george78 5 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα κ καλη χρονια...Το ενυδρειο μου ειναι 240lt κ αυτη την στιγμη το μονο ψαρι που υπαρχει μεσα ειναι ενασ πλεκοστομος (γυρω στα 30 εκ).Πλατη juwel Cliff Light κ βοτσαλο(ασπροροζιζει κ οχι πολυ χοντρο.κανονικο θα ελεγα).Τελος υπαρχει ενα ξυλο ποταμισιο (περιπου στα 50 εκ). Θελω να κανω μια νεα αρχη με αφρικανες....Μπορειτε να μου προτεινετε τα συμαντικοτερα βηματα που θα πρεπει να κανω ωστε να εχω ενα ομορφο κ σωστο ενυδρειο για την διαβιωση των νεων ψαριων.Τελος ,η πιο συμαντικη ερωτηση ειναι...ΜΠΟΡΩ να φτιαξω ενυδρειο με αφρικανες σε αυτο το μεγεθος?Ή΄ τσαμπα χρονος κ χρηματα φυσικα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 5 Ιανουαρίου 2013 (edited) καλησπερα φιλε μου και καλη χρονια!!! φυσικα και μπορεις να φιλοξενήσεις αφρικανες στο ενυδρειο σου και με μεγαλη επιτυχια θα ελεγα!!! οπως καταλαβαινεις πρεπει να αλλαξεις αρκετα πραγματακια! κατ'αρχιν πρεπει να φυγει ο πλεκο! ανοικει σε αλλη ηπειρο και οι συνθηκες που ζει καμια σχεση δεν εχουν με τις αφρικης! επισης το υπόστρωμα σου θα αντικατασταθει με αραγωνιτη(βοηθαει στις σκληρότητες που χρειαζονται οι αφρικανες) ή αμμο χαλαζιακη ή αμμο θαλασσης!! οτι αμμο και να διαλεξεις πρεπει να ειναι ψιλοκκοκη γιατι βοηθαει τα ψαρια στις σκαπτικες του δουλειες! τα 2 πρωτα ειδη αμμου μπορεις να τα ανακατεψεις αν θες για να μην αγοραζεις αραγωνιτη για ολοκληρο το ενυδρειο! την πλατη μπορεις να την κρατησεις αφου ταιριαζει πολυ με τον βιοτοπο της αφρικης και θα χρειαστεις πολλες πολλες πετρες! απο φυτα valisneria, anubia αντε και κανενα κερατοφυλλο!! έπειτα παμε στα ψαρια! αν πας προς malawi μερια προτεινω να πας σε 2 χαρεμια(1αρσ/3-4. θηλ.) mbuna(πετροψαρα)! εδω ειναι ενας καταλογος με τα mbuna της λιμνης! αν πας προς tanganyika εχεις αρκετες επιλογες οπως να συνδιασεις πετροψαρα με κογχυλοψαρα κ.τ.λ. ριξε μια ματια στο θεματικο της αφρικης, παρε ιδεες για ψαρια και οτι απορια εχεις μας ενημερωνεις!! Έγινε επεξεργασία 5 Ιανουαρίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και καλή χρονιά Γιώργο ! ΜΠΟΡΕΙΣ να φτιάξεις ενυδρειάρα στα 240 λίτρα , αυτό είναι σίγουρο ! Σε πρώτη φάση πρέπει να αποχωριστείς τον κύριο που είναι γύρω στα 30 εκατοστά. Οι αφρικάνες θέλουν άμμο , οπότε πρέπει να γίνει αλλαγή του βυθού. Έχω δει στησίματα με ξύλο και αφρικάνες αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. (εγώ θα έβγαζα και το ξύλο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Ασε με ρε Στάθη να γράψω και εγώ μια φορά πρώτος ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Ασε με ρε Στάθη να γράψω και εγώ μια φορά πρώτος ... χαχαχαχαχαχααχχαα!!! Αφρικη ρε Δημητρη!!!!! αδυναμια!! Στα άλλα βλεπεις... σε αφηνω!! χαχαχαχαχαχαχα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Το ξύλο ίσως σε δυσκολέψει στις σκληρότητες που θες να πετύχεις, μιας και θα σου μαλακώσει το νερό ώς ένα βαθμό. Μπορείς να το δεις στην πορεία μετρώντας, ανάλογα βέβαια και το πόσο σε ενδιαφέρει να εξομοιώσεις τις παραμέτρους του βιότοπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 6 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Καταρχην σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησης σας.Θα ηθελα να αναφερω σε περιπτωση που δεν θελω να αλλαξω το υποστρωμα αυτο θεωρειτε λαθος?(ενημερωτικα το υποστρωμα το αλλαξα πριν 3 μηνες,οπως κ την πλατη ,λογω κοστους αναφερομαι επειδη οι εποχες ειναι λιγο δυσκολες.).Αν τοποθετουσα αμμο δεν ειναι κ πιο δυσκολος ο καθαρισμος της?Αν εβαζα μονο πετρες μεσα?περιπου ποσα κιλα πετρες χρειαζετε?Επισης θα χρειαστει να αλλαχτει το υπαρχον νερο?Λαμπες?Θα μπορουσα ν αχρησιμοποιησω αυτες που βαζουν κ στα θαλασσινα?Τις μπλε electric? Τελος ,αλλαζοντας το ενυδρειο ριζικα ,οπως μου λετε, εκτος απο το οτι γινετε πιο εντυπωσιακο γινετε κ πιο σχολαστικο επισης?(εννοω περισσοτερο ασχολια με την καθαριοτητα κ πιο ακριβο στην συντηρηση του?) Οσο με τον πλεκο τι να το κανω?ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ!!δεν γινετε με τιποτα να επιβιωση σε τετοιες συνθηκες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 6 Ιανουαρίου 2013 η αμμος θα βοηθησει στο να φιλτραρουν την αμμο μεσα απο βραγχια τους, οπως επισης θα βοηθησει στο να σκαβουν πιο ευκολα!! απο εκει και περα φιλε μου εσυ ξερεις την τσεπη σου(αν και με την λυση της αμμου θαλασσης γλυτωνεις πολα! ειδικα αν εχεις καθαρη παραλια κοντα σου!) ο καθαρισμος της αμμου γινεται οπως και ολων των αλλων υποστρωματων! δεν διαφεριε σε κατι! ασε που λογο της δυνατης κυκλοφοριας που χρειαζονται οι κιχλιδες, δεν μενουν και πολλα στον πατο! πετρες θα χρειαστεις αρκετες! δες εδω να παρεις μια ιδεα! το νερο που χρειαζονται οι αφρικανες ειναι σκληρο! το νερο στις περισσοτερες περιοχες της Ελλαδας ειναι ετσι, οποτε δεν θα χρειαστεις να κανεις και πολλα! ασε που τα ψαρια σου θα ειναι λογικα εκτροφης και οχι αγρια, οποτε δεν θα εχεις ιδιαιτερο θεμα! αν ομως το νερο σου ειναι αρκετα μαλακο, τοτε καλο θα ηταν να το προσαρμόσεις! η φροντιδα του αφρικανικου θελει κυρίως σταθερες αλλαγες νερου, οποτε οι απαιτήσεις ειναι λιγες! ο πλεκο γνωμη μου ειναι να φυγει γιατι το πιο πιθανο ειναι να επιβιωνει και οχι να ζει! οσο για λαμπες, εχει παρατηρηθεί οτι η λευκη και μια ροζ βοηθανε στα χρωματα των ψαριων! οι λαμπες του θαλασσινου ισως θα σου βγαλουν πολλες αλγες, αν και εχω δει ενυδρειο με ακτινικη(μπλε) με πολυ καλα αποτελεσματα! ο τυπος αυτος λεει οτι εχει μια λευκη(10000Κ) και μια ακτινικη στο 50%(ουσιαστικα εχει φωτισμο για θαλασσινο) δες τι χρωματα εβγαλαν τα ψαρια του!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 7 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Νομιζω οτι με πειθεις σιγα σιγα για τον πλεκο.Οσο για την αμμο,την επομενη εβδομαδα θα βρισκομαι στην παρο .Λες να φορτωσω κανενα καφασι με αμμο κ να την φερω αθηνα?Αρα κατα την γνωμη σου καλυτερα να βαλω αμμο θαλασσης παρα να αγορασω Αραγωνιτη? Οσο για τις πετρες δεν μοθ απαντησες.Περιπου ποσα κιλα θα πρεπει να τοποθετησω τουλαχιστον?Σε 240 λιτρα γυρω στα 25 κιλα ειναι καλα?Επισης,τις πετρες ειναι καλυτερα να τις αγορασω "η να μαζεψω καμια απο την παραλια?"Η απο κανενα ποταμι?Οσο για το νερο,λες,οτι χρειαζονται σκληρο δηλ ph 8-9?Αυτο πως επιτυχανετε?Συμφωνα τις πετρες κ σε συνδιασμο με την αμμο?Ισως χρειαστει τιποτε προσθετα για να το 'σκληρηνεις"?(πωπω....σε ζαλησα?)Sorry αν γινομαι κουραστικος... Τελος,οταν λες"σταθερες αλλαγες" τι εννοεις? Ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 7 Ιανουαρίου 2013 κατ'αρχιν δεν με κουραζεις καθολου φιλε μου! φυσικα να παρεις αν ειναι καθαρη η παραλια!! ενα καλο πλύσιμο μετα και εισαι αρχηγος! το ιδανικο θα ηταν σκετος αραγωνιτης για να κραταει τις σκληροτητες ψηλα, αλλα το κοστος ανεβαινει! ομως αν βρεις αραγωνιτη που να ταιριαζει χρωματικα και κοκκομετρικά με την αμμο σου μπορεις να βαλεις μερικα κιλα! πετρες απο την φυση(ποταμι,παραλια κ.τ.λ.), το ποσα κιλα θα χρειαστεις δεν ξερω να σου πω αλλα θελει αρκετα αν δεις και στο λινκ που σου εδωσα θα καταλαβεις! επισης αν οι πετρες ειναι ασβεστολιθικές παλι θα σε βοηθησουν στις σκληροτητες! παρ' ολα αυτα μην τρελενεσαι και πολυ με τις τιμες του νερου αφου τα ψαρια σου θα ειναι λογικα εκτροφης και οχι αγρια! οποτε νερακι της βρυσης με αντιχλωριο και ολα θα πανε καλα! αν παλι επιμενεις να προσαρμόσεις τις τιμες υπαρχουν και τα buffer(προσθετα) που το κανουν αλλα γνωμη μου ειναι να μην παιδευτείς αδικα με αυτα! οταν λεω σταθερες αλλαγες, εννοω να βαλεις ενα προγραμμα αλλαγων νερου(π.χ. 30% εβδομαδιαίως) και να το τηρείς! σε συνδιασμο με καλη φιλτρανση, ειναι ο δρομος για να επιτρέψεις στα ψαρια σου να σου δειξουν χρωματα και συμπεριφορες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 8 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Νομιζω οτι με πειθεις σιγα σιγα για τον πλεκο.Οσο για την αμμο,την επομενη εβδομαδα θα βρισκομαι στην παρο .Λες να φορτωσω κανενα καφασι με αμμο κ να την φερω αθηνα?Αρα κατα την γνωμη σου καλυτερα να βαλω αμμο θαλασσης παρα να αγορασω Αραγωνιτη? Οσο για τις πετρες δεν μοθ απαντησες.Περιπου ποσα κιλα θα πρεπει να τοποθετησω τουλαχιστον?Σε 240 λιτρα γυρω στα 25 κιλα ειναι καλα?Επισης,τις πετρες ειναι καλυτερα να τις αγορασω "η να μαζεψω καμια απο την παραλια?"Η απο κανενα ποταμι?Οσο για το νερο,λες,οτι χρειαζονται σκληρο δηλ ph 8-9?Αυτο πως επιτυχανετε?Συμφωνα τις πετρες κ σε συνδιασμο με την αμμο?Ισως χρειαστει τιποτε προσθετα για να το 'σκληρηνεις"?(πωπω....σε ζαλησα?)Sorry αν γινομαι κουραστικος... Τελος,οταν λες"σταθερες αλλαγες" τι εννοεις? Ευχαριστω εκ των προτερων Κατέβα Punda beach και τερμα δεξια(οπως κοιταμε την θαλασσα) στην παραλία κοντα στα βραχια που ειναι πιο καθαρα παρε αυτη την εξαιρετική μπεζ άμμο.....πιστεψέ με είναι ιδανική για Αφρικάνικο ενυδρείο!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 8 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Κατέβα Punda beach και τερμα δεξια(οπως κοιταμε την θαλασσα) στην παραλία κοντα στα βραχια που ειναι πιο καθαρα παρε αυτη την εξαιρετική μπεζ άμμο.....πιστεψέ με είναι ιδανική για Αφρικάνικο ενυδρείο!!!!! Ευχαριστω φιλε καλα ειναι κ εκει αλλα πιστεψε με ....υπαρχουν καλητερες. Ευχαριστω,επισης,για την ενημερωση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 8 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 8 Ιανουαρίου 2013 κατ'αρχιν δεν με κουραζεις καθολου φιλε μου! φυσικα να παρεις αν ειναι καθαρη η παραλια!! ενα καλο πλύσιμο μετα και εισαι αρχηγος! το ιδανικο θα ηταν σκετος αραγωνιτης για να κραταει τις σκληροτητες ψηλα, αλλα το κοστος ανεβαινει! ομως αν βρεις αραγωνιτη που να ταιριαζει χρωματικα και κοκκομετρικά με την αμμο σου μπορεις να βαλεις μερικα κιλα! πετρες απο την φυση(ποταμι,παραλια κ.τ.λ.), το ποσα κιλα θα χρειαστεις δεν ξερω να σου πω αλλα θελει αρκετα αν δεις και στο λινκ που σου εδωσα θα καταλαβεις! επισης αν οι πετρες ειναι ασβεστολιθικές παλι θα σε βοηθησουν στις σκληροτητες! παρ' ολα αυτα μην τρελενεσαι και πολυ με τις τιμες του νερου αφου τα ψαρια σου θα ειναι λογικα εκτροφης και οχι αγρια! οποτε νερακι της βρυσης με αντιχλωριο και ολα θα πανε καλα! αν παλι επιμενεις να προσαρμόσεις τις τιμες υπαρχουν και τα buffer(προσθετα) που το κανουν αλλα γνωμη μου ειναι να μην παιδευτείς αδικα με αυτα! οταν λεω σταθερες αλλαγες, εννοω να βαλεις ενα προγραμμα αλλαγων νερου(π.χ. 30% εβδομαδιαίως) και να το τηρείς! σε συνδιασμο με καλη φιλτρανση, ειναι ο δρομος για να επιτρέψεις στα ψαρια σου να σου δειξουν χρωματα και συμπεριφορες! Αληθειαα ,τι διαφορα εχουν τα ψαρια εκτροφης με τα αγρια?Ποια θεωρουντε πιο"ευκολα"στην συντηρηση τους?Ποια κατηγορια ειναι πιο εντυπωσιακα κατα την γνωμη σου?Μηπως εχεις κανενα λινκ να μου δωσεις παλι?Τελος,με μπερδεψες με τις αλλαγες .30% αλλαγη νερου ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ?Καθε μηνα το αλλαζω....ΛΕΣ να το πειραζει τοσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Πεθαίνω ... Καταχωρήθηκε 26 Σεπτέμβριος 2012 - 23:50 γεια σου φιλε μου και καλως ηρθες!! μαλλον μιλαμε για 1,20χ40 εκ. ενυδρειου αν ειναι αυτο του προφιλ σου!! το βρισκω πολυ καλη ιδεα αλλα πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες.. κατ αρχην θα πρεπει να αποχωριστεις το πλεκοστομο! δυστυχώς οι παραμετροι του νερου που χρειαζονται οι κιχλιδες ειναι εντελως αντίθετες με αυτες του πλεκο!ασε που πιστευω θα ταλαιπωρηθεί με αυτα τα διαολια!! επειτα οι αφρικανες χρειαζονται πετρες..πολλες πετρες ειδικα αν μιλαμε για mbuna που προτεινω να βαλεις!!εδω μερικα στησιματα να παρεις μια ιδεα!!2 χαρεμακια(1αρσ./ 3-4θυλ.) απο το καθε ειδος και εισαι αρχηγος!το μεγεθος στις αφρικανες mbuna ειναι πανω κατω το ιδιο...θα πω σαν μεσω ορο τα 10 εκατοστα περιπου.. αυτα αν πας για malawi μερια..αν πας προς tanganyika εχεις αρκετες επιλογες μονο που δεν θα ειναι τοσο μεγαλα σε μέγεθος οπως ζητησες αλλα μπορεις να ριξεις μια ματια στην αρθρογραφια να ενημερωθεις! ανεβασε καμια φωτο απο την πλατη αν μπορεις! Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από adlib: 26 Σεπτέμβριος 2012 - 23:51 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Πεθαίνω ... Καταχωρήθηκε 26 Σεπτέμβριος 2012 - 23:50 γεια σου φιλε μου και καλως ηρθες!! μαλλον μιλαμε για 1,20χ40 εκ. ενυδρειου αν ειναι αυτο του προφιλ σου!! το βρισκω πολυ καλη ιδεα αλλα πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες.. κατ αρχην θα πρεπει να αποχωριστεις το πλεκοστομο! δυστυχώς οι παραμετροι του νερου που χρειαζονται οι κιχλιδες ειναι εντελως αντίθετες με αυτες του πλεκο!ασε που πιστευω θα ταλαιπωρηθεί με αυτα τα διαολια!! επειτα οι αφρικανες χρειαζονται πετρες..πολλες πετρες ειδικα αν μιλαμε για mbuna που προτεινω να βαλεις!!εδω μερικα στησιματα να παρεις μια ιδεα!!2 χαρεμακια(1αρσ./ 3-4θυλ.) απο το καθε ειδος και εισαι αρχηγος!το μεγεθος στις αφρικανες mbuna ειναι πανω κατω το ιδιο...θα πω σαν μεσω ορο τα 10 εκατοστα περιπου.. αυτα αν πας για malawi μερια..αν πας προς tanganyika εχεις αρκετες επιλογες μονο που δεν θα ειναι τοσο μεγαλα σε μέγεθος οπως ζητησες αλλα μπορεις να ριξεις μια ματια στην αρθρογραφια να ενημερωθεις! ανεβασε καμια φωτο απο την πλατη αν μπορεις! Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από adlib: 26 Σεπτέμβριος 2012 - 23:51 explain γιατι αργω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Είναι η απάντησή σου στο θέμα του φίλου που είχε ανοίξει πιο παλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 8 Ιανουαρίου 2013 δηλαδη ανοιξε 2 θεματα για το ιδιο ενυδριεο? αυτο θες να πεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Δεν το είπα με κακό σκοπό Στάθη , απλώς μου άρεσε που έδωσες σχεδόν την ίδια απάντηση ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 8 Ιανουαρίου 2013 σε συγκεκριμενα ερωτήματα μονο συγκεκριμενες απαντησεις μπορεις να δωσεις βρε Δημητρη! ασε που αν διεφεραν οι απαντησεις απο ποστ σε ποστ για την ιδια απαντηση τοτε τι κανουμε? 1,20 ενυδρειο εχει, τη μια φορα να του πω οτι μπορει να βαλει 10 ψαρια και την αλλη 5? αφου στην αφρικη παμε με καποιους κανονες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 8 Ιανουαρίου 2013 οσο αφορα τον φιλο που ανοιξε 2 θεματα για το ιδιο ενυδρειο και ρωταει τα ιδια, δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι... εγω απλα να βοηθησω ηθελα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 9 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 9 Ιανουαρίου 2013 οσο αφορα τον φιλο που ανοιξε 2 θεματα για το ιδιο ενυδρειο και ρωταει τα ιδια, δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι... εγω απλα να βοηθησω ηθελα! TΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΒΑ...Δημιουργηθηκε θεμα?Ναι πραγματι ειχα ανοιξει πιο παλια θεμα αλλα δεν ρωταγα λεπτομερειες για τις αφρικανες.Απλα εξηγουσα πως ειχε "χαθει'το oscar μου.Ο λογος που δεν συνεχισα απο εκει ειναι γιατι απλα δεν μπορεσα να το βρω(καλος η"κακος δεν εχω παρα πολλες γνωσεις οπωσ στα ενυδρεια ετσι κ στους υπολογιστες!\). Τελοσπαντων ελπιζω να μην δημιουργω προβλημα απλα αν θελετε ας μου απαντησει καποιος στις τελευατιες μου ερωτησεις. Ευχαριστω κ παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 9 Ιανουαρίου 2013 TΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΒΑ...Δημιουργηθηκε θεμα?Ναι πραγματι ειχα ανοιξει πιο παλια θεμα αλλα δεν ρωταγα λεπτομερειες για τις αφρικανες.Απλα εξηγουσα πως ειχε "χαθει'το oscar μου.Ο λογος που δεν συνεχισα απο εκει ειναι γιατι απλα δεν μπορεσα να το βρω(καλος η"κακος δεν εχω παρα πολλες γνωσεις οπωσ στα ενυδρεια ετσι κ στους υπολογιστες!\). Τελοσπαντων ελπιζω να μην δημιουργω προβλημα απλα αν θελετε ας μου απαντησει καποιος στις τελευατιες μου ερωτησεις. Ευχαριστω κ παλι Δεν το ανέφερα για να προσβάλω κάποιον παίδες. Το θέμα σου Γιώργο είναι εδώ. Για να βρεις τα θέματά σου μπορείς να πας από το προφίλ σου στην κατηγορία το περιεχόμενό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Δεν δημιούργησες θεμα μη σκας.... Να ξερεις πως τα ψαρια εκτροφής σαφως και είναι πιο ευκολα στη διατήρηση τους...συγχωρούν λάθη και εχουν περισσότερη ανοχή στις παραμέτρους του νερού σε αντιθεση με τα αγρια που ειναι πολύ πιο ευαίσθητα...... Αλλαγές νερού καλό είναι να κανεις συχνές....δηλαδη καθε 7-10 μερες να αλλαζεις μια ποσότητα νερού....βεβαια αυτο εξαρτάται και απο το ποσα ψαρια ζουν και ρυπάινουν το νερό του ενυδρειου σου.....αλλα σε γενικες γραμμες το φρεσκο νεράκι κανει καλό!!!! Υ.Γ. Καθαρα απο περιέργεια απο πια παραλία της Παρου εχεις σκοπο να κανεις συλλογη αμμου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 9 Ιανουαρίου 2013 Author #24 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Δεν το ανέφερα για να προσβάλω κάποιον παίδες. Το θέμα σου Γιώργο είναι εδώ. Για να βρεις τα θέματά σου μπορείς να πας από το προφίλ σου στην κατηγορία το περιεχόμενό μου. Τωρα μαλιστα.που να το ηξερα ?Εσυ με 1200 κ βαλε διμοσιευσεις το εχεις "λιανισει"το φορουμ(πλακα κανω ετσι?).ουτε 15 δεν εχω κανει εγω....αρα δικαιολουγουμε,νομιζω...Αληθεια ΠΑΝΩ απο το φορουμ βρισκεσε κ απαντησες στα"καπακια"?πως θα το κανω κ εγω να μου ερχονται ειδοποιησεις στο κινητο οταν καποιος μου απαντα(αυτο κανεις νομιζω.......).ΗELP ME....PLEASE...Τελος ποια εντυπωσιακα ποια θεωρουντε?εκτροφης η"αγρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 9 Ιανουαρίου 2013 τα αγρια συνηθως θα εχουν καλυτερα χρωματα, αλλα αυτο δεν ειναι απόλυτο! λεω συνήθως γιατι μπορεις πολυ ευκολα να βρεις ψαρια εκτροφής απο καλους breeders, με πολυ ομορφα χρωματα και φυσικα πολυ πιο ανθεκτικα!! ουσιαστικα καμια δεν ειναι η διαφορα τους οπτικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος