Jump to content

Αγγελόψαρα Σε Νέο Ενυδρείο!

Recommended Posts

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο δικό μου , όταν γέννησε η πρώτη για πρώτη φορά έκανα αλλαγή μετά από 4-5 ημέρες. Αν θέλεις να είσαι ήσυχος τρέναρέ το και εσύ 2-3 ημέρες.

Αν η θερμοκρασία του νερού αλλαγής είναι ίδια με αυτή του ενυδρείου και το νερό είναι αποχλωριωμένο, δεν έχει να φοβηθείς κάτι.

Μπορείς επίσης να σκεφτείς ότι τα μικρά θέλουν αρκετή ενέργεια τώρα που είναι "μωρά" για να αναπτυχθούν σωστά. Με την αύξηση της τροφής δεν θα έχεις και κάποια αύξηση στους ρύπους ; ;)

φυσικά και θα έχει περισσότερους ρύπους! τα τάισα πριν 1 ωρίτσα που γεννήθηκαν! να ξαναταίσω λες πριν κοιμηθώ σε κάνα 2 ωρο η αυριο?

Κάτι ακόμη! Ταίζω τροφή σε σκόνη 4-5 φορές τη μέρα και βλέπω οτι τρώνε και τα μεγάλα απ'τη σκόνη! να τα ταίζω και τα φυλλαράκια που τα τάιζα?

Τώρα που είναι μικρά σίγουρα θέλουν συχνό τάισμα αλλά προσοχή και στις μετρήσεις. :)

Τι έκανα εγώ : Έριχνα φυλλαράκια για τα μεγάλα για να τα απασχολήσω και μετά στα μικρά τη δική τους.

Αυτο θα κανω τωρα που θα ταισω τα μεγαλα! Τα μικρα ομως τα ταιζω κι αλλες φορες στη διαρκεια της μερας! Μεχρι ποτε θα τα ταιζω τοσες πολλες φορες;

Αυτο θα κανω τωρα που θα ταισω τα μεγαλα! Τα μικρα ομως τα ταιζω κι αλλες φορες στη διαρκεια της μερας! Μεχρι ποτε θα τα ταιζω τοσες πολλες φορες;

Και πάλι θα σου πω από την εμπειρία μου. Εγώ έτριβα τροφή μέχρι να βγουν από τις κρυψώνες και να κυκλοφορούν ελεύθερα με τα ενήλικα. Ακριβή διάρκεια δεν θυμάμαι.

Εν τω μεταξυ ο πλεκο βλεπω εχει κανει 3 φορες την αναγκη του απο 10 εκ την καθε φορα! Μηπως κατι δεν παει καλα;

Εδώ ίσως να πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι να τον δώσεις τον κύριο πλέκο. Εκτός του ότι γίνεται τεράστιος , είναι και ρυπογόνο ψάρι και δεν "πάει" με τα ψάρια που έχεις τώρα. :)

δίκιο έχεις Δημήτρη θα πρέπει να τον δώσω... Οι μετρήσεις μου τώρα είναι ΝΗ3 0,2 ΝΟ2 0,2 και ΝΟ3 <10! Φαίνεται από το ταισμα ανέβηκαν λίγο οι τιμές! Να κάνω αλλαγή νερού? ¨Εχω 10 μέρες να αλλάξω καθώς μου κάθησε η γέννα! Πάντως όπως είπε και ο πετσοπάς (να μην το ματιάσω) τα μεγάλα δεν όρμηξαν ούτε ένα μικρό γκάπυ! και τα μικρά δεν κρύβονται στο κερατόφυλλο αλλά παραμένουν στην επιφάνεια! Σου έχει συμβεί?

Ναι κάνε μια αλλαγή γιατί τα μικρά είναι αρκετά ευαίσθητα τώρα. Δεν πρέπει να έχεις μετρήσιμη ΝΗ3 και μετρήσιμα ΝΟ2 κανονικά.

Αφού δεν τα πειράζουν και κυκλοφορούν άνετα, τότε ακόμα καλύτερα. :)

έκανα μια αλλαγη 30% μαλλον οι τιμές ανέβηκαν απο το πολύ ταισμα

Λογικό , ελάττωσε λίγο το τάισμα σε συχνότητα και ποσότητα γιατί μου φαίνεται ότι το παρακάνεις.! :)

Ρε παιδιά ενώ τα νιτρικά μου είναι <20, οι μετρήσεις καλές, ο φωτισμός επαρκής γνωρίζετε γιατί το κερατόφυλλο που έβαλα ζάρωσε και κοντεύει να μαραθεί?

μηπως χρησιμοποιεις excel flourish? Γιατί αυτο κανει ζημια στο κερατοφυλλο

αλλοιως δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αφου το κερατοφυλλο οπου και να το εχω βαλει επιβιωνει απο λιμνη εξωτερικη , φυτεμενο, νταμαρι με σκληρο νερο, μαλακο νερο παντου

περιεργο μου φαινεται

δεν έχω βάλει ποτέ κανένα λίπασμα! δεν πέφτουν τα φύλλα του όπως έχουν πρόβλημα μερικοί φίλοι στο φόρουμ! Απλά μαζεύεται και επίσης ενώ η μία ρίζα είχε 30 εκ μήκος αρχίζει και σπάει σε κομμάτια.... δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαινει...

• 3 weeks later...

Καμία εξέλιξη εδώ ; Δεν θυμάμαι, παρουσίαση μας έχεις κάνει ολοκληρωμένη ; :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...