sablogic 4 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος στον χώρο του ενυδρείου. Το έχω στήσει από τον Ιούλιο που μας πέρασε. Μέχρι στιγμής τα πάω καλά… δεν είχα απώλειες. Το ενυδρείο μου είναι 90 λίτρα με εσωτερικό φίλτρο και θερμοκρασία στους 25 βαθμούς. Μια απλή λάμπα και μια για φυτά σαν φωτισμό. Έχω μέσα από φυτά μια ανούμπια και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι την ονομασία του. Τα ψαράκια του ενυδρείου μου είναι 7 γκάπη, 2 ζεμπράκια , ένα πλακόστομο, μια γαρίδα, και 2 γατόψαρα. Έχει 5 μέρες που το ζεμπράκι που σας δείχνω στην φωτογραφία, εμφάνισε την πληγή που φαίνεται στην φωτογραφία. Έχει κανένας σας αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Παρακαλώ είμαι έτοιμος να δεχτώ κάθε υπόδειξη από εσάς, για το πλήθος και τα είδη των ψαριών που έχω στο ενυδρείο. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Σε πρώτη φάση μπορώ να σου πω, ότι η σύνθεση που έχεις κάνει δεν είναι σωστή. Τα ψάρια που έχεις δεν ταιριάζουν. Η φωτογραφία για κάποιο λόγο δεν μπήκε. Επίσης αν μπορείς κάνε έναν κόπο και συμπλήρωσε τη φόρμα για να σε βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια Link to comment Share on other sites More sharing options...
sablogic 4 Ιανουαρίου 2013 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αυτή είναι η φωτογραφία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 90 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 6 Μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός): Τα ανέφερα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): μία φορά την μέρα, αλλαγές νερου ανα 20 περίπου μέρες, καθάρισμα φίλτου ια φορά το μήνα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: οχι -Strips:ναι -Ηλεκτρονικά:οχι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Ζεμπράκι - Ιστορικό Ψαριού: ήταν καλά μέχρι πριν 5 μέρες. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): έχει γίνει φουσκώσει η κοιλιά του και έβγαλε σαν έλκος στην μία του πλεύρα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Δεν υπάρχει ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: τπτ -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sablogic 4 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Τις μετρήσεις του νέρου δεν τις έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Απ ότι βλέπω είναι απο τα μεταλαγμένα !!! Εχει σκιστεί το δέρμα του ; Βάλε μας άλλη μία φωτογραφία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sablogic 5 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Ναι το δέρμα του έχει ανοίξει και άρχισε να διαχωρίζεται η κοιλιά από το σώμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sablogic 5 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Αυτή πρέπει να κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Εχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε μονομαχίνα που σκίστηκε το δέρμα της απο τα πολλά αυγα που είχε μέσα της και μετα απο άτσαλο χτύπημα απο τον αρσενικό . Φυσικά χάθηκε το ψαράκι , δεν κατάφερα να του κάνω κάτι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Αν και η κατάσταση του ψαριού είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο εγώ θα επιχειρούσα μια θεραπεία ως ύστατη προσπάθεια με baktopur σε ενυδρείο καραντίνας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος