησω την διαδικασια να αλλαξω το ενυδρειο ,τι λες να κανω?Να το πεταξω ολο?Να κρατησω το μισο?Το 1/3?Oι τελευταιες μετρησης που εκανα εχουν ως εχει. Θερμ 24 ph 6,8 kh 3 dH gH 14 dH NO 2 0 mg/L NO 3 50-100 mg/L Cl 2 0 mg/L (Ta test που εκανα λεγονται AQUA TEST της eSHa) Ειναι υγρα ή φυλλαρακια? αν ειναι φυλλαρακια δεν σου δινουν σωστες τιμες σε σχεση με τα υγρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Ιανουαρίου 2013 #40 Share 17 Ιανουαρίου 2013 οντως φιλε μου δεν ειναι πολυ αξιοπιστα! η αφρικη θελει σκληρα νερα! αν μπορεις μετρα με καποιο αλλο υγρο τεστ! λιγο δυσκολο να βγαζει η βρυση σου τετοιες μετρησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Ιανουαρίου 2013 #41 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Για την αμμο κ εγω εκει το φανταζομουνα αν κ ισως προσθεσω περισσοτερο αραγωνιτη παρα αμμο...Οσο για το νερο ,αν ξεκινησω την διαδικασια να αλλαξω το ενυδρειο ,τι λες να κανω?Να το πεταξω ολο?Να κρατησω το μισο?Το 1/3?Oι τελευταιες μετρησης που εκανα εχουν ως εχει. Θερμ 24 ph 6,8 kh 3 dH gH 14 dH NO 2 0 mg/L NO 3 50-100 mg/L Cl 2 0 mg/L Αυτό τί είναι ; (Ta test που εκανα λεγονται AQUA TEST της eSHa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 18 Ιανουαρίου 2013 Author #42 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Ειναι υγρα ή φυλλαρακια? αν ειναι φυλλαρακια δεν σου δινουν σωστες τιμες σε σχεση με τα υγρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 18 Ιανουαρίου 2013 Author #43 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Τα test εινα φύλλαρακια,απλά αυτό μου δώσανε . Ειναι σε ένα φύλλο κ τα έξι test ταυτόχρονα (κόστισαν 15 ευρώ /50 test). Εσείς ποια προτείνετε ; Φαντάζομαι τα υγρά test το καθένα ειναι κ σε ξεχωριστή συσκευασία .ποια πιστεύετε ότι ειναι τα πιο σημαντικά τεστ; Οσο για το νερό του ενυδρειου μου βάζω τα πρόσθετα που σου είπα παραπάνω . Cl 2 ειναι chlorine Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 19 Ιανουαρίου 2013 Author #44 Share 19 Ιανουαρίου 2013 se eyxaristv file.πρεπει να κατσω να τα διαβασω με την ησηχια μου σε καποιο ...ρεπο....!!!!(μαλλον δευτερα) Cl 2 ειναι chlorine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος