Jump to content

Recommended Posts

Υπαρχει περιπτωση τις νεκρες γαριδες να τις εφαγαν οι αλλες η τα σαλιγκαρια αν εχεις στο ενυδρειο σου.

• Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μικρά σαλιγκάρια 4 τσέρυ.

• 2 weeks later...

Τώρα αποφάσισα πως θα ήθελα να βάλω κάποια γαρίδα η οποία να έχει χρώματα μεν -ας είναι και δύσκολη θέλω να προσπαθήσω.

Θέλω να μου πείτε είδη και τι πρέπει να προσέξω.. Μέσα έχω 1 μονομάχο (πολύ ήρεμο ψάρι), 5 τσέρυ και Xmass moss...

Τι πρέπει να βάλω ακόμα??

Τιποτα;

Mobile klaz speaking...

Πρεπει να αγορασεις α/ο και να κανεις κατι για τις θερμοκρασιες το καλοκαιρι.Να εχεις αρκετα λεφτα και να κανεις παραγγελια απο την Γερμανια για αγορασεις γαριδες,εδω δεν θα βρεις τιποτα παραπανω απο τις γαριδες που κυκλοφορουν,δηλαδη Αμανο και red cherry

Υπάρχει μια πιθανότητα ένα κοντινό μαγαζί, να φέρει Red tiger shrimp ή Blue bee shrimp ή Blue pearl shrimp ή Blue Tiger shrimp...

Πότε και πως θα συννενοηθούμε για περισσότερα...

Τις blue pear τις ξεχνας γιατι υβριδιζουν με τις τσερυ που εχεις,

Τα υπολοιπα που σου εγραψα πιο πανω τα διαβασες?Αν δεν τα κανεις θα τις χασεις αυτες τις γαριδες,ειναι ευαισθητες και θελουν μαλακο νερο,αρα θες α/ο και το καλοκαιρι ανεμηστιρακια γιατι αν παει η θερμοκρασια πανω απο 26 θα σου πουν αντιο..

Δεν μπορώ με κάποιον άλλο τρόπο να κατεβάσω το gh??

Δεν μιλαμε μονο για gh αλλα και για ph,kh.Μπορεις με τυρφη αλλα το καλοκαιρι με την εξατμιση του νερου απο τα ανεμηστιρακια που θα βαλεις με τι νερο θα αναπληρωνεις καθημερινα?

Καθημερινά??? Δεν νομίζω να χρειαστεί ανεμιστηράκια... Στην Τούμπα ποτέ δεν κάνει τόόόόσο ζέστη όσο στο κέντρο... Έχω ψηφιακό θερμόμετρο και ποτέ δεν έχει ανέβει πάνω από 27...

Τέλωσπάντων, θα δω τι θα κάνω...

Μπορείτε να μου πείτε κάτι που πρέπει να προσέξω (εκτός του ph,gh ,kh)???

Ποια άλλη γαρίδα υβριδίζει με τις τσέρυ(από αυτές που είπα..)??

Τροφή??

Τύρφη πως θα μπει στο φίλτρο???

Μια χαρά ζέστη κάνει και στη Τούμπα τα καλοκαίρια ... :)

Πάνο, προτείνω να διαβάσεις αρκετά τα άρθρα που υπάρχουν εδώ μέσα.

Για όλες τις ερωτήσεις που θέτεις υπάρχει και ειδικό αρθράκι στο φόρουμ.

Ξεκίνα από αυτά και θα κατανοήσεις πολλά. ;)

Έψαξα και βρήκα πολλές πληροφορίες! Όντως πολλές από αυτές τις γαρίδες είναι δύσκολο να βρεθούν αλλά και να συντηρηθούν..

Εάν όμως βρω, κατά την γνώμη μου θα είναι ωραίο να τις βάλω στο ενυδρείο, ας έχω και μονομάχο.

Δεν κατάλαβα όμως κάτι. Προσαρμογή πώς πρέπει να τις κάνω ? ?

Δυστυχώς δεν έχεις διαβάσει φίλε Πάνο και αν προχωρήσεις σε μια τέτοια κίνηση θα έχουν πρόβλημα τα ζωντανά και εσύ θα "ξενερώσεις" με το χόμπι.

Γιατί?? Τι κακό είπα??

Καθημερινά??? Δεν νομίζω να χρειαστεί ανεμιστηράκια... Στην Τούμπα ποτέ δεν κάνει τόόόόσο ζέστη όσο στο κέντρο... Έχω ψηφιακό θερμόμετρο και ποτέ δεν έχει ανέβει πάνω από 27...

Τέλωσπάντων, θα δω τι θα κάνω...

Μπορείτε να μου πείτε κάτι που πρέπει να προσέξω (εκτός του ph,gh ,kh)???

Ποια άλλη γαρίδα υβριδίζει με τις τσέρυ(από αυτές που είπα..)??

Τροφή??

Τύρφη πως θα μπει στο φίλτρο???

Έχεις κάνει αυτές τις ερωτήσεις και σου προτείνουμε να διαβάσεις για να δεις ότι δεν είναι τόσο απλό να βάλεις τα ζωντανά που θέλεις αν δεν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Έψαξα και βρήκα πολλές πληροφορίες! Όντως πολλές από αυτές τις γαρίδες είναι δύσκολο να βρεθούν αλλά και να συντηρηθούν..

Εάν όμως βρω, κατά την γνώμη μου θα είναι ωραίο να τις βάλω στο ενυδρείο, ας έχω και μονομάχο.

Δεν κατάλαβα όμως κάτι. Προσαρμογή πώς πρέπει να τις κάνω ? ?

Επανέρχεσαι και ρωτάς πως πρέπει να τις κάνεις προσαρμογή.

Δεν είπες τίποτα κακό φίλε μου.

Κατα τη γνωμη μου,δε εισαι ετοιμος για τετοιες γαριδες φιλε μου.Οι γαριδες που ζητας δεν ειναι για αρχαριους,πρεπει να ριξει πολυ διαβασμα και οπως σου ειπα και πιο πανω χρειαζεσαι και εξοπλησμο αλλα και γνωση.Καλητερα συνεχισε με τις τσερυ που εχεις μεχρι να αποκτησεις εμπειρια και αργοτερα οταν αποκτησεις αρκετες γνωσεις,εμπειρια και εξοπλησμο τοτε προσπαθεις,Οσο για την Τουμπα που λες,εμενα εκει καποιο διαστημα και ξερω καλα οτι κανει αρκετη ζεστη,δεν θα τα καταφερεις χωρις ανεμηστιρακια.Η εξατμιση θα υπαρχει και χωρις ανεμηστιρακια οπωτε θα πρεπει να συμπληρωνεις καθημερινα νερο.Τυρφη ξεχασε την μεσα στο φιλτρο,εξω θα πρεπει να κανεις την δουλεια.

Caridina Serrata Tupfel ή red nose θα μπορούσα να βάλω??

είναι και αυτές εύκολες σαν τις τσερυ???

Η πρωτη ειναι ευκολη η δυτερη δεν εναι κι τσ ευκολη και δεν αναπαραγεται σε γυκο νερο.

Οπότε μάλλον θα πάρω την πρώτη. Άλλη γαρίδα που να είναι εύκολη και να μην υβριδίζει με τις τσέρυ?? τάιγκερ??

Caridina Serrata Tupfel θα πάρω..

5 + 5 τσέρυ + 1 μονομάχος + xmass moss +anubia nana(θα μπει σε λίγο καιρό)

Είναι οκ?? Ξύλο να βάλω?? Αν ναι πως θα το τοποθετήσω και πώς θα το κάνω να μην βγάλει την κιτρινίλα????

Φιλε μου καλημερα και απο μενα,

συμφωνω σε οτι και αν σου εχει πει μεχρι τωρα ο Κωστας(rasta) και οι υπολοιποι.

Πρεπει να κατσεις να διαβασεις πρωτα και μετα να προχωρησεις.

Σιγουρα οι γαριδες ειναι ομορφες και ειδικα τον τελευταιο καιρο γινετε ο χαμος στην Ελλαδα(οσο για το εξωτερικο ειναι αλλο θεμα αυτο),απο εκει και περα,πρεπει πρωτα να βρεις εξοπλισμο καταρχην για το καλοκαιρι γτ μονο και μονο λογω θερμοκρασιας δεν θα την βγαλουν (ασε τα νερα που και αυτο ειναι εξισου σημανικο κομματι)

και επειδη ειδα οτι δεν εδωσες σημασια στην θερμοκρασια να σου εξηγησουμε οτι οι 27-28 βαθμοι τουλαχιστον που θα πιασει το σπιτι σου (σιγουρα πιο πανω αλλα για πιο κατω αποκλειεται) το καλοκαιρι ειναι ακρως απαγορευτικοι για τις γαριδες.τα ψαρια και ο μονομαχος σου ναι οι γαριδες οχι... οποτε δεν υπαρχει λογος να ρισκαρεις κατι,να το χαρεις μονο 3-4 μηνες και μετα που θα πιασουν οι ζεστες να τις χασεις...

ΛΎΣΕΙΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ, ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΆΚΙΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΌΝΟ ΛΕΦΤΆ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ....

Λοιπόν, θα ήθελα να δοκιμάσω με άλλες γαρίδες και ας βρεθώ εκτός απροόπτου(που δεν το νομίζω).

Αφου δεν θελεις να ακουσεις αυτο που σου λεμε τοτε δοκιμασε!

Παντως αν δεν εχεις αναμηστιρακια και α/ο θα εχεις αποτυχια,να το ξερεις απο τωρα!

Δυστοιχος,προσωπικα δεν μπορω ν ασχοληθω αλλο με το θεμα σου γιατι και δεν ακους τι λεμε αλλα το σημαντικοτερο δεν διαβαζεις.

Καλη συνεχεια απο μενα..

Όπως νομίζεις rastafarian, πάντως έτσι για το γ@μώτ0, πρέπει να ξέρεις ότι εκτός του ότι έχω περάσει ατελείωτες ώρες διαβάζοντας για τα ενυδρεία και σχεδόν όλα τα ψάρια συμπεριλαμβανομένων και των γαρίδων θα ήθελα να "δοκιμάσω την τύχη μου" με τις γαρίδες που είναι λίγο πιο δύσκολες από τις τσέρυ..

Και όπως είπα πιο πάνω ΕΧΩ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ, μπορεί όχι ειδικά για ενυδρεία, όμως έχω κάνει πατέντα και μπορώ να τα τοποθετήσω με κάποιον τρόπο στο ενυδρείο, ώστε να διαταράσσεται η επιφάνεια (που αυτό είναι το ζητούμενο) και σιγά σιγά να κρυώνει το νερό..

Ευχαριστώ πολύ με τις μέχρι τώρα συμβουλές σου, με έχουν βοηθήσει πολύ σε όλα τα θέματα που έχω ανοίξει(ευχαριστώ πολύ και όλους τους άλλους που με βοηθάνε!!) και αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το θέμα, ή με άλλα παρόμοια που τα έχω ανοίξει εγώ,διότι μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος οκ είναι επιλογή σου!

Πάντα φιλικά!! :bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...