myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Καλή χρονιά σε όλους! Έχω έναν μονομάχο σε 20 λίτρα και το φίλτρο μετά από ένα χρόνο δεν λειτουργεί σωστά. Έτσι σήμερα πήρα ένα άλλο. Θέλω να σας ρωτήσω πόσο καιρό πρέπει να τα χω ταυτόχρονα ώστε το νέο φίλτρο να αποκτήσει μικρόβια; (Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να βάλω στο νέο σφουγγάρι από το παλιό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Καλή χρονιά σε όλους! Έχω έναν μονομάχο σε 20 λίτρα και το φίλτρο μετά από ένα χρόνο δεν λειτουργεί σωστά. Έτσι σήμερα πήρα ένα άλλο. Θέλω να σας ρωτήσω πόσο καιρό πρέπει να τα χω ταυτόχρονα ώστε το νέο φίλτρο να αποκτήσει μικρόβια; (Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να βάλω στο νέο σφουγγάρι από το παλιό). Δεν κατάλαβα τι λες εδώ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το βιολογικό υλικό από το παλιό και να το τοποθετήσεις στο καινούριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αυτό που λες εννοούσα απλώς δεν ήξερα πως να το πω. Δεν θέλω να το κάνω έτσι, θέλω να αποκτήσει από μόνο του τα βακτήρια. Πόσες μέρες πρέπει να λειτουργούν μαζί και τα δυο φίλτρα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αν το μόνο βιολογικό υλικό είναι το σφουγγάρι τότε μου κάνει εντύπωση που δεν είχες πρόβλημα μέχρι στιγμής. Το άλλο που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι αν βάλεις 2 φίλτρα σε τόσο μικρό ενυδρείο , θα το κάνεις "πλυντήριο" και δεν θα αρέσει καθόλου στο μονομάχο σου. Αν πάλι είσαι σίγουρη για την κίνηση, εγώ θα το κρατούσα 2 εβδομάδες τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ο,τι έχει το φίλτρο είναι το βιολογικό υλικό μου. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να έχω. Δηλαδή τα δυο φίλτρα μπορούν να σκοτώσουν το ψάρι μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ο,τι έχει το φίλτρο είναι το βιολογικό υλικό μου. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να έχω. Δηλαδή τα δυο φίλτρα μπορούν να σκοτώσουν το ψάρι μου; Βιολογικό υλικό εννοώ κάποιο siporax ή substrat ή κάποιο άλλο υλικό στο οποίο υπάρχει αρκετή επιφάνεια για να αναπτυχθούν αποικίες. Και στο σφουγγάρι αναπτύσσονται αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να κρατήσει το φορτίο από μόνο του. Δεν είπα ότι μπορούν να σκοτώσουν το ψάρι σου, απλά όπως γνωρίζεις ο μονομάχος είναι ένα ψάρι που ζει σε νερά με χαμηλή ροή. Αν βάλεις μέσα 2 φίλτρα δεν θα αυξηθεί σημαντικά η ροή ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Αυτά τα βάζεις μέσα στο φίλτρο ή υπάρχουν έτσι κι αλλιώς;; Απ οτι έχω δει το φιλτρο μου έχει το σφουγγάρι και άνθρακα. Στο ένα φίλτρο έχω κλείσει τη ροή νερού Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - myrsine Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αν εχεις κλεισει την ροη του φιλτρου τοτε δεν κανεις δουλεια.Για να αποκτησεις βακτηρια στα υλικα του φιλτρου σου θα πρεπει να υπαρχει ροη.Καλο θα ηταν να βγαλεις τον ανθρακα απο μεσα και να αγορασεις καποιο απο τα υλικα που σου εγραψε πιο πανω ο Δημητρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Οκ. Αυτό θα κάνω τότε. Ευχαριστώ πολύ. Το υλικό αυτό κάθε πότε χρειάζεται ανταλλακτικά;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 4 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Το βιολογικο εννοείς ; Ποτέ χρειάζεται αλλαγή ; ίσως και ποτέ αν ειναι καλής ποιότητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Εγω τα δικα μου δεν τα εχω αλλα ποτε μεχρι τωρα,σχεδον 2 χρονια δηλαδη. Αν βρεις παρε sera siporax mini η αλλιως παρε eheim substract pro,επειδη φανταζομαι οτι το φιλτρο σου ειναι μικρα αυτα θα τα χωρεσει.Βγαλε τον ανθρακα απο μεσα και αν χρειαστει κοψε και λιγο απο το σφουγγαρι για να χωρεσει οσο το δυνατον περισσοτερο υλικο.Προσοχη ομως να μην το στουμπωσεις! Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Σ αυτό εδώ το φίλτρο θα χωρεσει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αυτο που εβαλες στη φωτογραφια δυστοιχος δεν σου κανει.Θα πρεπει να παρεις ενα φιλτρο που να εχει και καδο απο κατω για υλικα,αυτο δεν χωραει τιποτα και ουτα θα σου κρατησει βιολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Να ρωτήσω κάτι άλλο εγω...τη εννοείς εννοείς ότι δεν δουλεύει καλά το παλιό;;κάνει θόρυβο;;έχει χαμηλή ροή;;το σφουγγάρι το έχεις ξεπλυνη ποτέ(με νερό του ενυδρειου εννοητε);;;τη υλικά έχει το παλιό φιλτρο;;;; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.... Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 4 Ιανουαρίου 2013 To παλιό μου φίλτρο είναι αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Δεν δουλεύει το ακροφύσιο . Κάτι έχει μπουκώσει. Τον άνθρακα δεν τον έχω αλλάξει ποτέ. Το σφουγγάρι του το χω καθαρίσει δυο φορές. Επίσης κανει έναν περίεργο θόρυβο και έχει ενα τρεμουλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αυτό είναι για 100 λίτρα λέει επάνω βρε!πος την εκλεισες την ροή του εφόσον δεν έχει ρυθμιστεί;;;επίσης εμένα κάνει σαν τρένο ώρες ώρες.....Η hailea έχει ένα που είναι το μισό και έχει ρυθμιστεί ροής επάνω...αυτό σου κανει στάνταρ,κόβεις λίγο το σφουγγάρι, πετάς τον άνθρακα που έχει μέσα και βάζεις μίνι σιποραξ ή σαμπστρακτ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 4 Ιανουαρίου 2013 είναι κι αυτά τα παλιά μικρά φίλτρα της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη.... χάλασε ένα παρόμοιο στο ενυδρειάκι της κοπέλας μου και τρέχαμε... αν δεν είναι κάποιας αξιόπιστης εταιρείας μπορεί να σου χαλάσει ακόμα και στις καλύτερες συνθήκες χρήσης.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Παρε ενα σαν το παλιο σου αλλα πιο μικρο,αν δεν εχει ρυθμιστη ροης γυρνα το σπρει μπαρ να χτυπαει το τζαμι. ΥΓ Το φιλτρο μπορεις να το αποσυναρμολογισεις και να καθαρισεις τα παντα και καινουριο να παρεις παλι θα χρειαστει να το κανεις αυτο καποια στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Internal Filter BT200. Το ξέρω ότι είναι πάνω από 20 λίτρα αλλά το είχε ήδη το ενυδρείο, δεν το αγόρασα εξτρα. Η ροή έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ελάχιστα , οπότε το βύθισα τελείως κι έτσι δεν επηρεάζει την επιφάνεια. Αρα να βάλω σ αυτό το βιολογικό υλικό ε; Ωραία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ραστα είναι για 100 λίτρα(από ότι λέει το φυλαδιο του), σκέψου τη έχει να γίνει σε 20 λίτρα όπου και αν το γυρίσει(το έχω σε 60 και γίνεται πάρτυ!!!)και αυτό δεν έχει ρύθμιση ροής,έχω το πιο μικρό επίσης και έχει ρυθμιστή και πολύ καλό κεδακι και είναι πιο συμπαθητικο...πάρε το πιο μικρό μοντέλο της σειράς...άμα δεν μπορείς να το βρεις πες μου να στο στείλω σε λινκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Internal Filter BT200. Το ξέρω ότι είναι πάνω από 20 λίτρα αλλά το είχε ήδη το ενυδρείο, δεν το αγόρασα εξτρα. Η ροή έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ελάχιστα , οπότε το βύθισα τελείως κι έτσι δεν επηρεάζει την επιφάνεια. Αρα να βάλω σ αυτό το βιολογικό υλικό ε; Ωραία! Ωπα περιμενε!Θα το καθαρισεις το φιλτρο να υπαρχει ροη και να δουλευει σωστα.Αν ειναι δυνατη θα κανεις αυτο που σου γραφω πιο πανω.Το σπρει μπαρ πρεπει να σου κανει λιγο αναταραξη στην επιφανεια οπωτε μη το βυθησεις τελειως μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Υγ το bt200 δεν είναι αυτο της φωτογραφίας...αυτο της φωτογραφίας είναι το bt1200... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ραστα είναι για 100 λίτρα(από ότι λέει το φυλαδιο του), σκέψου τη έχει να γίνει σε 20 λίτρα όπου και αν το γυρίσει(το έχω σε 60 και γίνεται πάρτυ!!!)και αυτό δεν έχει ρύθμιση ροής,έχω το πιο μικρό επίσης και έχει ρυθμιστή και πολύ καλό κεδακι και είναι πιο συμπαθητικο...πάρε το πιο μικρό μοντέλο της σειράς...άμα δεν μπορείς να το βρεις πες μου να στο στείλω σε λινκ... Ετοτε να κανει αυτο που λες,δεν καταλαβα οτι ειναι τοσο δυνατο. Φιλη,παρε καλητερα το πιο μικρο,γιατι μ αυτο θα γινετε πλυντηριο και οι μονομαχοι δεν αγαπουν την μεγαλη ροη,ασε που μπορει να εχεις και προβληματα φιν ροτ μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 4 Ιανουαρίου 2013 Author #25 Share 4 Ιανουαρίου 2013 bt200 εβαλα στην αναζητηση και μου βγαλε αυτο. δεν το εψαξα παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος