Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Κάποτε ειχα διαβαση για το "πειραμα της Φιλαδελδιας", ενα πειραμα σε ενα πολεμικό πλοίο που δεν πηγε καλα ενω μαρτυρίες λενε οτι εξαφανίστηκε για αρκετή ωρα... Σκοπός αυτής της εισαγωγής ειναι να ρωτησω και να ξεκινησω ενα 30 λιτρο φυτεμενο που θα φιλοξενήσει γαριδες και σαλιγκαραρια...το πειραμα ειναι ομως με led... Λογο οικονομικης καταστασης πρεπει να διάλυση καποια ενυδρεια μου(σνιφ σνιφ)...και τελικα θα διάλυση το πικο ρηφ μου και το καβουραδικο...ζωντανά και κοραλια βρήκαν καινουργειο σπιτι...μου μενη λοιπον το led 10 βατ που ειναι ακτινικο στα 10.000-12.000κελβιν με 530-570nm royal blue.... Εχω ακούσει οτι το μπλε χρωμα βοηθαει στην φωτοσυνθεση,υποστρωμα θα βαλω της τετρα με χαλικακι 1-3 χιλιοστά,co2 θα τραβηξω απ την μπουκαλα μου και κλαδεματα απο τι μεγαλο μου ενυδρειο.... Ζηταω γνωμες και συμβουλες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Εχω ακούσει οτι το μπλε χρωμα βοηθαει στην φωτοσυνθεση,υποστρωμα θα βαλω της τετρα με χαλικακι 1-3 χιλιοστά,co2 θα τραβηξω απ την μπουκαλα μου και κλαδεματα απο τι μεγαλο μου ενυδρειο.... Ζηταω γνωμες και συμβουλες..... αυτο που ακουσες ειναι μονο για θαλασσινο.στο γλυκο ειναι εντελως ακαταλληλο και θα σε πνιξει σε πολλα ειδη αλγης.!!!!! προσοχη λοιπον.οχι αποχρωση του μπλε στο γλυκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Δεν αντιλεγω αλλα ρωταω γιατι;;το φασμα του μπλε και του Κοκκινου δεν ειναι αυτα που χρειάζονται τα φυτα;;; Αποφάσισα με την εν λογο κινηση μου να αφοσιωθω πιο πολυ στα φυτεμενα και να ειμαστε καλα και εχω χρονια μπροστα μου να ξαναπεσω στην αλμυρά...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 4 Ιανουαρίου 2013 θερμα κελβιν θελουν τα φυτα.ξεκινωντας απο κοκκινο,λιγο κιτρινο,και λευκο.οσο ανεβαινεις σε κελβιν τοσο μπλεδιζει. οι καλες λευκες λαμπες για φυτα εχουν μεσα τους οσο παταει το μυρμυγκακι μπλε(για να σε καλυψουν γιατι δειχνεις μανιακος του μπλε.... ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Με αυτα τα χρωματα των led μονο αλγες μπορεις να καλλιεργησεις στο γλυκο νερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Χχμμμμ...μαλιστα!!οποτε τελικα μαλλον θα εξαφανιστη το "πλοίο" αμα το βαλω το λεντ....θα παρω τοτε ενα κοκκινο στα 560νμ και λευκο στα 7.000κελβιν...τι λετε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 4 Ιανουαρίου 2013 λεω πως θα κανεις την καλυτερη δουλεια καλο μας εντομο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει λεντ αν και πολυ θα το ηθελα.Πιστευω οτι μονο αυτοι που το εχουν δοκιμασει σε φυτεμενο μπορουν να σου πουν με ασφαλεια οτι σου κανει η οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Κωστα Α ευχαριστω αλλα θελω να μεταφέρω την εμπειρια μου εδω στο φορουμ γιατι και ο Χρηστος ψάχνεται και ολοι μας και προσωπικα πιστευω οτι ειμαστε καλητεροι απ τα Αμερικανακια σε κατι τετοια.... Κωστα Β δεν ψαχνω έτοιμες λυσης, ψαχνω να πειραματιστω για τους παραπανω λογους...οι γνωσης και των δυο(αλλα και των υπολοίπων φυτεμενο-ψαρο καμενους) θα ειναι πολυ χρησημες οποτε!! Η σωστη ερωτησει νομιζω ειναι αυτη: με γνωμωνα οτι θα μπορει καποιος να κρατήσει "δυσκολα" φυτα, τη κελβιν και ποσα λουμεν χρειαζομαστε ανα λιτρο.... Αναλογα με αυτα θα μπει/μπουν τα κατάληλα λεντ ( 1-3-10-20 βατ)..... Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ξερεις οτι για να κρατησεις δυσκολα φυτα δεν φτανει μονο ο φωτισμος αλλα και το co2,το υπστρωμα και η λιπανση. Για λεντ δεν μπορω να σου απαντησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 4 Ιανουαρίου 2013 λοιπον πολλες επιλογες πχ στο οτι πιο δυνατο που ειναι τα μεταλλα,δεν υπαρχουν.ολες οι εταιρειες εναν κωδικο βγαζουν στα κελβιν για φυτεμενο.παντα για μεταλλου λαμπες μιλαω που τις ξερω απεξω τοσα χρονια. και αυτος ειναι οι 6000κ.πες το ασπροκιτρινο,η κιτρινοασπρο στα ματια μας.οπτικα η αληθεια ειναι πως δεν ενθουσιαζεσαι,αλλα και το χερι σου ν αβαλεις θα φυτρωσει...χεχεχε φανταζομαι πως αντιστοιχα θα παιξεις στα λεντ.αυτο στο λεω με καθε επιφυλαξη καθως και εγω τωρα στο αλατι πρωτη φορα ηρθα τοσο κοντα τους(λεντ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ραστα ειπα οτι υποστρωμα θα βαλω της τετρα(κομπλιτ) και απο πανω ψιλο χαλικι, θα τραβηξω απο την μπουκαλα μου co2 και λυπάμαι θα εχω ολοι την σειρα της seachem σε εβδομαδιαίο προγραμμα.... Κλαζ 6.000 κελβιν λοιπον ξεκιναω να ψαχνω και οταν το δουν το θεμα κι αλλοι θα ληφθούν υποψιν οι γνωμες τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 8 Ιανουαρίου 2013 (edited) Λοιπον το ενυδρειο στηθηκε, για υποστρωμα εβαλα Tetra Complete και απο πανω χαλικι 1-3mm, 2 ριζες μοπανι για το τοπιο και για να κρυψουν οτι μπορουν.... τωρα ειμαι στην φαση της επιλογης των λεντ και να τα παραγκηλω.... σκευτωμαι για 3 λεντ 10 βατ εκαστος....θα τοποθετηθουν απο μπροστα(οθονη ενυδρειου) προς τα πισω...λεω λοιπον για ενα cool white στα 6000-6500 κελβιν 800-900 λουμεν, ενα κοκκινο στα 620nm 300-500 λουμεν και τελος και πισω ενα warm white στα 3000-3500 κελβιν 800-900 λουμεν.... πως τα βλεπεται??? τα λινκ για τα λεντ ειναι εδω: http://www.ebay.com/itm/321045381080 http://www.ebay.com/itm/221169400530 http://www.ebay.com/itm/221169390228 Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Να ξεραμε και απο λεντ να σου απαντουσαμε πως τα βλεπουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 8 Ιανουαρίου 2013 (edited) Νομιζω πως μεσα στο γουωρμ φασμα υπαρχει το κοκκινο.δεν ξερω το κοκκινο του λεντ κατα ποσο θαβπιασει το σωστο φασμα η θα σου φερει προβληματα αλγων.. Mobile klaz speaking... Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2013 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 8 Ιανουαρίου 2013 klaz το σκευτηκα και εγω αυτο και ψαχνωντας στο ebay παρατηρησα οτι εχα πακετα λεντ ιδιου τυπο κα λεγανε οτι ειναι για φυτα,μπεικα στα τεχνικα χαρακτηριστηκα και ολα τα κοκκινα που ελεγαν οτι ειναι για φυτα παιζαναι σε αυτα τα λουμεν και nm...τωρα τη να πω...πειραμα ειναι για να εχουμε ολοι μια ιδεα πανω στα λεντ οσο αναφορα στο γλυκο....το λεντ που εχω στο ρηφ ειναι ιδιου τυπου μνο που ειναι μπλε-ακτινικο.....τπτ παραπανω.... Ραστα εδω προσπαθω να παιξω με κανονες λουμεν/λιτρο και κελβιν...το καλο μετα λεντ ειναι οτι δεν παιζει με τα βατ αλλα με λουμεν/κελβιν....εκει ειναι που εχουν τα υπερ τους...λιγα βατ,μικρος μεγεθος,πολλες ωρες λειτουργιας,ευκολη τοποθετησει....τωρα με νει μονο το κρας τεστ οσο αναφορα την αναπτυξει..... B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Ναι τα ξερω αυτα φιλε Αγγελε,δεν εννοουσα αυτο με το παραπανω ποστ μου..οσο για την ευκολη τοποθετηση αν εισαι ασχετος με ηλεκτρονικα δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολη..και μιλαω για να φτιαξεις φωτηστικο,οχι να αγορασεις ετοιμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Νομιζω πως μεσα στο γουωρμ φασμα υπαρχει το κοκκινο.δεν ξερω το κοκκινο του λεντ κατα ποσο θαβπιασει το σωστο φασμα η θα σου φερει προβληματα αλγων.. Mobile klaz speaking... βασικα το warm το διαλεξα για να σπαει το κοκκινο γιατι ειναι καθαρα κοκκινο...τερμα κοκκινο...οποτε να σπαει λιγο αλλιως φοβαμαι μηπως φαινεται σαν οικος ανοχης.....και επισης να αυξησω τα λουμενς...νομιζω οτι η χρυση τομη στα λεντ πρεπει να ειναι τα λουμενς σε συνδυασμο με τα κελβιν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Ιανουαρίου 2013 Author #19 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Ναι τα ξερω αυτα φιλε Αγγελε,δεν εννοουσα αυτο με το παραπανω ποστ μου..οσο για την ευκολη τοποθετηση αν εισαι ασχετος με ηλεκτρονικα δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολη..και μιλαω για να φτιαξεις φωτηστικο,οχι να αγορασεις ετοιμο.. ειναι πανευκολο Κωστα....κολας 2 καλωδια στο λεντ +/-,τα συνδεεις στον οδηγο,βαζεις μια μπριζα στον οδηγο...και ετοιμο...απλα πρεπει να το στερεωσης καπου ή να το κρεμασης.... θα εχω φωτος οταν τα μονταρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Κατι εχω ακουσει για ψυχτρες...διαβασε εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 8 Ιανουαρίου 2013 (edited) ναι και ψυχτρες θελεις, αλλα αναλογα τη θα κανεις...αυτες ψαχνω τωρα....την ψυχτρα ας πουμε (σε 1βατα/3βατα λεντ)μπορεις να την κρεμασει απο πανω...η την ακουμπας στο καπακι(αναλογα παντα την περιπτωση)κανεις τρυπες και ετοιμος...τωρα πχ ψαχνω για ψυχτρα για να τα βαλω στην ιδια...αλλα μαλλον παω για ατομικες..... απο αυτο το θεμα θελησα να πειραματιστω και να μοιραστω εκει οτι μαθω και οτι παρατηρισω....αλλιωε θα εβαζα 2 φθοριου και θα τελειωνε η υποθεση :P Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Ειδες που σου λεω οτι δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα για εναν ασχετο με ηλεκτρονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 8 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 8 Ιανουαρίου 2013 και εγω επιμενω γιατι και εγω μεχρι να φτιαξω το πρωτο το εβλεπα σαν πυρηνικη φυσικη(ουτε η λεξη δεν ξερω πως γραφεται)...αλλα ηταν αστειο....το λεντ σκεψου οτι ειναι λιγο πιο μικρο απο το καπακι ενος ζιπο αναπτυρα και η ψυχτρα ενα κυκλος με διαμετρο 10 ποντους.....ο οδηγος εχει επανω +/- και φαση/ουδετερω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος