dimitris_s 3 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Γεια σας! έχω ένα JUWEL 125 το οποίο τρέχει κόντα 2 μήνες και μόλις ολοκλήρωσε τον κύκλο του αζώτου! Δυστυχώς μέσα έχω κι εναν πλέκο που κληρονόμησα... Στο δια ταύτα! Σκεφτόμουν να βάλω γκάπυ- μόλι κτλ! Σήμερα ένας φίλος είπε ότι μου χαρίζει 3 αγγελόψαρα καθώς επιτίθενται στα δικά του τα μικρά! Γνωρίζω ότι είναι κοπαδόψαρα! Να επιχειρήσω να τα βάλω με τον πλέκο? Η λέτε να μην είναι τοσο 'ανθεκτικά' όσο τα γκάπυς για έναν αρχάριο? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Εκτος οτι δεν ειναι τοσο ανθεκτικα οσο τα γκαπυ,τα αγγελοψαρα δεν κανουν για το ενυδρειο σου.Θελουν μεγαλητερο ενυδρειο σε υψος και περισσοτερα λιτρα,επεισης οπως ειπες και εσυ ειναι κοπαδοψαρα και στο ενυδρειο σου δεν μπορεις να βαλεις κοπαδι απο αυτα τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 3 Ιανουαρίου 2013 φίλε ράστα έχω διαβάσει σχεδόν όλα άρθρα από το φόρουμ! Οι απορίες μου αυτές δημιουργούνται επειδή παρόλο διαβάζω όλα τα προφίλ των ψαριών, βλέπω φίλους να έχουν αγγελόψαρα με γκάπυ αλλά και με νέον χωρίς κανένα πρόβλημα! αναπαράγωνται και συμβιώνουν κανονικά! :/ βέβαια σε ενυδρεία σαν το δικό μου αλλα να τρέχουν πολυ καιρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 3 Ιανουαρίου 2013 (edited) Αυτα δυστοιχος ειναι λαθος! Τα γκαπυ με τα αγγελοψαρα θελουν διαφορετικες συνθικες νερου,τα πρωτα σκληρο νερο και τα δευτερα μαλακο. Οπως σου ειπα και πιο πανω το ενυδρειο σου ειναι μικρο για αγγελοψαρα. Οριστε και το προφιλ τους http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=61576&pid=554297&st=0entry554297 Έγινε επεξεργασία 3 Ιανουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 3 Ιανουαρίου 2013 (edited) Δηλαδή φίλε ράστα οι προτάσεις σου (εφόσον οι μετρήσεις ) είναι εντάξει είναι για γκάπυ? Θα βάλω 4 για αρχή και μετά απο κάνα 2 βδομάδες άλλα 4! 2 χαρέμια σκέφτηκα! Αν ταίριαζε άλλο ψαράκι μαζί με τα γκάπυ θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου! υπάρχει και ο πλέκο μέσα! Απλά θα με βοηθο΄υσε να μου πεις και την σειρά που θα πρέπει να μπουν τα ψαράκια μέσα! Έγινε επεξεργασία 3 Ιανουαρίου 2013 - dimitris_s Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Οχι βεβαια,δεν ειναι μονο για γκαπυ,για αγγελοψαρα ρωτησες και σου απαντησα οτι δεν μπαινουν. Στα λιτρα σου μπαινουν αρκετα ειδη ψαριων.Θελεις ψαρια που να μπαινουν σε σκληρο νερο η θα μπεις στη διαδηκασια να μαλακωσεις το νερο της βρυσης σου?Σε ρωταω γιατι απο την απαντηση σου θα κριθουν και οι προτασεις που θα σου κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Ιανουαρίου 2013 Author #7 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Μαλλόν θέλω ψαράκια που να μπαίνουν σε σκληρό νερό καθώς θα ήταν ευκολότερο για εμένα να βάλω ψαράκια τα οποία θα άντεχαν στο νερό της βρύσης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Οκ,μπορεις να βαλεις ολα τα ζωοτοκα,οχι ολα μαζι βεβαια γιατι καποια υβριδιζουν μαζι με γαριδες red cherry. Ενα αλλο ειδος που θα μπορουσες να βαλεις ειναι το pseudomugil gertrudae μαζι με γαριδες παλι. Μπορεις να βαλεις iriatherina werneri με γαριδες.Αυτα μου ερχονται αυτη τη στιγμη. Αν ηθελες να μπεις στη διαδηκασια να μαλακωσεις το νερο σου θα μπορουσες να βαλεις πολυ περισσοτερα ειδη ψαριων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 3 Ιανουαρίου 2013 προς το παρών λέω να μην μπω στη διαδικασία αυτή! οι γαρίδες με τον πλέκο δεν έχουν πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 3 Ιανουαρίου 2013 οχι κανενα προβλημα.Τις γαριδες θα τις βαλεις τελευταιες για να εχει στρωσει καλα ο βυθος σου αλλιως θα τις χασεις. Τι διακοσμιση εχει το ενυδρειο σου?Εχεις φυτα μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 3 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 3 Ιανουαρίου 2013 έχω2 ανούμπιες, ψιλό χαλίκι και κάτι πέτρες! παρακάτω μια φώτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Σαν προταση θα σου ελεγα να βγαλεις οτι πλαστικο εχεις και να βαλεις καποιο ξυλο,θα δειξει πιο φυσικο αποτελεσμα.Μπορεις να φυεψεις και αλλα ευκολα φυτα,τα ψαρια σου θα νιωθουν πιο ανετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 4 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Εαν σκεφτεσαι να βαλεις γκαπι βαλε και ενα χαρεμι πλατυ και αστα να γεννουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή Σταύρο εννοείς να τα βάλω μαζί όλα? Γιατι σήμερα έκανα αλλαγή νερού στο ενυδρείο (50% μετά από στρώσιμο κοντά 2 μηνών) και τις επόμενες μέρες θα βάλω ψαράκια! Έλεγα στην αρχή να βάλω ένα χαρέμι γκάπυ! Η το πολύ 1 αρσενικό και 4 θυληκα! και αργότερα να προσθέσω κάποιο άλλο είδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Εννοει,οτι αν θες να βαλεις γκαπυ,μπορεις μαζι τους να βαλεις και πλατυ,που ειναι και αυτα ζωοτοκα και ταιριαζουν.Βαλε πρωτα το χαρεμι απο τα γκαπυ και μετα απο καμια εβδομαδα βαζεις και το χαρεμι απο τα πλατυ. Και αφου εισα για ζωοτοκα διαβασε αυτο για να παρεις πληροφοριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ραστα σου έχουν πει ότι είσαι τεράστιος? Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας και ειλικρινά αισθάνομαι ότι έχω βοηθηθεί αρκετά από το φόρουμ το οποίο συστήνω και σε φίλους που κολλάνε σιγά σιγά το μικρόβιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Ραστα σου έχουν πει ότι είσαι τεράστιος? Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας και ειλικρινά αισθάνομαι ότι έχω βοηθηθεί αρκετά από το φόρουμ το οποίο συστήνω και σε φίλους που κολλάνε σιγά σιγά το μικρόβιο! Δεν ειμαι τεραστιος ρε συ,ουτε 1.80 δεν ειμαι! αχαχχαχχαχαχαχχαχ Γι αυτο ειναι το φορουμ φιλε μου,για να βοηθα ο ενας τον αλλον και τα λαθη που καναμε εμεις να μην τα κανουν οι επομενοι. Οπως βοηθησαν εμας καποιοι αλλοι οταν μπηκαμε στο φορουμ,ετσι βοηθαμε και εμεις με την σειρα μας τους επομενους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Και κάτι τελευταίο Ράστα! έκανα την αλλαγη νερού 50 % πριν λιγο! Να μην ταισω τον πλέκο σήμερα? αυριο μεθαύριο που θα βάλω το χαρεμακι και θα είναι στρεσαρισμένο κι εκει να μην ταισω την πρωτη μέρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Τον πλεκο ταισε τον σημερα.Οταν βαλεις τα ψαρια και τελειωσεις με την προσαρμογη τους,δεν θα τα ταισεις,θα τα ταισεις την επομενη μερα.Σου υπενθημιζω σε περιπτωση που δεν το ξερεις οτι η προσαρμογη γινετε με κλειστα τα φωτα του ενυδρειου τα οποια αναβουν την επομενη μερα.Μεχρι να βαλεις τα ψαρια να κανεις καθημερινες μετρησεις για να τσεκαρεις οτι εισαι οκ,γιατι ακομα το συστημα σου ειναι ευαισθητο και μπορει να σου ανεβασει αμμωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 4 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 4 Ιανουαρίου 2013 +1 στον Δημητρη! Ραστα εισαι τεραστιος!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή τη μέρα που θα μπουν τα ψάρια δε θα ανάψει καθόλου λάμπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Οχι καθολου.Απο την ωρα που θα αρχισεις προσαρμογη θα σβησεις τα φωτα του ενυδρειου και θα τα αναψεις την επομενη μερα.Ετσι θα μειωθει το στρεςς της μεταφορας και η προσαρμογη τους θα γινει καλητερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s 4 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Eυχαριστώ πολύ! ομολογώ δεν βρήκα κάτι σχετικό για την προσαρμογή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Eυχαριστώ πολύ! ομολογώ δεν βρήκα κάτι σχετικό για την προσαρμογή! Και εμεις τι κανουμε εδω? Προσαρμογη ξερεις να κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 4 Ιανουαρίου 2013 Χα ! Κώστα σε πρόλαβα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος