dikaios 4 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Οπως γραφω και παραπανω εχω καφετισμα στις ακρες ενος φυτου(οχι ολων)και τελικα γινεται διαφανο και σαπιζει σιγα σιγα και εξαχνίζεται το φυλωμα στην ακρη του.Τι λειπει η τι φταιει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 4 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Μήπως ειναι πολύ κοντά στις λάμπες? Γιατι και εμένα μου το κάνουν αυτο φυτά που ειναι ψηλά στις λάμπες κοντά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2013 νομιζω πως εχεις ελλειψη καλιου,μαζι ισως με ελλειψη σιδηρου.ιδιαιτερα αν μιλαμε για φυτο γρηγορης αναπτυξης,τοτε μαλλον δικαιωνομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 4 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Σε ενυδρειο 190 λιτρα μεικτα .Ριχνω σιδηρο 2,5 ml -σιδηρο μια φορα την εβδομαδα και καλιο 7,5ml -3 φορες την εβδομαδα.Ειναι ψηλο φυτο αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι κοντα στις λαμπες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2013 με το τσιγκελι μας τα λες και με ζοριζεις για να σε βοηθησω. τι φυτομαζα εχεις και ποσα απο αυτα ειναι γρηγορης αναπτυξης? γενικως τις ρουτινες στο ενυδρειο να μας πεις. πολυ πιθανο να μην φτανει η ποσοτητα καλιου αλλα δεν μπορω και να μαντευω. πες οτι αλλο μπορεις για να μαθουμε λεπτομερειες που μπορει να βοηθησουν. μετρησεις απο τεστ για νιτρικα-φωσφορικα,αλλαγες νερου κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 4 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Θα επανελθω με φωτο. No3- 10-20ppm No2- 0 ppm Nh4 -0 ppm Seahem Flourish :3 ml -1 φορα την εβδομαδα Seachem iron : 2.5 ml -1 φορα την εβδομαδα Seachem Trace: 10 ml-2 φορες την εβδομαδα Seachem potasioum: 7.5 ml-3 φορες την εβδομαδα Seachem excel :5 ml -4 φορες την εβδομαδα Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 4 Ιανουαρίου 2013 ιχνοστοιχεια γιατι ριχνεις?δουλευεις μονο οσμωση? το εξελ πρεπει να μπαινει καθημερινα εκτος της μερας που κανεις αλλαγη νερου.(θα παιρνει τη δοση του κανονικα σαν τζανκι) θα ελεγα πως βαζεις λιγο φλουρις που ειναι το βασικο λιπασμα θα ελεγα επισης πως μπαινει πολυ λιγο καλιο για το σιδηρο εχω καποιες αμφιβολιες για το αν χρειαζεται παραπανω η οχι..... απαντησε ομως και στις αλλες ερωτησεις που σου εκανα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 4 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Δεν δουλευω καθολου οσμωση!Τα ριχνω γιατι νομιζω οτι ειναι καλυτερο για τα φυτα.Τι εννοεις μπαινει λιγο καλιο-για το σιδηρο?Τι προτεινεις ?Αν θες πες μου και σε ml.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 4 Ιανουαρίου 2013 αγρια ωρα με πετυχες...χεχε απο την στιγμη που βαζεις νερο βρυσης,τσαμπα βαζεις ιχνοστοιχεια.τα παιρνεις απο το νερο της βρυσης. το εξελ ειναι υποκαταστατο διοξειδιου.αφου βρεις την εβδομαδιαια(6ημερες.την 7 αλλαζεις νερο και δεν ριχνεις).ποσοτητα την διαιρεις δια του 6 και βαζεις καθε μερα. αν μπορεις το καλυτερο ειναι να εφαρμοσεις το ιδιο και στα λιπασματα.το εξελ ΔΕΝ ειναι λιπασμα. εγω λογικα θα αυξανα το καλιο και το φλουρις και θα αφηνα το σιδηρο εκει που ειναι. περισσοτερα θα πουμε αυριο γιατι ειμαι κομματια.προσπαθησε να τα πουμε πιο νωρις.....χεχε αντε καλο βραδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 5 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Ριχνω απο φιλτρο κατω παγκου τεσσαρων σταδιων.Ευχαριστω παντως μιλαμε αυριο.Καληνυχτα και απο εμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 5 Ιανουαρίου 2013 αρα περνας το νερο απο ενεργο ανθρακα.αυτο κατακρατει πολλα ωφελιμα για τα φυτα. γενικως τα φυτα δεν θελουν καμμια σχεση με ενεργο ανθρακα. προφανως χρειαζεσαι διαβασμα και αρκετο φιλε μου. αυριο η συνεχεια ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 5 Ιανουαρίου 2013 (edited) Και εγω θα σου ελεγα οτι ριχνεις λιγο καλιο.Να σου δωσω νακαταλαβεις,στο δικο μου ενυδρειο που εχω ελειψη καλιου ριχνω καθε μερα απο 1ml (ενυδρειο 40 λιτρων) και flourish 0,5ml καθε μερα.Αυτο που σου λεει ο Κλαζ πιο πανω,να σπασεις την δοσολογια σε 6 μερες,ειναι πολυ σωστο γιατι ετσι υπαρχει καλητερη αφομειωση των λιπασματων απο τα φυτα σου.Αλλαγες καθε ποτε κανεις και ποσο?Κυκλοφορια υπαρχει καλη? Βαλε και μια φωτο να τα δουμε. Έγινε επεξεργασία 5 Ιανουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 6 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 6 Ιανουαρίου 2013 Αλλαγες 1 φορα στις 10 και κυκλοφορια εχω 1000 λιτρα -την ωρα ,το εξωτερικο φιλτρο και αλλα τοσα το εσωτερικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 7 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Άμα που λες ότι γίνονται άσπρα είναι η ελοντεα ντενσα, τότε αυτο γίνεται γιατί το excel την λιωνη...είναι να μη σου τύχει με αυτο(και μερικά ακόμα)...το ότι γίνεται άσπρο σημαίνει ότι το φυτό σιγά σιγά πεθαίνει...η βάζεις μπουκαλα λοιπόν co2 για αντικατάσταση του excel ή βγάζεις την ντενσα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικα εγω θα εκανα κατι για την αλγη που βλεπω στα χαλικια η οποια μαλλον ειναι κυανοβακτηριο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 7 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Τωρα που ειδα τις φωτος υποψιαζομαι και αλλον βασικο παραγοντα που επηρεαζει τα φυτα σου αρνητικα και δεν μας το ειπες καν απο την αρχη....η θερμοκρασια!!!! Καλα αγαπητε μου εχεις δισκους και τον παλευεις και για φυτεμενο; Ποση θερμοκρασια εχεις μεσα; Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 7 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Επίσης βγάλε μας και μια όσο πιο καλή και καθαρή φωτογραφία τα χαλίκια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 7 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Έλεος ρε 'σεις...όλοι κάτι βρήκαμε...άμα έχεις κυανο,είναι μάλλον απ το σοκ που έχουν πάθει τα φυτά σου απ το excel,έχει κόψει η ανάπτυξη τους και όλα σου τα θρεπτικά και τα λιπάσματα τα περνει το κυανο,κανε κάτι γρήγορα γιατί θα παλεύεις με τις αλγες σύντομα...συν το ότι αν Ινδός η ντενσα σου την έχει "ακούσει" απ το excel μπορεί να ανάβασης αμμωνία απ την αποσύνθεση της...φιλικά όλα αυτά και χωρίς να θέλω να σε τρομαξω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Έλεος ρε 'σεις...όλοι κάτι βρήκαμε...άμα έχεις κυανο,είναι μάλλον απ το σοκ που έχουν πάθει τα φυτά σου απ το excel,έχει κόψει η ανάπτυξη τους και όλα σου τα θρεπτικά και τα λιπάσματα τα περνει το κυανο,κανε κάτι γρήγορα γιατί θα παλεύεις με τις αλγες σύντομα...συν το ότι αν Ινδός η ντενσα σου την έχει "ακούσει" απ το excel μπορεί να ανάβασης αμμωνία απ την αποσύνθεση της...φιλικά όλα αυτά και χωρίς να θέλω να σε τρομαξω.... Αυτο που το διαβασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 7 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Θερμοκρασια εχω 28-28,5.Αλγες δεν εχω και τα χαλικια ειναι ετσι απο προηγουμενες φορες που ειχα αντιμετωπισει αλγη.Τωρα απλως ψιλοπρασσινιζουν απο το φως..Δηλαδη λετε να σταματησω το excel η οτι δεν ταιριαζει αυτο το φυτο στο ενυδρειο μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 7 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 7 Ιανουαρίου 2013 (edited) Το είχα πάθει εγω Κωστα όταν ξεκίνησα να φυτεβω και έβαζα excel...ειδικά με την ντενσα όταν άρχισε να ασπριζει άρχισαν οι αλγες να βγαίνουν και μέχρι να καταλάβω γιατί η ντενσα ασπρισε και γιατί έβγαιναν αλγες είχα γεμίσει...το έψαξε και λίγο και διαπίστωσα ότι όταν τα φυτά σοκαρονται πχ με το excel σταματούν να αναπτυσονται και τα θρεπτικά ποιος θα τα εκμεταλευτη;;η αλγες..όταν σταμάτησα δε το excel εκεί έγινε πανικός...παίζει ρόλο βέβαια οι δοσολογίες σε λιπάσματα,φυτομαζα κτλπ....το λέω επειδή μου έτυχε και όχι επειδή κάπου το διάβασα... Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Το είχα πάθει εγω Κωστα όταν ξεκίνησα να φυτεβω και έβαζαν excel...ειδικά με την ντενσα όταν άρχισε να ασπριζει άρχισαν οι αλγες να βγαίνουν και μέχρι να καταλάβω γιατί η ντενσα ασπρισε και γιατί έβγαιναν αλγες είχα γεμίσει...το έψαξε και λίγο και διαπίστωσα ότι όταν τα φυτά σοκαρονται πχ με το excel σταματούν να αναπτυσονται και τα θρεπτικά ποιος θα τα εκμεταλευτη;;η αλγες..όταν σταμάτησα δε το excel εκεί έγινε πανικός...παίζει ρόλο βέβαια οι δοσολογίες σε λιπάσματα,φυτομαζα κτλπ....το λέω επειδή μου έτυχε και όχι επειδή κάπου το διάβασα... Ναι αυτο δεν καταλαβαινω τι εχει να κανει με το κυανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 7 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Όταν δεν αναπτυσονται τα φυτά τότε δεν καταναλώνουν την ίδια ή και καθόλου ποσότητα λιπασμάτων, οπότε εκει είναι που έρχεται το κυανο και αναπτυσεται...ο φίλος απ ότι είδα στις φωτός δεν έχει δύσκολα φυτά και τα λιπάσματα που ρίχνει αν δεν καταναλωθουν το κυανο θα πάρει το πάνω χέρι,μου κάνει όμως εντύπωση γιατί εφόσον έχει δίσκους σημαίνει ότι κάνει συχνές αλλαγές(και ίσως μεγάλες λόγο λίτρων)νερού..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Το κυανο και ακθολου λιπασματα να μην ριχνεις αν βρει τις καταλληλες συνθικες θα ερθει.. Τα λιπσασματα δεν ειναι στους αρχικους παραγωντες που θα ερθει το κυανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 7 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 7 Ιανουαρίου 2013 (edited) Πόσο μάλλον άμα έχει τροφή...;-) Τεσπα το πήγαμε οφ τοπικ το θέμα...αυτές οι κουβέντες είναι να γίνονται με καφέ... Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος