mixalis-veroia 4 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Παντα μου αρεσε το υδατινο στοιχειο και παντα ζηλευα τις γυαλες και τα ψαρια που εβλεπα κατα καιρους σε φιλους και pet shop ωσπου πηρα την αποφαση να ασχοληθω και εγω. Επειδη εχω καφετερια και ειμαι διαρκως σε αυτη ολη μερα αποφασισα να στησω το πρωτο μου ενυδρειο σε αυτην μιας και θα μπορω να τα χαιρομαι ολη μερα!!! Ξεκινησα βεβαια απο τα πολυ βαθεια μιας και ο ενυδρειο που εχω ειναι 500 lt !!! Παντα ειχα μεγαλη αγαπη για τα KOI και αρχικα ειπα να ξεκινησω με αυτα μιας και τα Lt επαρκουσαν. Τα στοιχεια του ενυδρειου μου ειναι... Γενική κατηγορία ενυδρείου (άλλη κατηγορία υποθετω !!!) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (155x55x77): Συνολικά Λίτρα:500 Οργανισμοί Φυτά: Προσπαθησα με αληθινα οπως Anubia και ενα αλλο που ουτε αυτος που μου το πουλησε ηξερε το ονομα του , αλλα ματαια... απλα επιπλεουν στην επιφανεια... Ψάρια: 1 Pterygoplichthys (Glyptoperichthys) gibbiceps 2 Cryptoheros nigrofasciatus τα οποια μοθ εβγαλαν και αυτα γεννα και προλαβα και τα ξεχωρισα σε ενα μικροτερο ενυδρειο 30Ll μαζι με τουλαχιστον 40 μικρα... αυτο που καταλαβα για τις κιχλιδες ειναι πως μπορεις να τις εχεις και αν τις χαιρεσαι αλλα να ειναι μοναχες τους... 1 Oscar (Ο Μητσος) 2 Koi (λευκο με κοκκινη σελα και ενα παρδαλο μαυρο-πορτοκαλι-λευκο) 1 Sae 1 Gyrinocheilus aymonieri Golden 3 Κλασικα χρυσοψαρα 2 Gourami (dwarf και dwarf neon) Διακοσμητικά υλικά Φόντο:κενο... θελω σε καποια στιγμη να ασχοληθω για τρισδιαστατη πλατη αλλα θελει χρονο... Πέτρες:διαφορες απο ποταμι...πλυμενες και βρασμενες. Ξύλα: 1 ριζα Magrove Άλλα διακοσμητικά : ψευτικα φυτα , ενα ναυαγιο Υπόστρωμα: Βυθός: ψιλο χαλικι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 λαμπες (λευκη και ροζ) Διάρκεια φωτισμού: 12 ωρες ημερισιως 8 και με τις 2 και υπολοιπες μονο με ροζ Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: FLUVAL FX5 Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης BOYU 150 Λίπανση: Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: αεραντλια OPTIMA με 2 αεροπετρες Διατροφή: μικτες για ολα τα ψαρακια... Tropical green algae wafers Tropical cichlid and arowana (για oscar) DAJANA gold flakes AQUARIUM MUNSTER Dr. Bassleer Biofish Food (forte L) Χυμα τροφη για τα ΚΟΙ Παράμετροι pH: 7-7.5 Γενική σκληρότητα (GH): 150 (περιπου) Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 200 (περιπου) Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 160 (περιπου) Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 24-25 Συντήρηση Αλλαγές νερού: Αλλαγη νερου 2 το μηνα το 50-60% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: SERA aquatan βελτιωτικο νερου , tester νερου API 5 IN 1 Άλλες ρουτίνες συντήρησης: καθαρισμος φιλτρου μια φορα το 2μηνο Τωρα περναμε στα ψαρακια που εκει εχει χαθει η μπαλα... ξεκινασα πριν 6 και κατι μηνες για πρωτη φορα και αρχικα εβαλα 3 απλα χρυσοψαρα γιατι μου ειπαν πως το νερο και το περιβαλλον θελει στρωσιμο... κατι που δεν νομιζω να ισχυε γιατι το φιλτρο ηταν απο δευτερο χερι οποτε το υλικο του ηταν ηδη στρωμενο. επειτα απο λιγο καιρο πηρα το πρωτο μου KOI και εκει αρχισα να γουσταρω και να θελω καθε μερα να περνω και κατι καινουριο... σε αυτα που διαβαζα αργοτερα εβλεπα πως πολλα ηδη δεν μπορουσαν να συμβιωσουν με καποια αλλα αλλα για καποια ψαρακια δυστυχως το εμαθα πολυ αργα πχ. ειχα παρει guppy ... εβγαλα και γεννα αλλα οπως προειπα εγιναν αφαντα... γιατι πολυ απλα ειχα κανει λαθος επιλογη ψαριων. περασε ο καιρος και αρχισα με το διαβασμα κατι να μαθαινω... οποτε σημερα μετα απο 6 και κατι μηνες το ενυδρειο ειναι πλεον σταθερο και απωλειες πλεον δεν υπαρχουν αν και θα δειτε παρακατω πως καποια ειδη δεν κολανε με καποια αλλα... Χαμος θα μου πειτε και ομως αυτα συνηπαρχουν εδω και πολλους μηνες... προσπαθησα να βαλω και αληθινα φυτα αλλα ματαια!!! τα ΚΟΙ καταλαβα πως ξεριζωνουν τα παντα!!! αυτα απο μενα ... ερχονται συντομα και φωτογραφιες. Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - mixalis-veroia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Χωρις να δω ακομη το ενυδρειο σου και απο αυτα που διαβαζω τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα μεταξυ τους.Εχεις μπλεξει ψαρια κρυου νερου με τροπικα.Κατι θα πρεπει να κανεις συντομα με αυτο γιατι θα εχεις προβληματα στο μελλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Μιχάλη , έχεις λίτρα για να φτιάξεις κάτι πολύ ωραίο που θα μπορείς να το χαρείς. Όπως σου αναφέρει ο Rasta από πάνω , έχεις ξεκινήσει με λάθος επιλογές. Αν κάνεις κάτι για αυτό και το πας βήμα βήμα με τη βοήθεια των παιδιών από εδώ , θα κάνεις φοβερό ενυδρείο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνώ κι εγώ! Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τα χρυσόψαρα (ή να κρατήσεις μόνο αυτά, καθώς υπάρχουν πανέμορφα ενυδρεία κρύου νερού με "πρόσφατο" αυτό του συντονιστή Ebenou http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81586 για να πάρεις μια γεύση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Χωρίς να απογοητεύσουμε το φίλο. Θεωρώ ότι σίγουρα πρέπει να φύγουν τα Κοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 4 Ιανουαρίου 2013 Author #6 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Σιγουρα εχετε απολυτο δικιο! αλλα τωρα τι να κανω? αντε και να τα χωρισω τα ψαρια...ομως που να τα παω? αλλο ενυδρειο δεν εχω.. και για να τα ξαναπουλησω σε pet shop δεν ξερω αν γινετε... μισο να ανεβασω και φωτογραφιες και το συζηταμε.. ps. ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ χαχαχα μην με πληγωνεται!!!! Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - mixalis-veroia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Μπορεις να βαλεις μια αγγελια εδω και να τα χαρισεις/πουλησεις σε καποιον που εχει το καταλληλο ενυδρειο η λιμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Σιγουρα εχετε απολυτο δικιο! αλλα τωρα τι να κανω? αντε και να τα χωρισω τα ψαρια...ομως που να τα παω? αλλο ενυδρειο δεν εχω.. και για να τα ξαναπουλησω σε pet shop δεν ξερω αν γινετε... μισο να ανεβασω και φωτογραφιες και το συζηταμε.. ps. ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ χαχαχα μην με πληγωνεται!!!! Ετοιμάσου να σου διώξουμε όλα τα ψάρια !!!! Αν θέλεις να κάνεις ενυδρείο που να μπορείς να το χαίρεσαι και εσύ και τα ζωντανά σου, θα καταλάβεις ότι έχεις έρθει στο σωστό μέρος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 4 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αρχικα ξεκινησε καπως ετσι.... και στην συνεχεια εχουμε αυτο το αποτελεσμα... που για την ωρα εχουμε ηρεμια στο περιβαλλον... και απο εδω η αρσενικη κιχλιδα μαζι με καποια μικρα που πλεον ειναι σε ξεχωριστο ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 4 Ιανουαρίου 2013 Author #10 Share 4 Ιανουαρίου 2013 λοιπον αυτα για την ωρα...πρεπει να την κανω , μιλαμε εννοειτε αργοτερα... ευχαριστω εκ των προτερων για το ενδιαφερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 4 Ιανουαρίου 2013 πατριωτακι ωραια λιτρα, ωραιες διαστασεις αλλα δυστυχως ακαταλληλα(οχι ολα) και ασύμβατα ψαρια! αν εχεις ορεξη για κατι καλο, για να γουσταρεις και εσυ αλλα και τα ψαρια, τοτε φιλε μου σου προτεινω να ριξεις μια ματια στα θεματικα του γλυκου νερου(προτίμησε αμερικη και αφρικη κατα την γνωμη μου) και να παρεις μια ιδεα απο τα πολυ ομορφα και μεγαλα ενυδρεια του φορουμ! ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα αναθεωρισεις την αποψη σου για ενα ωραιο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Επειδη τα ΚΟΙ και τον Οκαρ δεν θα ηθελα να τα δωσω με τπτ θα ηθελα να μου πειτε σε ποιο σταδιο θα αρχιζαν τα προβληματα? γιατι οπως σας ειχα πει μεχρι στιγμης ολα πανε πολυ καλα...κανενα προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Άποψή μου είναι ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα Μιχάλη. Τα ψάρια θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες για να ζήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Άποψή μου είναι ότι ήδη υπάρχει πρόβλημα Μιχάλη. Τα ψάρια θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες για να ζήσουν. ποιο συγκεκριμενα... τι εννοεις? τι συνθηκες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 7 Ιανουαρίου 2013 ποιο συγκεκριμενα... τι εννοεις? τι συνθηκες? Oscar και KOI Δεν βρήκα άρθρο εδώ και παραθέτω της wikipedia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Απο οσα εχω διαβασει και εγω οι θερμοκρασια και το PH ειναι ομοια και για τα 2. Τωρα η τροφη ειναι μονο που διαφερει και σε αυτο ακομα δεν ειδα προβλημα...το καθενα τρωει την δικια του. Ειναι και τα 2 ειρηνικα ψαρια και επιθεσεις μεχρι στιγμης δεν υπηρχαν... Τα ΚΟΙ 90% ζουν στο κατω μερος του ενυδρειου και ανακατευουν διαρκως το βυθο ενω το ΟΣΚΑΡ ζει σχεδον σε ολο το ενυδρειο... Μικρα ψαρια που μπορουν να φαγωθουν απο τον Οσκαρ πλεον δεν υπαρχουν και να υπηρχαν δεν ειναι στην φυση του να τρωει ψαρια , αν γινει κατι τετοιο θα ειναι απο καθαρα ατυχια επειδη μπορεσε και μονο να χωρεσει στο στομα του. Αυτα τα λεω επειδη τα παρατηρω καθημερινα και βλεπω την συμπεριφορα τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου,τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα εχεις μπλεξει τροπικα και κρυου νερου,ασε ποθ τα Κοι ειναι για λιμνες και οχι για ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 7 Ιανουαρίου 2013 το γνωριζω αυτο για τις λιμνες γιαυτο και δεν πηρα πολλα ΚΟΙ... πιστευω πως για την ωρα τα 2 ειναι καλα... αν δω πως εχω προβλημα με το μεγεθος τοτε αλλαζει... τι να κανω που τα λατρευω... και λιμνη δεν εχω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Δεν εχει σημασια ποσα εχεις,1,2 η 5,σημασια εχει οτι ειναι ακαταλληλα για ενυδρειο. Και εγω λατρευω τους λευκους καρχαριες αλλα δεν τους βαζω στο ενυδρειο μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow_1 7 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου τα ΚΟΙ γίνονται τέρατα και είναι μόνο για λίμνες. Τα Oscar τρώνε πολύ και όσο και να τα ταίζεις ότι χωράει το στόμα τους θα το φάνε (τροφή είναι, ψάρι είναι δεν έχουν θέμα). Τα ΚΟΙ πρέπει να φύγουν. Το Oscar μπορείς να το κρατήσεις αλλά όχι με αυτά τα ψαράκια που έχεις μέσα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Για να πω την αληθεια εξ αρχης ηθελα να το κανω φυτεμενο ενυδρειο αλλα επειδη ειμαι λιγο βιαστικος λογω μαγαζιου το αφησα... τωρα για να γινει αυτο το βλεπω πολυ μεγαλο μπελα... δλδ πρεπει να τα βγαλω οοοοοολα παλι και ξανα απο την αρχη... αν ειναι να βγαλω τα ΚΟΙ θα το κανω μονο για να το κανω φυτεμενο...ειναι δυσκολο? θα τα καταφερω? γιατι οπως σας ειπα ειναι σε μαγαζι και δεν ξερω αν θα εχω το χρονο για περιποιηση ... αυτα που εχω διαβασει μεχρι στιγμης για τα φυτεμενα με εχουν τρομαξει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Αντε Μιχαλη, φτιαξε και μια λιμνη να γουσταρεις και τα δυο αγαπημενα σου ψαρια. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=19211&hl=yannosava&st=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Υπαρχουν ευκολα φυτα που δεν θελουν τρελα πραγματα.Φωτισμο να εχεις,αλλαγες νερου τακτικες και ενα γενικο λιπασματακι. Ξεκινα να φτιαξεις την ψαροσυνθεση σωστα και τα υπολοιπα θα τα βρουμε σιγα σιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 7 Ιανουαρίου 2013 Author #24 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Υπαρχουν ευκολα φυτα που δεν θελουν τρελα πραγματα.Φωτισμο να εχεις,αλλαγες νερου τακτικες και ενα γενικο λιπασματακι. Ξεκινα να φτιαξεις την ψαροσυνθεση σωστα και τα υπολοιπα θα τα βρουμε σιγα σιγα. Σιγουρα μπορει να γινει με την βοηθεια σας αλλα πρωτα πρεπει να δω τι θα κανω με τα ΚΟΙ (τα λυπαμαι να τα δωσω για πενταροδεκαρες πισω ... 6 μηνες τα εχω και τα προσεχω...) ... πρεπει να αδειασει ολο το ενυδρειο...να στηθει για φυτοενυδρειο και να μπουν μετα τα ψαρια... ετσι δεν ειναι? Αντε Μιχαλη, φτιαξε και μια λιμνη να γουσταρεις και τα δυο αγαπημενα σου ψαρια. http://www.aquazone....=yannosava&st=0 Πιστεψε με Rik πως αν ειχα εστω το μισο χωρο απο το δικο σου θα εκανα λιμνη!!!! εχω δλδ... και ετοιμη... (εχω γριβαδια ιταλικα μεσα) αλλα ειναι σε μερος που το βλεπω σπανια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 15 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 15 Ιανουαρίου 2013 αδερφε εχεις πολυ καλά λιτρα, πολύ καλο φίλτρο και εχεις σοβαρο θεμα με την ψαροσυνθεση και τη διακοσμηση σου. όλοι οσοι ειμαστε εδω αντε το 90% ξεκινησαμε με ψαρια ασυμβατα μεταξυ τους και με διακοσμηση σκαφανδρα και αρχαία και πλαστικα φυτα. όλοι πιστεψε με να σε προστατεψουν θελουν να μην κανεις τα ιδια λαθη που καναμε και εμεις. πρωτα πρωτα πρεπει να βρεις το ειδος ψαριου που σου αρεσει (εκτος κοι ) . τα κοι ειναι κρυου νερου και αν τα αγαπας οπως λες θα σου προτεινα να τα δωσεις σε καποιον που εχει λιμνη ( χαρισμα - πουλημα) για να εχουν και καλη ζωη.απο εκει και περα θελεις να κανεις ενυδρειο με αμερικανες κιχλιδες? θες να κανεις αφρικανικο? θες να κανεις κοινωνικό? δες τι σου αρεσει περισσοτερο και κανε ενα ομορφο βιοτοπο. ουτε τα φυτα ειναι δυσκολα. διαλεγεις ευκολα φυτα και με το φωτισμο που εχεις οπως ειδα και μια ροζ λαμπα (sylvania θα ειναι λογικα) μια χαρα θα πανε . απλα βγαλε άμεσα τα κοι απο μεσα και τα χρυσοψαρα. καλη συνεχεια να εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος