rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #26 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Χα ! Κώστα σε πρόλαβα !! αχαχαχαχχ Ωραιος ο Μητσος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #27 Share 4 Ιανουαρίου 2013 μπα! δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να φτιάξω ενυδρείο! Ήξερα για το ότι πρέπει κανα μισάωρο να τα βάλω με την σακούλα μέσα και μετα καθε λίγη ώρα να συμπληρώνω με νερό ενυδρείου! τις λεπτομερειες δεν ήξερα και σας ευχαριστώ πολύ! Μακάρι το πετ σοπ να έχει και κερατόφυλλο να πάρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #28 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Διαβασε το παραπανω αρθρο που σου εδωσε ο Δημητρης και θα σε βοηθησει πολυ. Για κερατοφυλλο βαλε μια αγγελια και ολο και καποιος θα βρεθει να σου χαρισει λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #29 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Κάτι ακόμη! έκανα την μεγάλη αλλαγή νερού (η αλήθεια είναι ότι αναταράχτηκε λίγο το χαλίκι του υποστρώματος) και παρατηρώ μια θολούρα στο νερό (σαν κιτρινίλα) και πολλές φυσαλίδες κάτω από τα φύλλα των ανουμπιών όπως και στον κορμό τους. έχουν περάσει 7 ώρες από την αλλαγή νερού! μήπως κάτι δεν πάει καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #30 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Και οι μετρήσεις μου φαίνεται ( το τεστ αμμωνίας ειδικά) δείχνουν ότι να'ναι) Ενω χθες πριν την αλλαγη ήταν ΝΗ3 0,25 ΝΟ2 0 ΝΟ3 <0,25, σημερα 7 ώρες μετα την αλλαγή είναι ΝΗ3 0,4 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Κάτι ακόμη! έκανα την μεγάλη αλλαγή νερού (η αλήθεια είναι ότι αναταράχτηκε λίγο το χαλίκι του υποστρώματος) και παρατηρώ μια θολούρα στο νερό (σαν κιτρινίλα) και πολλές φυσαλίδες κάτω από τα φύλλα των ανουμπιών όπως και στον κορμό τους. έχουν περάσει 7 ώρες από την αλλαγή νερού! μήπως κάτι δεν πάει καλά? Είναι λογικό από την ανατάραξη. Και οι μετρήσεις μου φαίνεται ( το τεστ αμμωνίας ειδικά) δείχνουν ότι να'ναι) Ενω χθες πριν την αλλαγη ήταν ΝΗ3 0,25 ΝΟ2 0 ΝΟ3 <0,25, σημερα 7 ώρες μετα την αλλαγή είναι ΝΗ3 0,4 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0 Φοβάμαι πως δεν δείχνουν ότι να ναι Δημήτρη. Με την αλλαγή του νερού μειώθηκαν τα Νιτρικά όπως είναι λογικό και με η ανατάραξη του βυθού σου ανέβασε αμμωνία. Θέλει λίγη προσοχή κατά τις αλλαγές νερού, για να αποφεύγουμε ακριβώς αυτό το φαινόμενο. Όπως έχεις προγραμματίσει μην ταΐσεις σήμερα και μέτρα αύριο να δεις πως είσαι. Αν έχεις ανεβασμένη αμμωνία και νιτρώδη καλύτερα να μην μπουν άλλα ζωντανά μέσα. Και ο πλέκο ταλαιπωρείται έτσι λίγο αλλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #32 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Απλά άδειασε πολύ νερό απο το ενυδρείο και αναγκαστικά έπεφτε από ψηλα! :/ πιστευω ότι και το τεστ της αμμωνίας μπορεί να είναι χαλασμένο αν και δεν εχει πουθενα ημερομηνία! Δηλαδή λες αυριο να μη βάλω 4 γκαπάκια Δημήτρη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Συνονόματε τι να σου πω ! Μέτρα το πρωί και αν έχει προλάβει η βιολογία να αποδομήσει την αμμωνία σε νιτρώδη και αυτά σε νιτρικά βάλε. Αν μετράς αμμωνία και νιτρώδη καλύτερα να μην βάλεις. Αν είσαι σίγουρος ότι τα έχει παίξει το τεστ. (Αν μετράς αμμωνία σε νερό βρύσης δηλαδή) τότε κάνε όπως έχεις προγραμματίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #34 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Το θέμα είναι ότι σε 2 μήνες που τρέχει το ενυδρείο με τον πλέκο σε όλες τις μετρήσεις είχα αμμωνια! που μπορεί να οφείλεται? ταιζα καθε μέρα βεβαια όσο το νυχι μου! :/ αλλα ποτέ δεν είδα να μηδένισε η αμμωνια. γι'αυτο λεω δεν παει καλα το τεστ αμμωνιας! όπως και δεν μέτρησα ποτε νιτρώδη, Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #35 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Περίεργο , θύμισέ μου λίγο με ποια μετράς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #36 Share 4 Ιανουαρίου 2013 NH3 με υγρό τεστ της HAQUOSS ΝΟ2 με υγρό τεστ ΤΕΤΡΑ και ΝΟ3 με της ΣΕΡΑ. οι μετρήσεις μου συνέχεια ήταν ολα μηδενικά εκτός από αμμωνία! μόνο προχθες μέτρησα αμμωνια 0.25 Νο2 0 και ΝΟ3 <0,25 κι ετσι εκανα 50% αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #37 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Σιγουρα οι νεες μετρησεις σου οφειλονται στην αναταραξη του βυθου.Οταν κανεις αλλαγη να προσεχεις να μην ριχνεις το νερο απο ψηλα. Αν δεν εισαι σιγουρος για τα τεστ σου κανε μια μετρηση στη βρυση σου να δεις τι βγαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #38 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αν η βρύση βγάζει αμμωνία τι κάνουμε φίλε ράστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #39 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Αν η βρυση βγαζει αμμωνια τοτε το τεστ σου εχει προβλημα,αγοραζεις ενα αλλο και κανεις μετρησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #40 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Οπότε είπα κοτσάνα! το νερό της βρύσης έχει ΝΗ3 ΝΟ2 και ΝΟ3 ολα 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #41 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Οπότε είπα κοτσάνα! το νερό της βρύσης έχει ΝΗ3 ΝΟ2 και ΝΟ3 ολα 0 Κοτσανα δεν ειπες,μπορει οντως να ειχε προβλημα το τεστ σου,εχουμε τετοια παραδειγματα. Τωρα αφου μετρησες την βρυση σου και τα βρηκες ολα 0,αποκλεισαμε αυτο το ενδεχομενο,αρα ειναι απο το ανακατεμα του βυθου.Προτεινω να το αφησεις ετσι σημερα και να ριξεις λιγα βακτηρια,αυριο με το καλο ξανακανεις μετρησεις,αν βρεις παλι τα ιδια ξανακανεις μια αλλαγη νερου και προσθετεις παλι βαξτηρια για να ενυσχησεις την βιολογια σου.Απλα θα σε παει μερικες μερες πισω στο να βαλεις ψαρακια.Βαρελακι για προετοιμασια νερου εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #42 Share 4 Ιανουαρίου 2013 (edited) Φίλε Ράστα εν τέλει το τεστ είναι μάπα! με νερο βρύσης λεει ότι έχει πάνω απο 1 αμμωνία! άρα ή το τεστ είναι λάθος η το νερό στην Χαλκιδική είναι χάλια! :/ αυριο θα πάω να πάρω τεστ της ΑΡΙ αν βρω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.... Βαρελάκι δεν έχω! Σε έναν κουβά βάζω νερό και προσθέτω αντιχλώριο πριν το ρίξω στο ενυδρειο! Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2013 - dimitris_s Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #43 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Φίλε Ράστα εν τέλει το τεστ είναι μάπα! με νερο βρύσης λεει ότι έχει πάνω απο 1 αμμωνία! άρα ή το τεστ είναι λάθος η το νερό στην Χαλκιδική είναι χάλια! :/ αυριο θα πάω να πάρω τεστ της ΑΡΙ αν βρω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.... Βαρελάκι δεν έχω! Σε έναν κουβά βάζω νερό και προσθέτω αντιχλώριο πριν το ρίξω στο ενυδρειο! Καλα ρε συ,πριν δεν μου ειπες οτι ολα ειναι 0? Για καλο και για κακο πανε παρε ενα καινουριο τεστ και ξαναμετρα για να εισαι σιγουρος ρε φιλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #44 Share 4 Ιανουαρίου 2013 δεν έκανα μέτρηση! απλά σκέφτηκα την κοτσάνα που είπα και λεω άρα πρέπει να είναι όλα 0! Τώρα έκανα την μέτρηση που σου είπα! μόνο για αμμωνία όμως και δείχνει να έχει αμμωνία! οπότε αύριο θα πάρω ένα υγρό τεστ και κερατόφυλλο αλλα δεν ξέρω με το σπρει μπαρ αν θα αντεξει στην επιφανεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #45 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Παρε ενα καινουριο τεστ και ξαναμετρα αυριο. Το κερατοφυλλο μπορεις να το δεσεις καπου να μη στο μαδησει η μεγαλη ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #46 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστω πολυ ραστα! Αυτο θα κανω! Θα ενημερωσω αυριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #47 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Περιμενουμε νεα σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #48 Share 4 Ιανουαρίου 2013 δεν έκανα μέτρηση! απλά σκέφτηκα την κοτσάνα που είπα και λεω άρα πρέπει να είναι όλα 0! Τώρα έκανα την μέτρηση που σου είπα! μόνο για αμμωνία όμως και δείχνει να έχει αμμωνία! οπότε αύριο θα πάρω ένα υγρό τεστ και κερατόφυλλο αλλα δεν ξέρω με το σπρει μπαρ αν θα αντεξει στην επιφανεια Χαχα , θα μας τρελάνεις ! Αν έχεις πάντως ακόμα αμφιβολίες για το νερό , μην βάλεις άλλα ψαράκια ακόμα. Καταλαβαίνω ότι έχεις "φτιάξει" ψυχολογία για αύριο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #49 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Χαχα , θα μας τρελάνεις ! Αν έχεις πάντως ακόμα αμφιβολίες για το νερό , μην βάλεις άλλα ψαράκια ακόμα. Καταλαβαίνω ότι έχεις "φτιάξει" ψυχολογία για αύριο ! Δεν θα βαλει αυριο ψαρια,αν δεν τσεκαρουμε οτι ολα ειναι οκ δεν τον αφηνω να βαλει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #50 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να κατεβω μια για τα τεστ και το κερατοφυλλο στην θες/νικη και μια για τα ψαρακια! Βεβαια ειμαι ικανος αν κανω το τεστ αμμωνιας και ειναι 0 (εφοσον και τα αλλα ειναι οκ) να ξανακατεβω να παρω ενα χαρεμακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος